Menu
BRUgamer
Szint 13
BRUgamer avatar
Titok... (BRU)
19 éves, férfi
Oradea(nagyvárad) mellet.
Románia
Offline, itt járt 3 éve
6 éve tag
Eszeveszett száguldás
Írta: BRUgamer, 2012. november 17., játékteszt
Játék: Need For Speed Most Wanted (2012)

Amikor megemlítjük, hogy \"Most Wanted\" eddig mindenkinek egyetlen dolog juthatott róla eszébe, méghozzá a Need for Speed sorozat egyik legnagyobbja, a Need for Speed Most Wanted, de mostantól kezdve kétértelmű a dolog, ugyanis kijött a király utódja, a Need for Speed Most Wanted 2012.

Amikor megemlítjük, hogy "Most Wanted" eddig mindenkinek egyetlen dolog juthatott róla eszébe, méghozzá a Need for Speed sorozat egyik legnagyobbja, a Need for Speed Most Wanted, de mostantól kezdve kétértelmű a dolog, ugyanis kijött a király utódja, a Need for Speed Most Wanted 2012.

A játékra legtöbben úgy tekintenek mint egy folytatás, vagy pedig egy feldolgozás a régi játékról pedig erről szó sincs, ugyanis bemutatta az Electronic Arts (és a criterion), hogy igenis tudnak még a mai napokban is valami újat hozni a játékok manapság monoton, ugyanolyan, egymásra hasonlító palettájára, nézzük milyen is lett ez.

Nos talán kezdjük is egyből a menüvel, amivel nem sokat fogunk találkozni a játékban hisz az egész a szabad kóborlásra épül, csupán a grafikát fogjuk beállítani itt és már megyünk is tovább, nem is lesz rá szükségünk, ugyanis a játékban helyet kapott egy úgynevezett "EasyDrive" funkció amit a NUM6-al előhozhatunk és a bal felső sarokban megjelenik a mini menünk, ahol kocsit cserélhetünk (erről még később), modifikálhatjuk kocsinkat, versenyezhetünk illetve itt érjük el a fekete lista tagjait is (mind erről később részletesebben beszámolok).

Hardver igény, optimalizálás: A játéknak van egy igen csak nagy hátránya, nem nagyon processzor kímélő és a több videókártyás gépeket sem szereti, ettől függetlenül semmi baj nincs vele.

Grafika, hang: A grafikáról a közhiedelemmel ellentétben a Criterion Games saját grafikus motorja a Chameleon felelős, ami még low (gyenge) beállításoknál is valami elképesztőt tud nyújtani, a nap fénye amikor a szemünkbe süt, szinte teljesen elvakulunk, a beállításokban lehetőségünk van beállítani a nagy felbontású textúrákat (high res. textures) és még több apró részlettel is bajlódhatunk, tesztelgethetjük. A hangokat legfőképpen a kocsik hangjai teszik ki, amik valami borzasztóan jól sikerültek, szinte mind különböző, még csak két különböző Lamborghini között is van eltérés a hangokban.

Irányítás: Ezzel is meggyűlt a baja a népnek, ugyanis igencsak fura lett az irányítás, de nagyon könnyen megszokható és 15-20 per játék után már úgy fogunk vezetni mint a profik, a drift is nagy helyet kap a játékban, ugyanis az élesebb kanyarokat ennek segítsége nélkül igen nehéz bevennünk, és ezt a Criterion is jól gondolta, ugyanis nagyon jól megoldották, kanyarban csak egy egyszerűen hozzá kell érjünk a fékhez (z) és már driftelünk is, onnan már az irányítási gombokkal tudjuk kontrollálni a csúszkálást.

Játékmenet: Burnout Paradise, Need for Speed Most Wanted (2005). Amikor elsőre belépünk a játékba és elkezdünk játszani csupán ez a két dolog jár az eszünkben, ugyanis nagyon sok mindent "másoltak" ezekről, először kitérnék ezekre.
Burnout Paradise: nitrók, szétüthető táblák, üsd le ellenfeled, hogy megnyerd a kocsiját, üsd ki ellenfeleidet pontokért.
Most Wanted (2005): feketelista.

Ezeken a dolgokon még persze változtattak a készítők, na de nézzük, hogyan is működik ez pontosan:
Először is itt az EasyDrive funkció amiben ugye kül. dolgokat tudunk csinálni:
-versenyzés
-kocsi fejlesztés
-feketelista versenyek
-kocsi váltás
-és innen érjük el a multiplayert is

Versenyzés is egy új és egyedi formát kapott, minden verseny után újabb kiegészítőket kapunk a kocsinkra, és ezt nem elég egyszer megszerezni, minden kocsival külön meg kell csinálni ezeket a versenyeket, hogy megkapjuk rá a fejlesztést. Többféle verseny is van, ebből legtöbbet a körversenyt fogjuk használni, de van itt még zsarus üldözés és más finomságok is.
A kocsi fejlesztésen belül egyáltalán nem kell gondolni optikai (külső) fejlesztésekre, itt olyan dolgokat érhetünk el (persze miután megnyitottuk) mint visszahúzódó gumik, becsapódás elhárító kasztni, és kétféle nitrót is beszerelhetünk kocsinkba, egyik a Burn nitrous (alap nitro megszerzed és amikor kedved tartja elégeted, megteheted ezt egyszerre vagy pedig külön részletekben, tudni kell róla, hogy nem annyira erős hatású), Power Shoot Nitrous (egy extra löket, csak akkor tudod elhasználni ha tele van a nitró tankod és csak egyszerre mindet tudod, ez sokkal erősebb löketet ad mint a burn nitrous). A fejlesztések megszerzése után ha sokat használjuk őket, akkor megkapjuk a PRO verziót belőle, ez még fejleszt rajtuk valamit pl: a Power Shoot Nitrous tovább tart vagy a visszahúzódó gumik gyorsabban élednek újra. A feketelista versenyek eléréséhez SP (Speed Point)-ra van szükségünk, amit sima versenyek megnyerésével is elérhetünk vagy pedig a városban vannak elhelyezve gyorsasági kamerák és ezekbe minél gyorsabban bele hajtunk annál több pontot kapunk, zsaruk felidegesítése és lerázása után is kapunk. Nos ha van elegendő Speed Point-unk, akkor elérjük a következő feketelistás versenyt, ezekről annyit kell tudni, hogy egy fokkal nehezebbek mint a sima versenyek, de itt is A-ból B-be történő verseny van, persze közben vagy 1000 zsaru a nyakunkban liheg a verseny után (persze ha megnyertük) kiüthetjük ellenfelünket (ha utolérjük) és ha kiütöttük megszerezhetjük kocsiját.
Mint mondtam a játék a szabad kóborlásra épül, ennek legnagyobb oka a városban elrejtett Chekpoint-ok, amik mi mások is lehetnének mint kocsik, amiket ha megtalálunk egyből az (E) betű lenyomásával vezethetjük vagy pedig e funkció segítségével később is vezethetjük. Multiplayerhez sajnos nem volt szerencsém.

A játék szerintem majdnem hogy tökéletes, nagyon nagy kikapcsolódást tud okozni, ennek legfőbb oka az, hogy semmi köze nincs a valósághoz, így olyan manővereket hajthatunk végre, amire az ember még gondolni sem mer.

9/10

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 8
winrar avatar
2 éve | 2015. 07. 02. 22:01:54
#
Szerintem a széria leggyengébb és legrosszabb része. A teszt maga nagyon jó és el tudom fogadni, hogy valakinek tetszik a játék, de az vagy nem játszottam az eredeti, 2005-ös Most Wanted-el, vagy tényleg bejön neki ez a game. NFS fanként mondom mindezt.
mrvegas avatar
4 éve | 2012. 12. 04. 11:25:57
#
Nagyon jó teszt, bár a játék magasztalását én elmulasztanám, pedig nfs fan vagyok.
Szerintem nagyon szép, de hangulatban meg sem közelíti az előző most wanted-et.
hiányzik belőle az a plusz ami miatt régebben IMÁDTAM nfs-ezni. Az írásod viszont jeles! :)
R3dLinE avatar
4 éve | 2012. 11. 27. 18:43:32
#
Jó teszt lett, a játék is jó lenne ha nem szaggatna nekem....idegesítő FPS drop-ok vannak benne, és így nem vagyok hajlandó vele játszani.
Adam996 avatar
4 éve | 2012. 11. 17. 18:58:42
#
Jó teszt lett nekem is nagyon tetszett a játék :D
Gerdzso avatar
4 éve | 2012. 11. 17. 17:56:32
#
Jó teszt lett! Végre valaki másnak is bejött a játék! :)
Borbi avatar
4 éve | 2012. 11. 17. 17:30:15
#
nem fogom többet említeni XD
BRUgamer avatar
4 éve | 2012. 11. 17. 15:22:43
#
Tudom és ezt jólenne nem megemlíteni töbször mert tudok rólla,csak elfelejtettem őket betenni.
Borbi avatar
4 éve | 2012. 11. 17. 15:16:18
#
nem rossz teszt,de képek nélkül nem az igazi.
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
5
12 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek