Menu
akarkilehetek
Szint 17
akarkilehetek avatar
24 éves, férfi
Budapest
Magyarország
Offline, itt járt 4 hónapja
5 éve tag
Egy remek sandbox játék, a Garry's Mod.
Írta: akarkilehetek, 2012. január 22., játékteszt
Játék: Garry's Mod

A Garry\'s Mod egy fizikai sandbox (homokozó), vagyis nincs megszabva mit csinálsz, te magad írod a játékszabályokat! Ha úgy tetszik, csak szórakozol az NPC-kel, a Half-life 2-ős fegyverekkel (merthogy Garry\'s Modban benne vannak a Half-life-os fegyverek NPC-k, járművek és tárgyak), vagy akár építhetsz házat, autót, csapdát. Csak a fantáziád szabhat határt!

A játékról
Nos tehát, a játékot Garry Newman találta föl, első verziója nagyon kezdetleges volt, tárgyakat lehetett összekötni egymással, ma már a 12. verziónál tartunk és a 123.Update-nál.

A játék fizikája:
Azért kezdeném ezzel, mert erre épül a játék. A Garrys Mod (későbbiekben Gmod-nak hívom majd) a Source fizikai motort használja, amelyet a Half-life 2-ből "operálták át" és bizony az alap verzióban csak a HL2-ős prop-ok (tárgyak pl.: hordó, raklap) vannak benne, de ezt lehet bővíteni is. Kompatibilis a Source motort használó játékkal (Team Fortress 2, Half-life 2 (ep1, ep2) Day of defeat Source, Counter Strike Source, Portal) Visszatérve a játék fizikájához, azt kell mondanom, hogy bizony nagyon jó, a tárgyak tényleg úgy esnek a földre, úgy dőlnek föl, vagy éppen úgy repülnek, ahogy kell, ahogy azt elvárjuk.

A játék grafikája:
Erre nem térnék ki nagyon részletesen, mert ez az, amit talán a legnehezebb lenne értékelnem. Bizony vannak benne nagyon szép dolgok, a napsütés, a víz csobbanása a vízen keresztüli látás ez mind-mind gyönyörű. Amit a HL2-ből megszoktunk az mind benne van ebben a játékban is.

Játékélmény:
Az a legjobb az egész játékban hogy szabadon mehetünk, amerre akarunk, sőt gyorsbillentyűn van a noclip (falon átjárás, lebegés)!Ha megveszitek akkor letölthettek a garrysmod.org-ről amely ezidáig a legnagyobb gmod addon (kiegészítők) lelőhelye. Minden van ott, az űrhajótól az ételeken át a játékmódokon keresztül egészen az új fegyverekig és pályákig. Rengeteg, kreatív ember van, aki olyan dolgokat csinál, ami akár átértelmezheti a játékot. A készítők még adtak egy remek eszközt a kezünkbe: a psyhics gun-t.Ezzel forgathatjuk, dobálhatjuk, megfagyaszthatjuk a propokat és ragdollokat (testek). A testeket vicces testtartásokba lehet állítani, amelyből, képet, képregényt, videót készíthetünk.

A Multiplayer
Fantasztikus 3-4 haverral összejönni egy szerveren és baromkodni, háborúzni, vagy éppen Videót csinálni, közösen, csapatmunkával. Rengeteg szórakozást ígér.

Az eszközök (stool)
Erre azért térek ki külön, mert ez is egy meghatározó dolog a Gmodban. Ha játék közben megnyomjátok és nyomva tartjátok a Q betűt akkor jobb oldalon láttok egy listát. Ezek az eszközök, itt megtaláljátok, amire szükségetek van: Hegesztés (weld), lufik (Ballons), kötelek (rope), és még csomó-csomó minden.

Pozitívumok:
Rendkívül szórakoztató
Kreatív
Remek Multiplayer
Kis gépigény

Negatívumok:
Sok bugos kiegészítő (hiányzó textura, model, és hang). Ami természetesen nem a játék hibája, de lehangoló szokott lenni.

Ennyi volna a Teszt, köszönöm, hogy végig olvastátok, és remélem minél többen rákaptok a Garry's modra.

Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
█████████
9
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
██████████
10
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 10
Serious Hero avatar
3 éve | 2013. 11. 01. 15:18:04
#
El lehet vele szórakozni :D
sunray20 avatar
4 éve | 2013. 07. 13. 20:49:05
#
hát én kb semmit nem tudtam meg a játékról :/ Szerintem is komoly volt ez a játék első tesztnek, de hát ez van. Első tesztnek nem volt rossz.
Kazuma avatar
5 éve | 2012. 02. 03. 09:07:21
#
Hali. Valaki megmondaná honnan tudom letölteni? Mármint leszedtem 3 verziót. Az egyik: Felrakta a régi half life-okat...fail. A másik: Rámentem a setup-ra de kiírja vagy 3x, hogy a windows nem találja ezt meg ezt a fájlt holott ott vannak ahol a setup is. Ez asszem synapse verzió. A harmadik: Semmi setup vag install vagy ilyesmi csak cgf fájlok, meg cgf tool stb.. Bár van még egy game mappája azt még töltöm, viszont az 2 gigás...a játék nem 2 gigás gondolom... Mindegy leszedem, de ha nem működne valaki segítene? Megvenném én mivel 2000 ft-ot minden olyan játékra kiadok ami egy kicsit is érdekel, és tudom, hogy sokáig elleszek vele. De nincs bankkártyám... ._."
Milton avatar
5 éve | 2012. 01. 25. 13:04:33
#
Szerintem első tesztnek egy Garry's mod azért komoly húzás, nehéz jól körül írni egy ilyen játékot, ami szinte önmagában egy mod, és azon belül is modokról szól. Szinte mindenki tud legalább egy neki tetsző játékmodot találni.
A lényegét a G-modnak nem lehet leírni, hiszen se eleje se vége nincs, mindig másról szól.
De a cikk azért jól néz ki (persze lehetne sokkal jobb is). Sok szerencsét a következőhöz ;)
Gyarmati Jani avatar
5 éve | 2012. 01. 25. 12:08:06
#
Elég tömör teszt lett, bár még csak az első teszted.
akarkilehetek avatar
5 éve | 2012. 01. 23. 21:51:56
#
kösz mindenkinek, én csináltam a tesztet de nem tudtam képet beilleszteni, sajnos ehhez még új vagyok :D
apetit1989 avatar
5 éve | 2012. 01. 23. 21:09:47
#
Számomra nem derült ki, hogy ez végülis milyen játék. De már utána néztem a youtuben
gigazte avatar
5 éve | 2012. 01. 23. 16:20:23
#
Jó teszt! Ebből a játékból egy regény hosszúságú tesztet lehetne írni, plusz hiányolom a vicces képeket!
BRUgamer avatar
5 éve | 2012. 01. 23. 15:16:33
#
Gmod aszt hiszem kiprobalom.
A teszt pedig nme let rosz
dcsabika avatar
5 éve | 2012. 01. 23. 14:52:47
#
Olvastam már jobb tesztet is...
Am a gmod tényleg jó kis baromkodós játék!
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
6
16 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek