Gépigény Google+ profilja
Gépigény Google+ profilja
Gépigény Google+ profilja
Gépigény Facebook profilja
Név
Jelszó
Bejelentkezve marad
Beatriix avatar
Beatriix
Szint 6
Offline
itt járt 5 órája
292 napja tag
Az idő úrnője
Írta: Beatriix, 2016. március 11., játékteszt
Játék: Life is Strange

Tehát a Life is strange. Ugyebár a játék már 2015 januárjában kijött, nekem még csak most volt alkalmam játszani vele. Nagyon sokan ajánlották nekem, én meg csak annyit mondtam: Majd kipróbálom majd valamikor. Szóval nem vártam túl sokat. Viszont már a játék első 10 percében tudtam: Ezt már akkor meg kellett volna vennem, mikor kijött.

A játékban Max-et irányíthatjuk, aki egy átlagos lány, nagy álmokkal. Arkadia Bay-ben él, és a Black Well nevezetű iskolába jár. Hamarosan azonban durván megváltozik az élete, ugyanis felfedez magában egy képességet: képes manipulálni az időt. Oké. Gondoljuk csak át. A legtöbb ember ölni tudna egy ilyen képességért. Nincs olyan, aki legalább egyszer nem gondolt bele, milyen menő lenne már ha visszatekerhetné az időt. Max azonban kissé fél ettől a dologtól, próbál nem visszaélni vele. Pedig barátnője Clhoe (aki szintén létfontoságú szerepet tölt be a játékban), nagyon is biztatja őt hogy használja erejét, hisz ez a legkirályabb dolog ami egy emberrel történhet. És lényegében igaza van. De abba egyik lány sem gondol bele, milyen következményekkel járhat Max új képessége.

A játékban rengeteg döntést kell meghoznunk, amik hatással vannak a történtekre. Ez a fajta játéktípus elég közkedvelt dolog lett mostanában, hisz így méginkább átérzi az ember a karakter érzéseit. Viszont attól függetlenül, hogy több 100 döntést kell meghoznunk a játékban, a végkifejlet csak két féle lehet. De erről majd később. Először is beszéljünk a játék grafikájáról, játékélményéről történetéről. Ami a kinézetet illeti nekem nagyon bejön a játék atmoszférája, bár mint ahogy az a gépigényéből is látszik nem szabad gyönyörű szemetkáprásztató grafikára számítanunk. Kicsit képregény szerű, amit legjobban talán a sokak által kedvelt The Walking Dead játékhoz tudok hasonlítani. Ami a sztorit illeti, a DONTNOD igazán kitett magáért. A játék története elképesztő. Egyszerűen nem bírtam abbahagyni , olyannyira beszippantot. Egyszerűen nem hagyott nyugodni, hogy most vajon mi fog történni Maxel és Clhoe-val. És mivel a döntések rengeteg mindent befolyásolnak, az ember nem valószínű hogy az első kijátszás után egyből kitörli a játékot, hiszen újrakezdheti más döntéseket hozva.

És ugyebár a végkifejlet. A játék végén egy hatalmas döntést kell meghoznunk. Ezzel csak annyi a probléma, hogy hogyha az egyiket választjuk, konkrétan az összes döntésünket kidobjuk a kukába, a másik döntés pedig eléggé lapos véget ad az egésznek.

Én mindenesetre nagyon ajánlom a játékot, mert egy hatalmas élmény. Én mindenképp újra nekifogok kezdeni, hogy kipróbáljam milyen más döntéseket hozhattam volna.

Értékelés:
Grafika:
██████████
7
Hang:
██████████
10
Design, művésziesség:
██████████
8
Zene:
██████████
10
Játékélmény:
█████████
9
Újítások, ötletek:
█████████
9
Hossz, újrajátszhat.:
█████████
9
Történet:
██████████
10
Nehézség:
██████████
7
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 9
Beatriix avatar
2016. 04. 29. 21:04:59 #
 
Köszi :D igen amint kijátszom a walking deadet abból is lesz teszt
no avatar
2016. 04. 29. 21:04:01 #
 
szerintem tök jó kis teszt lett :) tervezel még csinálni?
Krissz avatar
2016. 04. 17. 10:48:21 #
 
Van sejtésem kiregondolsz domi2001 ... ha egyre gondolunk, akkor ahhoz nemis lehet hasonlitani ezt a tesztet. Ez azért sokkal de sokkal jobb let, ahoz képest hogy első teszt.
Hibák mindig is lesznek a tesztekben, de azért vannak a visszajelzések hogy meghallgassuk őket, fontolóra vegyük, s a következő tesztben erre figyeljünk.
Tyrion Lannister avatar
2016. 04. 17. 10:43:28 #
 
getcarter: Szerintem ez abszolút túlzás, első tesztnek egyáltalán nem rossz (az én debütáló írásom sem volt jobb, maximum hosszabb). Vannak emberek az oldalon, akiknek a hetedik tesztjük is gyenge, hiányos, és helyesírási hibákkal tarkított. Ez a cikk köröket ver rá ezekre. Nem azt mondom, hogy tökéletes, de nem értem miért ne lehetne ez egy teljes értékű teszt. Az a baj, hogy mostanság a jó teszteket lehúzzák, a rosszakat felértékelik, és az összes teszt stabil 8 pontos átlaggal rendelkezik, minőségtől függetlenül. Ezek után nem csoda, ha az embereknek nincs kedvük tesztet írni (nekem is kezd elmenni a kedvem).
getcarter avatar
2016. 04. 17. 08:55:44 #
 
ezt még jóindulattal sem lehet tesztnek nevezni, ez olyan mint egy tartalom a könyv hátulján
Beatriix avatar
2016. 03. 15. 17:51:19 #
 
köszi :)
Fixer99 avatar
2016. 03. 15. 11:10:08 #
 
Szerintem teljesen rendben volt ez a teszt, főleg így első próbálkozásra! Talán igazat adok domi2001-nek abban, hogy lehetett volna egy kicsit hosszabb, terjedelmesebb, de ezt a minimális problémát leszámítva, tényleg jó lett! :)
Beatriix avatar
2016. 03. 14. 00:11:55 #
 
Köszi szépen a tanácsot is és a biztatást :)
Tyrion Lannister avatar
2016. 03. 13. 17:22:53 #
 
Nem rossz teszt, de a játékhoz képest elég rövid, beszélhettél volna mind a játékmechanikáról, mind magáról a témáról többet. De azért csak így tovább!
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
8
10 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek
Szavazás
Használsz RSS olvasót?


Szavazáshoz be kell jelentkezni