Menu
Bioritmus
Szint 20
Bioritmus avatar
férfi
Offline, itt járt 36 perce
6 éve tag
The Darkness II Csak erős idegzetűeknek
Írta: Bioritmus, 2013. február 15., játékteszt
Játék: The Darkness II

Aki még nem próbálta ki ezt a játékot de van rá lehetősége mindenképpen próbálja ki. Nem fogtok csalódni benne.

Fejlesztő: Digital Extremes
Kiadó: 2K Games
Platform: PC ,PS3, Xbox 360

Történet

A főszereplő, Jackie Estecado egy maffiacsaládban nőtt fel. Egy ember volt az életében aki számított neki. Ő pedig a barátnője, Jenny. Ám egy napon ezt a lányt elrabolják és Jackie szeme láttára ölik meg. Ekkora a fiatal Estecado úgy dönt, hogy használja a sötétséget ami benne lakozik és megkeresi majd kivégzi barátnője gyilkosait. Ez még az első rész végén meg is történik, Jackie élete majdnem visszaáll a normális kerékvágásba, ám egy hirtelen érkező támadás során ismét arra kényszerül, hogy használja a sötétséget.

Játékmenet

Aki a fejtörőket keresné ebben a játékban az inkább hagyja is. Itt minden arról szól, hogy minél brutálisabban végezzük ki a ránk rontó ellenségeket. Ebben segítségünkre van a sötétségnek köszönhetően kapott 2 csáp és mellette még 2 fegyver, hiszen ebben a játékban már mindkét kezünkben lehet 1-1 fegyver. A csápokra visszatérve: a bal oldalival ragadhatunk meg dolgokat (pl. ajtókat amiket pajzsnak is használhatunk) illetve embereket, hogy aztán ismét egy látványos kivégzéssel tegyük el őket láb alól. A jobb oldali csápunkkal pedig lekaszabolhatjuk az ellenfeleinket. Hősünknek van ám életereje is, ezt pedig a legyilkolt ellenfelek szívének elfogyasztásával tölthetjük majd újra.
A játékból a tapasztalati pontok sem maradhattak ki. Minden ölésért tapasztalati pontokat kapunk, amiket a játék bizonyos pontjain képességeink fejlesztésére, illetve új képességekre költhetünk el. Jaj, és majdnem elfeledkeztem az útitársunkról. Igen, olyanunk is van méghozzá egy darkling, aki nem csak hogy segít nekünk utunk során de mellette még rendkívül vicces is. A különböző megjegyzései a játék közben, illetve az, hogy ha megöl valakit és olyan a kedve, akkor WC-nek használja a tagot, eléggé sokszor hangos nevetést hoztak ki belőlem. De komolyra fordítva a szót: A játék során eljutunk arra a szintre, hogy hozzá tudjuk vágni ezt a kis lényt az ellenfeleinkhez, így hozva rájuk a szívbajt. És nem egyszer az irányításunk alá is vehetjük majd.
Na de még mielőtt bárki azt gondolná, hogy Jackie egy elpusztíthatatlan karakter lenne gyorsan felhívom a figyelmet, hogy neki is (vagyis inkább a sötétségnek) van gyengéje, ami nem más mint a fény. Az ellenfelek erre igen hamar rájönnek és egy idő után próbálják ellenünk felhasználni. Ennek köszönhetően nem sokkal a játék megkezdése után már nem csak egyszerű katonák jönnek ránk, hanem különböző páncélokba bújt harcosok erősebbnél erősebb fegyverekkel, illetve reflektoros támogatással. Összességében nagyon jó a játékmenet, talán annyi benne a hiba, hogy kissé lineáris lett de mindenki döntse el maga, hogy ezt hibának tekinti-e vagy pont ellenkezőleg, örül ennek.

Mesterséges intelligencia

Hát nem mondom, hogy buta az AI de azt sem, hogy okos. Próbálnak fedezékbe húzódni de olykor nagyon nagyon bénán. Van, hogy úgy bújnak fedezékbe, hogy tiszta célpontként kis híján ezüst tálcán kínálják a fejüket.

Grafika

Ezt is ki hogyan ítéli meg. Szerintem szép lett a játék. A repkedő végtagok, a vértengerek látványa felemelő (legalábbis számomra).

Kooperatív mód

Igen, a játékban helyet kapott egy koop mód is, amelyet akár négyen is játszhatunk. Itt a fő történet szál egy mellékágát játszhatjuk végig 4 különböző karakterrel, akik ugyanúgy meg vannak áldva a sötétséggel mint Jackie (az egyikük fekete lyukakat tud létrehozni, a másik kis szörnyeket idéz stb).

Hangok

Ezek is hihetetlenül jól sikerültek. A kis darkling és a sötétség hangja egyszerűen megunhatatlan lett.

Összességében

Nagyon jó lett a játék. Akinek van elég erős gépe hozzá az mindenképpen próbálja ki legalább közepes grafikai beállításokkal. Csalódni senki nem fog benne. A látvány szép lett, a hangok kitűnőek és az élmény amit nyújt a játék szinte felülmúlhatatlan. De ne feledjétek: Csak erős idegzetűeknek ;)

Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
██████████
10
Játékélmény:
█████████
9
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 6
Bioritmus avatar
4 éve | 2013. 02. 19. 23:41:33
#
Köszönöm a véleményeket :D
Gyarmati Jani avatar
4 éve | 2013. 02. 16. 21:32:56
#
Szerintem elég light-os játék lett. Brutálisabbra számítottam, na meg izgalmasabbra. A teszt hibáit már előttem megemlítették, így papagájként nem ismétlem meg azokat.
Gerdzso avatar
4 éve | 2013. 02. 15. 18:03:10
#
A grafikáról, hangokról és a kooperatív módról írhattál volna kicsit többet is :) De ezt és a képek hiányát leszámítva jó teszt lett! :)
Bioritmus avatar
4 éve | 2013. 02. 15. 14:12:31
#
Köszi :D a következőbe amit majd írok lesz kép is :D
Spartan117 avatar
4 éve | 2013. 02. 15. 14:09:02
#
Jó teszt! A képeket hiányolom :)
Nogitsune avatar
4 éve | 2013. 02. 15. 01:08:38
#
Eléggé rövid lett a teszt de lényegre törő. Aki nem ismeri a játékot az megtudja, hogy mi is ez. Leginkább a képeket hiányolom, nem ártott volna 2-3.
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
6
7 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek