Ubisoft: „innovációk terén a PC a vezető platform”

Szerző: xoki | 2018. January 20. | hír | 23 hozzászólás

A Ubisoft egyike a legnagyobb kiadóknak, játékaikat sokan imádják, amelyeket több különböző platformon is megtalálhatunk. Ezen a héten a Massive stúdió Uplay csapata közzétett egy videót, amelyben a PC iránti szeretetüket mesélik el.

A videó mondhatni egy reklám, amelyben sok Ubisoft játékot lehet látni, amelyeket nagy élvezettel játszanak az alkalmazottak. Olafur Waage programozó szerint a szabadság érzése miatt nagyszerű a PC. „Te rakod össze a gépet, te javítod ha hibás, te installálsz, valamint te próbálsz ki mindent. Sokat tanulhatsz belőle.”

Talán a legkiemelendőbb mondat Veith Hellmich szájából hangzik el, mely szerint: „Még mindig a PC a vezető platform, ha innovációkról van szó. Rengeteg dolog PC-hez kötött, például a moddolás szabadsága.” Christophe Grandjean hozzátette még, hogy „eléggé nyilvánvaló, hogy sok fejlesztő és az iparág számára is a PC a tesztplatform.

Hozzászólások: 23
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
patrikkkk avatar
Az a gond hogy pont ez a cég mondja ezt?! 😆DDDDDD Volt arra példa hogy emberek akikkel beszéltem uplay chaten keresztül gondolt egyet és kitörölt... Akkor gondol egyet törli a beszéd előzményeket stb... Sorolhatnám. Rainbow six is egyszer jó egyszer nem. Nincs olyan hogy makulátlan lenne a játék.
0
0
0
0
no avatar
Én egyetértek mindenkivel, tényleg hiszen én is tapasztaltam :/
Rengeteg negativ jött most, jogosan, de vajon tudnánk jót is mondani?
0
0
0
0
💬 1
Kiki4444 avatar
@retek772: Retek772: Üzletpolitikát még elviselné az ember,ha jó játékokat csinálnának.Ők Futószalagon gyártják a játékokat, ami megbocsátható,de nincs bennük semmi előrelépés, új részbe a régebbi epizód hibáit se javítják ki.Igazából egy valami fejlődik a játékaikba:A leképző, vagyis egyre fotó realisztikusabb a grafika(sajnos EA ugyanezt csinálja).Interakció,fizika,sérülésmodellezés,animációk,elcseszett harcrendszer, ezeken nem javítanak semmit.Watch Dogs 2 ékes példája ennek,ugyanazért lett semmilyen játék amiért az első rész.Leképző terén pedig rég elértük azt a szintet hogy önmagába nem ad hozzá a játék élményhez. Néhány kommentel lejjebb írtam rövid Wildlands kritikát, remélem látszik belőle hogy van saját véleményem és nem másokét mondom vissza.Az a játék normális harcrendszerrel év esélyesei közé is bekerülhetett volna, de a fejlesztők gondoskodtak hogy ne így legyen.Hosszú idő után ennél a játéknál láttam hogy tényleg akarnak egy jó játékot csinálni, talán a következő rész jobban sül el, az alapokat letették hozzá.Ennyi jót tudok mondani.😀😀😀
0
0
0
0
Unstoppable avatar
Vicces ezt attól a cégtől hallani akik:
-képesek voltak megalkotni az egyetlen olyan programot a világon(Uplay) ami még saját magával is inkompatibilis
-neve a szinonima szótárban ott virít a "downgrade" mellett.
-nem képesek egy 10 éve fejlesztés alatt álló franchise(khmmhkmhh AC) optimalizálására, de ha esetleg kiadnak egy új címet az sem fog rendesen futni semmilyen erőművön.
-ha elbaxnak valamit egy játékukban és milliók panaszkodnak a "bug"-okra akkor közlik, hogy az nem bug, hanem feature..
Ettől függetlenül azzal hogy a PC a legjobb innovációs platform egyetértek, de az hogy az Ubisfot reklámozza ezt, olyan mintha Kim-Jung Un papolna a világbékéről 😆
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Jaja, úgy szeretik a pc-t hogy bsznak rá optimalizálni, televágják mikrotranzakcióval. Erőltetik a szaros uplay kliensüket. Elkúrják az AAA-s zászlóshajó játékukat védelem néven. Konkrétan kétszázezres vga kell alá meg százezres processzor ha szeretnél fix hatvan fps-t látni. Nameg hogy szépen elbírja a denuvót. 😃 Megjelenés napján megvettem az ac-t, nem ezért zavar a védelmük, de hogy az amúgy pc szeretetből szarul protolt ac szériát megfejelik ezzel a fos denuvoval ami önmagában majdnem annyi processzorpowát kér mint a játék egyenesen vérlázító.. 😃 Előrendeled a kis játékodat csilli villi meg huhhh de ***a (watch dogs) mikor meg kijön szarrá van downgrade-elve látványilag mindenhogy, úgy fut mintha a mama hallókészülékén akarnád futtatni, bugos, szerverhibák, stb. Annyira szeretik a pc-t hogy adják ki rá a félkész bugos fos játékokat. Ha nem játékról lenne szó lopásnak hívnám. Olyan mint mikor meghirdetsz egy autót de azokat a képeket töltöd fel róla amit akkor csináltál mikor a szalonból elhoztad 5 éve. 😃 Lehet valagba is rúgnának. Én is az ubisoftot... És akkor még nem beszéltem arról hogy a Tom Clancys széríát ghost reconostól splinter cellestül leépítették a béka segge alá. Annyira szeretik a pc-t meg a felhasználókat hogy egyszer kijelentették hogy *** a pc userre mivel a 95%-uk lopja a játékokat. Azt is ők állítják hogy a játékaik 95%-t lekalózkodják. Amit erősen kétlek, ha így lenne az ubisoft már rég nem létezne. 😀 Ha nem azt számolgatnák mennyi pénztől esnek el, lehet lenne idő tisztességesen portolni pc-re. Az origins volt az utolsó uborkaszoftos játék amiért pénzt adtam.
0
0
0
0
💬 4
hashimoto avatar
@Memento Mori: A szaros Uplay kliens így is stabilabb mint a steam. 😃
0
0
0
0
susguy avatar
@hashimoto: Nagyon megsértette a pici lelked ez a Steam. Beszélhetnénk akár arról is, hogy a paradicsom zöldség-e vagy gyümölcs, te akkor sírnál egy sort, hogy brühühü Steam 😆
Tudsz esténként nyugodtan aludni, vagy mindig a megváltó Lord Gaben fejét látod röpködni? Elkísérjünk a pszichiátriára?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@hashimoto: Már máskor is írtam, és ha jól emlékszem más is, hogy nálad nem biztos az, hogy a Steam rossz, mert nem úgy megy mint kéne. Nálam semmi baj nincs vele, semmilyen formában.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@hashimoto: Nem akarok nagyot mondani, több mint tíz éve használom a steam-et, de hogy az elmúlt öt évben semmilyen problémám nem volt vele, az biztos. Valószínűleg több, de erre biztosan emlékszem. Mit vétett az a szegény steam ellened? 😀
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
Marketingből 5-ös. Ubisoftos játékok nem az optimalizáltságukról hires PC-n.Aztán emlegette a csávó a modolást. Nem csak az Ubisoft sara,de az elmúlt 4 évben megjelent játékok 90% nem modolható.Moddb,Gamer Nexus, régebbi játékokhoz rahedli mod van, újakhoz szinte semmi. Fallout4, GTA5 azt viszlát.Far Cry 4-hez van valami 3 mod azok is ilyen más a távcső a fegyvereden meg hasonlóan semmilyen kaliberű ,,mókák". Gondolom jobban nem lehet modolni.Viszont van hozzá pályaszerkeztő/Mission editor szóval lehet csinálni küldiket. Egész jók vannak.Még annyit hogy láthatóan erőltetik a microtranzakciót a Single Player játékokba is, ez még inkább be fog tenni a modolásnak, 3x úgy fogják védeni a fájlokat.
Ui.: Csak nem birok magammal ,gyors vélemény nyilvánítás Ubisoftos játékokról:
Ubisoftos fejlesztők nem játszanak a játékaikkal.Vegyük csak a legutóbbit, Wildlandsat:
Tele van tartalommal, faca costumizálható vegyverek, vizuálisan is elég látványos szóval vették a fáradságot és kidolgozták az effekteket, találat animációkat.A gondom a harcrendszerrel van, lopakodós System csillagos ötös, a baj a normál tűzharcoknál van, akárcsak a Codokba itt is minden ellenfél úgy lő mint aki mesterlövész suliba járt.Persze kúvára unballance, megoldották az egészet szintén a Cod 2-ben debütáló életerő regenárlódos baromsággal. Végül is működik a harcrendszer csak épp nem vált ki a játékosból semmilyen izgalmat.Egyszerű tunkoldába megy át az egész. Igazából büntet a játék, mintha csak azt mondaná hogy neked már pedig itten lopakodnod kell.Mivel kidolgozták a vizuális effekteket gondolom nem ez volt a céljuk , de az is biztos hogy nem játszottak, különben nem hagyják benne ezt az elcseszett rendszert.AAA fejlesztőknél időnkét az a benyomásom hogy már utálnak játszani , teljesen munkaként fogják fel, azon kívül undoruk van az egésztől.
0
0
0
0
ors11 avatar
Tiszta és világos, hogy a PC jobb grafikai szinten, mint a konzol. Viszont most aki PC-t akar venni annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia 😃 A konzollal viszont ahoz képest nagyon olcsón megússzuk a dolgokat.
0
0
0
0
💬 5
Shadow9 avatar
@ors11: Lehet, hogy a konzol első kiadáskor olcsóbb, azonban utána a "fenntartás" már nehezebb.
Legalábbis eddig azt láttam, hogy a konzolos verziók másfélszer drágábbak a PC-snél.
Kicsit mint egy kétbetűs cég tintasugaras nyomtatói: az alapgép "filléres", na de a tinta, az felzabálja a pénztárcádat.
Szerintem még mindig érdemesebb PC-re beruházni, még ha nagyobb kiadás is lesz elsőre (nem ismerem a mai árakat, ennyire felmentek volna 2 év alatt?).
0
0
0
0
ors11 avatar
@Shadow9: 1 napja írtam ki másik topicba, hogy az RX560D-m 28,5k-ért vettem karácsonykor, és azóta 40k lett. Ma megnéztem, és már 42k 😆 Szóval itt tartunk.
Én a Ps4 slim 500gb-ot 63k-ért vettem black fridaykor és azóta hozzá 4 gamet (Witcher 3 goty, Horizon Zero Dawn complete edition, Persona 5, Shadow of mordor goty) mind 10k alatti áron. Első és utolsó lemezes, míg a középső kettő ps store-os. Szóval én eddig mondhatni igenis jól jöttem ki a konzollal a PChez képest 😃
Mivel gépen inkább csak LoLozok így a konzol kielégíti a többi játék iránti vágyamat elég olcsón eddig 😃
0
0
0
0
Shadow9 avatar
@ors11: A Horizon miatt nekem is sajog a szívem, amit láttam belőle, az elvarázsolt.
Nem azt mondom, hogy nem lehet jól kijönni anyagilag, ha okosan csinálod, ahogy te is, de általánosságban a konzolos címek drágábbak szoktak lenni.
Nem is említve, hogy PC-s platformon nagyobb a választék és még számtalan egyéb tényezőt lehetne sorolni (a PC-t másra is tudod használni, fejlesztéskor nem kell kidobni az egészet...).
Véleményem szerint egy-egy, kizárólag konzolra kiadott címért nem éri meg PC helyett azt választani, de ezt mindenkinek a saját pénztárcája dönti el.
A Witcher3 nekem 7990 Ft volt, gondolom konzolon is már ezen ár körül van, de egy lassan 3 éves programról beszélünk -ez persze semmit sem von le az értékéből, itt most csak és kizárólag az árakról beszélek, magam is rajongója vagyok a sorozatnak. Ahogy nézem a "történelmi" adatokat, elég stabilan tartja az árát 11E és 8E között, egy-egy Steam leárazáson kerül esetleg kevesebbe, úgyhogy másik alkalmazást kellene használni, de lévén a Horizon nem lesz PC-n, az használhatatlan, másik, ahhoz hasonló játékkal felesleges hasonlítani almát körtével feleslege és amúgy is szeretünk minden gyümölcsöt. Persona 5 szintén csak konzolos, a Shadow of Mordor esetén azt látom, hogy a PC-s ár kevesebb, mint fele a konzolosnak.
...és ez utóbbi szerintem általánosnak mondható.
0
0
0
0
ors11 avatar
@Shadow9: Persze, hogy kevesebb, de egy konzol árából max egy középkategóriás videókártyát ha lehet venni 😃 Akinek nincs gépe, az most nagyon sokat kéne költsön. Mert ugyebár itt a játékokról van szó....igen a gépet lehet másra is használni, de most a gamelésről beszélünk, ha a microsoft office kell neked, azért nem kell fél milliós gép 😃 Akárhogy is nézzük, a pénztárca dönt itt, meg az, hogy milyen beállítások mellett akar játszani az ember. Nekem mivel van már gépem, és az új alkatrészek enyhén szólva is drágák, így egy ilyen olcsón megszerzett PS lehetőségét nem vethettem el 😃
0
0
0
0
Unstoppable avatar
@ors11: Igen csakhogy a ps4 lassan 6 éves lesz. Amikor kijött messze nem voltak ennyire elszállva az árak és most is csak a bányászat és a memóriamodul hiány miatt vannak, ÁTMENETILEG. Így per pillanat jobban megérheti egy ps4 de hosszú távon a nagyobb képet nézve mindig a PC volt/lesz a gazdaságosabb...
0
0
0
0
armagedon32 avatar
én is pc nyomatom igaz minden játékot 90% xbox 360 joy játszok de ettöl függetlenül nem váltanénk konzolra minöségileg még alul van a konzol gondolok grafika stb,,.
0
0
0
0
Larten avatar
Optimalizáció terén meg maradtunk a 80-nas években.
0
0
0
0
xsebix avatar
Nem nagyon tudnék konzolt használni pc helyett, valahogy nem is áll kézre max ilyen sport vagy autoversenyzos gameket tudnám elképzelni rajta... Mondjuk azért van 1-2 exlusive amiket szívesen kipróbálnék 1x lehet majd beruházók 1 ps4-re , de max pc mellé lesz...😀
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@NE0NFACE: A szívemből beszéltél bro.
0
0
0
0
hashimoto avatar
@NE0NFACE: FOREVÖR + !!!!
0
0
0
0
Floriian avatar
@NE0NFACE: #pcmasterrace
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció