Menu
Adam815
Szint 8
Adam815 avatar
(Captain Adam)
27 éves, férfi
Magyarország
Offline, itt járt 3 hónapja
5 éve tag
*sóhaj...* egy újabb Flappy Bird klón... (IOS/Android)
Írta: Adam815, 2015. március 06., játékteszt
Játék: Flapping Online (IOS/Android)

És igen... ha valami híressé vagy hírhedté vált egyszer, nincs megállás. Dong Nguyen megalkotta a Flappy Bird-öt, melyről megszámlálhatatlan rókabőrt lehúztak. És itt van a következő, a Flapping Online.

A Play Áruházban lettem rá figyelmes... meglehetősen pozitív értékeléseket kapott a játék, így csak-csak felkeltette az érdeklődésem. Szóval letöltöttem ezt a alig több, mint 7 MB-os alkalmazást. Nem kellett sokat tanulni hozzá, hozza a szokásos formulát, annyi különbséggel, hogy nem egymagunk játszunk, hanem mások ellen. Illetve azért vannak újítások benne az eredetihez képest, de majd később erre visszatérek.


A játékban 4 szerver közül választhatunk, kezdőknek és profiknak egyaránt van választási lehetősége, bár a játékban elért rangunk korlátozhatja egyes szerverek elérhetőségét.

A játékban egyszerű a célunk. Van egy adott pálya, minél több pontot kell elérnünk 5 percnyi próbálkozási idő alatt. Ahogy az eredeti játékban is, egy hiba, egy halál, kezdhetjük az elejéről, nulla ponttal. Persze a legjobb pontszámunk megmarad és ezzel feliratkozunk az adott 5 perces menet eredménytáblázatára. A 5 perc letelte után pedig kihirdeti a játék a végeredményt (a még elkezdett próbálkozást engedi befejezni 5 perc után is). A jó eredményért pénzt kapunk, illetve menetelhetünk fel a ranglétrán. Szerverenként van globális rangsor is. Szóval próbál a játék motiválni minket, hogy próbálkozzunk újra és újra, hogy feljebb és feljebb jussunk azon a bizonyos ranglétrán.


De említettem a pénzt... mire is jó ez? Nos, valójában nem sok haszna van neki. Miért is? Mert mindössze skineket tudunk venni belőle? Haszna? Vizuális jellegű, újonnan megvett madarunk nem tud se többet, se kevesebbet, csak máshogy néz ki. Ennyi! Rengeteg skin alapból elérhető, azonban van néhány, mely zárolva van. Ezek megnyitásához feladatokat kell teljesíteni. Nem csak ebben a játékban! Van két speciális skin (a jelenlegi, 2015.02.20. frissítésben), melyben a fejlesztő (havana24) másik két játékában kell elérni megadott dolgokat.
Gondolhatjátok, ez a játék is, bár ingyenes, teli van fizetős dologgal, ami segíti a játékost "jobbá tenni", öhhömmm... pay to win. Nos ilyen ebben a játékban nincs. Ingyenes a játék, néhány reklámot meg kell tűrnünk, de ennyi.


Bár hozzáteszem, néha egy adott játszma közepén (halál után) megjelenik teljes képernyős reklám, mely rabolhatja az időnket. Ez picit bosszantó.

Valami kimarad eme leírásból, ez pedig a játékmenet. Igen, hagyományos Flappy Bird klónt kapunk egy-két csavarral. Említettem az online lehetőségeket (internet nélkül nem is megy a játék). A grafika stílusa hasonló, mint a Dong Nguyen által készített játéké, pixeles, retro külső, de sokféle pálya skin van. Szóval nem annyira unalmas a megjelenés.


A pályák egyébként nem csak a szokásos egyenlő távolságra, különböző magasságba elhelyezett csövekből állnak. Vannak mozgó akadályok, felvehető érmék (pénz, mely levásárolható skinre), és más egyéb trükkök. A 5 perces menet alatt a pálya nem változik, szóval van lehetőségünk tanulni hibáinkból, bár így is időnként frusztráló tud lenni. Bár az eredeti játékhoz képest megbocsátóbbnak tűnik a játék, nem ugrik olyan magasra madarunk, szóval kevesebb az esély, hogy beveri a fejét a csőbe, de cserébe a pályák trükkösebbek (és változatosabbak).
Időnként kapunk egy afféle Duel Mode-ot, melyben egy játékost kell legyőznünk. Nem valós időben történik ez, az adott körben elért pontszámát kell felülmúlni, és egy szellem formájában mutatja nekünk az ellenfelünket (Mint az autós játékokban, azzal a különbséggel, hogy kicsit lassítva van a mozgása, és pont a hibájánál fogjuk utolérni.)


Ezek random módon szoktak jönni, és győzelem esetén pénz jutalmat kapunk és teljesítményeket is elérhetünk általa.

Nemrégiben belekerült a chat funkció is a játékba, nem teszteltem, kb. 1 napja került bele az újítás, látszik, hogy a fejlesztők próbálnak újdonságokat beletenni a játékba. Ez sosem rossz!


Összességében a Flapping Bird nem egy olyan rossz játék. A frusztráció jelen van, de az eredeti játékkal ellentétben itt legalább egy győzelem vagy dobogós helyezés jó érzéssel tölti meg az embert. Nehéz a játék, de kiforrottabb, jobb, mint az eredeti, egyszerű koncepció, az online funkció remekül működik és mindig remek érzés legyőzni egy olyan játékost, aki állandóan a top 3-ban szerepel.


Ajánlott-e a játék?
Igen, annak aki el tudta viselni az eredeti Flappy Birdöt. Illetve jó kikapcsolódás utazás közben (ha van internet kapcsolatunk). Én nem bántam, hogy kipróbáltam, jobb, mint amire számítottam, bár néha idegesítő tud lenni, ez tény. Szóval aki könnyen felhúzza magát egy ilyen játékon, az jobb, ha távol marad tőle! Én és a fejlesztő sem vállal garanciát betört tablet és telefon kijelzőkre! :P

Tesztelt verzió: Flapping Online 1.9 (Android, Nexus 7 (2013) készüléken)

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 1
Sicu33 avatar
2 éve | 2015. 03. 10. 19:59:36
#
Nem lett rossz,egy androidos játékról korán sem könnyű egy ilyen tesztet kreálni,ment az 5* :)
Értékelések
Összes átlaga:
█████████
9
16 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek