Windows 10: megérkezett a TruePlay

Szerző: xoki | 2017. October 20. | hír | 24 hozzászólás

Hamarosan mindenki számára hozzáférhetővé válik a legújabb Windows 10 frissítés, amelyet fokozatosan tesznek elérhetővé a felhasználók számára. A frissítésben helyet kapott új technológiák között megtalálható a Microsoft új anti-cheat rendszere is, a TruePlay.

A TruePlay segítségével a fejlesztők könnyebben beazonosíthatják a csalókat és gyors lépéseket tehetnek ha ráakadnak valakire, aki nem játszik tisztességesen. A TruePlay figyelemmel kíséri a játékokat és a gyakori manipulációkat keresi, amelyek sokszor előfordulnak csaláskor.

Ha valakit elkap a TruePlay, a gyűjtött információkat eljuttatja a fejlesztőknek is. Egyelőre csak a Microsoft áruházában található játékoknál lesz aktív, mint amilyen a Forza, Cuphead és a cég többi címe.
A TruePlay kikapcsolható lesz, ellenben - ahogy az a lenti képen is látható - ha így teszünk, néhány játékkal nem tudunk majd játszani.

Hozzászólások: 22
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Puffin avatar
Én kaptam vagy +20-30 fpst BF1-ben FHD-ben.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
Csak tudnám mi köze a Windowsnak hozzá,és mért akar a Windows segíteni azon játékfejlesztőknek (és hogyan) ,akik programját sikeresen manipulálják.Majd pont ők lennének a kivételek. 😂 Majd tuti megoldják mondjuk,hogy a szerverek is figyelik majd,de olyan világban,ahol a nagy tudású Denuvo-t is feltörték,ott a Windows nem jelenthet gondot. 😊😂😜
0
0
0
0
mata1093 avatar
Sziasztok!

Nálam települt a frissítés és azóta nem reagál a start menü gombra csak ha jobb egérgombbal kattintok rá és ugyanaz igaz a fájlkezelőre illetve "keresés" mezőre is plusz az alt+tab se megy... Ráadásul ha belépek egy játékba akkor droppol az fps de amint nyomok egy alt+enter-t és vissza akkor meg tökéletesen megy az adott játék.

Az lenne a kérdésem, hogy lehet ezzel valamit kezdeni? Illetve a játék beállításait elállítja? Pl.: az adott játék Ultra-n van és elállítja pl Low-ra amikor alt+enter-el visszalépek?

Előre is köszi a választ!
0
0
0
0
kyis333 avatar
UNDORÍTÓ!!!! Ez a win 10 engem a régi lumia telómra emlékeztet. Na az is egy köpedelem volt. Maradok inkább a win 7-nél. 😉
0
0
0
0
szilver avatar
Nem nagy akadály...registry trükk és van is meg nincs is...MAGIC
0
0
0
0
Fazy avatar
Hát ez most jól is esik, meg nem is. Biztos, hogy így kevesebb lesz a félnótás, de úgyis lesz aki átmegy a rostán... 😆
0
0
0
0
19ati93 avatar
next level VAC 😂
0
0
0
0
💬 1
feribk avatar
@19ati93: Szólj hozzá...😂😂😂😂
0
0
0
0
NemAzaSrac avatar
De ez singleplayernél is érvényes lesz ? valaki valami infot tud ?
0
0
0
0
💬 3
weber90 avatar
@NemAzaSrac: Pontosabban ha "Kikapcsolt állapotban van a Trueplay nem lehet használni a multiplayert módokat".
Szóval Single Player-nél kikapcsolva maradhat. Ez multiplayer feature, de még ott se használják, alapból kikapcsolt állapotban van a Windows-ban!
0
0
0
0
gigazte avatar
@weber90: Ez nem teljesen igaz, mert például a Forza Horizon 3 el se indul, amíg ez a baromság nincs bekapcsolva... Tegnap órákat szórakoztam vele, mire ezt megtaláltam!😊
0
0
0
0
weber90 avatar
@gigazte: Nálam működik nélküle is. Szóval érdekes! 😃
Lentebb írtam hogy még egyetlen játékban sincs implementálva, de ha lesz is az UWP-s, és biztos hogy Forza 7 fogja megkapni elsőként...
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Reméljük működni is fog 😃
0
0
0
0
no avatar
Ez is annyit fog érni mint a híres neves "Game Mode".
0
0
0
0
💬 4
Fukoshi avatar
@LordSzalko: Jól van lehet fikázni game mode-t egy I7-el meg 32GB rammal nem csinál semmit, persze, de egy gyenge gépnek (Z3740, 2GB RAM) 5-10FPS-t azért szerez, vagy kicsit stabilabban megy a játék. Kb a nagyon régi "Game Booster" nél pár fokkal jobb.
0
0
0
0
hashimoto avatar
@Fukoshi: Ennek a gyereknek csak az epöl féle ájóesz meg mekosziksz a tökéletes 😃
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Fukoshi: Nekem speciel ahol próbáltam a Game modot,ott a laggolás nélkül futó játékba is olyan folyamatos és gyors mikrolaggokat tett,hogy ihaj.Pedig a gépem nem is erős és nem is gyengécske.
0
0
0
0
no avatar
@Fukoshi: Több ismerősömnek is van gyenge gépe és ők sem számoltak be javulásról. Azzal nem tud mit tenni a Windows ami alapjaiban szarul van megírva.
0
0
0
0
no avatar
Multiplayernél megértem ezt a funckciót, ott van értelme és ha legalább olyan jól működik, mint anno a Punkbuster.

De ez singleplayernél is be lesz vezetve, nagyon nem fog tetszeni. Néha csak úgy, pl Dragon Age összes részén jól esik gyorsan végig esni a sztorin, főleg amikor szar részek vannak és nem szeretem és egy One Hit Kill cheattel jó végig szaladni újra a sztorin. Remélem nem fogja követni minden játék az ilyen esetekben a példát.
0
0
0
0
💬 1
weber90 avatar
@TheModder: Alapból kikapcsolt állapotban van ez a funkció a Windows-ban. A cikkben elírták azt hogy "A TruePlay kikapcsolható lesz, ellenben - ahogy az a lenti képen is látható - ha így teszünk, néhány játékkal nem tudunk majd játszani."
Pontosabban "Ha kikapcsolt állapotban van a TruePlay nem lehet multiplayer-be belépni."
De jelenleg egyik játék se használja ezt a technologiát, és ha használni is fogja akkor is UWP alkalmazás lesz, amit a Windows Store-ból lehet beszerezni. De majd kiderül, remélem kiterjesztik és minden játéknál ami multiplayer be lesz építve és tényleg minden cuccot észre fog venni..
0
0
0
0
bukta2 avatar
Naaaa ez igen! Ez már haladás!!! Csak így tovább!!! Vesszen a férgese!!!!
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció