Menu
apetit1989
Szint 17
apetit1989 avatar
(boy)
28 éves, férfi
Pozsony
Szlovákia
Offline, itt járt 2 éve
8 éve tag
Egy bughalmaz, ami egy tuti RPG-t takar
Írta: apetit1989, 2011. augusztus 29., játékteszt
Játék: Fallout: New Vegas

A Fallout: New Vegas a gyerekes hibáitól, az irdatlan mennyiségű bugjaitól eltekintve, egy szuper kalandjáték.
Ez nem kimondott teszt lesz, csupán amolyan vélemény nyilvánítás.


Heh. Már a "tesztem" elején elakadtam. 10 perce ülök a gép előtt és azon gondolkodom, hogy kéne megfogalmaznom a bevezetőt. A szépséges szörnyeteg? Jó, de mégis rossz? Megőrülsz tőle, de mégis szereted?
Valami jó kis groteszk szó kéne, de egyszerűen nem találók rá megfelelőt. Olyan mint egy öreg VW Golf: szétesik alattad, de mégis imádod vezetni.

Mindegy, a lényeg, ezt az írást nem tesztnek szánom. Ez amolyan értékelés, a tapasztalataimat írom le a játékról.

Gondoltam, ide most beteszem a spoiler BB kódot, és leírom a játék történetét (újabb 5 perc tanácstalanság, monitor bamba bámulása, stb.). Végül rájöttem, hogy nem lehet. A játékot azt hiszem 4-szer kijátszottam sőt, még a játék magyarításában is segédkezek egy fordító csapatnak, mégsem tudom leírni, hogy itt indulsz útnak, utána ez történik, majd jön egy fordulat, jön a csattanó és befejezted. Mivelhogy a játék története, befejezése teljes mértékben [b]tőled vagy ha úgy tetszik, a karakteredtől függ.[/b] Mondtam már, hogy ez egy RPG?


Aki játszotta a sorozat harmadik részét, számára van egy jó hírem: a motor teljesen ugyanaz, még a jól bevált irányítás, HUD sem változott semmit. Minden maradt a régiben, olyan mint egy [b]jó nagy DLC a Fallout 3-ashoz[/b], új térképpel és új NPC-kkel.

Aki szégyenszemre csak most szíveskedik Fallouttal játszani, annak elmondom, hogy olyan mint egy bazi hosszú játékidejű FPS, csak éppen itt a folyamatos öldöklést megszakítja az NPC-kkel való beszélgetés illetve a fejlődés, szintlépés. A küldetésekér, gyilkolásért XP pontokat kapsz, amiket szintugrás után beválthatsz mindenféle perkekre, képességekre. Mint ahogy azt már elmondtam, ez bizony egy klasszikus RPG.


Nincs mese, kimondom: szuper játék. Nehéz megunni, nekem nem sikerült. Nem is akarod abbahagyni, főleg amikor már nagyban a történet részese vagy. A küldetések nagyon jók, a térkép meg a "nagy háború" utáni Las Vegasban játszódik, mindez a játékhoz 100% -osan illő country zenével párosul, mindez [b]szuper hangulatot kölcsönöz[/b] úgy általában véve az egész játéknak.
Már a sivatagban való puszta barangolás is élvezetes, mindenhol lehet találni valami érdekeset, esetenként belebotlunk néhány mutáns élőlénybe, akik diszkréten meggyilkolnak minket, de sebaj, van quicksave.

Hogy akkor miért is bolondulok meg néha a játékon? [b]Azért, mert az egész egy nagy bugkatlan.[/b] Elképzelni nem tudjátok, mekkora iszonyat hibák fordulnak elő, hacsak a kedves olvasó ugyancsak tapasztalta ezeket. Még szerencse, hogy nullásgéppel vágom a hajam, mert ha hosszabb lenne, már rég kitéptem volna.
Van, akinek egész egyszerűen el sem indul a játék. Teljesen mindegy, hogy a gépigényét bőven tudja a számítógép, bekapcsolod, visszadob a desktop-ra, viszlát. Néha, teljesen spontán a játék [b]kitörli a játékmentéseket.[/b] Előfordul, hogy nem hajlandó quickloadolni.
Arról inkább nem is beszélek, amikor a különböző NPC-knek a testrészei kifordulnak, miközben beszél hozzád. Az is mókás, amikor a kutya szemei a szabadban lógnak, nem a fején van.
Random időközönként a játék irdatlanul el kezd laggolni. Direkt utánajártam, ez ellen [b]nincs orvosság.[/b]


Mivel én nem tudom, tőletek kérdem: a játék motorja a Fallout 3 "endzsinje", ami teljesen stabil, és nem mellesleg nagyon szép grafikájú. A New Vegas, a hármasnál jóval fiatalabb, mégis a grafikája rosszabb, és a feljebb említett ostobaságokat csinálja.

Ja igen, a kérdés: [b]miért?[/b]

De valamit tudnak a Bethesdások: még így is szeretem ezt a játékot. Tovább megyek: a történet jobb mint a hármasé. És maga New Vegas, a város este, amikor a fények fel vannak kapcsolva, állati jól nézenk ki.

Zárszóként annyit tudnék tanácsolni, próbáljátok ki, mert minden gyengesége ellenére érdemes vele játszani, a szórakozás garantált.

Értékelés:
Grafika:
██████████
5
Hang:
█████████
9
Játékélmény:
██████████
8
Összességében:
██████████
7
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 11
kmetovics avatar
3 éve | 2013. 09. 08. 11:33:12
#
Szia. Jó teszt lett. Én most tolom a 3-mat. Szeretném kérdezni, hogy ez is olyan hosszú lesz, mint a 3 vagy jóval rövidebb? Mert nekem azt írták a 3-ra, h jó hosszú.
Istvan002 avatar
3 éve | 2013. 09. 08. 11:17:35
#
egyedül nálam nem bugos a játék? XD
Branko7 avatar
4 éve | 2013. 08. 12. 11:55:49
#
Szeretem a Fallout játékokat,és igen,kár hogy bugosak :/
A teszt amúgy jó,reális.
5*
sunray20 avatar
4 éve | 2013. 02. 17. 08:34:43
#
Jó kis teszt sajnálom, hogy ennyire bugosak a Fallout ok :/
no avatar
5 éve | 2011. 08. 31. 08:18:34
#
Jó teszt, jó értékeléssel ! :)
apetit1989 avatar
5 éve | 2011. 08. 29. 21:25:35
#
Van már egy tesztem, a Fallout 3-hoz, még ahhoz képest is visszalépés a grafika.
Gerdzso avatar
5 éve | 2011. 08. 29. 17:32:51
#
Superlompos: csak ezek érdekes dolgok pl.: korához képest sem valami szép a grafika.... és a végén 9/10-et kap grafikára :D akkor ez hogy? mert az egy dolog hogy tetszik neki a játék... de akkor is :D
no avatar
5 éve | 2011. 08. 29. 16:31:43
#
Játszottam már vele, de egy résznél megakadtam és nem tudtam továbbmenni:/
Vmi ajtót kellett kinyitni, de sehol nem találtam hogyan/hol:/
Gyarmati Jani avatar
5 éve | 2011. 08. 29. 14:24:43
#
Azért vannak 10/10 meg 9/10-es értékelések, mert nekünk nem az a feladatunk, hogy minden játékról írjunk. Logikus, hogy az ember olyat választ ami neki tetszik. Így nyílván kevesebb lest benne a negatív kritika.
Gerdzso avatar
5 éve | 2011. 08. 29. 14:20:29
#
jó teszt lett! és külön köszönet hogy végre nem minden 10/10-es :D vagy 9/10-es hanem reális az értékelés... a játék tényleg bugos... de a játékélmény feldteti ezeket a dolgokat :D
apetit1989 avatar
5 éve | 2011. 08. 29. 13:21:14
#
Hány ilyet tudtam volna mutatani, míg játszottam... csak nem csináltam screenshotokat.
Úgy néz ki, a tesztekben nem működnek a BB kódok.
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
7
13 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek