Menu
BiGame
Szint 28
BiGame avatar
22 éves, férfi
Szigethalom
Magyarország
Offline, itt járt 3 hónapja
8 éve tag
Idegen hentelés
Írta: BiGame, 2013. március 19., játékteszt
Játék: Aliens: Colonial Marines

Egy újabb legenda futott be, ám az öröm elmarad...

Kiadó: Sega
Platform: PC, Xbox 360, PS3, Wii U
Stílus: FPS

Nos ismét egy feldolgozást kapunk, ismét egy remek címmel, amire évtizedeket kellett várni, mint a Duke Nukem-re, és ismét... Mindegy, majd a cikk során többet mondok erről.

Na igen. Végre megjelent a régóta várt Aliens Colonial Marines, amire rengeteg gamer feni a fogát évek óta (köztük én is). Az Alien még a 90-es évek táján megjelent fantasztikus horror film. Erről most nem is beszélnék többet, csak annyit amennyi a játékban történik. Akit jobban érdekel a film, nézzen utána. Személy szerint a kedvenc horror filmem, ajánlom mindenkinek, ezért hát nem kis elvárásaim voltak a játékkal, és hát... Na jó, nem köntörfalazok, az Alien egy sz*r játék lett, aminek több oka is van, de mindent az elején.

A játék a 2. rész után játszódik, ahol is kiküldenek egy osztagot az LV426-ra, hogy derítsék ki, mi is történt ott a Xenomorph aktivitás után. És kb ennyi a történet amit magába foglalhatok. Őszinte leszek, az Aliens Colonial Marines-t nem vittem ki, mert úgy a 87%-ánál meguntam a temérdek bug halmazt, valamint, hogy kismilliószor a hülye bug-ok miatt haltam meg. Aztán mikor egyszer elveszett a mentésem, hagytam az egészet és nem idegeltem fel magam jobban. De így is tudok mit mesélni a játékról, szal kezdjünk is bele.


Valahol 2006-ban

Kezdem a legrosszabbal. A grafika valami borzalmas, lényegében ugyanazt éljük át mint a Duke Nukem Forever-el, vagyis valami érthetetlen módon, úgy elszúrták a játékot ahogy van... Na de el is magyarázom, a játék gyakorlatilag 2006-ba illő, kajak a 2006-ban megjelent Gears Of War-simán odaveri grafikailag. Egyszerűen a karakter modellek, a tipikus UE3-mas dolgok, a lassan töltő textúra, érthetetlen lagg, szóval én nem tudom. Jó néhol vannak szépen megcsinált pályák persze, de összességében sz*r... Legyen elég annyi, hogy ugye van egy összehasonlító videó a neten, amiben a DEMÓ szebb volt!

Az a bizonyos Alien-hangulat

Az a baj, hogy ha túltettük magunkat a látványon, még mindig meg kell küzdenünk a játékmenettel. Amibe őszinte legyek semmi plusz nincs. Megvannak a tipikus Alien dolgok, de ezeken felül semmi plusz nincsen. Raktak a játékba ilyeneket, hogy megtalálhatjuk mondjuk Vasquez smartgun-át, vagy Hudson Pulse rifle-jét, ami szép szép, de ez még marhára kevés... Azért vannak hangulatos részek, mint pl mikor a rakodó géppel kellett kinyírni az Alien-t, ami mondjuk csak az elején volt poén, mert volt 2 támadás, és azokat nyomkodhattad vagy 5 percig. De mondjuk van egy menekülős rész, mikor elkap egy Alien, aztán egy nagy dög elől kell menekülni, az pl szerintem hangulatos lett, de mint mondtam ez még kevés. A hülye párbeszédekről nem is beszélek... Van a játékba fejlődés rendszer, amivel pontokat kapunk, amiket fegyverfejlesztésre költhetünk, nem sok, de legalább van. Mondjuk az is poén, hogy a fegyverek egy részét megkapjuk 2-menübe rakva, az egyikbe mutatja az összes fegyvert amink van, a másik meg egy gyors fegyverválasztó menü, ahova berakhatunk 2 fő fegyvert.


Csapatszellem

Igaz van az Alien-ben full multiplayer opció, így akár 4-fős coop-ba is végigtolhatjuk a kampányt, de ami egyedül sz*r, az nagy valószínűséggel több személlyel is sz*r. Vannak azonban multiplayer-módok, amit a remek match kereső miatt nem tudtam kipróbálni, mivel senkit nem talált napokig, így hagytam az egészet. Röviden van TDM, Escape, meg ilyen objective-es valami, mondjuk belekóstoltam a multiba egyedül, csak, hogy megnézzem az Alien-t, annak viszont elég pocsék lett az irányítása szerintem. Szóval így kb ennyi.

Összességében nem tudom mit mondjak. Nagyon vártam ezt a játékot, bíztam a Gearbox-ban, de ugyanazt eljátszották, mint a Duke Nukem-el, nem értem... Vannak hírek, hogy a Gearbox igazából nem is foglalkozott vele, hanem átadta a TimeGate-nek, és még onnan is elvett embereket, hogy inkább a Borderlands 2-n dolgozzanak. Igaz a hír, miszerint 2 jó játék 1 fejlesztőtől egyszerre nem jöhet ki. De miért pont az Alien-el kellett ezt eljátszani nem értem... A Gearbox ezzel kinyírta magát a játékosok nagy részének szemében, de ez van. Reméljük, hogy a következő Alien játék jobb lesz...

Játékélmény: 6/10
Grafika: 4/10
Hang: 9/10
Irányítás: 8/10

Összegzés

Ha nagy Alien fan vagy, és nem érdekelnek ezek a problémák, akkor bátran ajánlom ezt a játékot. Bár szerintem ilyen emberekből kevés van. A többiek meg várják meg a következő részt, amit remélek, hogy 6-éven belül csinálják meg...

Értékelés:
Grafika:
██████████
4
Hang:
██████████
8
Játékélmény:
██████████
6
Összességében:
██████████
5
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 12
BiGame avatar
2 éve | 2015. 05. 03. 23:47:42
#
Énis így vagyok vele... És habár az Isolation nem akció orientált lett, kárpótolt ezért a szennyért:)!
Gaby92 avatar
4 éve | 2013. 04. 02. 09:17:12
#
en ehez nemtudok hozaszolni .. gondoltam valami jo game lesz .. de nem nagyon vagot nagyot.. nem vagyok tulzotan megelégedve a grafikaval.. sajnos..:(
BiGame avatar
4 éve | 2013. 03. 21. 13:15:21
#
Az, hogy neked nincs annyi bug, és nem fagy ki, az nem azt jelenti, hogy nincs is benne, csak nézz fel youtube-ra!
SZERK: Hmm... ebbe a videóba már rajta van a játékon, az új 4GB-os patch?
Spartan117 avatar
4 éve | 2013. 03. 20. 19:31:11
#
És tényleg :D
BiGame avatar
4 éve | 2013. 03. 20. 19:17:07
#
Nekem mondod?:D Olyanokat szakadok rajtukXD, főleg Zolyn:D, de am ez azér van, mer én is ilyen vulgárisabb vagyok, ha vmi nagyon nem tetszik, azt kimondom és meg indoklomXD!
SZERK: dikk most nézem, benne vagyok a videóban, a többjátékos résznél:D "Makaveli"XD!
Spartan117 avatar
4 éve | 2013. 03. 20. 18:35:44
#
De ugyértve hogy : ők is keményen lehordanak néhány játékot :D
UI.: http://www.youtub…HR7xQmo5Po ezt nézd meg :D
BiGame avatar
4 éve | 2013. 03. 20. 01:49:34
#
Spartan117: érdekes, h az otherworld-öt hozod fel, me az a kedvenc teszt író brigádomXD, Sas alien tesztjét nem 1x megnéztemXD
Ossian1993: bocs de erre nemtok mit mondani, egyéni szoc probléma, de énis hasonlóan vok ezzel, Duke Nukem-óta nem csalódtam így...
no avatar
4 éve | 2013. 03. 20. 01:38:16
#
ez a *hentelés* Szó annyira irritálóan idegesitő....... . a game meg az elmúlt 3 év legnagyobb csalódása
Spartan117 avatar
4 éve | 2013. 03. 19. 20:12:34
#
Persze hogy a te teszted Otherworldösök után ez istenkirály XD
Jó lett ! Nem csak a roszz kritika létezik :) ( Bár most nem azért de akármit írtál volna egyéb mást hazugság lett volna minthogy "gyönyörű a grafika" sztem nem ronda de az előzöhöz közelebb van mint a széphez az biztos :D )
BiGame avatar
4 éve | 2013. 03. 19. 16:08:15
#
Kösz skacok:)
Spartan117: az lehet a te tesztedben, de ez az enyém:), jaa kicsit személyesebb lett, mert hát elfogtak az érzelmek, mivel ez az első komolyabb tesztem amit lehordokXD, a szar-t direkt csillagoztam ki, a szal meg ja, azt elnéztem, az a baj, h tényleg nem olyan rossz a grafika, de figyelembe kell venni, h már 7-éves motor, és még az átlag képességeinél is szarabbat hoztak ki belőle, a hanyagságuk miatt
TorettoHuN avatar
4 éve | 2013. 03. 19. 16:00:09
#
Egyetértek a teszteddel! Ez valami borzasztó fos így 2013-ban...
Spartan117 avatar
4 éve | 2013. 03. 19. 15:57:31
#
Játélémény ,öszzeségében,hang értékelésével egyetértek a grafika valóban nem jó de azért ennyire nem is rosz egy 6-7et kaphattott volna :P És a nyelv is nagyon szleng volt : mint a "szal" meg "szar" de egyébként a grafikát levéve igazad van szerintem :)
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
7
10 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek