Menu
Ares
Szint 6
Ares avatar
Tőrös Botond (Tőrös)
22 éves, férfi
Kézdivásárhely
Románia
Offline, itt járt 3 éve
6 éve tag
AC Brotherhood, a játékok játéka
Írta: Ares, 2011. május 03., játékteszt
Játék: Assassin's Creed: Brotherhood

Történet, helyszínek, fegyverek, emberek...

Nos, megjelent az új Assassin's Creed, a Brotherhood, ami az Assassin's Creed kiegészítőjeként szolgál. A játék kiadásának az idejét sokat halogatták, de megérte várni rá, hisz "a türelem rózsát terem". És rózsát is termett, mert ez lett a játékok játéka. Az Ubisoft büszke lehet erre a gyöngyszemre, hisz a Brotherhood sok játékot ver le majd a lábáról.
A játék grafikailag és élmény szempontjából is kiváló. A hangokat és a mesterséges intelligenciát is nagyon összehozták. A színhelyek is kifogástalanok. Róma, a főszínhely iszonyatosan nagy lett. A baj csak az, hogy Monteriggioni nem látogatható a játék kivitele után, ugyanis azt még az elején szétágyúzzák. A romba dőlt birtokot ezúttal nem kell újjáépíteni, mert jóval nagyobb feladatot rónak ki ránk. Az elhanyagolt reneszánsz Rómát kell ezúttal felvirágoztatni.

Akkor miről is van szó?

A játék az AC2 közvetlen folytatása. A Brotherhood lényege az lesz, hogy föltétlenül
megtisztítsuk a világot a Borgiáktól! Kezdetben Rodrigo Borgia felakasztotta Ezio Auditore da Firenze apját és fiútestvéreit 1476-ban (Ezio is csak szerencsével úszta meg a kivégzést). Ezio ekkor még csak 17 volt és végignézte a családtagjainak kivégzését. Ott és akkor elhatározta, hogy megöli Ridrigo Borgiát. 23 évnyi üldözés után a kezei között tudhatta Rodrigót, de mégis megkegyelmezett neki. "A halálod nem hozza vissza a családomat"-mondta Ezio Rodrigo Borgiának.

Ezio visszatért Monteriggioniba, ahol Cesare Borgia, Rodrigo Borgia fia tett neki keresztbe. 1500-ban Cesare megostromolta Monteriggionit, megölte Mariot (Ezio nagybátyja és mestere). Cesare ezek mellett elhurcolta Ezio ágyasát, Caterina Sforzát (Caterina Sforza 1463-1509). Ettől a perctől nincs mese: az öreg Borgia kinyírta aput és a tesókat, az ifjabbik pedig a kedves nagybácsit. Ráadásul Cesare által oda a villa és Ezio nője is!
Ezio szinte földönfutóként érkezik Rómába, ahol minden élő lelket megöl, aki kiejti a Borgia nevet. Akik a Borgiák szolgálatában állnak vagy álltak, azoknak Isten irgalmazzon, mert jön Ezio Auditore és az életükre tör. Röviden, akiknek köze van vagy volt a Borgiákhoz, azok föltétlenül meg kell haljanak.
Kaszabolás közben Ezio embereken segít. Kimenti az elhurcolt nőjét a Castello börtönéből. Segít Bartolomeo d'Alvinonak a franciák ellen harcolni. Értékes dolgokat szerez meg Romulus követőitől, akik föld alatti tárnákban bújkálnak és farkasfej-álarcot viselnek. Időközben egy régi barátja, Niccoló Machiavelli ( Niccoló di Bernardo dei Machiavelli 1469-1527, filozófus, író) segíti pénzzel és információkkal.
1506-ban Rodrigo Borgia mérgezett almával kínálta fiát -Cesaret-, aki túlélte a mérgezést, de folytonos betegség lett rajta úrrá azontúl. Cesare még aznap megölte apját, mert az nem akarta elárulni neki Az Apple of Eden (Éden Almája, az Assassin's Creed sorozat fontos eleme) hollétét és egyben a mérgezést is visszafizette. Cesare aután a feleségéhez fordult, Lucreziához (Lucrezia Borgia 1480-1519, igazábol Cesare testvére), hogy az árulja el az Alma helyét, de a felesége nem vallott a hidegvérű, gyilkos férjének. Ezio az ablakból látta a családi incidenst. Lucrezia elárulta az Alma hollétét a betoppanó Ezionak. Ezio cserébe meghagyta Lucrezia elkeseredett életét. Az alma Vatikánban volt, ahonnan Ezio elragadta és annak erejével térdre kényszerítette a nyomában levő Cesaret. Cesaret Ezio többször is megkísérelte elkapni, de a Borgia nagy ember volt, befolyásos és sok katonával rendelkezett, mindig meglógott... 1508-ban, Vatsában Ezio nagy nehezen megölte Cesare Borgiát, úgy, hogy a várfalról a mélybe dobta, mert Cesaret harcban lehetetlen volt legyőzni. Ezio megbosszulta a családját. A Borgia család férfitagjai halottak, akárcsak az Auditore család férfiai...

Elképesztő élmények

Az Assassin's Creed Brotherhood-nak nem csak a története, hanem a grafikája is nagyon jó. Észrevételeim szerint nincs nagy eltérés az elődjétől, de néhány szemmel látható változást észleltem. A víz biztosan szebb lett. A víz tükröződésén sokat javítottak, ami filmes benyomás kelt. Az emberek is jobban ki lettek dolgozva. A járó-kelők egyedibb vonásokat kaptak. A bejátszásokban a főszereplők arca is nagyon élethűre sikerült. A jobb grafika mellett a gépigénye is kisebb lett, mint az AC2-nek. Igaz, hogy egy kicsit csak, de ez is csak egy jó pont az Ubisoft-nak. A textúrák is nagyon részletesek továbbra is, még minimum beállításokon is!
Ritkán lehet észrevenni grafikai hibákat. Az egyik utcán a földön nagy elmosódást vettem észre, a Pantheon közelében. A pocsolyák sem a legjobbak, mert eldobigált rézlemezeknek tűnnek első ránézésre. Valamint még egy nagy hiba, hogy Ezio ruhájára nem fordítottak elég időt. Az AC2-ben sokkal szebb a ruházat. A gallérban és a dye cape-ban furcsa törések észlelhetőek. De szerencsére az igénytelen öltözéken kívül szinte semmi sem nyomja rá a pecsétjét a játékra.

Zene füleimnek

A hangzás engem sosem érdekelt, de itt meg kell említsem, hogy a 3D-s hangzás tökéletes lett. Pontosan tudom, hogy mikor kell hátranézzek vagy esetleg jobbra-balra. Kitűnően visszhangzik a beszéd és a lépések beltérben. Ha Ezio úszik vagy vízen fut át, a csobogás is nagyon élethű. A kedvencem pedig a lódobogás. A lovak patái szépen kopognak a kövezett úton, dobognak a földúton vagy a réteken.
Ilyen hangzással még egy játékban sem találkoztam...komolyan, még a háttérzene is nagyon talál a játékhoz, Rómához.

Iskolázott emberek

A mesterséges intelligencia is magáért beszél. Ha az utcán futkosva törünk utat magunknak a tömegben, akkor az emberek -kifogyhatatlan szókincsükkel- mindenféle szitkokat szórnak
Eziora. Ha felmászunk egy épület oldalán, az emberek bámulnak, esetleg megdobálnak. Ha meglopjuk őket, akkor kétségbeesetten kiabálnak a katonák után. De tudnak ennél többet is a civilek, ha katonákkal harcol Ezio, akkor egyfolytában ordítanak, bátorítanak, hurrogtatnak. Egyszerűen az ordibáló tömeg nagyon feldobja a harcot széleskörű szókincsével. A civilek óriásiakat hurrognak, ha Ezio beszól egy keményet az egyik katonának harc közben. A kedvencem viszont az, mikor megölöm counter kill-el a katonát és óriásit hurrog a tömeg a
katonákra. Az valami állati.:))
Szerencsére a katonákon is látszik, hogy nem az esztenán kapták a kiképzésüket. Ha nagy a körözési szintje Ezionak, akkor elég, ha megpillantanak és gyanús is lesz a szemükben Ezio. Ha eltűnünk a helyszínről, akkor keresni kezdenek. Keresgélnek, megtúrják a szénakazalokat, belenéznek a kutakba, az emberek között járkálnak Eziot keresve. Esetleg, ha kiszúrnak, akkor üldözőbe vesznek. Ha falon keressük az egérutat, akkor onnan lelőnek vagy ledobnak, de ha fel is jutunk a tetőre, akkor utánunk tudnak mászni.

Arzenál

Ha fegyverekről van szó, akkor nem panaszkodhatok, mert elég nagy választék van. Először is ott van a rejtett penge (hidden blade), ami mindig Ezionál van. A pisztoly (max. 10 golyó hozza) is elhagyhatatlan eszköz, ami a rejtett pengébe van szerelve. Ezek mellett vannak dobókések, amiből most már csak 2 db öl meg egy katonát. Lehet íjpuska Ezionál, maximum 20 nyíllal. Lehet ezek mellett Eziónál maximum 15 orvosság (medicine), 10 méreg (poison), 10 gyorsméreg (fast poison), egy fegyver (kard, kalapács, buzogány) vagy egy nehézfegyver (nehéz kard, harci fejsze, dárda) és az elmaradhatatlan kis fegyver (kés, tőr, konyhakés, krisz).
A Brotherhood-ban a kardot és a pisztolyt egyszerre tudja használni Ezio harc közben. A kis fegyvert és a dobókéseket úgyszintén egyszerre hasznosíthatja.
Mivel még a történet elején elveszti Ezio a felszerelésének a javát, ezért Leonardo-tól (Leonardo da Vinci 1452-1519, reneszánsz tudós, festő, zenész, író, geológus, matematikus, mérnök, botanukus professzor, anatómus) tudjuk megvásárolni a dupla rejtett-pengét (double hidden-blade), a mászókesztyűt és a kilőhető mérgezett nyilakat (poison darths).
A fegyvereket a kovácsműhelyekben (Fabbro/Blacksmith) lehet megvásárolni. A kovácsnál viszont páncélzatot is lehet vásárolni (vállvédőt, vértet, karvédőt, lábszárvédőt). A jobb páncél drágább és csak később oldható fel.
A szabónál (Sarto/Tailor) lehet változtatni a ruha színét, elég nagy választékban. Szintén a szabónál vásárolhatunk különféle erszényeket, hogy nagyobb legyen a tárolókapacitás.

Városnézés

A játékban nagy negatívum az, hogy csak Rómában lehet barangolni. Monteriggioni is ki van dolgozva, de csak az elején járhatjuk körbe, mert többet arra sem mehetünk. Mellékküldetések révén kapunk egy kis Firenzét is, de ott nem lehet futkorászni amerre akarunk. A játék során Ezio elkeveredik még néhány faluba, de a játék kivitele után Rómából semmiképp sem lehet elmozdulni.
A bezártságot legalább kárpótolták azzal, hogy Rómát hatalmasra készítették. A város területe hatalmas. Kell egy óra, amíg körbe lehet járni rendesen. Érdemes szétnézni Rómában, mert nagyon hangulatos város, 4 kerületből áll. A legelitebb része a Vaticano (Vatikán), ahol már épül a Basilica di San Pietro (Szent Péter Bazilika). A Vaticano egy reneszánsz stílusú, újnak számító, gazdag negyed, teli elit gárdistákkal, akikkel nagyon nehéz elbánni.
Van még egy hatalmas városrész, amelyik szintén reneszánsz stílusú, de itt már sok csöves sétál az utcákon és az épületek is lepukkadtabbak.
Található észak-keleten egy lerobbant városrész, amit főként mezők jellemeznek, néhol feltűnik egy-egy épületcsoport, de azok is régiek.
Végül pedig délen a történelmi városrész, ahol az Ókori Róma romjai állnak. Pl.: a híres római Kolosszeum (Colosseo), Traianus fürdői (Terme di Traiano), Carcalla fürdői (Terme di Carcalla), Birodalmi Palota (Colle Palatino), Forum Romanum...
A város többi részében is található számos híres épület: a Pantheon, Augustus mauzóleuma, Diocletianus fürdői, Traianus fóruma, Castello...
Ezen híres épületek javát (és még sokkal többet is) felvásárolhatjuk, hogy azok nekünk jövedelmezzenek.

Összedobva

A grafika kitűnő, főleg ekkora játékhoz és ilyen kicsi gépigényhez képest. Tőlem kap is egy 9-est. Ilyen hangokkal még életemben nem találkoztam, úgyhogy csillagos 10-es!
A történet is komolyan meg van írva, nagyon magával ragadó. A hurrogtató tömeg is egy felejthetetlen élmény volt számomra. Az élményre szintén 10-est adok.
Egyebet nem osztályozok, mert Ezio képességei meghazudtolják a fizika törvényeit, és akkor a fizikára keveset kéne adjak.:)) No de így jó és egyedi a játék!

Irány az üzlet és jó játékot!!!

Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
██████████
10
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 26
matyosowski avatar
6 éve | 2011. 07. 05. 11:52:09
#
Nagyon nagyon jó teszt lett! Nekem tettszett. Semmi hiányosság szerintem. /clap :D :D
Ares avatar
6 éve | 2011. 05. 21. 08:31:27
#
Jol is teszed;)
tametix avatar
6 éve | 2011. 05. 20. 21:58:58
#
Ki kell próbálnom ezek után. ;)
Ares avatar
6 éve | 2011. 05. 13. 17:47:05
#
de miert sz@r?
andras01 avatar
6 éve | 2011. 05. 12. 06:02:03
#
nagyon jó!! :D
Ares avatar
6 éve | 2011. 05. 11. 19:36:11
#
Eh semmi bajom a magyarokhoz me en is az vagyok s a ver nem vallik vizze, vagy kutyabol se lesz szalonna nem? De a rasszistakot nem csak en utalom, hanem te is sztem. Hogy esne ha egy cigo beszolna hogy ugy beszelsz ciganyul mint a 2 eves tesom moreeeeee!:?:?:?
Ares avatar
6 éve | 2011. 05. 11. 18:21:51
#
D mi ne legyen?XD jo a ProStreet Boys-os avid;):?
Dani-SS avatar
6 éve | 2011. 05. 11. 17:19:00
#
Ares: De ne is legyen!! (am egész jó teszt)
Koppy96 avatar
6 éve | 2011. 05. 08. 08:38:54
#
Jó teszt lett :D
neuroflex avatar
6 éve | 2011. 05. 06. 23:48:48
#
ez nagyon szupi teszt gratulálok :)
Ares avatar
6 éve | 2011. 05. 04. 17:42:01
#
Kossz. Ha telleg teccik, lajkoljatok;)
Szanto Roland avatar
6 éve | 2011. 05. 04. 17:32:32
#
jó kis teszt
Ares avatar
6 éve | 2011. 05. 04. 14:18:08
#
HAHA. Rasszistak:( vagytok hej. Sose volt a magyarokhoz egy rossz szavam se.... pedig lehetne!!!!!!!
no avatar
6 éve | 2011. 05. 04. 13:49:19
#
Ja, és ha nem magyar vagy akkor mi? Görög ?:D írjál már görögül, Ja... és kíméld a google fordítót.
Ares avatar
6 éve | 2011. 05. 04. 10:47:15
#
Mocsok rasszista vagy Cooley hejXDXD
pinti100 avatar
6 éve | 2011. 05. 04. 10:46:59
#
jó tesztet készitettél Tőrös!XD
Sali95 avatar
6 éve | 2011. 05. 04. 10:25:42
#
Nagyon jó teszt lett Ares:D
Ares avatar
6 éve | 2011. 05. 04. 10:15:31
#
De nem is vagyok magyar ember te cooley. Foleg nem magyar tanar, azer fogalmazok hujjeul.
gabesz1024 avatar
6 éve | 2011. 05. 04. 08:26:27
#
Jóez jóez,bár sztem túlságosan hosszú,egy kicsit tömörebben is lehetett volna.DE JÓ!
Cooley avatar
6 éve | 2011. 05. 04. 08:12:23
#
Helyesírási hiba is van 1-2, azt még el is nézné az ember, de ez a fogalmazás... Rossz volt olvasni. Viszont a nyelvtani részértől eltekintve, nem rossz. :) Pár képet még bebökhettél volna, az is sokat dobna rajta.
Ares avatar
6 éve | 2011. 05. 04. 04:51:35
#
Bocs a hibakert, pedig 2x atolvastam. Kepeket sem tettem, mert a jatek nem maxon megy es nem lettek volna szepek. De kosz a szavazasokot s hogy ttszik;)
Primo avatar
6 éve | 2011. 05. 03. 21:42:48
#
Na ez egy jó teszt! Grat!
Gyarmati Jani avatar
6 éve | 2011. 05. 03. 21:10:48
#
Nehéz elképzelni, hogy írtál egy tesztet.
dtsgak avatar
6 éve | 2011. 05. 03. 21:04:36
#
én is erről a játékról akarok írni, de am elolvastam jó, 1-2 hiba, azt ki nem fossa le?XD

szavaztam is:D
jasko avatar
6 éve | 2011. 05. 03. 20:44:33
#
jó teszt :)
csak annyi a hibája ogy van 1-2 pontatlanság és sok a spoiler
madchief avatar
6 éve | 2011. 05. 03. 19:47:37
#
Szép hosszú teszt grat hozzá amint lesz időm elolvasom;)
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
8
33 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek