Menu
Két receptből egy játék
Gépigény.hu, 2015. szeptember 02., játékteszt
Játék: Giana Sisters: Dream Runners

A Giana Sisters: Dream Runners, egy runner játék, vagyis más dolgunk nincs a játékban, csak az, hogy a pályán végig rohanva lehagyjuk az ellenfeleinket.

A Giana Sisters: Dream Runners, ahogy a nevéből is egyértelműen leszűrhető, egy runner játék, vagyis más dolgunk nincs a játékban, csak az, hogy a pályán végig rohanva lehagyjuk az ellenfeleinket. Mindezt Giana Sisters stílusban, a Giana Sisters: Twisted Dreamsben már megismert környezettel, működéssel, karakterekkel. A Twisted Dreamsben már megtalálható volt a Dream Rush mód, amiben csak 3 pályán rohanhattunk végig, így egyértelműen nevezhetjük Dream Runnerst a Dream Rush mód bővített változatának.

A nagy testvér, a Giana Sisters: Twisted Dreams egy tökéletes játék, a játékmenete és a kezelhetősége sajátos és nagyon jól működik normál játékmenetben. Nos, ez a Dream Runnersben szerintem nem igazán működik. Persze adva volt a lehetőség, az oldalnézet, a pályák sokszínűsége, a 3 pályás kis mód, vagyis sok dolog már eleve adott volt egy runner elkészítéséhez. De nem biztos, hogy feltétlen ki kellett ezt az ütőkártyát játszani. Lehet, hogy velem van a baj, mert nem vagyok egy nagy runner játékos és nem szoktam hasonlókkal játszani, vagy csak alapból nehéz volt nekem, de én nem láttam olyan kiforrottnak a játék működését. Szerintem a legfőbb probléma a karakterek irányíthatósága, persze legyen egyedi, tartogasson kihívást, de szerintem a Twisted Dreamshez hasonló játékmechanika itt nem tud kifogástalanul működni.

Alapból 4 karakterrel vághatunk neki a 12 pályának, de további karakterek oldhatóak fel. Amint említettem, a pályák és karakterek a Twisted Dreamsből ismert dizájnra építenek, oldalnézetben 2 és fél dimenzióban, ebből eredően a grafika kifogástalan, művészi. Egyik kissé zavaró dolog az, amikor többjátékos módban is próbálja a játék a képernyőn mutatni az összes játékost, egy idő után amikor túl távol vannak egymástól, az elsőkre mozgatja a kamerát, így aki túlságosan lemaradt, annak nehéz így behoznia a lemaradását és rendszerint kiesik. Coopban még érthető is lenne, de többjátékos módban már fölösleges ez a kameramozgás, mivel mindenkinek van saját képernyője.

Értem én, hogy a ma divatos többjátékos runnerökben ez a módi, de egy egyszerű lemaradás mérővel sokkal élvezetesebb lenne a játék. A zene a jól megszokott, igényes, sajátos, egyedi hangulatot adva a játéknak. Összegzésként elmondható, hogy a Dream Runners egy mellékvágánya a Giana Sistersnek, számomra nem volt különösebben élvezhető. Maradok a Giana Sisters: Twisted Dreamsnél.

Rövid vélemény:
A Dream Runners egy mellékvágánya a Giana Sistersnek, számomra nem volt különösebben élvezhető, egy egyszerű lemaradás mérővel sokkal élvezetesebb lenne a játék. Maradok a Giana Sisters: Twisted Dreamsnél.
Értékelés:
Grafika:
██████████
8
Hang:
██████████
7
Design, művésziesség:
██████████
6
Zene:
██████████
8
Játékélmény:
██████████
4
Újítások, ötletek:
██████████
4
Hossz, újrajátszhat.:
██████████
3
Nehézség:
██████████
5
Összességében:
██████████
6
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 2
no avatar
1 éve | 2016. 07. 26. 17:34:38
#
Jó teszt lett!
Sicu33 avatar
2 éve | 2015. 09. 05. 21:10:30
#
Haverom kis tesója imádja ezt a játékot,állandóan ezzel játszik :D
Én pedig még a pontos nevét se tudtam mostanáig :D
Értékelés
Összes átlaga:
█████████
9
2 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek