Menu
AHD17
Szint 11
AHD17 avatar
György Ákos (AHD17 / Aky)
18 éves, férfi
Erdély/Székelyhíd
Románia
Offline, itt járt 6 hónapja
5 éve tag
Split/Second, egy igazi árkád élmény!
Írta: AHD17, 2014. szeptember 24., játékteszt
Játék: Split / Second

Egy 2010-es árkád autós játék, kíváló élménydús, és pörgős játékmenettel! A versenyjátékok kedvelői számára kihagyhatatlan!

A Split/Second: Velocity játék 2010. május 18.-adikán látott napvilágot. A játéknak van PC-s, XBox 360-as, PS3-as, PSP-s, illetve egy iOS-es változata is. Ebben a tesztben a PC-s verzióval átélt élményeimet szeretném Veletek megosztani.
A játékot a Black Rock Studio fejlesztette és a Disney Interactive adta ki.

A játék célja, mint akármelyik más árkád játéknak, hogy te légy az első, és ezáltal új pályákat, autókat oldj fel. Igen, itt feloldásról van szó, és nem te kell pénzért megvedd a járműveidet. Bár a versenyek teljesítéséért Crediteket kapsz, de ezt nem te költöd el, hanem a játék bizonyos Creditek elérésével feloldja számodra az új tartalmakat. De miért is olyan jó ez a játék? A verseny alatt szélárnyékolással, driftelésért és más ügyes tevékénységekért egy bizonyoss Power-up csíkot növelsz. 3 ilyen csík van. Ha egy csík ki van gyűlve az egy Power-Play-t jelent, ami abban áll, hogy keresztbe tehetsz ellenfeleidnek, példáúl rárobbanthatsz egy benzinkutat, vagy egy helikopterből rádobathatsz egy bombát, mindezt annak érdekében, hogy előnyre tehess szert. Persze erre a A.I. is képes, ők se kímélnek céljuk elérésének érdekében. Ez az ami igazán pörgőssé, és élményteljessé teszi a játékot.


Story: A játék során egy TV Show-ba csöppenünk, melynek 12 epizódja van, epizódonként 6 Event-tel. Minden Episode elején kapunk egy átvezető videót, amely bemutatja az epizódban szereplő pályákat, illetve játékmódokat. Igen, több játékmód is van a játékban, melyek még színesebbé teszik, de ezeket most nem sorolom fel.

Grafika és hang: Mindkettő borzalmasan jó! A grafika nagyon szép, 2010-es játék létére még mostani szemmel is gyönyörü. Optimalizáltsággal nincs gond, egy közepes GPU-val és egy kétmagos processzorral Full HD-ban csodálhatjuk a játékot 30 FPS-el. Ennél jobb nem is lehetne, mivel a játék nem támogatja a 4K-s felbontást, illetve az FPS 30-ra van limitálva, ami nem borzalmas, de igazán lehetne több. A hangeffektusok nagyon jók, a zenék méginkább.


Extrák: Ha mindez nem volna elég, hogy meghozza a kedved a játékhoz, vagy esetleg megunnád a Story módot, hívd át a haverodat, unokatestvéredet, nagymamádat vagy akár a szomszéd Bélabát, mivel a játékban van Split-Screen illetve LAN mód is. A Split Screen módban nincs is szükség kontrollerre, mivel két játékos játszhat egyszerre egy billentyűzeten!

A pályák illetve autók száma elegendő, de nem kiemelkedő. Bár a pályák nem megunhatóak, sokkal inkább kitapasztalhatóak.

+ Jó grafika
+ Jó hangok, zenék
+ Egyszerű, de nagyszerű irányítás
+ Hosszú, változatos játékmenet
+ Split-Screen mód

- 30 FPS Limit

Értékelés:
Grafika:
██████████
10
Hang:
██████████
10
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
██████████
10
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 12
gibdj avatar
3 éve | 2014. 10. 11. 15:53:21
#
Akkor kicsit nézzetek utána.:D
AHD17 avatar
3 éve | 2014. 09. 29. 13:03:02
#
rafferd írta jól. 18.-án. :) De hát tévedni emberi dolog.
gibdj avatar
3 éve | 2014. 09. 28. 22:16:58
#
Ha már ennyire hasogattok, akkor helyesen: 18-án.
cseszka avatar
3 éve | 2014. 09. 28. 06:05:43
#
Én már sokat játszottam vele,ki még nem vittem,de a save megvan,kb 70% tartok,addig minden verseny elsö hejezettje vagyok.A játék igen nehéz.Ez nem Need For Speed.It jó ha 1mp az elönyöd a célvonalon.Volt h 0.001mp nyertem,ezzel is kaptam bonuszt,a játékban ez is egy kihivás.Mikor "sikerült"akkor jöttem rá.:)Ahogy a tesztben is irták a Power-Play egy csikja kisseb dolgokra elég,pl az ut szélén parkolo buszok,és egyéb jármüvek felrobbantása,ami megzavarhatja a versenyzöt,mert nemtudni meik sávban ér földet a feláldozott gépezet.A robbanás ha nem is talál el,de ha közelmész el mellette,megdobja az autódat,és már neki is csapódsz a falnak....,ellen kormányzást érezni kell,azzal kivédhetö.Vannak hejek,ahol egy báger parkol az ut mellet,ezt is aktiválni lehet,ö az utfelett forgatja kanalát,és leradiroz mindenkit,vigyázni kell,mert téged is elkaphat.Akadnak még pályarészek,ahol hajó konténerek között kell szalomozni,de a konténerek átrendezhetök,és már neki is mentél egynek,vagy az ellenfél.Kapukat lehet vlük nyitni,ezáltal utlevágást is találhatsz.Ha Power-Play teljesen felvn töltve,jöet a nagyobb móka.Hajókat birsz felrobbantani,ami elébed csuszik az uton,ha nemvagy elég gyors,ráken a falra.Gyár kéményeket lehet felrobbantani,ami szint ugy az utra döl....lehetne még sorolni,mert sok minden van benne.Ez egy igazi arcade játék,tele élvezettel,és bosszuval.Vannak dolgok,amik nem sikerünek elsöre,másodikra...ez kicsit már néha idegesitö.A grafika tényleg szép,csillognak villognak a járgányok,márkájuk cenzurázott,más nevet kapatak mint a valóságban a brutális roncsolodás végett,de pár gépet fellehet ismerni.Az autok külömböznek egymástol,terepjárók,erössebbek,de lomhábbak.Sport kocsik gyorsabbak,de kevésbé birják a strapát.Irányithatóságuk nagyobb sebességen "rosszab",de könnyeb vele a driftelés.
rafferd avatar
3 éve | 2014. 09. 28. 00:40:51
#
*18.-án
AHD17 avatar
3 éve | 2014. 09. 28. 00:23:49
#
?
no avatar
3 éve | 2014. 09. 27. 19:50:37
#
18.-adikán ?
zoleyfox avatar
3 éve | 2014. 09. 26. 14:05:09
#
Jó lett a teszt..ahogy a játék is!!! ;)
AHD17 avatar
3 éve | 2014. 09. 25. 17:20:32
#
Legközelebb megpróbálok hosszabb tesztet összehozni :) sunray20: Örülök hogy kedvet kaptál hozzá! :D
HakuDragon avatar
3 éve | 2014. 09. 25. 16:01:46
#
Ez tipikusan olyan játék, hogy TV előtt kanapén kontrollerrel a haverokkal szórakozni.
Dono avatar
3 éve | 2014. 09. 24. 17:40:40
#
Én inkább azt emelném ki, hogy a játék negatívumait (az FPS limitet leszámolva) kihagytad. Attól még lehet jó játék, hogy vannak hibái (mindegyiknek vannak) és objektívebbnek hat a teszt is, ha nem reklámszerűen próbálod leírni.
Nem az a lényeg, hogy rávedd az embereket, hogy játszanak vele. Remélem érted mire gondolok. Egyébként igényes, legközelebb kicsit hosszabbat, kicsit bővebben, kicsit több oldalról és jó lesz!
sunray20 avatar
3 éve | 2014. 09. 24. 16:33:21
#
Szerintem ez egy átkozottul rövid iromány lett, viszont az tény, hogy amit leírtál az jó. Igazából a játékot nem ismerem viszont mondhatni, hogy meghozta a kedvemet a teszted. Én még a te helyedben írtam volna legalább ugyan ennyit valamiről ami benne van a játékba (tehát az hogy mit főzött anyukád vacsorára az nem jó ide :( :D ) és akkor ez egy teljesen korrekt 5* teszt lett volna. Így viszont szerintem ez egy "jó" teszt lett (viszont szerintem ez egy nagyon jó irány a "felülmúlhatatlan" felé ;) ).
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
6
14 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek