Menu
Shadow of the Tomb Raider
Shadow of the Tomb Raider
Megjelenés: 2018. szeptember 14. (PC)
Gépigény: Átlagos (31/82)
Népszerűség: 3# ▼
Értékelések: Nagyon pozitív (9.6)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Crystal Dynamics, Eidos Montreal, Nixxes Software
Kiadó: Square Enix
©SHADOW OF THE TOMB RAIDER © 2018 Square Enix Ltd. All rights reserved. SHADOW OF THE TOMB RAIDER and TOMB RAIDER are registered trademarks or trademarks of Square Enix Ltd. SQUARE ENIX and the SQUARE ENIX logo are registered trademarks or trademarks of Square Enix Holdings Co., Ltd. Steam and the Steam logo are trademarks and/or registered trademarks of Valve Corporation in the U.S. and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.
iAz oldalon csak hivatalos gépigények találhatóak, amit a készítők vagy egy hivatalos forgalmazó cég tett közzé.
Minimális gépigény:
Ajánlott gépigény:
CPU:
i3-3220 INTEL or AMD Equivalent
CPU:
Intel Core i7 4770K, 3.40 Ghz or AMD Ryzen 5 1600, 3.20 Ghz
RAM:
8 GB RAM
RAM:
16 GB RAM
GPU:
Nvidia GTX 660/GTX 1050 or AMD Radeon HD 7770
GPU:
Nvidia GTX 1060 6GB or AMD Radeon RX 480, 8GB
DX:
Version 11
DX:
Version 12
OS:
Windows 7 64 bit http://gepigeny.hu/
OS:
Windows 10 64-bit
Tárhely:
40 GB available space
Tárhely:
40 GB available space
Összehasonlítás:
Hasonlítsd össze a gépigényt egy általad megadott konfigurációval!
Videók:
Shadow of the Tomb Raider - Megjelenés TrailerShadow of the Tomb Raider - Vibrant LocationsShadow of the Tomb Raider - The Story So FarShadow of the Tomb Raider - Acrobatic Traversal & Brutal Traps
Hasonló játékok:
Mad MaxFar Cry 4DishonoredStar Wars The Force Unleashed 2
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 598
Goldenberg avatar
2 perce | 2018. 09. 22. 15:46:01
#
Úgy veszem észre, hogy az új patch-csel kijavították a néhány másodpercenként jelentkező fps dropot, legalábbis nálam így 2 óra játszás után sem jelentkezett, tehát nem kell többet a priorítással bajlódni.
Nálam mondhatni elég szépen fut, gyönyörűen néz ki, ultra/high keveréken, full HD, átlag 45 fps megvan, ami számomra bőven játszható, természetesen DirectX12 módban - DX11-ben elég rosszul teljesít a játék, ezért megmerem kockáztatni, hogy csak e játék kedvéért érdemes win10-re átállni, mert, főleg régebbi konfigoknál, ég-és föld különbség lehet a tapasztalás a játék teljesítményét illetően.
Ami a játék időtartamát illeti, meg vagyok elégedve vele, eddig 17 óra van benne és össz-vissz 60%-nál tartok, persze a főszállal párhuzamosan csinálom a mellékküldetéseket, sírokat, kriptákat, kihívásokat, mindent. Lehet, aki csak az alapsztorira szorítkozik, annak talán rövidebbnek hathat, nem tudom, de szerintem/számomra ez minden, csak nem rövid, pont elegendő!
Akik sok fegyveres harcra számítanak, lehet csalódni fognak, mert a játék inkább az íjászatra, lopakodásra, felfedezésre lett kiélezve, de nekik jó hír lehet, hogy néhány mellékszál kínál egy jó kis puskaropogtatást, vagy épp lopakodást, vagy mindkettőt egyszerrre, ki milyen harci megközelítést részesít előnyben.
Ami feltűnt és kellemes újításnak tartok, hogy realisztikusabban tálalták a fegyvereket, és azok használatát. Tehát, ellenben az előző részekkel, ebben nem emlékszem, hogy volna olyan szituáció, miszerint ha íjjal (mert még más fegyó nincs) kinyírsz egy pisztolyos vagy gépfegyveres ürgét, akkor annak a fegyvere számodra haszontalan, mert éppen még a játék nem engedi, hogy használd, hanem itt már, ha az ellenfélnek lőfegyvere van, akkor neked is van és lesznek olyan régiók, ahol csak bizonyos fegyvereket és ruházatokat enged használni a játék.
Tyrion Lannister avatar
22 órája | 2018. 09. 21. 17:44:55
#
Most értem a végére. A sztori nem volt nagy durranás, de maga a játék nagyon jó volt. A közeljövőben érkezik egy teszt is.
Moon_Breaker avatar
3 napja | 2018. 09. 18. 19:06:53
#
Még csak 50% -nál tartok de már unom picit...

Szép meg jó de valahogy semmi drámai újítást nem véltem felfedezni benne eddig.

Spoiler!
Már csak a közelgő PS4 exkluzívokban meg néhány FPS -ben bízok (Metro, Atomic Heart, talán Fallout).
enslaved avatar
3 napja | 2018. 09. 18. 22:00:16
#
@Moon_Breaker: Én már a főszálat lezavartam, de még szórakozom kicsit vele. Azért lesz még új AC is idén meg Darksiders 3 (mondjuk AC ugyanaz lesz mint a legutóbbi csak a helyszín változik, de az nem baj, háromszor vittem ki a dlc - kel együtt). Metrot meglátjuk, az első kettőt hamar abbahagytam, nem igazán jött be az a sivár, lőszerek nélküli világ.
zole54 avatar
3 napja | 2018. 09. 19. 07:42:07
#
@enslaved: Én már a Darksiders 3 -t várom nagyon bizom benne hogy ennyi idő után valami egész frappáns játékot fogunk kapni. :)
enslaved avatar
2 napja | 2018. 09. 19. 22:05:25
#
@zole54: Az előzetes alapján kicsit hajaz a Castlevaniára az ostor miatt, ami eleve jó pont.
bukta2 avatar
2 napja | 2018. 09. 20. 04:52:45
#
@Moon_Breaker: Én ezt láttam a trailerekben, h semmi új nem jön csak új pályarészek új storyval de maga a játékmenet ugyan az amivel semmi gond nincs csak az ára meg teljes :/ így majd ha egyszer le lesz értékelve megveszem
Gyuri85 avatar
3 napja | 2018. 09. 18. 17:05:26
#
Tegnap én is megvetem instant gaming-ről és nem bántam meg, így megvan a TR összes része idáig.
Ráadásul 1280x720 felbontással közepesen teljesen jól megy.:)
no avatar
4 napja | 2018. 09. 18. 12:52:35
#
Láttam Youtubeon röpke 9 óra alatt végig lehet vinni a storyt, ami szerintem egy befejező résznek és a trilógia lezárásának elég karcsú, még ha tele van rakva plusz tartalommal, konkrétan a második rész szerintem hosszabb volt történetileg, mint ez !
Egy Unchartednek szánt DLC hosszabb storyban.. 8-)
Milton avatar
4 napja | 2018. 09. 18. 15:05:38
#
@Funes: Minőség a mennyiség felett. Egy ilyen játék amúgy is inkább a "plusz tartalomról" mintsem arról hogy speedrunoljuk a főszálat. Lehet hogy rövidebb mint egy RotTR de ezerszer élvezetesebb is 8-)
no avatar
4 napja | 2018. 09. 18. 15:16:57
#
@Milton: Egy AAA játéknak mióta kell a mellék küldik és egyéb tartalmakról szólnia ? Jó, hogy már nem azt mondod, hogy a játék főszála csak mellékes dolog. :)
Mivel még nem próbáltam ki magát a játékot, ezért arról nem nyilatkoznék, hogy minőségibb mint a második rész, de azt már most látom, hogy többet érdemelt volna a main story egy trilógia lezárásnak!
Milton avatar
4 napja | 2018. 09. 18. 15:29:40
#
@Funes: Miért számít az hogy AAA? Attól még hogy egy játék tripüléj nem kell hogy ugyanarról szólnia mint a többinek. Előző részekben sem volt olyan hű de nagy erőssége a történet. Viszont inkább játszok egy rövidebb de sokkal izgalmasabb játékot mint egy hosszút de fájdalmasan monotont ahol még a történet sem elég ahhoz hogy fent tartsa az érdeklődésem.
Sosem fogom megérteni ezt az idő fétist.
no avatar
3 napja | 2018. 09. 18. 16:03:08
#
@Milton: Hát, akkor ebben nem értünk egyet, számomra onnantól lesz monoton és önismétlő egy játék, hogy ugyanazokkal szisztémákkal, tartalmakkal van tele.. A Főszál nem csak a történetet jelenti, hanem magát a játékmenetet is, attól, hogy egy történet önmagában nem kimagasló még maga a játék lehet jó !
De mindig eléggé meghatározó, egy játék hosszúsága, nem mindenki kíváncsi a különböző "bisz-baszokra" és tökölésekre, bolyongásra stb Mondom ezt úgy, hogy a nagyját én is megszoktam csinálni, ha kihívást látok benne.
És ez egyáltalán nem a fétisről szól, ma már én elvárnék egy ekkora címtől, ami ráadásul még 1 x mondom egy trilógia lezárása, hogy azért mainstory ne 8-9 esetleg 10 óránál végződjön ! De ez csak az én szerény véleményem...
Milton avatar
3 napja | 2018. 09. 18. 16:57:20
#
@Funes: Egy történet lezárás miatt várod el a hosszúságot, de ugyanakkor bevallod, hogy az említett történetnek közel sem fontos hogy jó is legyen. Ebből azt veszem le, hogy téged a gameplay izgat jobban, ami egyrészt nem csak a főszálat foglalja magába, másrészt egyértelműen sokat javult az előző részekhez képest. RotTR lehet hosszabb volt, de pont emiatt és a fárasztóan könnyű gameplay miatt vált nagyon hamar monotonná.
Hacsak nem egy generic shooterre számítottál, mert akkor egy nagyon rossz címnél kopogtatsz.
no avatar
3 napja | 2018. 09. 18. 17:17:38
#
@Milton: Nagyon szeretnéd kiforgatni amit írtam, de nem azt mondtam, hogy közel sem fontos, hogy jó legyen, hanem azt, hogy egy jó játékmenettel ezt ellensúlyozni lehet.. Többször is hangsúlyoztam, hogy ennél a trilógia lezárásnál nálam mi lett volna a fontos, erre te pont az ellenkezőjét látod bele !
Azt hiszem nem igazán értetted meg a mondandóm lényeget, ha neked az jött le, hogy bármilyen shooterre számítanék, szóval ezzel az egész feltételezgetéssel, te is nagyon rossz helyen "kopogtatsz". :)
De még 1x hangsúlyozom, hogy ennél a befejező résznél egy jóval nagyobb volumenű mainstoryra számítottam mondjuk a 8-9 óra helyett egy 15-20 órára és látva tapasztalva a nem régiben hasonlóan nagy AAA, akár exkluzív címeket, ez nem lett volna nagy elvárás egy ekkora címnél mint a Tomb Raider ! ( Szóval teljesen felesleges ezen tovább lovagolni, ez az én egyéni véleményem nem kell vele egyetérteni, pláne felesleges feltételezésekbe bocsátkozni aminek semmi alapja nincs a részedről. )
Milton avatar
3 napja | 2018. 09. 18. 17:31:52
#
@Funes: Más AAA címekhez semmi értelme hasonlítgatni, sablon játékoknál nincs is unalmasabb. Ha csak azért lesz hosszú egy sztori mert tripüléj, attól még nem lesz jó, csak sok. Előző részek tökéletes példák arra, hogy hosszabbak voltak, de a történetük borzalmas.
Attól még hogy nem hosszabb, még lehet nagyobb volumenű. Ha egy ganéj sztorit megmenthet a jó játékmenet, akkor egy rövidebb történetet is megmenthet a jó játékmenet és az hogy sokkal jobb a történet.
Csak a főszál idejéhez ragaszkodsz, ahhoz nem hogy minden másban messze felül múlja az előző részeket, beleértve az írói munkát. Quality over quantity. Nem a hossza határozza meg azt hogy mennyire jó egy történet.
Inkább eszek egy szelet tortát mint két kiló szart, hiába laknék jobban az utóbbival.
no avatar
3 napja | 2018. 09. 18. 17:52:26
#
@Milton: Már ne is haragudj, de úgy beszélsz mintha törvényszerű lenne, hogy ha egy játék hosszabb, az csak sz@rabb lehet.. Az előző két rész történetére azt mondani, hogy borzalmas barokkos túlzás, nyilván egy átlagos akció történeti szál, de például az első részben remekül volt tálalva az egész !
Még mindig nem érted, amit írtam nyilván, hogy nem a hosszúsága határozza meg a történetet, hogy mennyire jó az egésze, de az sem törvényszerű, hogy ha már elvárjuk, hogy valami hosszabb legyen, az egyenlő azzal, hogy sz@rabb, márpedig te ezt szeretnéd bemesélni nekem, hogy ha ez például hosszabbra sikeredett volna, akkor tutira "két kiló sz@rt" ennél meg, pedig ez nagyon nem igaz még nagy általánosságban sem !
MC MaRcI avatar
3 napja | 2018. 09. 18. 18:11:54
#
@Funes: a fő szál ma a legtöbb játék esetében pár óra
pl dying light, witcher 3, fallout4, skyrim, far cry sorozat, stb...

és ezeket a játékokat pl a mellékküldetések teszik igazán jóvá
most nem akarok hazudni de pl skyrim főszála is max valami 4-5 óra talán
heizerd avatar
3 napja | 2018. 09. 18. 18:32:02
#
@MC MaRcI: Azért a witcher 3 fősztorijára azt mondani h pár óra, elég nagy tévedés :D alaphangon 20 óra vagy több, és ennyivel kevés játék rendelkezik :)

De attól még egyet értek azzal, h nincs baj ha nem 20 óra a fősztori egy játéknál, de legyen sok mellékküldi, felfedezni való stb.
MC MaRcI avatar
3 napja | 2018. 09. 18. 19:00:40
#
@heizerd: arányaiban hogy kb 200 óra mire végig érsz mindenen
elenyésző az a 20 :)
santakigyo avatar
2 napja | 2018. 09. 20. 06:25:46
#
@MC MaRcI: Számomra igazán jó élményt eddig még csak a pár órás kampányú játékok adtak. Az ilyen ide-oda maszkalos, tele érdektelen mellekküldetéssel, meg vackok keresése típusú játékok a felejtős kategória. Ott is az érdemi rész pár óra.
MC MaRcI avatar
2 napja | 2018. 09. 20. 09:31:47
#
@santakigyo: hát igazából én se vagyok híve az ilyen több 100 órának

pl egy cod doom metro wolfenstein kampány számomra a tökély
Milton avatar
2 napja | 2018. 09. 20. 09:47:06
#
@Funes: Az első rész minden volt csak nem remekül kitalálva. Akkora szakadék volt az amúgy is borzalmas történet és a gameplay között hogy az már röhejes volt.
Ó jaj, az első megpróbáltatás, cutscene mutatja hogy Lara milyen óvatosan lépked egy eldőlt fán a szakadék fölött. Majd a játékos átveszi az irányítást, és úgy ugrálhat kedvére oda-vissza ugyanitt ahogy a kedve tartja. Na de hűha, életében most fog először emberi életet oltani, eddig még fegyvert sem fogott a kezében! Két perc múlva már osztogatja a headshotokat és zúz szét egész épületeket csak saját kezeivel és egy kötél segítségével. Pár napja még egy ártatlan tini lány volt, mostanra már Agent 47 is megirigyelné a képességeit.
Arról ne is beszéljünk hogy Lara már rég a fűbe harapott amilyen szinten elfertőződött az első esése közben kapott sebe. Amin persze még ő is ront mikor kihúzza a belső szerveit átszúró vasdarabot, hogy lehetőlég minél több kárt okozzon magában.
Az egyetlen "fordulatot" Lara konkrétan elszavalja a játék első negyedében, aztán a játék elvárja hogy vele együtt lepődjünk a végjátékban mikor megtörténik. "Hmm, egy nő föláldozásáról beszélnek az itt lakók, és ellopták a barátnőmet... vajon mit akarhatnak vele?"
Az egész történet arról szól hogy a saját maga felállította veszélyeket félre dobja mintha nem is számítanának, és arról hogy Lara nem veszi észre a fától az erdőt.
santakigyo avatar
2 napja | 2018. 09. 20. 15:22:45
#
@Milton: Úgy alapból a TR sose a gyilkolásról szólt.Ezért volt fura amikor ilyen irányba vitték el a játékot.
De hát a trend kötelez,mert egy unalmas kincskeresésre már nincs igény.
Egyébként szerintem az első rész még mindig a legjobb az újak közül.A többibe picike előrelépés de semmi több.
Az a baj amit te is leírtál,tök jól indít a játék aztán átmegy valami arcade akcióba.Ha valahol lenne egy egyensúly az akció és a túlélés között az jó lenne.Bíztam benne,hogy több szerepet kap a túlélés egy vad természetben,de sajnos erre úgy látszik nem láttak igényt.
Milton avatar
2 napja | 2018. 09. 20. 15:44:45
#
@santakigyo: Az originál Lara Croftnak alap része volt a dual wield pisztoly, igaz ha nem is csak az öldöklésről szólt a nóta azért ő sem volt egy szende szűz lány XD
Sajnos még mindig úgy látom hogy az első rész objektíven mindenben a legrosszabb az új sorozatban, még akkor is ha valakinek bejön valamelyik része, a későbbiek sokkal jobban csinálták. Ha csak nem az hogy egy nagyon casual élmény volt, amit mondjuk meg tudok érteni, de én mindenesetre kifejezetten örülök hogy megpróbált érdekes is lenni az utóbbi részekben.
santakigyo avatar
1 napja | 2018. 09. 20. 18:46:43
#
@Milton: Állatokra lövöldöztél kb. Nem igazán rémlik a tömeggyilkolászás.
DonnieD avatar
3 napja | 2018. 09. 19. 09:25:00
#
@Funes: Mint Uncharted tulajdonos kérlek add meg annak a DLC-nek a nevét, amely 9 órás, mert minden bizonnyal kimaradhatott az életemből.

Egyébként - függetlenül, hogy én sem vagyok a "mindent 100%-ra akarok kivinni" típus -, de 1996-tól az összes játék arról szólt, hogy a fő történetvonal mellett kellett gyűjtögetni is, s így adta ki a játék a meglepően nagy játékidőt.
A 2013-as játéktól indult el ez a fajta tendencia, hogy még a madársz*rt is fel kell venned ahhoz, hogy minél nagyobb százalékkal zárd a játékot. Mivel ezt siker koronázta, így ezt megtartották a készítők.
Milton avatar
4 napja | 2018. 09. 17. 19:13:42
#
Azért nem keveset fejlődött TR 2013 óta a játék, új részhez képest már tényleg látszik mennyire bolha fingok voltak azok a Tombok az előző részekben XD
Ez volt az első rész színvonala:

És ez a SotTR:
zolcsi86 avatar
5 napja | 2018. 09. 17. 13:14:57
#
Addig gondolkoztam rajta, hogy végül csak megvettem :) amint hazaértem melóhelyről, telepítem is.
Mondjuk ennyi pénzért legalább egy kézikönyv, vagy valami hasonló lehetne még benne.
De úgy sem az a lényeg :)
gigazte avatar
4 napja | 2018. 09. 17. 21:30:23
#
@zolcsi86: Manapság már nem raknak kézikönyvet a lemez mellé, sőt már az is csoda, ha van lemez egyáltalán a tokban!
Tyrion Lannister avatar
4 napja | 2018. 09. 17. 22:31:22
#
@gigazte: Néha még tok sincs, hiába vásárolsz boltban (ennél a játéknál pl. csak kódot kaptam).
Milton avatar
4 napja | 2018. 09. 17. 22:55:45
#
@Tyrion Lannister: Amilyen tempóban pár cég halad lassan már játékot sem kapsz, csak egy üres szoftverért fizetsz amihez majd vehetsz DLC-ket XD
zolcsi86 avatar
4 napja | 2018. 09. 18. 08:52:24
#
@Milton: Akkor ezek szerint még jól is jártam :D
no avatar
5 napja | 2018. 09. 17. 08:26:56
#
Szevasztok!

Mennyire hosszú a játék? Pl az előző részhez képest? Mert ha gyorsan végig lehet vinni, akkor inkább meg se veszem.
santakigyo avatar
5 napja | 2018. 09. 17. 08:33:33
#
@tibi222: Gondolom ez attól is függ mennyire kalandozol el.A főtörténet kb 10 óra lehet,de gondolom ez is nehézségfüggő.
Aztán vannak mellékküldetések,kripták,stb.
zsolo avatar
5 napja | 2018. 09. 17. 09:16:41
#
@tibi222: Én most vagyok a felénél kb, 17 órát játszottam vele, de én nem csak a főszálat viszem végig, mellék küldik...sírok..stb
bukta2 avatar
5 napja | 2018. 09. 17. 10:37:18
#
@zsolo: Ez már jól hangzik!
Milton avatar
4 napja | 2018. 09. 17. 19:15:58
#
@zsolo: Ne sírj :(
gigazte avatar
5 napja | 2018. 09. 17. 11:13:03
#
@tibi222: 10-től (Csak a fősztori) egészen 30 óráig (100%-os) is eltarthat egy végigjátszás! Tehát egy kicsit rövidebb, mint a Rise of the Tomb Raider, de ennél a játéknál se lehet panasz a játékidőre!
promaci avatar
5 napja | 2018. 09. 16. 23:12:41
#
https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/973230654012813054/63CBFAC17BAA4C34A47B1140AC3F1C79A77B879D/
csináljam nyugodtan? :D
zsolo avatar
5 napja | 2018. 09. 16. 23:30:24
#
@promaci: Minden játék indításnál kell!
promaci avatar
5 napja | 2018. 09. 17. 01:18:18
#
@zsolo: Oké egyébként nemtudom hová fajúl még de Paititiben már 20fpsem is volt :D
Milton avatar
5 napja | 2018. 09. 16. 23:30:29
#
@promaci:
McAfee WebAdvisor

rip
Egyébként persze, csináld nyugodtan.
promaci avatar
5 napja | 2018. 09. 17. 03:33:20
#
@Milton: microsoft edge-n nyisd meg ha win10 ed van
Tyrion Lannister avatar
5 napja | 2018. 09. 16. 22:11:47
#
Ahogy haladok előre a játékban, egyre jobban tetszik. Például a Trial of the Eagle szerintem rohadt jó volt, az ilyenek miatt szeretem az új trilógiát.
zsolo avatar
5 napja | 2018. 09. 16. 22:27:14
#
@Tyrion Lannister: lesz parázós rész, én most ott vagyok épp, azok a hangok..stb XD
Milton avatar
5 napja | 2018. 09. 16. 22:44:40
#
@Tyrion Lannister: Én is pont most végeztem azzal a résszel és iszonyatosan bejött. Bár megmondom őszintén az előző két rész fényévekre volt attól hogy bármelyik "fejtörő" is érdekes legyen még csak ehhez az egy trialhez képest is, viszont ez az fejezet eddig egy nagyon kellemes meglepetés még akkor is ha semmi rosszra nem számítottam, tényleg puzzleről puzzlere csak érdekesebb és izgalmasabb lesz. Erről kéne szóljon a sorozat, és végre a fejlesztő gárda is ráérzett erre ezzel a címmel. A területek felfedezése jobban illik a történetbe és kevésbé érződik egy külön entitásnak, és végre figyelni kell a környezetedre ha meg akarsz találni vagy oldani valamit, nem csak megnyomni sorban azt a pár világító fehér dolgot amit Lara öt másodpercenként megismétel önmagában.
Vigilante avatar
5 napja | 2018. 09. 16. 22:04:48
#
Milton avatar
5 napja | 2018. 09. 16. 22:47:15
#
@Vigilante: Hurrá?
enslaved avatar
5 napja | 2018. 09. 17. 00:53:47
#
@Vigilante: Remélhetőleg te nem örülsz ennek a hírnek, mert én nagyon nem. Mindenesetre ha fel is törik, utána a javító patchekkel is igyekezniük kell, mert az eredetihez hamar ki szokták adni., ill. a dlc - khez is hamarabb jut az ember. Ez a játék meg egyébként is megéri az árát.
MC MaRcI avatar
5 napja | 2018. 09. 17. 09:47:26
#
@Vigilante: jó hír sztem én örülök neki
remélem mostmár kezdik érezni hogy a denuvonak semmi értelme és kiveszik a játékokból ezt a gépzabáló szemetet
mert nem a kalózok vannak megszívatva hanem aki megveszi
enslaved avatar
4 napja | 2018. 09. 17. 19:26:55
#
@MC MaRcI: Ha mindenki becsülettel megvenné az eredetit nem lenne szükség védelmekre. Annyiban viszont igazad van hogy kitalálhatnának valami olyat ami nem erőforrás zabáló.
Milton avatar
4 napja | 2018. 09. 17. 19:57:03
#
@enslaved: Ha mindenki becsülettel élne nem lenne szükség közvédelemre. Nem mondtunk ezzel semmit.
Az a baj az ilyen védelmekkel hogy vagy feltörik, vagy feltörik és mellette szopnak akik fizettek. Eladásokra legjobb esetben is zéró hatása van, rosszabb esetben már aki megvenné is inkább kalózkodik hogy ne laggoljon a játék.
enslaved avatar
4 napja | 2018. 09. 18. 14:45:33
#
@Milton: Aki megveszi az nem szopik attól hogy feltörik, hiszen eleve meg is akarta venni, különben várt volna a törésre. Azzal mint írtam is egyetértek hogy ne olyan védelmet rakjanak rájuk ami miatt laggol, mert az az igazi szívás.
Milton avatar
4 napja | 2018. 09. 18. 15:06:55
#
@enslaved: Lagg miatt cumiznak, nem azért mert feltörik (gondoltam ez egyértelmű).
MC MaRcI avatar
4 napja | 2018. 09. 18. 11:50:08
#
@enslaved: a pc játék eladás ma virágzik
ki lehet jelenteni hogy egy jobb játék simán millió feletti példányszámban van értékesítve
a másik meg az hogy a magyarországi kalózkodás elenyésző ha az egészet nézzük
enslaved avatar
4 napja | 2018. 09. 18. 14:45:57
#
@MC MaRcI: Ez inkább a multis játékokra igaz.
Milton avatar
4 napja | 2018. 09. 18. 15:19:05
#
@enslaved: Meg azokra a singleplayerekre ahol nem a védelemmel szenvednek feleslegesen hanem a játékkal foglalkoznak.
enslaved avatar
3 napja | 2018. 09. 18. 18:01:38
#
@Milton: Te mindenkinél okosabb vagy? Lesz az idén ősz?
Milton avatar
2 napja | 2018. 09. 20. 15:48:00
#
@enslaved: Aggódsz hogy azért nem tudsz fizetni majd egy DLC keretében?
enslaved avatar
1 napja | 2018. 09. 20. 17:35:45
#
@Milton: Én nem aggódom semmin. Viszont tudod mit? Most hogy a gyerekeim kicsit belekóstoltak az online játékokba (nagyon nem örülök mondjuk neki) legyenek ott is mikrotranzakciók. 10 évesek még csak, gyorsan lelövik őket, de ezen lehetne segíteni könnyen............Az nyer aki meg tudja venni a legjobb felszereléseket. Érdekes lenne ha az egész világot belevennénk, te nem vagy kíváncsi hasonlóra?
Galex1995 avatar
5 napja | 2018. 09. 16. 21:16:41
#
Nos akinek Nvidia kártyája van és akad neki még azután is hogy a prioritást magasra tette az tegye fel 398.36-os drivert, sok keresgélés után találtam ezt a tippet, de most már nincs gond a játékkal gyönyörűen fut reccenés mentesen :D
ichigo23619 avatar
5 napja | 2018. 09. 16. 18:34:11
#
na erre kíváncsi leszek hogyan megy a mostani kenyérpirítómmal.
Hunyi avatar
6 napja | 2018. 09. 16. 13:44:13
#
Egész szépen döcög Ultrán 1440p-ben a játék, a jungelre kíváncsi leszek, ott mit bír majd :) se 16gb se i7 nincs :P
zole54 avatar
6 napja | 2018. 09. 16. 14:16:14
#
@Hunyi: Lesznek érdekességek :D
Hunyi avatar
5 napja | 2018. 09. 16. 17:32:33
#
@zole54: éspedig? :)
tivike avatar
6 napja | 2018. 09. 16. 08:15:57
#
Arra kíváncsi lennék, hogy honnan van a trinity-nek ennyi pénze erre a sok hülyeségre. Millió zsoldos, felszerelés, katonák, stb... :)
Milton avatar
6 napja | 2018. 09. 16. 10:21:44
#
@tivike:
A millennia-old cabal that existed long before the time of Christ, Trinity eventually became associated with the Roman Catholic Church; by 978 AD, one of its senior leaders was a Catholic Bishop. This association appears to have persisted into the modern day, as a mercenary hired by Trinity for the Kitezh operation was able to trace the source of the organization's funding directly to the Vatican, and a sitting member of Trinity's High Council was a Cardinal.

A vallás egy nagyon erős és veszélyes eszköz tud lenni. Az új TR szériának közel sem a sztorija az erőssége (bár az első rész óta javult a helyzet), de ez nem is annyira elképzelhetetlen, ismerve az emberi történelmet.
tivike avatar
6 napja | 2018. 09. 16. 10:36:34
#
@Milton: Hű! A kérdés amolyan költői volt... Nem számítottam ilyen válaszra, de igazából mindent megmagyaráz. Külön köszönöm. :)
promaci avatar
6 napja | 2018. 09. 16. 03:16:12
#
https://www.youtube.com/watch?v=o_-w5pReNa0
Milton avatar
6 napja | 2018. 09. 15. 22:23:51
#
Nagyon tetszik az irány amerre a sorozat halad. Előző részben kifejezetten idgesített mikor Lara nem bírta befogni és minden egyes puzzlenek ellőtte a poénját, amik amúgy is fájdalmasan egyszerűek voltak. Itt végre csukva tarja a pici száját és hagyja hogy magam jöjjek rá a dolgokra. Igaz egy-két helyen azért még nehezen bírja ki hogy ne szóljon bele vagy dobáljon meg folyamatosan ismétlődő tippekkel, de az előző részhez képest még ez is egy hatalmas fejlődés. A legjobb hogy végre valamennyi kihívás is van a puzzlekben, ami keverve hard beállításokkal végre nem csak arról szól, hogy sorban megnyomom azt a két-három gombot ami éppen elérhető az adott területen.
Kinézetre nincs panasz, még low környéki beállításokon is az egyik legszebb játék amivel játszottam, és egy ilyen játéknál sokat számít, hogy a környezet is érdekes legyen amiben felfedezget az ember.
Gameplay terén, azon kívül hogy Lara néha rohamot kap ugrás közben két platform között és közel sem oda érkezik ahova kéne, minden tökéletesen működik, egy-két újítás és változtatás van benne, de többre amúgy sem volt szükség.
enslaved avatar
5 napja | 2018. 09. 17. 00:58:55
#
@Milton: Na igen, kicsit túllép a casual világán én is úgy érzem, de azért mindent könnyűre állítva megoldhatóak a feladatok is viszonylag gyorsan, nem szeretem amikor egy akciózás után fél óráig egy puzzle jön:-))
Milton avatar
4 napja | 2018. 09. 18. 15:20:39
#
@enslaved: Akkor minek Tomb Raiderezel? Ja, persze, mert minden játékot meg kell venned független attól hogy tetszik-e neked vagy sem XD
Tyrion Lannister avatar
6 napja | 2018. 09. 15. 21:57:03
#
Eddig nagyon tetszik a játék, mind grafikailag, mind játékmenet terén. Néha tényleg van FPS drop, de alapvetően jól fut mediumon.
DonnieD avatar
6 napja | 2018. 09. 15. 22:15:58
#
@Tyrion Lannister: Ha megvan a kellő gépigény, akkor csináld azt, amit leírtam előtted, és nem lesz FPS drop. :)
Tyrion Lannister avatar
5 napja | 2018. 09. 16. 22:05:31
#
@DonnieD: Ha nem is oldotta meg 100%-osan a problémát, de nagyságrendekkel jobb lett. Köszönöm.
no avatar
6 napja | 2018. 09. 15. 21:18:40
#
Eddig a legszebb Tomb rész.Remekül fut full beállításon. Egy ryzen 5 és Msi gtx 1070 társaságában.Szuper! Már a hét elején előtöltöttem. Én is alkalmaztam DonnieD javaslatát és szuper lett. Köszi
DonnieD avatar
6 napja | 2018. 09. 15. 22:28:00
#
@nordesz: Örülök, hogy segíthettem :)
Janix25 avatar
6 napja | 2018. 09. 15. 19:47:32
#
Köszi :D megoldotta 1080p minden feltolva ultrára magasra zökkenőmentes :D
DonnieD avatar
6 napja | 2018. 09. 15. 22:27:31
#
@Janix25: Nincs mit. :)
DonnieD avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 14:33:54
#
Akinek van FPS droppja, azaz egy-két másodpercre megáll a játék annak a következőt kell tennie (minden indításnál még nem javítják):

1. Játék elindít;
2. Windows feladatkezelő megnyit;
3. Megkeresni a játékot (sottr.exe);
4. Jobb klikk majd részletek;
5. Prioritás --} Magas.

Ezek után mennie kell a játéknak.
promaci avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 14:43:03
#
@DonnieD: mert ez tulajdonképpen mit is tud? :D jobban meghajtja a gépet vagy mi :D
kolbaszkarika avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 14:45:35
#
@promaci: Igen, i7 lesz az i5-ből, ráadásképpen +1500mhz.
DonnieD avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 14:46:32
#
@promaci: Nem akad tőle a játék :P
promaci avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 14:52:15
#
@DonnieD: azt vágom csak az érdekellt hogy több erőforrást igényel e :D
kolbaszkarika avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 15:11:45
#
@promaci: Semmilyen erőforrásbeli változás nem történik, nem lesz semmi jobban "meghajtva". A számítógépeden egyszerre nagyon sok folyamat fut, ha magasabb CPU-prioritást adsz egy alkalmazásnak, csak annyi történik hogy elsőbbséget élvez az adott program a többivel szemben, megváltozik az utasítások feldolgozásának prioritási sorrendje. Emberibben: a procid hamarabb fut neki a Tomb Raider "feldolgozásának", mint a háttérben futó alkalmazásoknak.
A hiba meg több mint valószínű hogy a játék kódolásában van, és ki fogja javítani egy patch. El van kurelva valami apró dolog a CPU optimalizálásnál. Semmi extra, csak egy szokásos idő előtt kiadott játék, ami mögött jelenleg nem csak a kiadó, hanem az nvidia nyomása is ott van. El kell valamivel adni a ray-tracinget, de MOST ÉS AZONNAL.
promaci avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 15:14:34
#
@kolbaszkarika: Értem
Galex1995 avatar
6 napja | 2018. 09. 15. 17:53:51
#
@DonnieD: Ezt próbáltam én is, azzal a különbséggel hogy sajnos nem jutok el odáig hogy átbírjam állítani mert ha tálcára teszem a játékot akkor kivág... :/
DonnieD avatar
6 napja | 2018. 09. 15. 20:37:30
#
@Galex1995: Nem kell tálcára tenned. Elég, ha rámész a játék ikonjára, rákattintasz, és bejön a kezdőképernyő. Megcsinálod amit írtam, majd rámész a play-re, és indul a játék.
Moon_Breaker avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 12:08:14
#
Egész jó lett, bár túl sok újítást eddig nem tapasztaltam benne.
Milton avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 12:35:32
#
@Moon_Breaker: "If it ain't broke, don't fix it."
Moon_Breaker avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 14:41:44
#
@Milton: Amen to that. :D
cicamica avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 11:57:46
#
Hol lehet megvenni?Lemezes vagy le kell tölteni?Digitális kód.És hogyan történik a telepítés?
Tyrion Lannister avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 12:20:17
#
@cicamica: Leginkább Steamen, vagy más videojáték-árusítással foglalkozó oldalakon. Itthon csak kevés boltban találtam, és ahol van, ott is csak egy Steames kódot kapsz, lemezt nem. Szóval a telepítés mindenképpen Steamen keresztül fog történni.
Fatotem avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 11:33:25
#
Akkor HD 7770-el menni fog nem?!
promaci avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 14:55:54
#
@Fatotem: lehetséges hogy 720pbe lesz 30fps :/ bár nemtudom
no avatar
6 napja | 2018. 09. 15. 20:11:28
#
@Fatotem: Nekem 40FPS-em van 720P mediumon HD7770-el.
8GB RAM és FX-4300.
Szóval ne izgulj. :)
Galex1995 avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 10:13:38
#
Beruháztam én is rá. A játék gyönyörű és eddig egész jónak tűnik a sztori is. De viszont amit nem értek hogy a GPU kihasználtság 99 százalék egyfolytában és akkor jön ilyen hogy hopp leesik 0-ra és akkor jön egy durva FPS drop. Másnál is csinál igy? Vagy már nem elég egy 1080ti ehhez? XDD
MC MaRcI avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 10:54:40
#
@Galex1995: kicsit is vissza olvasnál látnád hogy másnál is ezt csinálja
Gugi John avatar
7 napja | 2018. 09. 14. 23:20:50
#
Hát azt kell mondjam a processzorom és a videokártyám sem mai csirke, azonban eddig minden játék inkább a procimmal nem volt elégedett (az volt mindig túlterhelve), ez az első játék ahol a GTX960-at már keresztbe kasul megzabálja a játék. :S

Amúgy nálam ez abban nyilvánul meg, (igaz nem az experience által ajánlott optimális 1300 valahányszor 700 valahányon játszok hanem 1080p-ben), hogy időnként 0%-ra esik a GPU kihasználtság, és nyilván meg is áll ilyenkor a kép...

Más is tapasztalt hasonlót? Vagy GPU cserére érett a gépem ezen egy játék jóvoltából? :D
zole54 avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 02:20:23
#
@Gugi John: Cseréld le egy GTX1060 6GB-os ra vagy annál jobbra!
DonnieD avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 06:17:41
#
@zole54: Jó ajánlat a 1060-as, annak fényében végképp, hogy azon is beakad.
zsolo avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 08:29:22
#
@DonnieD: nekem azon is akad XD
zole54 avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 11:30:04
#
@Gugi John: Akkor egy GTX1070-re válts. Hardver aprón már 90-95.000ft-ért mennek. :)
gigazte avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 11:48:40
#
@Gugi John: Pár patch után lehet, hogy javul a helyzet, szóval én azt mondom, hogy várjál vele! Mindemellett érdemes lesz figyelned az új nvidia drivereket, mert hátha még összedobnak valami értékelhetőt!
ichigo23619 avatar
7 napja | 2018. 09. 14. 22:59:15
#
a gépigény azt mondja full hd közepes 30 fps.
na erre kíváncsi leszek.
próbának holnap kiadok rá 500ft ot az antidenuvo oldalon.
oszt ha minden f@sza akkor októberben jön is.
kipróbálásra még mindig gyorsabb mintha a crackre várnánk.
tombraiderfan avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 07:57:57
#
@ichigo23619: Nyugalom most van egy cracker csapat CODEX az most nagyon pörgetti ki fele a denuvós címeket úgy hogy hamarosan ebből is lesz törés :)
ichigo23619 avatar
3 napja | 2018. 09. 19. 04:53:51
#
@tombraiderfan: tudom, szerimtem voksi titokban társult velük miután lekapcsolták a sündőrök.
amúgy már megvan és tényleg jól megy.
most 500ft ot nem sajnálok rá hogy tisztességesen kipróbáljam vétel előtt.
más hülyeségre is elköltök annyit pl: édesség, cigi, ebay es bizbazok.
DonnieD avatar
7 napja | 2018. 09. 14. 21:24:04
#
i5-4460 & GTX 1060 6GB társaságában a dzsungeles résznél be-be szaggat 2-3 másodpercre.... :( ;-(
no avatar
7 napja | 2018. 09. 14. 21:42:33
#
@DonnieD: DX11 vagy DX 12-ben nyomod ?
zsolo avatar
7 napja | 2018. 09. 14. 21:46:21
#
@DonnieD: nálam is belaggol sokszor, dx11-ben, és a legujabb driver van fenn, optimalizálás nem a legjobb...
promaci avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 02:51:56
#
@DonnieD: nyugi nekem is de csak azokon a helyeken :D mondjuk én dx 12 be játszom dob +9fpst a menübe XD ott is alapból 37 dx12be meg 45-46 :D elbírna egy-két patchet a játék :D
solesz84 avatar
7 napja | 2018. 09. 14. 19:53:08
#
En is azt hittem h jobban fog futni :(
zsolo avatar
7 napja | 2018. 09. 14. 20:10:15
#
@solesz84: eszi rendesen a gépet nekem is XD
promaci avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 02:48:56
#
@zsolo: ez alá minimum egy 1060 ha valaki 1080pbe akar játszani :D lehet én jobban járnék ha le venném az 1080p-t csak sajnálom mert nagyon rá vagyok szokva nem volna olyan szép éles :D
zsolo avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 08:30:37
#
@promaci: 1060-at is kb megeszi nálam, procit alig használja, sztem azért laggolok...
promaci avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 13:39:05
#
@zsolo: Hát ugye az én procim passzív hűtésű és külön van hozzá venti ami elég hangos szokott lenni de csak akkor hallom ha ilyen 70-80%a cpu használat de ennél? Olyan síri csendbe van a proci hütő hogy csak na a videókártyát hallom csak ugyebár ez azt jelenti nekem se használ a prociból semmit :D el se tudom képzelni ez gtx 660on meg i3 3220on hogy fut
zsolo avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 13:52:42
#
@promaci: Majd patch lesz hozzá remélem ami jativja, 55rol gondol egyet azt leesik 30ra, aztán vissza 55re XD
promaci avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 14:29:17
#
@zsolo: nálam már 26fps is volt ami 1050tivel elég durva annyira nemszar kártya ez :D hogy 2018ba legalább 40fpsel ne futtasson valamit :D
promaci avatar
7 napja | 2018. 09. 14. 19:45:39
#
hát nekem szinte majdnem low meg off minden textúra van normálon meg a haj minőség és 1050TIvel 30fps? meg 28? OK :D
tombraiderfan avatar
7 napja | 2018. 09. 14. 20:41:37
#
@promaci: Jó gép zabáló akkor optimalizálás megint csak tökéletes..... Ezért várok inkább törésre mert félek hogy nekem is akadni fog. :(
promaci avatar
7 napja | 2018. 09. 15. 02:46:31
#
@tombraiderfan: 26fpsem is volt egyik helyen az erdőbe :D sőt random befagyogat így pillanatokra néztem a gépet nem e tölt e valamit de nem nem dolgozik meg semmi csak random befagy XD egyszer már ki is crashelt jóféle lett :D mindegy ezeknek ellenére is boldogan játszom vele :)
zsolo avatar
7 napja | 2018. 09. 14. 18:02:33
#
Na mehet a móka! XD B-)
Tyrion Lannister avatar
7 napja | 2018. 09. 14. 16:45:33
#
Én boltban vettem, de sajnos ott is csak kód járt, nem volt dobozos változat (szerintem azért jobb érzés dobozban kapni akkor is, ha nincs benne lemez).
zolcsi86 avatar
8 napja | 2018. 09. 14. 09:36:32
#
Nagyon gondolkoztam rajta és ha legalább pár ezer forinttal olcsóbb lett volna, szerintem meg is veszem. De 19.000 Ft nekem már sok érte. Majd ha lejjebb megy az ára.
zsolo avatar
8 napja | 2018. 09. 14. 09:41:56
#
@zolcsi86: instagamingen 44 euró, kb 14ezer
zolcsi86 avatar
8 napja | 2018. 09. 14. 10:27:34
#
@zsolo: Köszi szépen!
armagedon32 avatar
8 napja | 2018. 09. 14. 15:44:23
#
@zolcsi86: Green man gamingen 35,99 euró és a croft csomag meg 54 euró
Milton avatar
7 napja | 2018. 09. 14. 16:18:38
#
@armagedon32: Font, nem euró.
armagedon32 avatar
7 napja | 2018. 09. 14. 17:56:27
#
@Milton: Még szerintem igy is olcsóbb mint 44 euró
Milton avatar
8 napja | 2018. 09. 14. 10:36:16
#
@zolcsi86: Van olcsóbban is olyan oldalról ami nem szutyok grey market
https://isthereanydeal.com/game/shado…ider/info/
Jelenleg Greenmangaming a legjobb, én is ott rendeltem elő 40€-ért.
DonnieD avatar
8 napja | 2018. 09. 14. 14:05:41
#
@zolcsi86: https://www.greenmangaming.com/games/shadow-of-the-tomb-raider-pc/

-20%, font a pénznem, és a mai árfolyam alapján ez jelenleg 12 690 forint.
(én -25%-osként vettem 11 240 ft-ért).
zolcsi86 avatar
8 napja | 2018. 09. 14. 14:22:56
#
@DonnieD: Köszönöm mindenkinek! Így már esélyesebb a vásárlás! :)
DonnieD avatar
8 napja | 2018. 09. 14. 14:40:58
#
@zolcsi86: Viszont, ha ma vásárolod meg, akkor tudj róla, hogy az időzónák miatt itthon a Steam-en 18 órakor oldódik fel a játék.
tombraiderfan avatar
8 napja | 2018. 09. 14. 07:05:35
#
Na végre ma 5 kor fel oldódik :) hát én még várok egy le árazásra. De még ki szereném próbálni vétel elött hátha lesz törés hamar. :D
zole54 avatar
8 napja | 2018. 09. 14. 10:36:21
#
@tombraiderfan: Reméljük lesz és minnél hamarabb :D
DonnieD avatar
8 napja | 2018. 09. 14. 14:03:27
#
@zole54: Az nem reggel 5, hanem ma 18.00 az időeltolódás miatt :)
gatya123 avatar
8 napja | 2018. 09. 13. 22:11:30
#
milyen védelem van rajta?
Milton avatar
8 napja | 2018. 09. 13. 22:33:47
#
@gatya123: Fogamzásgátló.
promaci avatar
8 napja | 2018. 09. 14. 00:21:02
#
@Milton: :D XD
no avatar
8 napja | 2018. 09. 14. 07:53:35
#
@gatya123: Denuvo V4.9-es
kolbaszkarika avatar
8 napja | 2018. 09. 14. 08:31:07
#
@gatya123: Az a védelem van rajta, amelyiket nem szeretnéd hogy rajta legyen. :D
no avatar
8 napja | 2018. 09. 14. 13:55:53
#
@kolbaszkarika: Ennél szebben nem is lehetne megfogalmazni. XD
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
9 napja | 2018. 09. 13. 02:16:37
#
Csak éppen belekezdtem még este de eddig nagyon jó, hozza az előző 2 rész szintjét, hangulatát simán! :)

Ja, egyébként nem kalóz verzió, csak a full extrás kiadást már 2 nappal korábban el lehet kezdeni játszani! ;) B-)
zole54 avatar
9 napja | 2018. 09. 13. 09:12:21
#
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Jól van optimalizálva ?
MC MaRcI avatar
9 napja | 2018. 09. 13. 10:49:10
#
@zole54:
Unstoppable avatar
9 napja | 2018. 09. 13. 13:06:30
#
@zole54: Mindenképpen, az előző résznél sokkal stabilabb, nem csak az FPS, az animációk és a harc is. Emellett iszonyatosan durván néz ki, de sok helyen olyan mintha egy RTX techdemo lenne, már már kínosan oda van rakva 1-2 auto vagy lámpa, csak azért hogy valami világíthasson XD Ultra-high keveréken, FULLHD, DX12 60+ fps mindenhol, néhány helyen esik csak be 50 körülre. Ennél jobb nekem nem is kell ;) Bőven megéri, de igazából azok járnak a legjobban akik türelmesebbek mint én, mert akciósan ez egy must have vétel lehet B-)
zole54 avatar
9 napja | 2018. 09. 13. 14:05:11
#
@Unstoppable: Értem. ÉS köszönöm a segítséget srácok. :)
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
9 napja | 2018. 09. 13. 14:09:24
#
@zole54: Nálam minden maxon, csutkán, szóval ami ultrára tehető volt az ultrára is tettem! XD Full HD / 1920 x 1080- as felbontásban tolom, 120 Hz-es képfrisítéssel. Egyetlen dolog amit nem húztam fel elsőre, az élsmítás, azt hagytam alapon először. Egy GTX 1060, OC, 6GB-os kari van alatta, + i7 2600, + 16GB RAM. A játék szépen és stabilan fut, töltés picit néha lassúnak tűnik de valószínű azért, mert ezt a játékot most csak HDD-re telepítettem SSD helyett. :) Én min. 39, avg. 48 + maximumnak 87 FPS-t kaptam így a játékon belüli benchmark tesztben, szóval szépen fut, v-sync-et én mindig használok, így az FPS szám nem ugrál, egyenletes játék közben, szépen fut a progi. ;) B-)

Azóta élsimítást is maxra tettem a játékban, így már a játékba épített benchmark tesztben "csak" min. 29, av. 30 és max. 47 FPS lett az eredményem de nekem ez is tökéletesen megfelel v-sync-el a játékhoz, 120 Hz-es képfrisítéssel, Full HD-ben, kimaxolt grafikával! XD A hangvilága is nagyon minőségi, 7.1-es fülessel játszom, nagyon jók a környezet hangjai is (be lehet állítani hogy a helyi népek, lakosok a saját nyelvükön beszéljenek angol helyett), a zenék is ott vannak, + eddig a játékmenet és a történet folytatása is bejön! ;) B-)
zole54 avatar
9 napja | 2018. 09. 13. 15:02:02
#
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Na akkor majd én is csapatom neki mondjuk nekem 4K-ba kell teljesítenie de a leírtaid alapján biztos faja lesz már várom nagyon. :)
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
8 napja | 2018. 09. 13. 16:28:09
#
@zole54: Ja, azzal a 11GB-os 1080 Ti-vel biztosan nem lesz gondod vele 4K-ban sem! ;) Még 1 picit sok is lesz alá! :?
zole54 avatar
8 napja | 2018. 09. 13. 16:33:18
#
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Nem rég vettem, egy jó darabig nem is akarom lecserélni :D
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
8 napja | 2018. 09. 13. 20:01:50
#
@zole54: Azt meghiszem, komoly darab lehet, használd egészséggel! ;) :)
zole54 avatar
8 napja | 2018. 09. 13. 21:31:03
#
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Köszönöm, hát hajtva lesz az biztos. :D
no avatar
9 napja | 2018. 09. 13. 10:53:52
#
@HeyJoe-PCRPG-HUN: A kalóz verzió még amúgy sem tölthető :)
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
9 napja | 2018. 09. 13. 14:11:33
#
@AshenOne18: Ja, OK! :? Na, legalább ebből is látszik, hogy már dolgozó öreg vagyok, a kalózkodásból pedig régen kinőttem, amivel van időm + kedvem játszani, azokat megveszem! ;) XD
no avatar
8 napja | 2018. 09. 13. 22:10:12
#
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Én bevallom őszintén, hogy amiről előre tudom, hogy jó lesz azt megveszem pl ezt a játékot.
De ami jó lesz, viszont én megunom 1 nap alatt, azt inkább letöltöm, kipróbálom és senkinek sem ártottam.
Na jó a cég veszített rajta 60€-t.
:) Nem hiszem, hogy nagyon fájna nekik ez.
no avatar
9 napja | 2018. 09. 12. 23:38:38
#
Én meg birom az ilyen kommentelőket, akik egyből hülyeséget irnak mielőtt kérdeznének... Gigazte ott a pont! Mellesleg, ha két évente veszek egy gamet, akkor sztem sokat mondok, mindenkinek meg van a maga saját véleménye, személy szerint jobban szeretem az olyan game-t aminek van normális egy jó filmbe illő sztorija ami leköt, mint egy multis játék ami sok szempontból élvezhetetlen, de ebbe nem szeretnék bele menni, hogy miért mert csak vita lenne belőle... aki hasonló véleményen van, mint én annak nagyon fog tetszeni a játék!
no avatar
9 napja | 2018. 09. 12. 22:29:22
#
Simán megéri a pénzét bírom az ilyen kommenteket 19 ezer csak az alapjáték tök jó. Majd eltelik 2 hónap jön hozzá 1 dlc amiért megint perkálj minimum 8 ezret. Oké sok a munka vele drága a fejlesztés de ki is használják a népet ezzel hogy ha játszani akarsz vele úgy is megveszed.
gigazte avatar
9 napja | 2018. 09. 12. 22:38:23
#
@Pedro25: Éves szinten 2-3 teljes értékű játék simán megvehető! Én úgy vagyok vele, hogy ami legalább 10-15 óráig leköt, és élvezem is, azért szemrebbenés nélkül képes vagyok kicsengetni "X" összeget! Ha sokallod érte a pénzt, akkor vársz a tört játékra, és megvan oldva a dolog! Azzal nem mész semmire, hogy kritizálod a játékok árát, mert ezzel úgy is csak felesleges vitákat generálod!
Unstoppable avatar
9 napja | 2018. 09. 13. 13:00:07
#
@Pedro25: Ezek a játékok "luxuscikkek", ha tetszik ha nem. Nem járnak alanyi jogon, és nem függ tőlük az életed. Ha nem tudod megjelenéskor megfizetni, akkor vársz egy leárazást, vagy ncore boltba mész. Tény hogy sok játék ár érték aránya nulla, és 60euroért egy kupac guánot kapsz, de a Tomb Raider már igencsak bebizonyította az ellenkezőjét. Szóval ez a mi mennyibe kerül sírás kb olyan szinten van mint a "sziasztok hogy menne a gépemen" kommentek...X-(
kaland21 avatar
9 napja | 2018. 09. 12. 19:18:45
#
Na ez hétvégén meglesz véve sajnos még a régebbi gépen kell toljam mert a fránya ramok nem jöttek még meg!!! ;-(;-(;-(;-(;-(
no avatar
9 napja | 2018. 09. 12. 15:50:32
#
Üdv mindenkinek! Azt kell hogy mondjam simán megéri a pénzt, az optimalizáltság nagyon el lett találva, bár én csak 1600 x 900-ban játszom de egyedül csak a textúra normál a többi max. Nagyon az elején vagyok és már most beszippantott a játék nem akarom elkiabálni, de az eddigi tapasztalatok alapján a fejlesztők nagyon jó munkát végeztek :)
no avatar
9 napja | 2018. 09. 12. 16:47:34
#
@Nefialer: Sziasztok! :) Keresgéltem, de nem találtam, hogy a steamen mikor lesz a feloldási idő. Tippre 18:00 vagy 22:00.
no avatar
9 napja | 2018. 09. 12. 17:35:21
#
@Zsombi2: Igen én is keresgéltem, aki megvette a deluxe illetve a croft edition csomagot, annak ma este 18:00- kor oldják fel, viszont arról, hogy az eredeti realese idő mikor lesz 14-én arról nem találtam sajna semmit, de ha azt vesszük, hogy 48 órás early acces akkor szerintem 14-én is 18:00-kor oldják fel.
no avatar
9 napja | 2018. 09. 12. 18:02:04
#
@Nefialer: Remélem igazad lesz és a 18:00 mehet a játék. :)
no avatar
9 napja | 2018. 09. 12. 18:05:13
#
@Zsombi2: Na újra inditottam kb ötször a steamet és unlock yeaaah :) szóval pénteken is valószinü, hogy 18:00- kor lesz az unlock.
no avatar
9 napja | 2018. 09. 12. 18:08:06
#
@Nefialer: Köszi újraindítottam bejött! :) Nem merem elkezdeni izgulok! :)
no avatar
9 napja | 2018. 09. 12. 18:10:05
#
@Zsombi2: Nincs mit :) hajrá nekem már tölti az extra kiegészitőket, alig várom már :)
Warlordcommander avatar
9 napja | 2018. 09. 12. 18:43:15
#
@Zsombi2: Sztem 14. 19:00 mivel akkor lesz amcsiába pont 14.-e 0:00 plusz a steam mindig 19:00 kor lép napot pl summer salenél ha kártyákat szedsz stb akkor resetel.
zsolo avatar
10 napja | 2018. 09. 12. 15:15:43
#


1080p, ultra!
no avatar
10 napja | 2018. 09. 12. 06:22:46
#
Ezen az oldalon mindig a PC-s megjelenés van feltüntetve.
Bár, úgy látom, most egyszerre jelenik meg.
És hamarosan péntek, szóval a hétvége rá is lesz szánva.
anyucika96 avatar
11 napja | 2018. 09. 11. 13:06:41
#
Üdv mindnekinek. Álitólag még csak konzolokra fog megjeleni.. pc-re csak később :/
Unstoppable avatar
11 napja | 2018. 09. 11. 13:08:32
#
@anyucika96: Tesóm ez pénteken(előrendelőknek holnap) ugyanúgy kijön PC-re mint konzolra, bármilyen forrásokat is olvasol függeszd fel a követésüket...8-)
Milton avatar
10 napja | 2018. 09. 11. 16:15:14
#
@anyucika96: Nabazdmeg, most akkor a xboxos verziót pre-downloadoltam Steamon? ;(((((
anyucika96 avatar
10 napja | 2018. 09. 12. 05:19:15
#
@Milton: Igazatok van megtaláltam már meg is rendeltem. Pár napja még sehol sem tudtam megrendelni csak konzolra. Bocs a téves infoért.
Milton avatar
10 napja | 2018. 09. 12. 08:33:01
#
@anyucika96: Előfordul XD Gondolom ahonnan rendelni akartál éppen elfogyóban voltak a kulcsok, egy-két hazai üzletben én is csak konzolos verziót találtam.
enslaved avatar
10 napja | 2018. 09. 12. 14:54:45
#
@Milton: A Steamen hogyan fogyhatott el a játék? Én legalábbis onnan rendeltem meg a pre-ordert.
Milton avatar
10 napja | 2018. 09. 12. 15:11:30
#
@enslaved: Nem Steamre gondoltam. Mint írtam, hazai üzleteknél láttam már több címnél is hogy x idő után már csak csak konzolra engedett előrendelni, ebből kiindulva és csak feltételeztem, hogy esetleg ott kereste.
Eszembe se jutott hogy már most elfogyott volna Steamen XD
no avatar
11 napja | 2018. 09. 10. 21:05:35
#
Nagyon várom!!Már nem kell sokat! :)
zsolo avatar
11 napja | 2018. 09. 10. 20:02:56
#
gigazte avatar
11 napja | 2018. 09. 11. 00:24:59
#
@zsolo: ***a kis Launch Trailer! :D Végre újra szép amúgy a karakter arca, mert szerintem a Riseban egy kicsit elnagyolt volt!
Milton avatar
11 napja | 2018. 09. 11. 00:32:35
#
@gigazte: Tomb Raider 2013-hoz képest nem volt rossz, de mintha az izmok külön életet éltek volna az átvezetők alatt, főleg a száj résznél.
Gyuri85 avatar
14 napja | 2018. 09. 08. 07:24:37
#
Instant-Gaming.com-on 43.9 EUR most akciósan, megvenném, de nem engedi a büdzsé.:(
Meg aztán kb. minimumon fog menni, arra meg jó lesz egy letöltött verzió is.:)
Warlordcommander avatar
14 napja | 2018. 09. 08. 08:08:12
#
@Gyuri85: A mai játékok minimumon is rohadt jól néznek ki nem tudom miért jelent ez problémát akárkinek is. :)
IstiiOfficial avatar
14 napja | 2018. 09. 08. 08:18:42
#
@Warlordcommander: Van azért különbség a minimum és a magas/ultra között. :'d
Milton avatar
14 napja | 2018. 09. 08. 09:31:44
#
@IstiiOfficial: Attól még mindig nézhet ki rohadt jól egy játék minimumon is. Csak manapság már "égő" valamit nem ultra HD 4K xxx felbontásban játszani. Ha valamit leveszel lowra, kitagadnak a családból.
IstiiOfficial avatar
14 napja | 2018. 09. 08. 11:12:14
#
@Milton: Szerintem nem ezzel van a probléma, hanem számomra nem annyira élvezhető egy játék, ha mondjuk nem olyan szép vagy éppenséggel pixeles a textúra. Az úgy elvesz egy kicsit a játékélményből. Persze ha nem viszi a konfigom, akkor megelégszem azzal amit bír.
Gyuri85 avatar
13 napja | 2018. 09. 08. 15:55:00
#
@Warlordcommander: Szerintem is jó lesz minimumon.
Új gépet úgy is később veszek amin menne kb. közepesen és addigra meg is veszem majd akciósan,
úgy mint az előző két részt.:)
Scipio0404 avatar
14 napja | 2018. 09. 08. 13:00:09
#
@Gyuri85: ahogy már előttem is irták ma mai játékok tényleg szépek minimum grafikán persze sokkal de sokkal élvezhetőbb a játék ha maxon játszol vele de ha tényleg tetszik a játék akkor megéri megvenni én speciel minimumon fogok majd játszani vele mert a játék abszolút tetszik nekem és a grafika engem mindig hidegen hagy meg nem fogok várni 1 évet mire meglesz a videokártyám hogy játszak egy ilyen király gammel :)
IstiiOfficial avatar
14 napja | 2018. 09. 08. 13:06:54
#
@Scipio0404: Jó szórakozást hozzá! ;)
Scipio0404 avatar
14 napja | 2018. 09. 08. 13:21:50
#
@IstiiOfficial: kösz :) bár nem most fogok játszani vele mert sajnos most vettem új gépet ezért még várni kell ré de lehet hogy beszerzek egy tört verziót mert nagyon hyped ez a game :)
Tyrion Lannister avatar
14 napja | 2018. 09. 07. 20:17:23
#
Gyuri85 avatar
14 napja | 2018. 09. 08. 07:25:20
#
@Tyrion Lannister: Ez a videó elég jól sikerült.:)
Gaben7 avatar
14 napja | 2018. 09. 07. 20:09:26
#
Mennyi esélyem van hogy normális képkocka számot (30fps) kapjak?
bukta2 avatar
14 napja | 2018. 09. 07. 20:35:28
#
@Gaben7: szerintem kb semmi Athlon ok már régiek :/
promaci avatar
14 napja | 2018. 09. 07. 22:03:01
#
@Gaben7: hu hát az r7 250 nem tudom mennyire elég rá :/
Gaben7 avatar
13 napja | 2018. 09. 08. 23:18:15
#
@promaci: Már javítva időközben lett egy RX 560-om a 4GB-os kiszerelésben :D
promaci avatar
12 napja | 2018. 09. 09. 23:46:43
#
@Gaben7: Na azzal már szuperűl fog menni :) ugyanazt azt eredményt adja ki mint 1050TI vel :D
Scipio0404 avatar
14 napja | 2018. 09. 08. 13:41:52
#
@Gaben7: azt írja 720p-ben minimumon 40 fps 900p-ben meg 30
promaci avatar
14 napja | 2018. 09. 07. 19:42:40
#
nem is tölt sokat csak 25GB :) de gondolom 40et foglal mint ahogy a gépigénybe van
FoLey avatar
15 napja | 2018. 09. 07. 10:55:18
#
Az új Ryzen összerakású gépemmel nem lehet probléma. XD