Menu
Gépigény Google+ profilja
Gépigény Google+ profilja
Gépigény Google+ profilja
Gépigény Facebook profilja
Mass Effect: Andromeda
Mass Effect: Andromeda
Megjelenés: 2017. március 21. (PC)
Gépigény: Nagyon magas (56)
Népszerűség: 2# ▼
Műfaj: TPS, Akció RPG
Fejlesztő: BioWare
Kiadó: Electronic Arts
iAz oldalon csak hivatalos gépigények találhatóak, amit a készítők vagy egy hivatalos forgalmazó cég tett közzé.
Minimális gépigény:
Ajánlott gépigény:
CPU:
Intel Core i5-3570 or AMD FX-6350
CPU:
Intel Core i7-4790 or AMD FX-8350
RAM:
8 GB RAM
RAM:
16 GB RAM
GPU:
Nvidia GTX 660 2 GB, AMD Radeon 7850 2 GB
GPU:
Nvidia GTX 1060 3 GB, AMD RX 480 4 GB
DX:
DirectX 11
DX:
DirectX 11
OS:
64-bit Windows 7, Windows 8.1, or Windows 10 http://gepigeny.hu/
OS:
64-bit Windows 7, Windows 8.1, or Windows 10
Tárhely:
At least 55 GB of free space
Tárhely:
At least 55 GB of free space
Összehasonlítás:
Hasonlítsd össze a gépigényt egy általad megadott konfigurációval!
Videók:
Mass Effect: Andromeda - PC vs PS4/Xbox One Grafikai ÖsszehasonlításMass Effect: Andromeda - APEX Küldetés Brief 01: "Drack's Missing Scouts"Mass Effect: Andromeda - Sara Ryder TrailerMass Effect: Andromeda - Ekszkluzív Technikai Trailer
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 617
gigazte avatar
2017. 03. 28. 01:06:40
#
Én kipróbáltam a multit is. Annyira nem rossz az sem, de így ismeretlenekkel nem nagyon szeretek játszani.
Arnybiro avatar
2017. 03. 28. 01:05:17
#
A lemezhasználat meg a lassú betöltés leginkább attól van, hogy Frostbite alá nem árt egy SSD, sima HDD alatt lassú. Ugyan ez van BF3-al, 4-el és úgy-ahogy BF1-el és Dragon Age Inquisitionnal is. HDD alatt lassan tölt be, de SSD-n sokkal gyorsabb.
WeKing avatar
2017. 03. 28. 00:13:34
#
Nekem az autosave nem bugolt eddig bár nem is szoktam betöltögetni olyan sűrün. Engem az zavar, hogy lassan indul el a játék :D kilépésnél szintén slowmod van.. a merevlemez használat vagy mi a bánat 90-100%-on pörög, ritkán játék közben is ami miatt előfordulnak indokolatlan laggok de olyankor meg az a fránya vírusölő kattan be, az pörgeti a cuccost :D De ez tényleg ritka szóval nem zavar.

Nekem eddig nagyon bejövős a játék, adja a régi megszokott Mass Effect hangulatot! Én is szintén Soldierrel nyomom, már csak azért is mert sokkal pörgősebbek a harcok, kell a megfelelő tűzerő, mondjuk elég vegyesek a képességei a karakteremnek, mondhatni multifunkciós. :D

Multit próbálta valaki? Én még nem értem rá kipróbálni, elvagyok most a sztorival.
no avatar
2017. 03. 27. 23:42:07
#
Hali valaki tudna nekem segíteni? A problémám az úgy droppol a játék kb 5 másodpercenként hogy élvezhetetlen... Pedig megvan a rendszerem hozzá hogy maxon is legalább 30FPS-el menjen egy 1280x1024-es monitoron de mégse. Hiába vannak maxon vagy lowon a beállítások ugy úgy rosszalkodik ... Valaki valami ötlet? :/

Gtx770
Fx-6300
8GB RAM
no avatar
2017. 03. 27. 21:47:23
#
Jellemzően a Nomadozás során készült autosavek bugosak. Érdemes utána menteni gyakran, kézzel.

Én csak azokat a feladatokat csinálom/tam meg melyek útba estek a főszál során. De most ott tartok, hogy kellene egy kis szünet a sok feladatmegoldás közepette, hogy a legénységgel meg a Nexussal is foglalkozzak, plusz kutatni/fejleszteni kellene, megvan a lvl30 így lehet lvl5ös geart fejleszteni gyártani, oly sok a tennivaló és oly kevés az idő...
gigazte avatar
2017. 03. 27. 18:17:04
#
Majd figyeljetek rá oda, hogy nehogy úgy jártatok, ahogy én jártam. Meghaltam a saját hülyeségem miatt egy tűzharc közepette, és mikor betöltöttem az autosave-t egyszerűen leragadt a betöltőképernyőnél és egyáltalán nem töltötte be a játékot. Utána vagy 2-3 mentéssel hátrébbról tudtam csak újra kezdeni(15 perc játékmenet kuka), és ahogy nézegettem nagyon sokszor bugos az autosave...

Egyébként kicsit nekem is sok néha amennyi küldetéssel bombáz a játék, de nem is akkora probléma, mert én speciel nem tartom repetitívnek őket, és így olyan 50-100 óra nyers játékmenet simán benne lesz! Viszont elég nehéz mérlegelni, hogy most melyiket is érdemes először csinálni. Minél több a helyszín, annál nagyobb a fejetlenség.
no avatar
2017. 03. 27. 15:46:03
#
csuz-li:

Outpost téma érdekes. Eddig nekem Eoson engedte meg még egy másik bolygón, ám csak azután hogy a bolygó lakhatósága elért egy adott százalékot. Akkor kis három házacska ikon jelzi hová lehet lerakni az Outpostot. Korábban is megtalálhatod a jó helyet neki: 3 kis piros fénnyel villogó pózna egy nagyobb körül.
Óvatosan, fontos döntés az első Outpost típusa és itt megint csak tutorial hiánya probléma van. Ugyanis nincs értelmesen elmagyarázva melyiknek mi az előnye, hátránya.
csuz-li avatar
2017. 03. 27. 13:45:17
#
Palanova: Azt meg nem tudnám mondani, hogy tényleg mindenhez van-e alapanyag, de az biztos, hogy jó sok van. ami a területeken elszórva kézzel felszedhető, abból tuti nem fogsz mindent csak úgy megtalálni, ott van kellő tartalék, amit megkereshetsz.
Én elveszve nem csak a tuttorial hiányosságai miatt vagyok, hanem a nyelvi hiányosságaim miatt is... :D Pörög játék közben rendesen a google translate. :) Pedig azért a legtöbb játékhoz nem nagyon kell használnom. Még az olyanokhoz sem, mint a Fallout, vagy a Skyrim, pedig abban is van szöveg, meg döntési helyzet rendesen.
Én egyébként mint minden ilyet először alap katonával kezdek, itt Soldier. Bár most már nem kötött annyira a dolog, mint az előző részekben.

Jut eszembe: Azt tudja valaki, hogy hogyan és hol lehet outpostokat létrehozni?
Moon_Breaker avatar
2017. 03. 27. 13:07:09
#
Sok a betű !

De legalább milyen szépen megformázta a szöveget. :D
no avatar
2017. 03. 27. 13:02:14
#
Hja, sokminden van benne, de az Apex strike feladatok a szememben = wow garrison = sto duty officer + admirality system. Csinálom ameddig kedvem tartja, de sokat nem várok tőlük.

Amúgy meg, mindenki úgy játszik ahogy akar, és szeretne, remek hogy ennyi fejlesztés van benne, de az elején nem költök olyanra ami felesleges. Pláne hogy ha csak Eoson tartasz, akkor sok további nyersanyaghoz még nincs hozzáférésed, bár így fejből meg nem mondom hogy mi kell a Nomad környezeti tűrésének a fejlesztéséhez. Igaz, később lehet lesz olyan bolygó ahová kelleni fog a Nomad ezen fejlesztése, eddig még nem találkoztam olyannal.

Legfeljebb a karakteremnek nem ártott volna hasonló fejlesztés, hogy a lvl2es fagyot jobban bírja. De így is túl lehetett élni, igaz kicsit mozgalmas volt hogy közben még elit elleni harc is volt, de legalább kimelegedett közben.

Kida23:
nem vagy egyedül, bár én elveszve csak a tutorial hiányosságai miatt voltam/vagyok, de tény hogy sok mindent lehet csinálni benne, egyelőre.

csuz-li:
türelem és bányászathoz: biztos hogy mindent ki lehet fejleszteni és legyártani? Igaz találtam módot hogy kapjak kutatási pontokat és nyersanyagot plusz meló nélkül, de nem vagyok benne biztos hogy ezek a nyersanyagok "végtelenek". Vagy mégis?

Fegyverek:
ki milyen karakterrel, felszereléssel és társakkal esett neki?
Larten avatar
2017. 03. 27. 12:36:55
#
Én is :D 30 órát játszottam eddig, de a sztorinak még csak a harmadánál járok, viszont mind a három bolygó ami eddig volt, ki van maxolva.
Kida23 avatar
2017. 03. 27. 11:59:35
#
Hát srácok én nagyon elvagyok veszve benne :D és még annyi minden van hogy az durva .
Milton avatar
2017. 03. 27. 11:39:30
#
i1.kym-cdn.com/entries/icons/facebook/000/000/554/facepalm.jpg
csuz-li avatar
2017. 03. 27. 11:13:30
#
Arnybiro: Senki sem mondja, hogy rosszul döntöttél, csak azt, hogy nem kötelező a te utadat járni... :)
Amúgy annyi fejlesztési lehetőség van, hogy tényleg csak a türelem (értsd: bányászkodási- és gyűjtögetési kedv) szab határt annak, hogy mit fejlesztesz ki. Minden fejlesztés könnyíti az életedet valamilyen módon.
Arnybiro avatar
2017. 03. 27. 10:36:32
#
Én attól még elnyomtam mind a kettőt, hiába tartjátok fölöslegesnek. Amúgyis ha fölösleges lenne nem került volna be ilyen lehetőség is. Nyersanyagom volt hozzá, amúgyis bányászok folyamatosan, így jut mindenre. Ha ti nem akarjátok elhasználni akkor nem, de én felhasználtam ezt az opciót is.
Milton avatar
2017. 03. 27. 10:26:29
#
Én is megerősítem, nem kell a Nomáddal semmit sem bütykölni, csak haladni kell máshol, közben magától kitisztul az EOS, én is így mentem vissza. Egyébként ezt a játék is megemlíti párszor, hogy csak várni kell.
csuz-li avatar
2017. 03. 27. 09:43:37
#
SZerintem sem számít a nomad fejlesztése ebből a szempontból. Később tényleg vissza lehet menni, megoldani a feladatot. Én nem jutottam túl messzire a főküldetésben, de a sugárzó bolygóét megcsináltam. És emiatt biztos, hogy a későbbi visszalátogatás az opció és nem a Nomad fejlesztése.
Spoiler!
A főküldetésben az a feladat, hogy be kell indítani valami szerkezetet, ami majd a sugárzás szintjét csökkenti idővel. Itt az idővel a lényeg.
no avatar
2017. 03. 27. 07:27:57
#
Arnybiro2: szerintem nem szükséges ebbe az irányba fejleszteni a Nomadot. Pár bolygón túl vagyok és menet közben szóltak hogy Eoson csökkent a sugárzás, így még több felfedezni való van, visszamentem és simán lehetett alap Nomaddal gurulni, az addig élhetetlen területeken is. A bolygók %-a meg ahogy láttam csak a telepesek kiolvasztásakor és Outpost létesítésekor érdekes.
Egyedül ami fejlesztést felpakoltam a Nomadra, az a nagyobb sebesség 4 és 6 kerékmeghajtáson, illetve a stabilitás kikapcsolása.
Teljes gázzal, utánégetővel, kikapcsolt stabilitással, befagyott tavon...érdemes kipróbálni.

Konry: sok apró utalás van a korábbi részek egyes helyszíneire illetve szereplőire, de eddig a 40 óra alatt semmi olyan fontos nem hangzott el amihez kellene az előzmények ismerete.
Utalás pl a túlvilágra (Afterlife - ME 2 Omega aszteroida Aria szórakozóhelye), Ardakt-jakshi vagy hogy írták (szintén ME 2 Samara martiarch "beceneve";) - ezek pl a csapattagok közötti háttér beszélgetésekkor hangzottak el, amikor a felszínen kocsikáztunk
Ennek ellenére javaslom az eredeti sorozat végigjátszását, a 3. rész utolsó felvonása előttig. Ott állj meg, és sokkal jobb befejezést fogsz elképzelni, mint ami belekerült.

JustLevi: i3 3xxx és GTX 750Ti-vel nyomom és 15-30 fps között van 1080on, low-medium beállításokon. Kb a ME 1 grafikai szintje így, majdnem ugyanazokkal a "hibákkal". Komolyabb akadás akkor van ha a háttérben nagy területet mutat, vagy nagyon magasról nézel körbe.
Arnybiro avatar
2017. 03. 27. 00:52:50
#
Nyugodtan nekiállhatsz, mert úgy lett megcsinálva hogy ez zéró ME tudású játékos is élvezze.
Konry avatar
2017. 03. 27. 00:41:02
#
Üdv!
Érdemes lenne belekezdenem a játékba mindenféle előzetes tudás nélkül a sorozattal kapcsolatban? Egyik Mass Effect játékkal sem játszottam, de ezt szívesen kipróbálnám, csak azt szeretném tudni, hogy ha ezt most elkezdem játszani akkor fogok-e érteni a sztoriból bármit is. Hozzákapcsolódik az előző részekhez vagy ez egy teljesen új történetszál? Köszi a választ előre is! :)
gigazte avatar
2017. 03. 26. 22:56:26
#
Arnybiro: Kösz! Megnézem! :)
JustLevi avatar
2017. 03. 26. 21:29:42
#
csuz-li: Nagyon szépen köszönöm,akkor teszek vele holnap egy próbálkozást!
Arnybiro avatar
2017. 03. 26. 19:26:26
#
Rájöttem! Research Station-nél Develop, és ott a Nomad rész. Ott lesz egy olyan hogy Life Support, ha van hozzá nyersanyagod ki tudod fejleszteni és mehet is a menet.
gigazte avatar
2017. 03. 26. 18:35:35
#
maxidrake: Aki játszott az előző részekkel az nyilván tudja ezt, hogy általában mindig vissza kell utazgatni a küldetések miatt. Haladni természetesen haladok tovább.
Arnybiro avatar
2017. 03. 26. 17:00:36
#
Csak lesz valami. Máshol pl azt olvasom hogy várni kell és eltűnik magától. Valamelyik csak beválik.
no avatar
2017. 03. 26. 16:59:22
#
Ne haragudj nekem kicsit összefolyt akkor, nem tudom már melyik küldi vitt tovább.
Arnybiro avatar
2017. 03. 26. 16:55:56
#
Remnant Vaultban már rég jártam, azért mondtam hogy az egyes szintű Hazardon MINDENT megcsináltam. Most már a 2. bejárható bolygón vagyok.
no avatar
2017. 03. 26. 16:49:50
#
Haladj a történettel, van hogy vissza is kell menni a nexusra. Nem tudom jól elmagyarázni nekem adta magát valahogy, jah tuti nem mentél be a Remnantba. Azt kell kinyitni. Utána lesz a többi rész elérhető. Nem akarok semmit spoilerezni.
gigazte avatar
2017. 03. 26. 16:09:35
#
+1. Én is pontosan ezt szerettem volna megkérdezni!
Arnybiro avatar
2017. 03. 26. 15:15:31
#
Egy kérdés aki már végzett Eos-al 100%-ra. Nekem még úgy 12% kell hogy maxon legyen az élhetőség, viszont az 1-es szintű Hazardon mindent elvégeztem, már csak a 3-as van, de oda nem tudok kimenni mert azonnal lemegy a Life support Nomadról is. Ezt hogy tudom növelni, hogy oda is ki tudjak menni?
no avatar
2017. 03. 26. 14:47:43
#
Hali! Pénteken délután 3 után meghozta végre a posta. Bele is zörgettem gyorsan 35 órát. EOS kivégezve 18% ahogy írja a játék. Egyszerűen magával ragadott,nekem nagyon bejött, szuperül fut ultrán.
gigazte avatar
2017. 03. 26. 11:47:37
#
Jobb így! Lehet ha hagyták volna a trailerben látott látványvilágot, akkor kb. csak a gtx 1060-tól felfelé vinnék rendesen a gépek! Az meg kinek lenne jó? Amúgy se olyan egetrengető a különbség, maximum pár effect, és a bevilágítás más!
zelcsi avatar
2017. 03. 26. 11:28:30
#
csuz-li avatar
2017. 03. 26. 10:12:52
#
JustLevi: Attól függ, milyen felbontáson akarsz játszani. A géped leginkább a minimum gépigénynek felel meg. Az azt jelenti, hogy HD-ban normál grafikai beállítások mellett meg lesz a 30 fps-ed stabilan. Amúgy sem a processzorod a gyenge láncszem az egészben. Maga a játék nem túl processzorigényes, nekem a processzoromat alig használja a játék. Nincsenek benne laggok, jól megcsinálták a PC-s portot.
motormen avatar
2017. 03. 26. 09:22:58
#
Milton:Kösz:? de van munkahelyem
no avatar
2017. 03. 25. 23:30:39
#
motormen: Nyugi felfogják törni csak most több idő kell mire feltörik mer frisítették a védelmet és most azt hiszik hogy nem tudják feltörni a játékot meg ez azon is múlik mennyi bevétel lesz a játékból de ahogy olvasom a kommenteket lesz elég úgyhogy rá fognak állni erre a játékra is minél többen veszik annál jobb azoknak akik várnak a törésre.
JustLevi avatar
2017. 03. 25. 21:46:32
#
CPU nem felel meg nekem srácok.. A10-7700K-s,szerintetek bírná? Nem vagyok nagy szakértő,ezért hátha Ti tudtok segíteni. Gondolkoztam ma azon,hogy megyek és megveszem,de nem akarok 16 ezer ft-t csak úgy kidobni,ha a CPU nem bírja el. Ha bírná,akkor gondolom csak lowon bírná el,akkor akadna vagy sem? :o Köszönöm előre is a segítséget!
Moon_Breaker avatar
2017. 03. 25. 19:51:19
#
:?
Milton avatar
2017. 03. 25. 19:43:13
#
Amíg nincs, ajánlom ezt az oldalt:
https://www.profe…u/allasok/
motormen avatar
2017. 03. 25. 18:30:43
#
Jó lenne már ha fel törnék :?
gigazte avatar
2017. 03. 25. 18:27:01
#
Ja akkor az volt a probléma. Kösz az infót! :)
Milton avatar
2017. 03. 25. 17:10:15
#
Mikor kiválasztod a színt, nyomj egy Spacet, azzal elmenti. Én is csodálkoztam, hogy mi baja van, mert sehol nem írja, hogy meg kéne nyomni hozzá, de azzal elmenti a színeket.
Arnybiro avatar
2017. 03. 25. 16:39:33
#
De, nálam elmenti. Hogy próbálod elmenteni?
gigazte avatar
2017. 03. 25. 16:25:58
#
Lenne hozzátok egy kérdésem. Ti nektek se menti el az armornál a szinbeállításokat?
csuz-li avatar
2017. 03. 25. 09:42:11
#
Milton: Hát az ürügykeresés mindig érdekes. Pedig ha lopni akar, hát lopjon, nem kell hozzá kerettörténet.

Amúgy az egész karakteranimáció problémával eddig kétszer találkoztam 5 órányi játék alatt és egyszer sem volt zavaró, de legalább vicces. Pont, mint a Fallout 4 karakteranimációja. Más hibával meg nem találkoztam. Nincs ez tele hibával. Ennél sokkal pocsékabb állapotban megjelenő játékokat is ajnároztak már az elmúlt pár évben.

Andrews: Az én gépemen r9 380-al, 8GB rammal, fx-8350-el magas beállításokon FHD felbontáson stabil 30fps-el megy a játék Vsync mellett. Ugyan a lapozófájlba rendesen belekap, szóval memória tényleg kellene több, de például a processzort alig használja 30-35%-on, miközben a VGA teljesen le van terhelve. Szóval nincs ez rosszul optimalizálva, nem kell megvárnod a tört verziót... :P
kornel244 avatar
2017. 03. 25. 00:43:21
#
Nekem a karakterek kinézetén kívül nincsen vele bajom. De viszont az botrányosan sz@r mint valami előző generációs játék. Nem is értem miért lett ilyen. :-/
Milton avatar
2017. 03. 25. 00:24:23
#
Páran veszettül keresik az ürügyet, hogy miért nem veszik meg, megláttak két gifet és már köpködnek, hogy így meg úgy tele van az egész játék bugokkal.
Az más kérdés, hogy bizonyos részekben milyen meredeken alul múlja magát a játék az elődjeihez képest.
http://disfigured…8771731912
Larten avatar
2017. 03. 24. 21:50:31
#
A Witcher 3, Fallout 4 az összes AC, mind bugosabb ennél a játéknál, de valahogy erről mindneki szépen elfeledkezett. Eddig 10 órát toltam a játékba, és egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem. Persze, az arc animációk retkek, buggos, de melyik AAA cím nem volt az az elmúlt, nem is tudom, 10 évből?
gigazte avatar
2017. 03. 24. 21:21:35
#
Annyira nem bugos, mint amennyire fel van fújva az egész! Eddig egy olyannal se találkoztam, ami a tovább haladást gátolta volna. Az arcanimációk meg teljesen megszokhatóak!
Szavazás
Szoktál videós játékteszteket készíteni vagy nézni?Szavazáshoz be kell jelentkezni