Menu
BiGame
Szint 28
BiGame avatar
22 éves, férfi
Szigethalom
Magyarország
Offline, itt járt 20 napja
8 éve tag
Suck it, Wolverine
Írta: BiGame, 2013. július 16., játékteszt
Játék: Deadpool

A legtökösebb, legdebilebb Marvel Anti-hős itt van, és szétlövi a seggedet, ha nem vigyázol...

Kiadó: Activision
Platform: PC, PS3, Xbox 360
Stílus: TPS

Nem is tudom mivel kezdjem. Kezdjem a tesztet, a játék idegesítő hibáival, hogy gyorsan túl essünk a játék sötét titkain, vagy csak nyáladzó szájjal fecsegjek, hogy milyen k*rva jó játék lett a Deadpool és, hogy a High Moon-mostanába, hogy kitett magáért. Főleg a Deadpool-al. Áh csináljuk, ahogy szoktam...

Deadpool sajnos felénk nem annyira elterjedt, mint a többi híres Marvel-karakter, pedig megérdemelné végre a reflektorfényt. Nu de akkor ki is Deadpool? Röviden Marvel anti-karakter. Leginkább képregényekben elterjed badass karakter, 1-2 mesében láthattuk, valamint a 2009-es X-men Farkas kezdetekben kapott kicsit komolyabb szerepet. És úgy tűnik, hamarosan a filmvásznon is, hagyni fog maga után, néhány testrészt. De bővebben. Wade Wylson, aki farkassal volt egy egységben, azaz az X-fegyver projectben. Aztán William Striker, meg akarta alkotni a tökéletes mutánst, keverve a legerősebbekből. Ennek köszönhető a farkas féle, regenerációja, vagy a teleportáló képessége. Bár a Farkas kezdetekbe volt még néhány plusz képessége, de az már tükrözi annyira a valóságot. És végső jellemzőként, egy beteg állat...


Lássuk is merre, hány MM

A sztori adja magát, nem kell komolyan venni persze, de azért egy minimális komolyságot mindig színlelnek. De már alapból, az is durva lehet egyes embereknek, hogy már Deadpool is irányítójának tekint minket, ami sokszor röhejes részekkel jár, de ha néhol hibáznánk, mondjuk halállal, akkor bizony számíthatunk, Deadpool oltogatásaira. Na de akkor, lényegében, csak követjük a játék elején kapott forgatókönyvet, (Na ja, mintha egy vérontós Tapsi hapsi részt játszanék, néhol...) amikor is, véletlen ránk hárul a világ megmentése, ööö igen... Mást nagyon nem is árulnék el a sztoriról mert adja magát, na most nem az eredetiségre, hanem a felvezetésre gondolok. Arra a rengeteg, rengeteg, RENGETEG AGYAMENT B*ROMSÁGRA, amik a játék folyamán történnek, és csak fogom a fejem a röhögéstől. Mivel Marvel, persze lesznek ismerős arcok, mondjuk az ismertebbekből pár, farkas, vadóc, de lesznek a kevésbé ismertek, mint pl Domino.


Beng, Beng, BENG

A játékélményről annyit, hogy véleményem szerint, kicsit DMC-klón, de a jobbik fajta. Benne van, a Hack N Slash feeling, mondjuk Saint's Row-szintű lövöldözéssel. Szóval benne van a manapság ismert fejlődéses rendszer, amiket Deadpool-pontokkal upgrade-elhetünk, van benne fegyver upgrade, meg ugye Deadpool-is fejleszthetjük, mellette vehetünk egy tucat fegyvert kb. Tehát benne van, a DMC-ből ismert fejlődés, új kombókkal, meg fegyverekkel, de benne van a Saint's Row-féle lövöldözés, szóval itt pl tényleg ereje van, a lőfegyvereknek is. És nem monoton, változatos nem is kicsit. Lesznek pl oldalnézetes részek, kis parodizálások amik jól lettek eltalálva, szóval tényleg nem az a folyamatos darálás, na meg persze Deadpool-se hagyja, hogy belepunnyadj a játékba. Na de akkor, ha már szokásos teszt, jöjjenek a fekete pontok. Na jó, semmi para, igazából csak 2 gondom volt, az egyik az inkább irányítás, azaz tipikus nem oda ugrik ahova akarom, hiába nyomom, meg ilyenek. A másik, hogy néhol csal a játék. Ami azért 20-alkalom után feltudja k*rni az agyamat. Mire gondolok, másodjára tolom ki, Ultra Violence-en a végén vagyok, az utolsó komolyabb hordánál, és nem egyszer volt, hogy hirtelen meghalok, vannak körülöttem 2-en, 3-an, és minden ok nélkül, van, hogy momentum közbe halok meg, ami pláne érdekes, de pl mikor 20-an vesznek körbe, akkor bezzeg lassan megy le. Mindegy, csak érdekes. JA és igen a mentés... Igazából annyi bajom van, hogy hiába checkpoint, néhol sz*rik rá, hogy mim volt, felhozom megint ahol tartok, tegnap 4 taposó aknával voltam a checkpoint-nál. Ma elindítom és van 0 aknám. Ez nem a legdurvább, a kedvencem, hogy következő betöltésnél, halál után ismét 4 aknám van, csak mert előbb halál előtt felszedtem 4-aknát, ha közbe el is dobtam őket. Nem azt mondom, hogy nagy hibák, csak na sok kicsi nagyon az agyamra megy, meg szerintem máséra is.


Vér és töltény, mindenhol

Grafika, háát mondjuk, hogy átlagos. Na jó, azért kicsivel jobb, de hát Unreal Engine 3 igaz, de legalább jól optimalizált. Csak a tipikus UE3-mas bugok rontják el néha, az élményt, de egyébként karakterkidolgozás, környezet piros pont. És gyors akkor a hangokra is kitérnék, Deadpool-hangja egyszerűen 5-ös részemről, teljesen átjön a beteg stílusa, főleg mikor megszólít. A zene elég pörgős, alkalomhoz illő, talán kicsit halk. A többi szinkronnal sincs különösebb baj, még a Marvel-féle stílust is észre lehet venni a hangokban.


Portolásból közepes

Na igen, az irányítással vannak inkább bajok a játéknál. Nem irányíthatatlan pc-n, csak vannak érdekes megoldások. Az a baj a Deadpool-al, hogy tipikusan az a játék, amit sokan vártak és éppen ezért tudták, hogy csesszenek ki a játékosok nagyrészével, merhát ha a drága játékos nehezen, de összespórolt, mondjuk egy 10-est a játékra, akkor biztos van pénze egy Xbox controllerre is. Ugyanis, igaz működik sima kontrollerrel, de a beállítások korlátozottak, és persze invertálva van rá az irányítás. Na de akkor miért korlátozott? Mert nem állíthatod át bármire a gombokat. Ami szerintem kiszúrás, mert a pc-s irányítás igaz nem vészes, én tökéletesen hozzá szoktam, de még így is vannak, idióta helyre berakott betűk amiket nem értek. Na meg, aki nem szokott hozzá a billentyűzethez, pláne megszívja. Szóval irányítás, én így nem szeretlek.

Játékélmény: 9/10
Grafika: 9/10
Hang: 10/10
Irányítás: 8/10

Összegzés

Deadpool ezúttal egy olyan kalandra invitál minket, amit megbánunk, ha kihagyunk. Ha csak nem fogott meg alapból se a játék. És mivel film kitudja mikor lesz, ezért most be kell érnünk Deadpool-al játékformájában, de milyen játék te úúristen, megyek is mégegyszer kitolom. Mavel-fanoknak kötelező, és másnak is...

Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
██████████
10
Játékélmény:
█████████
9
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 10
BiGame avatar
4 éve | 2013. 08. 02. 13:30:46
#
Kössz, énis remélem:)!
bukta2 avatar
4 éve | 2013. 07. 29. 07:54:32
#
Remek teszt! Most a teszt olvasása után indítom a játékot is :) remélem nem csalódok! ment az 5 csillag!
BiGame avatar
4 éve | 2013. 07. 21. 13:52:49
#
Kösz!:)
sunray20 avatar
4 éve | 2013. 07. 20. 09:07:09
#
Teljesen egyet értek Spartan117-el. Ha valamit mondanom kellene a tesztről, ugyan azt mondanám :)
Vick13 avatar
4 éve | 2013. 07. 17. 20:20:46
#
Jó teszt lett. Tényleg az irányítása az igazi gond; a zene szerintem azért halk, mert a dumájára és az oltásaira fektették a hangsúlyt.
BiGame avatar
4 éve | 2013. 07. 17. 14:38:09
#
Kösz!:)
AnonimMC avatar
4 éve | 2013. 07. 16. 19:36:08
#
***ántos lett ! :D
BiGame avatar
4 éve | 2013. 07. 16. 13:49:48
#
Köszönöm:), hát ja az a baj, h kezdek elszokni a teszt írástól, és néha belegabalyodok a saját mondatomba!
Spartan117 avatar
4 éve | 2013. 07. 16. 10:12:21
#
Vannak benne fogalmazási hibák pl. Máshol van a vessző és tökre mást lehet értelmezni ha nem olvasom el újra a mondatot.
De amúgy tényleg jó teszt!
hory9999 avatar
4 éve | 2013. 07. 16. 09:19:10
#
nem rossz, 4*
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
8
12 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek