Menu
apuci23
Szint 7
no avatar
Offline, itt járt 29 napja
8 éve tag
Max Payne 3 teszt Apuci módra
Írta: apuci23, 2012. július 25., játékteszt
Játék: Max Payne 3

Előszó: Eltelt bő 10 év az első rész óta, már akkor egy nagyon színvonalas játékot kaptunk, erre a második rész 9 éve érkezett és az is hűen továbbvitte elődjének jó hírnevét! A játék elődei is, mint ez a játék, a kor elvárásait hozta minden téren!


Történet: A játék egy elég fordulatos filmbe illő történetet kapott (néhány Hollywood-i filmgyártó cég példát vehetne a rockstarról)! A játék egyből a közepébe csöppent minket, annyit tudhatunk meg az első videóból, hogy Max ugyanaz a gyógyszerfüggő alkoholista, akinek megismertük bő 10 éve, de akkor első benyomásra hiányoltam, hogy nem tudunk meg semmit hogy hol járt max az elmúlt 10 évben. Azért ez nem egy Call of Duty vagy hasonló széria játék, ahol még az ember emlékszik mi történt a tavalyi évadba, és szerintem senki nem úgy kezdte a játékot, hogy előtte kipörgette az első két részt. De ahogy haladunk a játékkal kellemes meglepetésben lesz részünk, hogy vannak chapterek videók, amik az elmúlt 10 évet dolgozzák fel, és emiatt volt még egy kis hiányérzetem, hogy csak 14 chapterbe tömörítették bele a játék sztoriját! De az a 14 fejezet elég jóra sikerült !

Menü és betöltőképernyő: A menü nagyon átlátható, minden szépen beállítható benne, illetve nagyon tetszik az a megoldás, hogy dinamikusan változik a menüháttér, illetve a betöltő képernyő és olyan képeket tesz be, ahol éppen jársz a játékba!

Grafika és látvány: Mint az elődjei is, az utód is a kor elvárásainak tökéletesen megfelel, gyönyörű színes látványvilág, gyönyörű grafikai megoldások tárháza, összehasonlításképpen bullet time alatt tökéletesen lehet látni a célt, nem úgy mint mondjuk némelyik nfs részben a nitro használatnál elfolyik a kép! Tehát nálam mindenféleképpen a grafika és látványvilág példát mutató!

Hang: A zene és a hanghatások tökéletesen passzolnak, a játék közben nekem többször adrenalin töltetet adott, hogy ne adjam fel pl. repülőtér!

Bugok hibák: Abból is van egy pár, bár nem teszteltem más gépeken a bugokat, de ezek is grafikai megjelenítéssel voltak gondok! Nagy hibája a játéknak a hosszú videók, bár engem érdekeltek maga az infók miatt, meg maga a történet miatt is! Még egy nagy hibája van a játéknak, hogy a történet mind attól független, hogy elég fordulatos volt egyben elég kiszámítható és eléggé zsúfoltra ám egyben egy picit vontatott volt míg Fabiana elrablóit üldöztük, mert mindig ott voltunk, hogy láttuk a túszokat, de sose bírtuk kiszabadítani őket!


Saját gondolataim: Ennek a játéknak kétféleképp álltam neki maga a játékélményt néztem és ismertem az elődjeit és bíztam a Rockstar leleményességébe, ezért gondolkodtam néha, hogy mi lehet a következő lépés és próbáltam a történetet összerakni kb. úgy, mintha egy filmet néznénk, és bevallom lehet is! Rögtön az első részben kapunk egy gyors ismertetőt a családtagokról és aztán kezdődik a játék lényege! Amikor a kezembe került a játék és elkezdődött a videó, vegyes érzelmek fogtak el a játékról, hogy oké hogy ott van Max egy alkoholt szerető ember, de hogy kerül egy ilyen társaságba, mivel nem éppen a felső 10000-be tartozott anno. Aztán ahogy haladtam előre olyan fura szájízzel ültem a gép előtt, hogy mit keres Max ilyen fiatal társaságba, valahogy nem bírtam összeegyeztetni a dolgokat, eléggé kiverte a biztosítékot nálam, de ahogy haladtam előrébb és eljött az ominózus irodai beszélgetés miután elrabolták a kiscsajt, kezdtem összerakni a képet, hogy üzletről lévén szó valami belharc „áldozatai” lettünk. Aki végigjátszotta az tudja és a végén se fogom lelőni a poént! Amikor jöttek a különböző nevek, hogy ő áll a dolgok hátterében meg őt kell elkapni, akkor nagyon betévedtem az erdőbe! De mikor elkezdtek meghalni a család tagok, akkor se sejtettem semmit, hogy ki állhat a dolgok hátterébe, de amikor meghalt a családfő, akkor rájöttem ki áll a háttérbe. Mivel szinte mindenki meghal azokból a tagokból, akik az irodában tartózkodnak. De abból egy tagot mi mentünk meg… Hozzátenném még, hogy voltak kemény jelenetek, amikor nem a sztorit figyeltem, hanem azt, hogy végre jussak már át azon a részen! Pl. amikor machetével támadnak ránk…
Ami tetszett a játékban az a bullet time és ami az elődökben is tetszett, hogy az utolsó ellenséget lassítva mutatta ahogy megöljük, illetve Max új arca amit viccesnek találtam, mivel azzal a szakállal hasonlított a Másnaposokból a csecsemős ürgéről mintha róla mintázták volna, na meg a nagy kemény srác abba a hawaii ingbe nagyon vicces volt! Tetszettek még a hogy is mondjam speciális feladatok vagy különleges feladatok vagy hogy nevezzem azokat, amikor a helikopterből lógva kell a tetőről pusztítani az ellent vagy a machetés feladat vagy a buszos és sorolhatnám…

Végszó: Pörgős játékmenet, fura történet, szép grafika, jól passzoló, odaillő zenék, hangok és végre egy olyan játék, ami nem hoz szégyent elődjeire, összességében 10-es.

Értékelés:
Grafika:
██████████
10
Hang:
██████████
10
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
██████████
10
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 12
winrar avatar
2 éve | 2015. 07. 28. 23:03:06
#
Jó játék és jó teszt! :D
beni97 avatar
4 éve | 2013. 06. 13. 12:55:42
#
A legjobb rockstar játék és az egyik legjobb teszt!
10/10
jdeppdvd avatar
4 éve | 2013. 01. 12. 12:17:26
#
gratulalok! szuper teszt!:)
jozsefgyorfi avatar
5 éve | 2012. 08. 04. 08:56:22
#
apuci módra mi? XD XD ez tetszik
pukkancs avatar
5 éve | 2012. 07. 31. 12:15:28
#
xDDD kész vagyok

"apuci módra"
Tesla GoD avatar
5 éve | 2012. 07. 30. 13:40:05
#
looserking:A motion blur bizony szép magyaros kifejezés.
no avatar
5 éve | 2012. 07. 26. 20:57:23
#
Szerintem jó lett.
NightWolF33 avatar
5 éve | 2012. 07. 26. 07:49:33
#
A nfs-ben nincs "bullet time" és azért mosódik el a kép mert gyorsan megyünk (nitrózásnál).
BalthazarFPS avatar
5 éve | 2012. 07. 25. 16:11:26
#
Azért a "bullet time -t" a nfs nitrójához hasonlítani nagy baklövés, mivel nem nagy hasonlóság van a kettő között :/
Nem mellesleg a machetés jelenet a játékban nem "különleges feladat" hanem Interaktív videó, és a helikopterről lógós lövés sem nevezném különleges feladatnak, inkább csak amolyan belassított akció jelenetnek. Nem ez lett a legjobb teszt :/
AnonimMC avatar
5 éve | 2012. 07. 25. 14:23:17
#
"teszt Apuci módra" XD
Ez már megért egy 5* XD
niteforce avatar
5 éve | 2012. 07. 25. 13:09:13
#
Ha le szeretnéd írni a véleményed, küldd el a játék gépigényéhez kommentben, ezért nem kell tesztet írni.
Olvass itt az oldalon, vagy bármelyik játéktesztekkel foglalkozó helyen cikkeket, és ha tudsz annyit írni a játékról, írd meg a tesztet.
Gyarmati Jani avatar
5 éve | 2012. 07. 25. 10:49:37
#
A saját gondolataid bekezdésnek nem sok öze van magához a teszthez. magáról a játékmenetről szinte alig írtál. A történet számomra sajnos nem volt valami nagy dobás. Engem kifejezetten zavart, hogy sok a videó.
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
6
19 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek