Menu
Gépigény Google+ profilja
Gépigény Google+ profilja
Gépigény Google+ profilja
Gépigény Facebook profilja
Beatriix
Szint 6
Beatriix avatar
Oláh Beatrix (Bea)
14 éves, nő
Gyula
Magyarország
Offline, itt járt 13 órája
334 napja tag
A zombik világában
Írta: Beatriix, 2016. május 24., játékteszt
Játék: The Walking Dead

Nem hiszem hogy túl sok olyan ember létezne, aki nem hallott még zombikról, a Földet sújtó apokalipszisekről és a világ végéről. Ez a téma mind a filmekben, mind a játékokban kedvelt.
Nem csoda, hisz rengeteget lehet kihozni belőle, ha a készítőknek nem csak a nyers erőszakon és a zombigyilkolászáson jár az eszük, hanem a történetre is fordítanak némi időt. Épp ezért szeretem olyan nagyon, a Walking Deadet.

A történet egyszerűen indul, egy Lee nevű férfi bőrében találjuk magunkat, aki épp a börtönbe készül, és valószínűleg ott is kötött volna ki, ha nem áll útjába a kitörő Zombiapokalipszis.
Így hát a rendőrautóból hamarosan az erdőben találjuk magunkat járkálókkal körülvéve, fájó lábbal.
Menedék keresés közben találkozunk egy Clementine nevű, 8 éves kislánnyal, így Lee lassan bünözőből átvált Apa stílusba. Ezután Clemmel együtt folytatják útjukat, a történet nagy részén együtt töltenek minden időt. Lee és a kislány egyre közelebb kerül egymáshoz, és a férfinek egyetlen célja lesz: Megvédeni Clementine-t a veszedelmektől, bármibe is kerül.

A játék során nagyon sok karaktert ismerhetünk meg, lesznek barátaink és ellenségeink, de mindannyian próbálnak összefogni. Azonban minnél nagyobb a baj, annál több a konfliktus, a járkálók nem fogynak el, és mivel egy apokalipszis közepén nem lehet csak úgy beugrani a sarki boltba, a csapatnak az élelemhiánnyal is meg kell küzdenie. A játékban egy idő után nem is a járkálók válnak a legnagyobb ellenséggé, hiszen miután kiismerik, milyen fegyverek hatásosak ellenük, hol kell őket eltalálni, és hogyan lehet ellenük védekezni, szinte már rutinosan gyilkolják őket. A legnagyobb veszedelmet a többi ember, és a saját döntéseink következményei jelentik.

Ami a játékot illeti a történet nagyon el lett találva, könnyfakasztó, szívdobbantó jelenetekkel.
A karakterfejlődések láthatóak, a vicces, laza Kennyből egy sok rosszat megélt komoly(abb) ember lett, a kis jószívű, szoknyás Clementine-ból, egy cophos, erős lány, Lee pedig történelemtanárból egy olyan apafigurává vált, aki az életét adná a "lányáért". A játék kinézetét imádom, nem a legszebb, azt be kell vallani,de szerintem nagyon illik a gamehez. A történet öt epizódra lett osztva, amelyekben az akciók a harmadikban érték el csúcspontukat, majd a negyedikben kissé vesztettek a lendületéből, hogy aztán egy hatalmas csattanóval zárják az ötödiket. A zeneválasztás fantasztikus lett, és a hangok is kiválóak. Ismét itt a "te döntöd el hogy mit választasz téma", hisz ahogy azt a játék minden epizód elején közli velünk, nehogy véletlenül elfelejtsük: A játéksorozat a döntéseiden alapul, ahogy döntesz úgy fonódik a történet. Sajnos úgy tapasztaltam, hogy sok választásnál csak az átvezetők minimális változását lehet elérni, de a fontosabb döntéseknél az ember gyökeresen változtathat a sztorin.

A történet elég filmszerű, hisz sok átvezető van benne, amikor egyszerűen csak beszélgetünk, válaszolgatunk, vagy épp eldöntjük kinek a pártján állunk.Csakhogy itt nem okolhatjuk a szereplőt, ha hülye döntéseket hoz, hisz ebben a játékban csakis a mi hibánk ha valami rosszul sül el.

  Pozitívumok:
 • Remek történet
 • Jó játékélmény
 • Tetszetős grafika(egy 2012-es játékhoz mérve)
 • Remek karakterfejlődések
 • Interaktív történet
 • A hangok és a zenék remekül el lettek találva
  Negatívumok:
 • A legtöbb döntés nem sokat számít a sztoriban, csak minimális változást jelentenek az átvezetőkben
 • A történet rengetegszer elágazik, de játéknak csak két befejezése van
 • az utolsó epizód elég rövidre sikerült

Sok játékkal játszottam eddig, de azt hiszem hogy a The Walking Dead világa örökre bennem marad. Hatalmas játékélményt nyújtott, és a jó döntések kiválasztása sem olyan egyszerű mint elsőnek gondoltam. Ugyanis féltem, hogy rettenetesen egyértelmű lesz, hogy mi a helyes választás, és ez unalmassá teszi majd a játékot. De szerencsére ez nem így lett, az interaktív történet remekül beleillett a játékba. Hatalmas taps a Telltale Games-nek, mert egy olyan játékot adott ki a keze közül, amire igazán büszke lehet.

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 9
Beatriix avatar
2016. 07. 27. 13:14:12
#
köszi
Liam Neeson avatar
2016. 07. 25. 20:05:08
#
Remek teszt lett! 10/10
Beatriix avatar
2016. 06. 13. 15:18:59
#
köszönöm :)) és igen, én is nagyon várom a 3. évadot
Krissz avatar
2016. 06. 12. 14:25:59
#
Jókis teszt, szép munka! :)
Nekemis tetszett!
no avatar
2016. 06. 07. 15:28:27
#
Remélem hamarosan kijön a 3. része is
Beatriix avatar
2016. 05. 27. 13:26:05
#
köszönöm :) örülök hogy tetszett
csuz-li avatar
2016. 05. 27. 06:57:03
#
Nagyon jó lett! Tetszett a teszted.
HitmanMonkey avatar
2016. 05. 27. 01:37:04
#
Köszi a tesztet! Már ideje lenne kipróbálnom a játékot...
Tyrion Lannister avatar
2016. 05. 26. 19:59:28
#
Nem rossz teszt, a történet bemutatása tökéletes, a teszt hossza is jó. Azonban voltak olyan szempontok, amik csak a pro-kontránál kerültek elő, ezeket még kifejthetted volna, de így is élvezetes volt olvasni.
Értékelés
Összes átlaga:
█████████
9
14 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek
Szavazás
Szoktál videós játékteszteket készíteni vagy nézni?Szavazáshoz be kell jelentkezni