Többé nem védi Denuvo a DOOM-ot

Szerző: xoki | 2016. December 08. | hír | 20 hozzászólás

Az utóbbi években a Denuvo lett a legnépszerűbb másolásvédelem, amelyet egyre több kiadó alkalmaz a játékain. Sajnos a védelem kezdi úgymond megadni magát, mivel már feltörhető, de sok játék esetében még mindig állja a sarat. A Denuvo jelenleg a legjobb másolásvédelemnek számít, amelyet nagyon nehéz feltörni, és ezért választja egyre több kiadó.

Az utóbbi időben úgy tűnik, a cracker csapatok egyre több sikert érnek el Denuvós címeknél. Néhány hónapja jelent meg a DOOM, amely azon ritka játékok közé tartozik, amelyet sikerült feltörni. Ezen a héten a DOOM megszabadul a Denuvo védelemtől, mint ahogy azt nem olyan rég egy indie játék, az Inside is tette.

A DOOM-ot szeptemberben törték fel és a Bethesda most úgy döntött, eltávolítja a védelmet játékáról. Gondolom most sokakban felmerül a kérdés: vajon miért távolítják el teljesen, mikor pénzt adtak ki érte? Úgy tűnik, a Denuvo visszafizetési garanciával rendelkezik, vagyis ha egy bizonyos időn belül feltörik a védett játékot, akkor visszajár a pénz. Általában 3 hónapról beszélünk. Annyi biztos, hogy ha a játék a megjelenés első néhány hónapjában feltörhetetlen, nem fog bevételkieséshez vezetni a kalózkodás. Ennek tudatában a DOOM fejlesztői mindenképpen jól jártak, még akkor is, ha nem kapják vissza a pénzt, mivel a feltörés a megjelenés után 4 hónappal történt meg.

DOOM (2016)
DOOM (2016)
DOOM (2016)
Megjelenés: 2016. May 13. (PC)
Műfaj: Akció, FPS
Fejlesztő: id Software
Hozzászólások: 18
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
enslaved avatar
Azért remélhetőleg lesz majd egy olyan kód, amit nem lehet soha feltörni. Aljas dolog más munkáját ellopni.
0
0
0
0
shadowgn avatar
Tisztázzuk egy kicsit a dolgokat 😀
A torrentezés alapvetően semmi illegális dolgot nem jelent. Onnantól lehet probléma a dologból, hogy valaki jogvédett tartalmat tölt le/fel. Amennyire én tudom, Magyarországon jelenleg a nem haszonszerzés céljából történő torrentezést (jogvédett tartalomra gondolok) nem büntetik. Ez azonban bármikor megváltozhat. Németországban már viszonylag régóta büntetnek ilyenért (le és feltöltőket egyaránt). Simán küldenek 800-1000 eurós számlát.
Szerk.: Amúgy a demó hiánya a mai világban nem lehet kifogás. Nem egy játékot vettem meg, próbáltam ki, majd mivel nem tetszett visszatérítést kértem. Mindig zökkenőmentes volt.
0
0
0
0
Rayden02 avatar
Na a Batman Arkham City-ből is lehet hogy kiveszik! 😃
0
0
0
0
no avatar
Az egy dolog,de én már kijátszottam pár hónapja úgy hogy letöltöttem 😃
0
0
0
0
IkariuS avatar
Ha annyira törvénytelen lenne akkor nem lennének nyílt és zárt torrent oldalak, az utóbbinál általában még pénzt is forgatnak, szóval nem is annyira törvénytelen ez a dolog... másrészt nagy ívben tesznek a fejlesztők arra hogy mi magyarok mit veszünk meg és mit nem, ugyanis nem mi vagyunk a célközönség... (Bár az FC Primal az megérte az árát! 😃 )
Hogy most ki vette az adott játékot és ki kölcsönözte az nem tartozik senkire, nem kell szidni a másikat, meg van az előnyük és a hátrányuk is.

Amúgy igaza volt itt a kollégának, a cél az volt hogy a kritikus időszak alatt ne tudják feltörni Mr.Denuvo-t 😃
0
0
0
0
santakigyo avatar
Törvénytelen a torrentezés,ennyi.Nem kell vele dicsekedni és szóba se kell hozni.
Senkinek semmi köze ahhoz,hogy más mit csinál de ha már nyíltan kijelentette az illető,hogy torrentezik akkor viselje a következményét.
Itt még okés is amikor valakit oltanak mert nem ide való.A vicces vagy inkább szánalmas amikor valaki egy warez oldalon több év tagság és több terra adatmenyiség után benyögi egy torrenthez,hogy "igazán illene megvenni".
Az esetek szerintem kb 80%-ban ilyenek szoktak vergődni.Jó rajtuk nevetni meg azokon is akik osztani próbálják az észt.
0
0
0
0
BOMB avatar
emlékszem mikor még néhány beszűkölt látókörű ember hogy védte ezt a nagy "feltörhetetlen" védelmet
0
0
0
0
WeKing avatar
Ne egyétek már meg szegény gyereket.. majd benő a feje lágya 😀 vagy nem 😆
Mellesleg anno amikor még nem volt netünk (nagggyon sok ideig nem volt), szinte csak tört játékkal játszottam/játszottunk bátyámmal. Azóta persze rengeteg játékot beszereztem amik boldoggá tették a gyerekkoromat, méghozzá azért, hogy támogassam a fejlesztőket azért amiért boldog perceket szereztek nekem 😀 Ami jó játék, az megérdemli, hogy fizessünk érte. Szerintem. Haverom szerint nem 😆
0
0
0
0
deepstriker avatar
az ilyen kis agyoniskolázott 10-en éveseket szeretem . "éljenek a cracker csoportok", majd ha a te adataidat terítik ki egyszer ezek a cracker/hackerek akkor is ezt mond. Ott vannak a demo-k ki lehet próbálni és eldöntöd hogy tetszik e vagy sem 😃 ha igen megveszed. nem hiába van mostanság ez a sok nyílthétvége és egyebek. A Fejlesztők lehetőséget adnak arra hogy kipróbáld az adott AAA vagy egyéb címet ami felkapott manapság és így döntsd el hogy megvásárlod e vagy sem.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Mostanában kezd egyre több demo lenni.
Meg azért van rá igény.
Spoiler!
Én is demokon nőttem fel. Jól emlékszem akkor 12 éve kb 2db teljes játékom volt. Az IRC meg a Red Baron 3D
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Igen, de a doomnak volt/van demója. Én ki is probáltam és az alapján döntöttem, hogy várok amíg olcsóbb lesz.
0
0
0
0
lomi avatar
Vicces mert a mai társadalomban nagyrészt már azért van szükség arra, hogy feltörjenek egy játékot hogy kipróbálják, hogy megéri-e az adott cím az árat amit képvisel. Mivel a gyártok már több éve se demót, se előre kipróbálható verziót nem adnak ki így kérdéses, hogy a piacon hogy viselkedik az adott termék. Na jó persze még mindig található gyártó aki azért szeret hallgatni a felhasználók visszajelzésére így csinál ingyenesen kipróbálható verziót. Végleg pedig akinek tetszik és szeretné, hogy zökkenőmentesebb legyen a játék és megkapja a contenteket hozzá így meg kell vennie. Ez már barátságosabb hozzáállás minthogy vennél valamit amiről gőzöd sincs, hogy szükséged van-e rá.
0
0
0
0
no avatar
Persze hatalmas bevételt nyernek. Mert így egy esély van hozzájutni a játékhoz ha megveszi.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Denuvonak soha nem az volt a lényege hogy feltörhetetlen legyen, hanem hogy tovább tartson feltörni mint egy mezei DRM-et. Ezt ha úgy nézzük meg is teszi. A másik kérdés viszont az hogy ezzel nyernek-e valamit is a kiadók?
0
0
0
0
no avatar
Igen, viszont e Denuvo kicsit a káposzta is jóllakik, a kecske is megmarad szituációhoz hasonlít. A kiadóknak/fejlesztőnek az első pár hónap a kritikus, ha addig nem tudják feltörni, akkor a bevétel nagyrésze megmarad. Ami pedig egyszer felkerül az internetre, abból van por... vagymi feltörik.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
A PES és a Mirrors Edge is denuvós volt, mégis feltörték
0
0
0
0
santakigyo avatar
Nincs az még temetve.Ha jól tudom nem feltörték hanem a hozzá tartozó kulcsokat szerezték meg.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció