World of Warcraft: hamarosan itt a Battle for Azeroth kiegészítőt megelőző frissítés

Szerző: xoki | 2018. July 13. | hír | 21 hozzászólás

Augusztus 14-én megjelenik a World of Warcraft legújabb kiegészítője, a Battle for Azeroth, de még előtte több változás is várható a hamarosan megjelenő pre-patch-nek köszönhetően.

A kiegészítőt megelőző frissítés július 17-én válik majd elérhetővé, és a Battle for Azeroth, valamint az előző év kiegészítője, a Legion közötti rés betöltésére szolgál. Tehát a patch nem csak szimpla javításokat tartalmaz, hanem új játékmenet elemekkel is bővülni fog a játék. Jön a War Mode, PvP talentek és még sok más, amelyekre a későbbiekben térnek majd ki részletesebben.

A patch teljes leírását még nem tették közzé, de kaptunk egy videót, amelyben elmesélik és bemutatják a frissítéssel érkező nagyobb változtatásokat:

World Of Warcraft
World Of Warcraft
World Of Warcraft
Megjelenés: 2004. November 23. (PC)
Műfaj: MMORPG
Fejlesztő: Blizzard Entertainment
Hozzászólások: 21
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Vesszen az Alliance 😊
0
0
0
0
💬 1
vyne avatar
@LordSzalko: +1 😃
Lok`tar!
0
0
0
0
vyne avatar
Lassan retteghet az Alliance...Sajnos a legtobbjuk el fog pusztulni...😃
0
0
0
0
💬 16
YoRHa 2B avatar
@vyne: Az miért is baj ? 😂
0
0
0
0
vyne avatar
@YoRHa 2B: Jogos... 😃
Nekik baj, nem nekunk. 😃
For The Horde brother! 😜
0
0
0
0
Doge avatar
@vyne: Csak úgy mondom, hogy statisztika szerinte több az allis min a csordás de hát na csordásoknak nehéz a matek és Lore szerint is erősebb de úgy sem fog egyik frakció sem kipusztulni mert az nagy pénz kiesés lenne a Blizz-nek szóval szerintem elég nagy pénzkidobás ez az új kieg. de hát ízlések és pofonok.
0
0
0
0
vyne avatar
@Doge: De aranyos vagy, egy egesz Anduin veszett el benned... 😃
Nem szo szerint kell erteni az alli kipusztulasat, viszont gyakorlatilag mindegyiket lefogom meszarolni a csatamezon. 😜
Szoval ha kipusztulna valamelyik frakcio,akkor nem lenne penz kidobas? Erdekes elmelet.. 😃
Talalkozunk a csatamezon, de ne szamits sokra...Magadtol.. 😃
Lok`tar!
0
0
0
0
Kelori avatar
@vyne: Mintha mostanság olyan menő lenne hordásnak lenni. 😢 Aki kapott bétát az már látta a kezdő scenariot. Aki nem az majd meglátja live-on. Hatalmas nagy seggfej lett sylvanas-ból. Remélem egy olyan irányt fog venni a story hogy ki kell venni sylvanas-t a székéből és akkor végre valami értelmes leadert kapunk warchief-nek. Mondjuk Saurfang-et vagy Baine-t.
0
0
0
0
vyne avatar
@Kelori: Igen, ezzel egyet ertek.. Bar Saurfangot nem tennem a horda elere...Akarmilyen is a warchief, nem arulhatja el egyik hordas sem az egesz frakciojat...Baine sem jobb amugy,mint sylvanas szerintem. Rendes warchiefunk Thrall volt egyedul..Attol fuggetlenul Csak a horda mar 13 eve...Nincs az az isten,hogy az allit barmikor is elobbre tartsam..Mar csak a night elfek ***saga miatt sem(legio-napkut trilogia), bar megcsinalta ugyan azt Gul`dan is.
0
0
0
0
Kelori avatar
@vyne: Nekem igazából nincs bajom az allival. Kifejezetten bejött legion-ben a dolgozzunk együtt elv. Ehhez képest az új kieg sutba dobja az egészet amiért varian és vol'jin dolgozott. Olyan aspektusból amúgy nagyon tetszik az új kieg hogy zseniálisan párhuzamba állítható a való világgal. Amint elvész a közös cél egyből egymásnak esnek az emberek. Ha esetleg maguktól mégse tennék ezt meg, hát jön pár "vezető" akik majd felszítják újra az ellentéteket, hadd follyon még egy kis vér.

Amúgy igazad van, a nagyobb karakterek vagy a faction leaderek közül nem sok van aki tényleg szimpatikus. Ha fel kéne sorolni a kedvenc karaktereimet akkor talán ők férnének bele a listába: Darion, Ga'nar, Yrel, Velen, Thrall, Ilidan, Durotan.
Akik pedig érdekesek voltak: Khael'thas - Persze boss volt, gonosz volt, de teljesen érthető volt a motivációja. Ettől függetlenül nem támogatandó amiket tett, de tetszett hogy egy kicsit árnyaltabb karakter volt.
Jaina - Számomra baromira irritáló karakter, de ha az ember egy kicsit az ő nézőpontjából szemléli a dolgokat akkor mögé láthat a felszínnek. Annyi bánat érte már szerencsétlent, nem csoda hogy forr benne a harag. Ismétlem magam, ettől még nem egy szerethető karakter, csak érthetővé válik a motivációja.
0
0
0
0
vyne avatar
@Kelori: Jo, de ha megnezed mindig is,mar a kezdetektol errol szolt az egesz. Horda es Alliance kozotti nezetelteres,kulonbseg stb. A legionbe muszaj volt osszefogniuk,de azt ok is tudtak,hogy csak idegilenes lesz. 😃
Nekem bejott Illidan-Malfurion-Tyrande szal is. Nagyon jol le lett vezetve a ket testver es a kozos szerelem..😃
Hordabol nem sok van igazabol. Thrall nagyon jo vezeto volt,termeszetes. Vol`jin is. Ha karaktert kene emlitenem akkor az orc harcos Broxigar...Na o egy hos volt a kezdetektol.
Jaina egy idiota, es elegge bekepzelt lett,illetve azza tettek..😃 Ha mar varazslo akkor Krasus..O egy kicsit visszafogottabb,pedig o aztan igazan lehetne bekepzelt..😜
0
0
0
0
no avatar
@vyne: Vagy Rhonin. Volt karakterfejlődése a történések alatt, és meghozta az áldozatot is amikor kellett. De őt is kiírták ugye, Krasussal egyetemben. Krasus amúgy sem lehetett volna szerintem vezető, mintha a sárkányok nem avatkozhattak volna be ténylegesen a halandók sorsába.

Kicsit az az érzésem, hogy most hogy Metzen papa letette a lantot, elindult egy leépítés, szabad rablás, koncepció nélkül. Metzen távozása óta nem nagyon követem a lore-t, a számos nekem nem tetsző változások miatt, így lehet pontatlanok a továbbiak:

Olyan vezető ami mindkét felet összefogja nem igazán lesz, hacsak nem "bomlik" szét a két oldal több csoportra, kasztra. A kasztvezetőket a tagok oldaltól függetlenül elismerték. Érdekes koncepció lenne a kasztok mentén széthulló frakciók története...
Más kérdés, hogy miért lenne szükség egy, minden érintettnek békét hozó "történésre", hiszen az egész lore alapja a folyamatos szembenállás. Persze ki ne vágyna egy kizárólag építő jellegű kiegre, amiben össze kellene szedni a köveket, fát, érceket a városok újjáépítéséhez, bővítéséhez az egész játéktéren, úgy, hogy mellette földet is kellene művelni és/vagy sört főzni, pecázni.

Horda vezetőnek Baine nem alkalmas szerintem, nagyon súlytalan volt minden téren. Saurfang-ot tisztelik, már amennyire egy undead tisztelni tud egy élőt, és talán ő az aki össze tudná fogni, de ugye kérdéses, elvállalná-e. Vagy visszahozni Thrallt. Ok hogy már magasabb szinten foglalkozik az egyensúllyal, mégis ha ez kell ahhoz hogy rend legyen, hát legyen.
Vele szemben az alli "ki tudta termelni" az új vezetőt, aki meglátjuk hogyan muzsikál.

Kérdéses a folytatás is, hogy mi lesz a mostani kieg után, merre tovább. Ismét jön pár placeholder kieg, vagy "végre" folytatódik a történet.

Más:
érdekes koncepció lenne, a nem lenne a faj oldalhoz kötve. Láttuk bőven példát npc-k, és egyéb lore szereplők esetében is oldalváltást, így ideje lenne ezt a játékosok esetén is bevezetni. Pl emberként nem lennél defacto allis. Az elvállalt küldetések határoznák meg, hogy melyik oldalhoz csatlakozol, na nem pandamódra, hanem melyik oldal melyik városai engednek be, stb...így megjelenhetne a wow-ban is olyan human játékosok akik az ud-k jogaiért küzdenek, vagy éppen a horda vezetésével értenek egyet, és vica versa. Ezt az oldalválasztást repu határozná meg, így adott esetben át lehetne repuzni, ha éppen nem tetszik az aktuális helyzet, vagy lehet törekedni a szigorú semlegességre is. Megjelenhetnének a semleges városállamok, új hősökkel...
0
0
0
0
Kelori avatar
@Palanova:
Megjelenhetnének a semleges városállamok, új hősökkel...


Ez egy zseniális ötlet, támogatom.
0
0
0
0
vyne avatar
@Palanova:
Persze ki ne vágyna egy kizárólag építő jellegű kiegre, amiben össze kellene szedni a köveket, fát, érceket a városok újjáépítéséhez, bővítéséhez az egész játéktéren, úgy, hogy mellette földet is kellene művelni és/vagy sört főzni, pecázni.
En nem vagyok ilyenekre, mert ha ez kell akkor visszamegyek warcraft 3 al jatszani...De komolyan. Eleg volt a garrisonos badarsag,meg mar pandaban a foldmuveles is...

A mas resz pedig szimplan csak tulsagosan radikalis valtozas ahhoz,hogy megtortenjen. Rosszul nem hangzik,ne erts felre,de rengeteg ember utalna az egeszet.
0
0
0
0
no avatar
@vyne: Persze, én is utálom a menj ölj 7 farkast küldetéseket. Anno nem nagyon szerettem a AQ kapunyitáshoz a craftanyagok leadását, nem szerettem Argent aréna építését sem, mégis megcsináltam, mert a jutalom miatt akkor megérte.

Garrisont nem venném ide, ott nem nagyon kellett építkezni, de nekem az személy szerint tetszett, hogy volt végre egy kis hely a világban ami az enyém. Leöltem van Cleefet, orrba vertem Ragnarost, lenyomtam Karazhant, végigverekedtem a fagyos északon Naxxrtamast, Ulduart és Icerown Citadelt, ChoGallt és Nefariant is megtanítottam kesztyűben dudálni, Pandáriában egyszerű földművesként tevékenykedtem. Rám fért egy kis sarok a világban ami csak az enyém.

Szabad repuzás szerintem nem lenne akkora kaland. Hányan is repuzták ki a Bloodsaileket Booty Bay helyett? Sokan.

Új kiegben egyelőre ami érdekel az a Szigetelés (Island Expedition), már csak kérdés hogyan is lesz megoldva, mennyire lesz repetitív. Viszont wowhead alapján eléggé kevés terület lesz szintezésre.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@Kelori: Szóval azt akarjátok h Sylvanas legyen az új Garrosh ? Nekem pont most tetszik Sylvanas mert nem az a tipikus angyali csak jót tevő kislány 😃
Legion ről inkább nem is mondok semmit mert még megköveztek 😂
Az meg hogy menő hordásnak lenni, nemtudom, én 10 éve hordás vagyok meg az is maradok 😃
0
0
0
0
no avatar
@YoRHa 2B: Tegnap lefrissítettem a klienst és bekukkantottam másfél év kihagyás után, és hát volt sok változás a Legionben. Külön tetszett, hogy egyik order hall küldi hoz kemény 100 AP-t. Kint World Qestből kaptam 1,2 milliárd AP-s tokent. Ami elég volt a fegyveren a skillek feloldására és még kellett kb ugyanennyi egy kivételével az összes skill maxolásához. De hát láttunk már ilyen félzárkóztatást.

Amit viszont hiányoltam, az a kieg alatt elérhető átvezetők megtekintése. Néhol találtam egy-egy npc-t aki egy-egy videót megmutatott, de jó lett volna a többit is hasonlóan meglesni, mintegy felkészítve hogy a köv kieg miről is fog szólni, miért alakult úgy, ahogy. Még jobb lenne ha kitértek volna az ingame scriptelt részekre is. Ezt a funkciót meg kieg végén elérhetővé tenni.
WoD alatt is volt jó pár olyan rész amit szívesen újranéznék, de vagy akkor tudom megtenni ha újabb alttal eljutok oda vagy youtube-on rákeresek, hátha.

Most a Legion végén feloldottam Suramaron kívüli két napizós területet is, de egyik sem mozgatott meg igazán, egyik miatt sem éreztem hogy a francba ezt kihagytam. Így még jobban is tetszett, hogy nem kellett féléveket várnom a "folytatásra".

Viszont külön öröm volt, hogy kaptunk pár karakterhelyet. Így a nagyon limitált kb 10-11 mellé még legalább két karaktert engedett indítani. És akkor már gyorsan fel is használtam a lvlup100-as tokent. A kieggel érkező lvlup110-esnek is megvan már a "helye".
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@Palanova: Nekem összesen 1 karakterem van mindig 😂
Hát én Legion ről sokmindent tudnék mondani csak jót nem vagyis legalábbis nekem nemigazán teszett a kieg, kiverte a biztosítékot elég sok mindennel de sztem elég ha annyit mondok h PvP 😆
0
0
0
0
Nitakri avatar
Nem 14-én jön ki euba?
0
0
0
0
💬 1
MoonW avatar
@Nitakri: De igen. Köszi, javítva!
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció