Menu
Posztapokaliptikus gombászás
Gépigény.hu, 2015. december 12., játékteszt
Játék: Mushroom 11

A Mushroom 11 egy különleges puzzle platformer játék az Untame fejlesztő csapattól. Különlegessége abból adódik, hogy az irányítandó karakterünk egy gomba.

A Mushroom 11 egy különleges puzzle platformer játék az Untame fejlesztő csapattól. Különlegessége abból adódik, hogy az irányítandó karakterünk egy furcsa alaktalan, szabadon formálható, amőba kinézetű zöld anyag. A játék kezdetén a jobb és bal gomb működésének megismerésén kívül nem fogunk más tájékoztatást kapni, mivel nem is nagyon fogunk segítséget igényelni, könnyen rá lehet érezni a játék lényegére.

Egyszerűen vezet végig a játék az egyre bonyolódó, kis logikát igénylő pályákon. Nincs túlbonyolítva, hiszen mint említettem, két egérgombon kívül nem lesz másra szükségünk, mégis nagyszerűen elérték a készítők, hogy folyamatosan, egyre bonyolultabb és változatosabb fejtörőket kapjunk a játék során, ugyanis ami a játék lényegét is képezi, hogy ezt a zöld anyagot, - lehet, hogy inkább gombának kellene neveznem a címből eredeztethetően - szóval egy futurisztikus gombát kell irányítanunk végig a pályán oly módon, hogy az egérgombot nyomva tartva egy kis kör jelenik meg, amivel arrébb taszigálhatjuk. Ezzel a körrel tüntethetjük el a gomba részeit, ami rögtön növekedésnek is indul a ellentétes oldalain, kinövésein. Ha esetleg túl sokat tüntettünk el belőle, kisebb késéssel, de újra teljes alakot ölt. A lényeg, hogy egy kis darabkája mindig maradjon a képernyőn, amiből újra kifejlődhet. Ezzel a módszerrel és mozgatással kell bejárnunk mindent, és még a főellenségeket is legyőznünk.

Meglepően jól működik a dolog, ez képezi a játék velejét, és ezt jól eltalálták a fejlesztők. Ami még hab a tortán, hogy mindez egy posztapokaliptikus és szépen kidolgozott, a maga módján hangulatos, rideg világban játszódik. Grafikailag is jól kivitelezett játék, nem igényel nagy erőforrásokat. A zene ambient, sci-fi jellegű, jól illeszkedik a képi világhoz. Összességében egy jól és szépen összerakott kis játék. Mindképpen ajánlom azoknak, akik nyugodt, könnyed és egyedi játékra vágynak.

Rövid vélemény:
Különleges puzzle platformer. Összességében egy jól és szépen összerakott kis játék. Mindképpen ajánlom azoknak, akik nyugodt, könnyed és egyedi játékra vágynak.
Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
██████████
7
Design, művésziesség:
██████████
10
Zene:
█████████
9
Játékélmény:
█████████
9
Újítások, ötletek:
█████████
9
Hossz, újrajátszhat.:
██████████
5
Nehézség:
██████████
3
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 1
Tyrion Lannister avatar
1 éve | 2016. 01. 06. 17:07:20
#
Jó teszt lett!
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
10
2 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek