Tomb Raider 1, 2 és 3 remasterek várhatók

Szerző: xoki | 2018. March 12. | hír | 12 hozzászólás

A Tomb Raider 1, 2 és 3 jelenleg megtalálható a Steamen, viszont ezek az eredeti DOS portok, amelyek egy emulátor segítségével működnek, így több felbontással és irányítással kapcsolatos probléma jelentkezik.

Szerencsére hamarosan új, modernebb verziók is megjelennek, amelyek akár 1080p 60fps mellett is futni fognak. A Realtech VR készíti a remastereket, amelyek alapjául a mobil verziók szolgálnak majd. Értelemszerűen a felújított verziók szintén Steamen jelennek majd meg és akik birtokolják a klasszikus változatokat, azok számára ingyenesek lesznek. Lehetséges, hogy GOG-változat is készül, de egyelőre nem tudják biztosra megmondani a fejlesztők.

A játékok új 3D motort kapnak és támogatni fogják az OpenVR-t, valamint több grafikai opciót. Ráadásul játszhatók lesznek majd kontrollerrel is. Sajnos a megjelenési dátumokat egyelőre nem árulták el a fejlesztők.

Tomb Raider (1996)
Tomb Raider (1996)
Tomb Raider (1996)
Megjelenés: 1996. November 14. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Core Design
Hozzászólások: 12
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Andris18 avatar
Talán az angel of darkness vagy legend részétől kezdtem el vele játszani. Remélem meg csináljak az első hármat és újrakezdhetem. 😀
0
0
0
0
💬 4
xCube avatar
@Andris18: Erről szól a hír...
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@xCube: Egér támogatást rakjanak bele, nekem más nem is kell. Nem is értem, régen hogy tudtam vele olyan dinamikusan játszani.
0
0
0
0
xCube avatar
@SuperPuma: Szerintem az lesz a probléma, hogy az irányítás eredeti mechanikája nem kompatibilis a mára elterjedt oldalazó technikával. Lara itt vagy előre megy, vagy oldalaz, a kettőt egyszerre nem tudja.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@xCube: Annál jóval régebbi szoftvereknél is megtudták oldani, itt meg amúgy is jórészt újra kell programozni a játékot.
0
0
0
0
xCube avatar
Egy PC játék mobil portját portolják vissza PC -re. Viccesnek tartom ezt az eljárást, bár manaság bevett szokás (lásd az eredményét pl. a GTA San Andreas -nál, aminek az eredetije ezerszer jobb, mint az oda - vissza portolt verzió).

Nekem ezek a mobil (iOS) verziók meg vannak, játszottam kontrollerrel és csak remélni tudom, hogy az irányítást átalakítják a PC verzióban... . Az eredeti billentyűzetes vezérléssel nekem nincs bajom, megszoktam gyerekként, kicsit kényelmetlen, de nem lehetetlen. Kontrollerrel viszont nagy nagy kínlódás, legfőképpen mivel nincs benne strafe, így kb olyan Lara, mintha egy autót irányítanál.

A grafika textúra szinten kapott némi upgrade -et, amit én személy szerint beállíthatóvá tennék, szép az eredmény és hű az eredetihez, de én speciel a régi játékokat jobban szeretem eredeti formájukban élvezni, hacsak nem komplett felújításról van szó.
0
0
0
0
F4T4L 3RR0R avatar
Az én korosztályomnak ezek a játékok igazi csemegék. Nagyon várom a végeredményt, biztos hogy végigpörgetem majd őket.
0
0
0
0
no avatar
Én fél éve próbáltam meg újra végig pörgetni a sorozatot, sajnos az első rész gyakorlatilag játszhatatlan volt számomra az irányítás miatt, szóval remélem azon is csiszolnak, mert a retro grafikával nekem nincs gondom.
0
0
0
0
wgeorge85 avatar
Jól teszik, személy szerint örülök neki és remélem, hogy legalább a Legend előtti részekig megteszik ezt a lépést.😀
X-360-as gamepad-al lesz az igazi a játékélmény.😆
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
Mondjuk ehhez képest a rajongói remake egy technikai csoda volt, de nem szeretnék negatív lenni. 😀
0
0
0
0
santakigyo avatar
Na ez remaster.Amikor egy pár éve megjelent játékot adnak ki megint az nem.
Nagyon szerettem a régi igazi TR játékokat.Sok bosszus percet okoztak 😃
0
0
0
0
Wihay avatar
Nekem pont ideje lenne a sorozatot az elejétől végig játszani, ez pont kapóra jön.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció