Menu
berki_zsolt
Szint 27
berki_zsolt avatar
férfi
Fülöp-szigetek
Offline, itt járt 1 éve
8 éve tag
Élet 18 keréken!?
Írta: berki_zsolt, 2011. augusztus 28., játékteszt
Játék: 18 Wheels of Steel: Extreme Trucker

Fiatal korukban sokunknak álma, hogy kamionsofőrök legyünk. Elkezdünk játszani egy kamionos játékkal, megtetszik, és néhányan vérbeli kamionosokká vállnak. Van, akinek csak egy álom és személy szerint ismerek olyat is, aki hivatásos árufuvarozó nyerges vontatóval, és szabadidejében, ha játszani akar a gépen, kamionos játékkal játszik.
A választásom a 18 Wheel of Steel Extreme Trucker-re esett.

Bevezetés

Fiatal korukban sokunknak álma, hogy kamionsofőrök legyünk. Elkezdünk játszani egy kamionos játékkal, megtetszik, és néhányan vérbeli kamionosokká vállnak. Van, akinek csak egy álom és személy szerint ismerek olyat is, aki hivatásos árufuvarozó nyerges vontatóval, és szabadidejében, ha játszani akar a gépen, kamionos játékkal játszik.
A választásom a 18 Wheel of Steel Extreme Trucker-re esett.


Ismertető:

Bár ez nem a rhagyományosr1; kamionos játékok közé sorolható, mert itt nem az a lényeg, hogy minél több pénzt gyűjtsünk össze, és vásároljunk jobbnál jobb kamionokat, vagy vállaljunk jobban fizető fuvarokat, hanem az a lényeg, hogy a rnehezebbr1; árukat fuvarozzuk, amiért pontokat kapunk. A játék célja az, hogy mindhárom helyszínen elérjük a maximális pontszámot, ám ez nem egyszerű dolog, mert a pályák nehezítetek! A játék elején kiválasztunk egy bizonyos helyszínt, és onnan csak akkor tudunk átmenni egy másikra, ha elértünk egy bizonyos szintet.

Pályák:

Tuktoyaktuk téli utak:

Itt az ismert sorozathoz, az Ice road Truckers-hez ( Jéglovagokhoz ) hasonló terepen kell közlekednünk a kamionnal, persze időre kell teljesíteni a megadott távot. Rengeteg nehézségbe ütközünk:
- Van, amikor sima jégen megyünk keresztül, itt ha gyorsan hajtunk, instabillá válhat a rakomány. Néhány helyen hiányos a jég, és ha az olyan lyukakba belehajt a sofőr, biztos, hogy restart lesz a vége.
- Túlméretezett áruk is akadnak szép számmal! Az egyik szélesebb a megszokottól, a nagy olajfúró torony pedig olyan, hogy elől és hátul is van egy kamion. A hátsó kamion ersze hátramenetben van, ami azért nehezíti a közlekedést, mert ha gyorsan hajtja a járművet az ember r11; ugye túlméretezett toronyról van szó r11; nem tudja követni a hátsó sofőr a szerelvényt, és szétszakad a torony.


Yungas road:

Ebben a küldetés-sorozatban a Dél-Amerika kontinensén lévő, hegyes-völgyes úton kell közlekednünk. Szerpentinekkel teletűzdelt útvonal, ráadásul baloldali közlekedéssel. Ez igen sokat nehezít a játékmeneten, legalább is számomrar30;
Igaz annyi segítség van, hogy először itt csak kisteherautókkal fuvarozunk, de minél több pontot gyűjtöttünk, annál nehezebb lesz a dolgunk. Egyre kanyargósabb utakat kapunk, ráadásul a végére már nyerges vontatót is kapunk.
A pontokat amúgy nem lehet átvinni az egyik helyszínről a másikra! Azok függetlenek egymástól, szóval ha az egyiken már majdnem végeztünk, az nem azt jelenti, hogy a másikon is már a nehezebb szállítmányokat kapjuk egyből.


Ausztrália:

Ez a kedvenc részem. Itt is baloldali közlekedés van, viszont itt a hagyományos kamionok vannak. Sok az egyenes út benne. A játék legélvezetesebb pontja a következő: Mikro már több pontunk van, megkapjuk a r road train-t r, ami azt jelenti, hogy 2-5 darab nyerges vontató van összekapcsolva, és azokat kell elszállítani, rendszerint messzire. Nagyon kedvelem az 5 szerelvényből álló r vonatokatr1;, amikkel nagyon kell vigyázni, hogy ne menjünk neki a szembelévő forgalomnak, vagy a szalagkorlátnak.


Összefoglaló:

Aki az olyan játékokat kedveli, hogy az a cél, hogy szinte céltalanul eljutni A pontból a B-be, annak bátran ajánlom ezt a játékot. Igazán hangulatos lett, nekem nagyon tetszik!
Soha nem lehet tudni, hova fog sodorni a sors, lehet, hogy a tesztolvasók közül jó kamionsofőrök is ki fognak kerülni!
Remélem tetszett a teszt! Értékeljétek, és szóljatok hozzá bátran!

Köszönöm, hogy olvastátok!

Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
██████████
10
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
██████████
10
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 11
Sicu33 avatar
3 éve | 2014. 07. 20. 00:51:41
#
Jó lett! :)
neuroflex avatar
6 éve | 2011. 08. 29. 22:24:00
#
tetszett a teszt remek játék:)
berki_zsolt avatar
6 éve | 2011. 08. 29. 18:13:15
#
Megvan a kiegészítés, nem is lett rossz. :?
Zergi0 avatar
6 éve | 2011. 08. 29. 11:04:57
#
Jah az nagyon jó nagyon életszerű . A teszt is jó :D .
matyosowski avatar
6 éve | 2011. 08. 29. 10:41:55
#
ha szeretitek a kamionos gameket akkor az Euro Truck Simulatort érdemes kipróbálni mert annak a grafikája is jobb és a játék maga is jobb szerintem :) a teszt felülmúlhatatlan csak így tovább ;)
berki_zsolt avatar
6 éve | 2011. 08. 29. 10:15:24
#
A 2. részét még csak most fedeztem fel pár napja. :o
Azt még nem igazán sikerült felfedezni, ott 2 új helyszín van. :P Azért nem is arról írtam. :D
Ám köszönöm a dícsérő szavakat! B-)
roberto888 avatar
6 éve | 2011. 08. 29. 07:27:18
#
Zsolti oda van az ilyenekért!:) Am már kijött a második része február 22.-én, 23-án pedi magyarul is megjelent!:) Zsoltit tuti érdekelni fogja!:)
Borbi avatar
6 éve | 2011. 08. 29. 06:28:25
#
Jó teszt,mert engem is érdekel a játék. Egy régebbi résszel már játszottam,de az nem jött be. Kiváncsi lettem ez milyen.
berki_zsolt avatar
6 éve | 2011. 08. 29. 06:24:40
#
Ez is hasonlít azokhoz, ám jobb. :P

Ám a bevezetést elfelejtettem elküldeni, az tetszik a tesztben a legjobban. :P Igen frappáns, de Nruhtas szerintem hamarosan pótolni fogja, szóval nézzetek vissza majd.. :?
Gyarmati Jani avatar
6 éve | 2011. 08. 29. 06:08:19
#
Nekem is tetszett a teszt. Egy kaminonos játékkal játszottam, de meguntam, hogy egymás után ugyanazon a pályán kell végigmenni többször. :D
tothricsi95 avatar
6 éve | 2011. 08. 29. 01:32:59
#
Jó teszt!;) Leginkább azért, mert felkeltette az érdeklődésemet a játék iránt, és amúgy is szeretem az ilyesmi féle játékokat!:) Szerintem teszek vele egy próbát.:D Aztán nemsokára jön az ETS2 is...;):P De ez is hangulatosnak néz ki, főleg a Tuktoyaktuk-i rész érdekel.:D
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
10
20 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek