Menu
Cibiri
Szint 4
no avatar
férfi
Magyarország
Offline, itt járt 1 éve
5 éve tag
Naruto, a ninja világ hőse
Írta: Cibiri, 2013. november 15., játékteszt
Játék: Naruto Shippuden: Ultimate Ninja STORM 3 Full Burst

Elkészült az első Naruto játék pc-re. Nekünk fanoknak ez maga volt a megváltás, én pl csak emiatt a játék miatt akartam xboxot venni. Így nem kellett úgyhogy meg is vettem a játékot és nagyon vártam hogy kipróbálhassam. Egy kis optimalizálás egy kis procihúzás és fel is telepítettem. Először meg voltam ijedve hogy billentyűzettel hogy fogom irányítani de szerencsére sokkal egyszerűbb mint hinnétek. Na de hagyom is a szóhúzást nézzük a játékot...

Nézzük a játék történetét!

Az elején egy kedves kis interaktív harc fogad minket ahol Quick Time Eventekkel színesítve Sarutobit (3. hokage) és Minatot (4. hokage) irányíthatjuk a Kyubi támadását újraélve.
A játék története ott kezdődik ahol a 2. rész abbamaradt vagyis a lerombolt Konohát építik fel.
Mivel egy animéből készült játék, ezért fontos szempont a történethez való ragaszkodás is. Na ez a játék majdnem teljes egészében az anime színvonalát hozza a történet szempontjából. Egy negatívum van az egészben csak. Mégpedig az hogy aki látta az animét annak szembetűnő lehet hogy a történet helyenként eltér az animétől. Vegyük példának a Nagato & Itach vs Naruto & Killer Bee harcot. Ugye az animében tudjuk Itachi milyen körülmények között oldotta fel Kabuto irányítását, viszont itt az átvezető videó alatt csak annyi van hogy egy füves részen állnak és... (nem akarom elmondani a storyt a lényeg az hogy néhol eltér az animétől.) Vagy nézzük a bujuu harcot, Sasuke vs Danzo harcot és még sorolhatnák párat.
Ezek nem annyira szembetűnő dolgok de van jó pár belőle és engem eléggé zavart. De mint tudjuk a játék hamarabb jelent meg mint az anime ezért ezt nem is róhatjuk fel hibának.

Játékélmény terén egy rossz szavam sem volt mivel a harcok a story módban nagyon élvezetesek lettek. A Kakashi vs Zabuza harc sikerült talán a legjobbra a történet szempontjából. A Quick Time Eventek nagyon el lettek találva, remek lett a visszaemlékezős rész is a harc alatt.


Az is egy remek ötlet volt a fejlesztőktől hogy ha a karakter élete egy bizonyos szint alá csökken aktiválhatunk egy speciális módot neki. (Aweking) (Sasuke, Itachi Susanooját Madara Rinnenganját stb.)
A nagyobb harcok előtt lehetőségünk van kiválasztani hogy melyik 'utat járjuk be'. A Hero és a Legend lehetőség van előttünk és a leírásban tájékoztat minket hogy melyik úton mit kell tennünk. A Hero az egyszerűbb és könnyebb általában kevesebb ellenséggel és supportokkal, a Legend pedig ennek az ellentéte. Pl A köd kardforgatóival választhatjuk azt hogy hatot Guy-al intézünk el vagy pedig azt hogy az elsőt Sakurával a másodiknak kettőt Sakuraval és Leevel és a harmadiknak pedig hármat pedig Guy Lee és szakura segítségével.
A Jinchuriki harcnál is ugyanígy és az összes többinél is.
Mindegy melyik utat választjuk jutalmat ígyis-úgyis kapunk csak a jutalom mértéke más.


Igaz hogy csak a harc részéről beszéltem a játéknak de közel sem csak harc és átvezető videóból áll.
Bejárhatjuk Konohát mehetünk a falun kívülre és küldetéseket is végezhetünk. Én a mellékküldetéses résszel nem foglalkoztam, csak a fő történetet vittem végig, ezért azokról nem nagyon tudok mit írni.

A Free Battle mód is eléggé jó lett.
Rengeteg karakter, különböző képességek, különböző módok.
Lehet csapatban (supportokkal) és egyedül is tolni a meccseket. A supportokat 3 módba állíthatjuk be. Támadó, Védekező és 'Egyensúly' vagyis támadó és védekező is egyben.
Az ellenfeleink intelligenciájával semmi probléma nincs, sőt nehéz fokozaton eléggé sok idő legyőzni őket.
A Tournament mód nem annyira lényeges de azért néhány szót arról is írnék. Ugye lehet választani hogy 4 vagy 8 játékos vegyen részt benne. Ezek lehetnek gépi vagy emberi ellenfelek. A Tournament lényege hogy aki megnyeri a meccset az tovább jut a következő fordulóba majd ha azt is megnyerte akkor a döntőbe.

A zene eléggé illik a játékhoz valamint a grafika is tökéletesen tükrözi az animét. Egy remek játékról van szó ami fanoknak kötelező.

Összességében

Pozitívumok: Rengeteg karakter, Változatos játékmenet, Quick Time Eventek, Remek grafika (van ahol jobban kidolgozott mint az anime), Kellemes zene, Ingyen 'kosztümök' a karaktereknek (Xbox-on meg kellett venni külön a DLC-ket), Első Naruto játék pc-re!!!
Negatívumok: Számomra nagyon rövid játékidő, Néhol nem teljesen hű az animéhez

Végezetül adnék egy tippet a billentyűzeten játszó társaimnak hogy hogyan állítsák be a gombokat hogy a lehető legkönnyebb legyen a játék valamint a Quick Time Eventek megcsinálása.

Értékelés:
Grafika:
██████████
10
Hang:
██████████
10
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
██████████
10
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 13
xoki avatar
3 éve | 2013. 12. 03. 01:18:16
#
chrono02: nem is érdemes foglalkozni az ilyenekkel. Válaszra sem méltóak, nem igazán ér meg annyit hogy rászánjam az időt hogy irjak neki :) De ha már neki volt ideje ezt leirni meg néztem a profilját:
"Olyan nincs az a kedvenc ami Motivál valami jóra vagy erőt add illetve az igazságot mondja el és nem hazugságon alapszik (kitalált is jöhet Scifi )" - ez szinte minden animébe benne van, de én még egy filmet vagy sorozatot sem láttam amibe ez jobban jelen lett volna de ő tudja...
Másodszorra meg mivel láttam hol él, már értem a megnyilvánulását, ott pont ilyenek az emberek, nekem egy animés haverom sincs akit személyesen ismerek sajnos...
shade0813 avatar
3 éve | 2013. 12. 02. 20:04:18
#
Valaki nemtudja esetleg hogy eredetin már kijavitották a multiplayer bugot és az fps lockot?
Arnybiro avatar
3 éve | 2013. 11. 30. 13:08:47
#
Most próbáljam olyannak elmagyarázni aki szart nem ért hozzá? Inkább nem. Ízlések és pofonok. Van aki a minőséget részesíti előnyben. Aki persze nem hajlandó megérteni a mondanivalójukat annak persze fölösleges magyarázni. És még egy kérdés, már másodszor: Naruto miért is morbid?
Egy animének sokkal több értelme van mint azoknak a bizonyos amerikai szaroknak, ahol egy nyomorult patkány okosabb az embernél.
no avatar
3 éve | 2013. 11. 30. 12:49:20
#
chrono02 az anime tényleg nem mese az anime = a trágyával és igen morbid mint megannyi anime f*s
janoarsenal avatar
3 éve | 2013. 11. 26. 11:15:33
#
Én is azt gondoltam a Naruto Shippuuden animéről hogy "jajj de szar" aztán elkezdtem nézni és úgy 10-20 rész után egyből megváltozott a véleményem! Nagyon jó kis anime, és jó ez a játék is! Jah a teszt is :D
xoki avatar
3 éve | 2013. 11. 26. 01:15:32
#
Kicsi_Joe: mivel kulturált vagyok ezért csak annyit írok, hogy ezzel a kommentel csak magadat égetted le... (chrono02 már kifejtette, hogy miért...)
chras0043 avatar
3 éve | 2013. 11. 25. 22:50:50
#
Jó teszt! :D
Arnybiro avatar
3 éve | 2013. 11. 25. 21:39:24
#
Miért morbid? Miért régi? És legfőképp miért MESE? Az anime NEM MESE! Tessék utánanézni mielőtt baromságot írtok!
martinTNT avatar
3 éve | 2013. 11. 22. 22:43:19
#
nekem már megvan a játék! nagyon jó egész nap a free battlet nyomom XD eddigi legjobb játék amit a gépem látott
no avatar
3 éve | 2013. 11. 17. 00:40:54
#
én nem
SUP3RH3R0 avatar
3 éve | 2013. 11. 15. 23:14:35
#
Hát biztos jó teszt, de én abszolút laikusként egy kukkot nem értettem belőle. :D A másik probléma az, hogy két kezemen meg tudom számolni, hány vesszőt írtál bele, így olyan az egész, mintha hadarnál, így végképp nem fogtam fel semmit az egészből. Grafikáról írhattál volna többet is. Azért összességében lényegesen jobb ez a teszted, mint az előző!
hajcsat78 avatar
3 éve | 2013. 11. 15. 20:23:07
#
Végre van már PC-re is, örülök neki nagyon :D
xoki avatar
3 éve | 2013. 11. 15. 16:32:05
#
Nem rossz teszt, de sajnos egy nagy hiba van benne... Mégpedig az hogy nem az anime alapján csinálták hanem a manga alapján, és pont emiatt az anime van tele "hibákkal" (több fajtával, rajzolás stb). Az utolsó harc, meg az itachi harc az tényleg különbözik mint a mangába/akár animébe, de csak hogy nehezebb legyen (amin ki is akadtam :D) Valamint a harcrendszert kicsit bővebben is kilehetett volna fejteni.
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
6
27 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek