Menu
Kísérleti zuhanás
Gépigény.hu, 2015. október 07., játékteszt
Játék: Euclidean

Az Euclidean a geometriák horror játéka, ha a készítők, az Alpha Wave Entertainment saját leírását idézem.

Az Euclidean a geometriák horror játéka, ha a készítők, az Alpha Wave Entertainment saját leírását idézem. A játékmenet abból áll, hogy különböző, egyre nehezedő pályákon kell kerülgetnünk tárgyakat vagyis geometriai elemeket, miközben zuhanunk a mélybe. A játékmenetből fakadóan nem kell egy bonyolult játékra gondolni, a zuhanás irányát szabályozhatjuk, mást nem. Vészhelyzet esetére még van egy képességünk, amellyel áthaladhatunk tárgyakon.

Erős VR támogatással érkezett a játék, de persze monitoron is játszható. Mivel a VR technológia még nem forrta ki magát és terjedt el szélesebb körben, ezért a hasonló kísérleti játékok megjelenése furcsa lehet, de a VR támogatottság minden esetre piros pontot ér.
Sajnos azt kell írjam, hogy furán egyszerű koncepcióra épít, ezért nem nevezhető teljes egész játéknak, inkább egy VR kísérletnek. A horrorisztikussága, ha lehet így fogalmazni, inkább az egésze keltette atmoszférában van, senki ne számítson ijesztgető, sarokból előugró vagy utánunk rohanó (itt zuhanó) szörnyekre.

Grafikailag nem lehet kifogásolni, egyszerű, atmoszférikus. A készítők jól eltalálták a kontrasztokat, ez teszi a játékmenetet érdekessé, ugyanis az alig látható, fényekkel játszó, a ködből felbukkanó tárgyak kerülgetése adják a játék lényegét. A hangok nagyon jól sikerültek, a kommentár nagyon földöntúli hatást kelt, hatására úgy érezheti magát a játékos, mint aki a pokolba zuhan.

Összegzésképpen elmondható, hogy egy kísérlet érzését kelti a játék, inkább a hangulata ami jól eltalált. Nagyon baráti áron érkezett, igaz nem is hosszú. Az én véleményem szerint az irány jó, de több tartalmat kellett volna a játékba sűríteni.

Rövid vélemény:
Egy kísérlet érzését kelti a játék, inkább a hangulata ami jól eltalált. Nagyon baráti áron érkezett, igaz nem is hosszú. Az én véleményem szerint az irány jó, de több tartalmat kellett volna a játékba sűríteni.
Értékelés:
Grafika:
██████████
8
Hang:
█████████
9
Design, művésziesség:
██████████
5
Játékélmény:
██████████
5
Újítások, ötletek:
██████████
4
Hossz, újrajátszhat.:
██████████
2
Nehézség:
██████████
3
Összességében:
██████████
6
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
10
2 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek