Menu
BRUgamer
Szint 13
BRUgamer avatar
Titok... (BRU)
19 éves, férfi
Oradea(nagyvárad) mellet.
Románia
Offline, itt járt 3 éve
6 éve tag
Szédületes Repülés...
Írta: BRUgamer, 2012. április 24., játékteszt
Játék: Top Gun: Hard Lock

Top Gun, Hangsebesség, repülők, rakéták ez a Top Gun Hard Lock.

A Top Gun név bizonyára már sokaknak ismerős lehet, így az 505 Games is felkapta a nevet és játékot csinált belőle, ami egy akció, szimulátor lett.
Mint már említettem a játék fejlesztője az 505 Games, akiknek olyan neveket köszönhetünk, mint a Sniper Elite V2, Deep Black-Reloaded. A kiadó pedig a Headstron Games lett.


A menü amennyire csúnya lett annál átláthatóbb.
A menü-be belépve ezeket az opciókat kapjuk:

-Campaign (Történet)
-Danger Zone
-Multiplayer
-Options
-és kilépés

Campaign: Itt Történet módban játszatunk
Danger Zone: Itt amolyan Cooperation módban játszhatunk
Multiplayer: Többjátékos mód
Options: Beállítások, beállíthatjuk az irányítást, grafikát


Történet a játékban nincs.

A játékmenet sokkal különbözik a többi repülős játéktól hogy miért?

Először is a Hard Lock ami a játék legnagyobb jellegzetessége ez annyiból áll, hogy ha közel jutunk egy ellenfélhez, akkor automatikusan követi az ellenséges repülőt, így mi nekünk csak az a dolgunk, hogy befogjuk a célkereszttel vagy pedig lelőjük. A játékban van hogy földi egységek elpusztítása lesz a feladatunk és van hogy repülőgépek kiirtása. Mint már említettem a játékba jelen van a Danger Zone, ami amolyan Cooperative mód féle szerepet tölt be a játékban, ez annyiból áll, hogy egymás után küldi a gép ránk az ellenséget amolyan Wawe-okban, tehát amiket nekünk ki kel irtanunk. Ahogy jutunk előre a játékban megnyithatjuk az újabbnál újabb repülőgépeket, és a repülőgépeket lehet még testreszabni cserélhetjük a fegyverzetet, kinézetet, rakéták típusát, gépfegyver típusát. A játék elején kapunk némi kiképzést, hogy hogyan használjuk a Hard Lock funkciót, Gépfegyvereket, Rakétákat stb. A játékban a Hard Lock események közbe néha belép egy-egy QTS és ha elég ügyesek vagyunk, akkor ezzel az ellenfél háta mögé kerülhetünk és néha még igen látványos trükköket lehet így megcsinálni. A játékban lehetőségünk van hangsebességre kapcsolni.


Gépigényről: A nem túl szép látvány miatt a gépigény is elég barátságos lett egy 2 Ghz-es Core 2 duo-val és egy 4200+-al is megelégszik videókártyából elég neki egy 512 MB-os 3870 és 2 GB ram.

A hangok szépek lettek a játékban, viszont a repülők hangja egyforma, a lőfegyverek hangja is szép lett ezen nincs semmi kifogásolható.

A grafika nem lett csúnya de viszont nem is lett annyira szép valahol a közép határt feszegeti, a robbanások is szépek lettek, igen látványos, amikor szét lövünk egy ellenfelet, a füst effektek is szépek és mivel legtöbbet óceán felet vagyunk nincs kifogásom.

Mint említettem oda feljebb az irányításba bele-bele vág az QTS, ez egyáltalán nem idegesítő a játéknak másik fele pedig automatikus, de ahol nem ott is jó az irányítás.

Multiplayer: Sajnos nem volt lehetőségem kipróbálni.

Mesterséges Intelligencia: Az ellenfeleink igen ügyesek lettek ránk tüzelnek, elhárítják a rakétát.

Összegzésként ez egy nagyon jó játék, de úgy érzem, hogy inkább azért csinálták, mert úgy gondolták, hogy a név majd visszahozza nekik a belefektetett pénzt, szóval inkább egy kényszer alkotás mintsem egy szépen összehozott játék lett. Ja és mondtam már, hogy nem nekem még soha nem mentette el az állásomat a játék ?

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 5
BRUgamer avatar
5 éve | 2012. 05. 20. 16:45:53
#
Tesla GoD: én erre fel sem figyeltem :D ténleg kicsit furán jön ki :) amugy tervezek még egy tesztet de nem akarok úgy csinálni mint eggyesek Spoiler!
Erik94
hogy úgy írom a teszteket hogy most írtam erről akkor már kezdem is a másikat had legyen több pontom..nem szeretem megtalálni a megfelelő alanyt és utánna nekifogni írni és már most van néhány esélyes de még gondolkozom.

Spoiler!
Shift,Counter Strike Source,stb..
Kelori avatar
5 éve | 2012. 05. 03. 07:04:43
#
Egész jópofa teszt, de ilyen játékról van szó akkor már HAWX. Szépen összerakott csavaros történet, TeamDeathMatch játékmód, mindent kenterbeverő CO-OP mód, rengeteg, nem kevesebb mint 50 vadászgép, rengeteg fegyver és fegyver szett, pl Jstrike rockets, Rockets, Multi AA rockets, Multi AG rockets, Radar guided rockets, cluster bombs, close ari support set, ground assault set, air assault set, stb. És a vadászgépek valamint robbanáseffektek részéről egy végletekig kidolgozott grafika, ésén még csak DirectX 9-ben jtszottam mert csak XP-m van de támogatja a DirectX 10.1-et is, abban még durvább.
Tesla GoD avatar
5 éve | 2012. 04. 30. 19:50:38
#
A múltkor már olvastam a tesztedet, de akkor elfelejtettem megemlíteni a kis logikai bakikat, amik azért tudják rombolni a bemutató szerkezetét, ez pl. megmosolyogtatott:
egyik sor
Campaign: Itt Történet módban játszatunk

másik sor
Történet a játékban nincs.

:?
Persze tudom mire akartál kilyukadni, csak az ilyesmikre érdemes odafigyelni, ne hagyd hogy alább hagyjon a lelkesedés, kíváncsi leszek a következő alanyra.:)
BRUgamer avatar
5 éve | 2012. 04. 26. 07:54:36
#
A te leírásod alapján írtam. :)

Majd legközelebb.
Gyarmati Jani avatar
5 éve | 2012. 04. 25. 18:48:08
#
A teszt felépítése hasonlít az én tesztjeimre, viszont elég szűkszavú voltál.

Legközelebb próbálj meg egy kicsit részletsebbn írni a játékmenetről, mert az határozza meg az egész írásodat! :)
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
7
3 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek