Menu
AHD17
Szint 11
AHD17 avatar
György Ákos (AHD17 / Aky)
18 éves, férfi
Erdély/Székelyhíd
Románia
Offline, itt járt 5 hónapja
5 éve tag
Felbőgnek a V6-os motorok!
Írta: AHD17, 2014. november 16., játékteszt
Játék: F1 2014

Ebben a tesztben az F1 2014-et szeretném kiértékelni. Mint a Codemasters 5. Forma 1-es játéka, lássuk az elvárást és az eredményt!

A Codemasters idén is csinált játékot a F1 fanoknak. A játék megjelent PC-re, XBox 360-ra, PS3-ra is, illetve a jövő év elején next-gen konzolokra is elérhető lesz. Ebben a Tesztben a PC-s verzióval átélt élményeimet szeretném átadni.

A játékot még mindig ugyanaz a motor hajtja, ami az előző Codemasters által készült játékok alatt van. Ezzel semmi gond nincs, a grafika elfogadható. Az autók szép fényesek, esőben állnak a tócsák a pályán, a garázsok is szépen ki vannak dolgozva. A hangok is jók, van különbség egy Mercedes és egy Renault motoros autó hangja között. A verseny alatt információkat kapsz a csapattól az időjárásról, a gumik állapotáról stb.


A pályák is viszonylag szépen vannak kidolgozva, viszont vannak apró dolgok, amiken észrevehető, hogy az előző játékokból lettek simán átmásolva, és nem dolgozták újra őket. Gondolok én arra, hogy például míg a valóságban egy-egy pályán lettek változtatások, a játékban ezek nincsenek is jelen. Vagy például figyelmes lettem arra, hogy a Hockenheimi pályán a szurkolók lengyel zászlót lengettek, pedig lengyel pilóta már nincs a forma 1-ben.
Apró hiányosságok, amik persze a játékélményen nem változtatnak, de mégis odafigyelhettek volna rá.


Játékélmény szempontjából részletes beállítási lehetőségeket kínál a játék. Az ellenfelek nehézséget lehet olyan könnyűre is állítani, hogy a 10 éves is érvényesülni tudjon, de akár valósághűen komoly ellenfeleid is lehetnek. Oda kell figyelni a gumik kopottságára, a hátralévő üzemanyagra. Különböző segédleteket is be lehet kapcsolni, pl. Fékezési segédlet, kipörgésgátló, és persze ezeknek is több fokozatuk van. A játék tökéletesen támogatja a gamepad-okat, kormányokat. Természetesen kormánnyal a legélvezetesebb és legélethűbb a játék, de billentyűzettel is érvényesülni lehet egy közepes nehézségi szinten (én billentyűvel tolom, Professional szinten). A tapasztaltabbak számára elérhető az autók beállításainak testreszabása pl. szárnyak, fékek beállításai; sőt ezek kihasználása szükséges a legnehezebb nehézségi fokozaton. Persze a helyes értékek beállításához ki kell ismerni a pályákat, tehát még több időt belefojthatunk a játékba.


A játékban a mesterséges intelligenciával vannak apróbb gondok, nem elég agresszívak, keveset előznek és kevés balesetet okoznak egymás közt (valósághoz képest), de ők is ugyanúgy hibáznak, mint mi, és ugyanúgy adódnak náluk is technikai problémák. A játékban sok játékmód elérhető, köztük a karrier mód, ami lehet 7, 12 vagy 19 versenyes. Mehetünk rövid vagy akár hosszú versenyhétvégéket is. Játékstílustól és időtől függ.
Összességében a játék jó élményt nyújt mind a vérbeli F1 fanoknak, mind azoknak akik csak versenyezni szeretnének egy jót.

    Pozitívumok:
  • Jó grafika és hang
  • Játékstílushoz szabható nehézség
  • Sok játékmód + Multiplayer
  • Jó kidolgozottság (DRS, ERS, Safety Car)
    Negatívumok:
  • Laggos Multiplayer
  • Kevés akció a versenyek alatt

Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
█████████
9
Játékélmény:
█████████
9
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 6
AHD17 avatar
2 éve | 2014. 11. 17. 16:15:11
#
:D Igyekszek fejleszteni magamon a kommentek után ;) Legközelebb hosszabb tesztet próbálok csinálni :D
Dono avatar
2 éve | 2014. 11. 17. 00:27:20
#
Sok helyen leragadtál a leglényegtelenebb részeknél és egy kicsit tényleg rövid lett. Ettől függetlenül nem rossz, csak így tovább (vagy jobban)!
19ati93 avatar
2 éve | 2014. 11. 16. 21:01:41
#
felbőgnek,jót nevettem XD
AHD17 avatar
2 éve | 2014. 11. 16. 18:31:46
#
Köszönöm :)
Kicsi_Joe avatar
2 éve | 2014. 11. 16. 17:35:51
#
Eléggé rövid lett! :) Akkor is ment az 5* :D
weber90 avatar
2 éve | 2014. 11. 16. 12:40:12
#
AHD17: F1 2014 nem jön next-genre! Az F1 2015-től jön a nextgen-re is!
Amúgy nagyon jó kis teszt lett! :)
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
8
22 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek