Menu
Sokszínűen letisztult
Gépigény.hu, 2015. október 25., játékteszt
Játék: Polychromatic

A Polychromatic egy arcade lövöldözős játék, amely a Brushfire Games játéka, amit csupán egy testvérpár alkot.

A Polychromatic egy arcade lövöldözős játék, amely a Brushfire Games játéka, amit csupán egy testvérpár alkot. A játékmenete, ahogy műfajából is kikövetkeztethető, egyszerű, más dolgunk nincs, csak lőni a kör alakú pályán a különböző geometriai formákat. A dolog persze nem olyan egyszerű mint hangzik, ugyanis a kis formák random alakzatokban előteremve, különböző mozgás és viselkedés szerint próbálják elkapni az általunk irányított kis kék pontot. A játék nehezét az adja, hogy ezekből a kis alakzatokból pár igen veszélyesen tud a közelünkbe férkőzni. A játékmódokban lehetőségünk van végtelen élettel, egy élettel, és időre is nekilátni az egyetlen egy pályának.

Két kis képesség is segítségünkre lesz, egy 360°-os lövés, mint egy robbantás, és egy kis turbó, amivel szintén éles helyzetekből vághatjuk ki magunkat. A hud, vagyis a kijelző ötletesen a pályán, jelen esetben a kör közepén foglal helyet, de felfoghatjuk zavaró tényezőnek is. Grafikailag szép letisztult, nem is kell hozzá több, a lényeg a játékmenetben van. A zene is érdekesre sikerült, szerintem jól passzol a stílusához, olyan steril hangulatú, hangzású mint a látvány. Ez a játékstílus kicsit megköti a játékfejlesztő fantáziáját, de a Polychromaticban sikerült egy kis egyediséget vinni a stílusba.

Pár dologgal talán még több lehetett volna a játék, több pálya, esetleg egy négyzet, mint például egy nehezebb pálya, amivel rögtön nehezebb lenne a játékmenet, mivel egy sarokba beszorulva is érhetnek meglepetések, persze ilyenkor nem támadhatnak oldalba, ezért is csak egy ötlet volt. Esetleg egy váltakozó háttér, coop, ilyesmik. Sajnos a billentyűzettel nem tökéletes az irányítás, mivel ilyenkor csak 8 irányba lőhetünk, bár ez is megoldható lenne egy átmenettel, ahogy a karakter mozgása is megvalósul. Mindenképp ajánlott hozzá egy gamepad, úgy lesz teljesen élvezhető.
Összegzésképp, szerintem egy kellemes kis játék, jól élvezhető a játékmenet, letisztult. Ha a fejlesztők - ezen az úton haladva - jövőbeli játékai is ilyenek lesznek, akkor jók kis játékokat várhatunk tőlük!

Rövid vélemény:
Összegzésképp, szerintem egy kellemes kis játék, jól élvezhető a játékmenet, letisztult. Ha a fejlesztők - ezen az úton haladva - jövőbeli játékai is ilyenek lesznek, akkor jók kis játékokat várhatunk tőlük!
Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
██████████
8
Design, művésziesség:
██████████
7
Zene:
██████████
8
Játékélmény:
██████████
7
Újítások, ötletek:
██████████
6
Hossz, újrajátszhat.:
██████████
4
Nehézség:
██████████
4
Összességében:
██████████
8
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
10
3 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek