Menu
BiGame
Szint 28
BiGame avatar
22 éves, férfi
Szigethalom
Magyarország
Offline, itt járt 29 napja
8 éve tag
Tekken avagy a halálos vérvonal (PS3)
Írta: BiGame, 2013. szeptember 17., játékteszt
Játék: Tekken Revolution (PS3)

A Namco-újabb próbákra teszi ki, a Tekken-t új rész jegyében, új stílusba állítva a játékot. Nézzük, ezúttal hogy szerepel.

Kiadó: Namco
Platform: PS3
Stílus: Verekedős

Ha azt mondom, hogy Tekken, akkor valószínűleg a gamerek többsége, tudja miről beszélek. De innen is inkább a felsőbb korosztály tudja, hova tenni, miben létét ennek. Így hát kezdjük a tesztet, egy kis töri órával, ha már suli kezdés van.

Az első rész 94-ben jelent meg, arcade-gépekre, ergó csak arcade-termekben lehetett nyomatni. Majd 95-ben megjelent PS1-re. A Tekken egy egyszerű, oldal nézetes verekedős játék volt, minimális történettel. Pont annyi sztorival, hogy tudjuk kit kell szét ütni. Na de azért, hogy tudjuk mi a szisztéma, a lényeg, hogy van egy Iron Fist tournament minden évben, ha jól tudom, és itt mérhetik össze erejüket a különböző harctudással képzett arcok. Kiemelhető tagok vannak, első sorban Heihachi Mishima személyében, és Kazuya Mishima mint fia, személyében. Lényegében vezetői az Iron Fist tournament-nek, és nem mellékesen rühellik egymást. De ha már vérvonal, akkor nem szabad kihagyni Jin Kazama-t, aki Kazuya fia. Szóval van itt vérvonal és kölcsönösen akarják kinyírni egymást. Bár Jin kicsit később csatlakozott a sztorihoz, azaz a 3. részben lépett a ringbe először. A Tekken azóta egész szépen nőtt a skálán, pontos számot nem tudok mondani, de minimum 13-rész elkészült, ezek közt kisebb különbségek vannak, több karakter, sztori fejlődés, egyéb scenario-módok ami egyféle kampánynak felel meg, de főleg a harcban, van ami több játékosra hegyezett, pl: Tag Tournament, vagy a teszt mai alanya, a revolution.


The King of Iron Fist tournament

Ha rövid akarok lenni, ez egy ingyenes multiplayerre kihegyezett Tekken és ez egy jó játék, Sapi voltam... AZAZ, azért itt nem hagyhatom abba. Szóval a lényeg, hogy a Namco lehúzzon még egy bőrt a Tekken-ről és még újítson is valamit. Így jött létre a Tekken Revolution, és hát ez egy jó ötlet nem? Ki ne akarna online tolni, a híres verekedős játék, INGYEN, azaz félig-meddig ingyen, hisz full ingyen egy online játék nem lehet, de ezt ne most. Kezdjük a jó oldallal, ingyen van... Na igen, sajnos már kezdődnek a problémák, amiken jobb ha most, túlesünk. Kezdjük a legfájóbb ponttal, kb 9 karakter van a játékban kezdésnek, igen. Persze lehet feloldani embereket, meg folyamatosan frissítik, tehát teszik be a karaktereket, lehet mire ez a teszt kikerül mondjuk, adja az isten pl: Christie Monteiro-is benne lesz a rendszerbe. És itt már gondolom sokkoltam pár embert, hogy Christie-nincs benne, mondok jobbat Eddie-sincs benne, szal capoeira-fanok már offolhatják a dolgot. De mondatomat folytatva nem is az van, hogy meg kell venni a karaktereket, hanem kapunk meccsenként gift-pontokat, amiből mindig ha összejön egy mennyiség, kiold egy karaktert a játék és, hogy kit? Na hát ez a másik pont, random dobálja a karaktereket. Tehát ha mondjuk TE, Jin-fan vagy, előfordulható, hogy fél évig kell nyomatnod a játékot, hogy kioldja. De ezt is sok dolog gátolja, mindjárt sorolok is párat. Amúgy a pontos listát, meg, hogy hány pontnál old fel karaktereket, neten meg lehet nézni. És akkor, azok a gátló dolgok. Először is elmondanám, hogy van a játékban, egy PVP-opció, ezen belül Ranked Match és sima pvp. Aztán egy 8 stage-es Arcade-opció és végül egy gyakorló mód. Na most ami még lehozott az életről, elég rendesen, az az, hogy nem lehet akármennyit játszani. Kérem szépen vannak ilyen érmék minden módhoz, (kivéve a gyakorlóhoz, az korlátlan hálisten...) PVP-hez kapunk 5 érmét, arcade-hoz kettőt és vannak még Premium ticket-ek, meg gold-érmék. Ezek mind a két módhoz jók. És ha elfogynak mi van? Hát gyakorolhatunk amíg nem lesz megint érménk... Mert ezek fél óránként töltődnek, azaz csak a pvp-mert az arcade-asszem 1 óra, a premium-ot megkapjuk, ha ügyesek vagyunk. Na itt volt az, hogy majdnem elkönyveltem magamba, hogy "Ez egy sz*r..." de adtam neki azért esélyt és hát, nem volt annyira rossz. Sőt néhol egész izgalmas mikor egy komolyabb ellenfelet kapsz ki.


Ingyen van, de mégse

A játékban vannak fizetős dolgok, manapság hol nincs mondjuk. Kezdjük mondjuk az apróságokkal. A játékba most került először skill point-rendszer, ez úgy megy, hogy szintlépésenként kapunk 4-pontot, amit 3-ágba oszthatunk el. Power - erő, Healt - élet és Vigor -azaz a critical támadásokat erősíti. Ezekben annyi a fizetős, hogy vannak úgynevezett Reset drink-ek, amikkel újraskálázhatjuk a pontokat, viszont ez a pia fizetős. Aztán vannak ruhák amiket venni kell, vannak támadási EFFEKTEK (mondjuk itt is, csak kicsit estem le a töltésről), ezeket is venni kell, no meg a Premium coin-okat is tudunk venni. Na kb ennyi a fizetős részleg, még mindig light-osabb mint egy WoW-ba mondjuk, na mindegy.


Vágjunk össze

Ami még pozitív, a játék szép. Legjobban úgy lehetne leírni, hogy a Borderlands-motorja keverve, a Tekkenével. Kicsit rajzolt stílusba fordultak, de megmaradt azért a kép a Tekkenekből. És őszintén szólva tetszik, nem akad, laggolás csak multinál fordul elő, az animációk szépek, mint eddig. Úgyhogy grafika OK. Ez a rajzolt grafika, főleg a menünél látszik.


Valódi kihívás, valódi meccs, ja nem ezek csak gyökerek

Akkor lássuk a lényeget, a multi, ha már leszedtem. Hogy is mondjam. Jó a multi, ahogy léped a rangokat, jönnek a komolyabb emberek, JA igen. Kis bevezető még előtte a ranglépésről. Igazából annyit jegyeznék meg, lehet én nem értek hozzá, vagy csak engem szívat a játék, de most vagyok Fighter, legutóbb 2 rangot is egymást után léptem és most, nyomtam egy meccset és hiába nyertem, nem léptetett elő. Ez már Brawler-nél is előfordult, vagy 3 győzelem után se engedett tovább, lehet szinthez kötött nem tudom. De akkor a multi, az a gond, hogy a játékosok nagy része rendes, méltó ellenfél. De a játékosok nagy része vagy Law-val, Kazuya-val van, és ehhez hozzátéve általában 2-ütést ismételgetnek és ha még le mered verni őket, akkor még nekik áll feljebb és akkor bombáznak PSN-en az üzeneteikkel. De ha nem is vered le őket, néhány nagypofájú akkor is ugat üzenetbe, hogy mekkora béna vagy, ez pedig egy remek közzöség... Kedvenc példám, mikor az ellenfelem Kazuya-val van és egyből átváltozik Devil-módba, és a Tekken-esek gondolom már tudják mire gondolok, mikor a 3. szemet használja mindegyik, amit nem egyszerű kivédeni, sokszor reflexekkel sem. És akkor azokat a szép perceket nem is mondtam, mikor megszakad a meccs, vagy 2. körben, vagy már az első 1-percben, és még az érmét is elveszi. Szóval simán előfordulhat, hogy az uccsó érmédet úgy pazarlod el, hogy az 1. körbe megszakad a meccs, és akkor csak egy minimális pénzt kapsz és buktad a meccset, nagyszerű. Multiból egy dolgot szeretnék kiemelni, a sima ranked match-et, ami úgy néz ki, hogy mondjuk 8-an összegyűlünk egy lobbyban. Ott a játék kiválasztja sorba, hogy ki kivel van, és azokat a meccseket végig kell várniuk a játékosoknak, közbe nézhetik, és szurkolhatnak. Ez meglepett, itt láttam először ilyen megoldást, de elég jó lett, hogy őszinte legyek.

Az irányítás sokat nem változott, ahogy mozdulatok se nagyon, ha ügyes vagy, elég precízen lehet irányítani, és nem csak a kör x-nyomogatásából áll a meccs. A zenék újultak, kerültek be, egész jó dubstep-ek például.

Játékélmény: 7/10
Grafika: 9/10
Hang: 10/10
Irányítás: 10/10

Összegzés

Igaz az élményre 7-pontot adtam, mégis ajánlom tekken-verekedős fanoknak egyaránt, mert mégis szórakoztató tud lenni, még akkor is, ha a fenn említett dolgok lehoznak az életről néha. Szóval aki kész a legújabb Iron Fist tournament-re, tartson velem, aki akar írjon és toljuk PS-en, köszönöm a figyelmet, jó játékot!

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 3
BiGame avatar
4 éve | 2013. 10. 03. 15:29:02
#
Dee, csak nem annyit, h ismerjem, azért írtam, h itt láttam először ilyet! :D
Z3rO avatar
4 éve | 2013. 09. 30. 13:24:19
#
"Ott a játék kiválasztja sorba, hogy ki kivel van, és azokat a meccseket végig kell várniuk a játékosoknak, közbe nézhetik, és szurkolhatnak. Ez meglepett, itt láttam először ilyen megoldást"

Látom nem quakeztél még :D
BiGame avatar
4 éve | 2013. 09. 21. 13:34:44
#
Írtam, hogy google-ba meglehet nézni, de benne van!:)
Értékelések
Összes átlaga:
█████████
9
9 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek