Menu
Coach
Szint 12
Coach avatar
Lukács Zsolt (Rocky)
17 éves, férfi
Maros,Sovata
Románia
Offline, itt járt 1 éve
5 éve tag
Na, akkor ki milyen jó túlélő?
Írta: Coach, 2012. október 20., játékteszt
Játék: Minecraft

A Minecraft egy nomád Sandbox (Homokozó) stílusú építkezős/túlélős játék. Fő küldetése/története nincs. Készítő: Markus Persson (Mojang AB tulajdonosa).

A Minecraft-hoz nem szükséges sok tudás, inkább csak kreativitás. A Minecraft időigényes egy játék, mert hiába van nagy kreativitásod, meg nagy terved, egyhamar nem fogod összerakni.

Grafika:
Hát nem a legjobb, de egy java játékhoz és ilyen stílussal ez elmegy. Ha valakinek nem tetszik a textúrák kinézete, akkor sebaj, vannak texture pack-ok is, amik más kinézetű textúrákat adnak a játékhoz.

Hang:
Két fő hang csoport van:
-Zene: A Minecraft által összetákolt zenék. Szerintem elég hangulatosak és játék közben jó hallgatni.
-Hang: A játék hangja. A blockok és más tárgyak hangja szerintem elég jól lett megcsinálva.
-Zene készítés: Zenét te magad is tudsz csinálni a játékban. De ehhez kicsi vöröskő (redstone) tudás is kell.

Barkácsolás:
A Minecraftba szinte mindent tudsz barkácsolni. Ehhez csak egy Barkácsasztalra lesz szükséged. Így tudsz pl.: Kardot, Ásót, Baltát, Kapát barkácsolni. Na meg páncélokat: Arany, Gyémánt, Lánc, Vas, Bőr.

Kisütés:
A húst, csirkét itt is ki kell sütni. Ehhez csak egy kemencére lesz szükséged. De ebben is tudod kiégetni az érceket is pl.: arany, vas stb..

Zenedoboz:
A Minecraft-ban a Creeper nevű mob dob néha lemezeket. Ezeket egy Zenedobozba betéve
használni is tudod zenehallgatásra.

Szörnyek:
A Minecraft-ban helyet kaptak a szörnyek is. Pl. ilyen a Skeleton, Zombie, Creeper, Ender, Dragon, Ghost és így tovább. Néhány szörny, mikor megölöd dobhat extra cuccokat. Zombie néha vas eszközöket dob, Creeper lemezt stb..

Bányászás:
A Minecraft-ban nagyrészt a cuccokat ha bányászol, akkor tudod megszerezni ilyen pl. a gyémánt, ami elég drága de miután megvan, csodákat lehet barkácsolni pl.: zenedobozt, enchanttable stb..

Szint:
Ha megölöd a mobokat, xp-t adnak, amit be tudsz váltani a kardod enchantolására. Minél nagyobb a szinted, annál jobb enchantot tudsz rárakni. Pl. ha jól enchantolsz, akkor a csákánnyal ki tudod szedni a jeget vagy máshová tudod tenni. Szóval, ha jól enchantolod a cuccaidat nagyon erős leszel.

Főszörny:
A játékban van egy főszörny, neve Ender Dragon. Ha bányászol útba eshet egy Szoba, amiben van egy portál, avval eljuthatsz az Endbe és ott megküzdhetsz az Ender Dragonnal.

Pokol:
A pokolban található meg néhány szörny, ilyen pl.: A Ghost vagy Pig Zombie. A Pokolban is találhatsz házakat, abban pedig extra cuccokat.

Modok és kiegészítők:
A Minecraft-ban nincs rendes árnyékrendszer, ezt egy moddal orvosolni tudod, de ahhoz kemény vas szükséges. Néhány mod extra cuccokat, küldetéseket, meg ilyesmiket ad a játékhoz.

Multiplayer:
Hát persze, hogy ez is van, még szép. Akár baráttal is játszhatsz egy jót suli után.

Gépigény:
Na ez a játék hátránya, iszonyú gépigényes. Hiába van Radeon 7970-d, ha csak egy 1 magos 1gb ramod van. A játék javára épült, így hát csak a Processzort és Ramot nézi. Szóval a jó játékhoz minimum egy 2 magos processzor és 2-4gb ram szükséges.
Én configom, amivel megy 150-200 FPS-sel:

Intel Pentium G630 2.7GHz
6GB DDR3 ram. A többi nem szükséges nagyon ehhez a játékhoz.

Ennyi lett volna, akinek van egy jó vasa, szerintem ki kell próbálni.

Értékelés:
Grafika:
██████████
8
Hang:
█████████
9
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 17
sunray20 avatar
4 éve | 2013. 01. 03. 17:47:56
#
Mivel, hogy mindenki lehordta szinte a munkádat ezért én is folytatom a sort és egy kis biztatást is adnák. Amiket leírtak mind igaz ( rövid, több ponton bele lehet kötni ), de viszont látom, hogy ez még csak az első teszted ami azhoz képest nem is olyan rossz. Ami viszont lehet első v egy vér profi teszter írása nem szabad, hogy ilyen vázlatos legyen, mert ez már bántja a szememet XD
Coach avatar
4 éve | 2012. 11. 03. 16:28:16
#
Kösz de mi is a baj a grafikával?:D
no avatar
4 éve | 2012. 11. 01. 17:05:25
#
Nagyon jó kis teszt, de abban én sem értek veled egyet hogy a "grafika"....
:D
ceni98 avatar
4 éve | 2012. 10. 28. 13:41:19
#
avval...kicsit a helyes írásra odafigyelhetnél és Proteinnel 100%osan egyet értek.. én se ovk vmi jó teszt író,de legalább helyesen írok tesztet.. a kommentbe nem érvényes XD
apetit1989 avatar
5 éve | 2012. 10. 22. 19:21:15
#
A címet nem értem. Hülye vagyok, vagy csak nem látom a fától az erdőt?
Coach avatar
5 éve | 2012. 10. 21. 18:20:30
#
Hát pl énis. Lehet beruházok rá nem sok az a 20 euró :D
sszemtelen avatar
5 éve | 2012. 10. 21. 17:29:25
#
Jelen pillanatban 7,783,161 ember vette meg a teljes játékot, és akkor még nincsenek benn akik warezolt verzióval játszanak.
Coach avatar
5 éve | 2012. 10. 21. 10:18:18
#
Hát igen.Asszem a teljes verzió előtt 4 Millió kelt el.
sszemtelen avatar
5 éve | 2012. 10. 21. 00:16:14
#
A Minecraft grafikája a maga nemében egyedülálló, és kitűnő.
A készítők nem hiába nem használták fel a modern, kidolgozott. részletes grafikai motorokat. Bár sokak szerint jól tették, mert akár hogy is nézzük, a Minecraft egy korszakalkotó játék. Erről tanúskodnak az eladási számok is. :D
Milton avatar
5 éve | 2012. 10. 20. 16:06:41
#
Spartan117:
Mi baj a 8-as grafikával?
Spartan117 avatar
5 éve | 2012. 10. 20. 15:25:08
#
A képeket link formájába kell berakni tölts le egy képet a netröl és töltsd fel valahova pl: Képfeltöltés.hu onnan megfogod a linket és berakoda tesztnek abba a részébe ahova a képet szeretnéd és beküldöd az admin pedig berakosgatja a képeket ... szóval szedd le töltsd fel a képfeltöltés.hu ra vagy ahova akarod és rakd be ide a linket/linekeket.

UI: és még valami akármilyen jó is a játék figyelj az értékelésre mert a grafika:8 kissé durva :D de ez eggyátalán nem probléma csak nehogy elfogultan étékelj mert akkor meg azért fognak lehordani
Milton avatar
5 éve | 2012. 10. 20. 12:41:42
#
Ha tényleg érdekel még a cikk írás, és szeretnél jobb lenni, ami még jó segítség lehet, hogy olvass el néha napján egy-két játék cikket. Nem muszáj csak erről az oldalról, ha esetleg van kéznél egy GameStar, PC guru stb., azokba nézz bele néha, de az interneten is találhatsz elég sok erre szakosodott oldalt. Bár persze ott nehezebb, mert gyakran van olyan hogy a magát vérprofinak gondoló cikk író nem is igazán ért a dologhoz, de azért ott is találni néhány érdekes és jó irományt.
Ami viszont nagyon tetszik, hogy elfogadod a kritikákat, ez egy nagyon jó dolog, ha szeretnél még több és jobb cikkeket írni. Nagyon sokan csak visszatámadnak a lehúzó kritikákra, pedig azokból is lehet tanulni.
HuszarDani95 avatar
5 éve | 2012. 10. 20. 09:43:14
#
Coach
Az előző emberekkel muszáj egyetértenem. Nem egy összefüggő 'tesztet' publikáltál, hanem innen-onnan egy kis információt, de ezeknek sincs semmi felépítése. Mivel én is csak kezdő vagyok a tesztírásban (3-4*), ezért azt mondom, hogy próbáld előre megtervezni az írásodat, és miután megírtad, próbáld kiegészíteni, javítani. Ha ezeket végrehajtod, jóval korrektebb munkát adhatsz ki a kezedből! :)
Coach avatar
5 éve | 2012. 10. 20. 09:25:50
#
Protein,Spartan117,Niteforce mindegyikőtök kritikáját elfogadom és máskor komolyabban elmondom.A szóismétlésért meg bocs:D .És képeket valaki elmagyarázhatná pm-be hogy hogyan kell berakni mert nekem nem sikerült máskép lettek volna benne képek.
niteforce avatar
5 éve | 2012. 10. 20. 08:46:35
#
tesztnek ez nem nevezhető, de még ismertetőnek is rövid. A másik a szóismétlés. Szinte minden mondat azzal kezdődik, hogy "a minecraft-ban".
Legközelebb ha tesztet írsz, figyelj hogy ne ilyen vázlatos legyen,hanem összefüggő szöveg, és ennél sokkal többet kell írni!
Spartan117 avatar
5 éve | 2012. 10. 20. 08:22:27
#
Protein: kicsit durván irtad le de valahogy egyet értek veled ..... nincsenek képek az még nem baki de grafika,hang, és a többi ez nagyon hiányos! ha ennek a felét beirtad volna oda pl : hogy érdekességek és hogy tudsz zenék késziteni az ugy nem lett volna roszz de ez kb nincs egy fél teszt a szempontok megvannak az jó de a szempontokhoz tartozó szöveg extra hiányos . Nem mintha én jó teszteket irnék de ez tényleg ,tényleg de komolyan hiányos.
De legalább jó a helyesírásod nem ughy mintjg nekamgam ! XD
Milton avatar
5 éve | 2012. 10. 20. 01:22:40
#
A címnek semmi köze a cikkhez, java része dolgoknak amiket leírtál tömény marhaság, nincs felépítése az egésznek, kihagytad a legfontosabb részeit a játéknak, de felesleges információkkal azért tele van... ez a cikk egy vicc, legszívesebben a fejemet vertem volna a billentyűzetbe kínomban...
Elhiszem, hogy mindenkinek meg kell adni az esélyt hogy cikket írhasson, de könyörgöm, hogy valami ennyire zéró munkát kirakjanak, az már túlzás. Annyi ponton bele lehetne kötni hogy kétszer olyan hosszú cikk jönne ki belőle mint ez.
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
3
16 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek