Több program is vírusnak jelzi a μTorrentet

Szerző: xoki | 2018. April 15. | hír | 49 hozzászólás

A μTorrent használói több problémába ütköztek Windowson, mert például a Windows Defender mostantól vírusnak azonosítja a klienst. Több más vírusirtó szintén hasonló módon viselkedik a μTorrent legújabb verziójával.

Egyelőre nem lehet biztosra megmondani, mi okozta mindezt, de a TorrentFreak szerint hamis figyelmeztetésekről van szó, tehát semmi veszélyes nem található a kliensben vagy magában az telepítőcsomagban. Lehetséges, hogy a probléma a telepítő mellé csomagolt egyéb szoftver. Néha olyan opcionális telepítésre van lehetőség, amely hirdetéseket mutat és adatokat tölt le, és bizony erre már érdemes felhívni a figyelmet.
A BitTorrent már tud a problémáról, a legújabb kliens telepítőjét pedig egyelőre eltávolították az oldalról.

Hozzászólások: 49
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
matyosowski avatar
Azért jelzi vírusosnak, mert sebezhető a program. Olvastam egy barátom barátjának az Ncore fiókjában : ) Kiírták hírnek hetekkel ezelőtt hogy aki teheti cserélje qbittorrentre vagy másra, mert be tudnak mászni a gépbe a programon keresztül. Valószínű a vírusírtók azért észlelik a hibát mert a kódba belenyúltak a frissítéssel 😀 Olvassatok utána azért, de ez tuti amit írok : ) Viszont mióta qbittorrent megy a gépen tökéletes a Seed, a letöltés is hasít, utorrentel negyed ilyen értékeket produkált, akármilyen beállítás lett csinálva lószar volt az egész, plusz a port forwarding se ment rendesen. Szerintem cseréljétek ti is, az enkóros srácok nem buták 😀😉))
0
0
0
0
💬 2
19ati93 avatar
@matyosowski: Full default beállításokkal használom kb 6éve mindig a legújabb verzióját az utorrentnek,egyszer se volt vele bajom.
0
0
0
0
matyosowski avatar
@19ati93: hát én a felhívásra cseréltem le, nem szeretném ha tényleg turkálnának a gépen, bármekkora is az esélye hogy pont én szopom be. Leváltottam és nem bántam meg 😀
0
0
0
0
Krissz avatar
Hátsz nemtudom, de nekm a Smart Security eddig is vírusosnak jelezte/tiltotta a dolgokat a telepítőben. De azért feltelepítettem, mindig, csak a sok toolbar meg a fene se tudja mit gyömöszölnek bele, maradt ki 😃
Jelenleg is ezt a klienst használom, mellesleg.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Én nagyritkán ha kell (ubuntu gyorsabban lejön), Transmissiont használok.
0
0
0
0
gigazte avatar
@Zora: Csak szólok, hogy ezt már márciusban kijavították...
0
0
0
0
xCube avatar
Én semmilyen Torrent kliens nem használok. Ha valami nagyobb méretű modot töltök le, akkor egy darabig fent van valamilyen kliens (néhány esetben gyorsabb a torrent mint a HTTP link, a kliens pedig általában uTorrent) de úgy egy hét után le is törlöm ha legalább a saját méretének megfelelő adatmennyiséget visszaseedeltem. Mondjuk ez utoljára a HL2 CM -el történt meg, ami nem ma volt...
0
0
0
0
💬 24
enslaved avatar
@xCube: Én sem használok efféle csalásra alkalmas klienseket, Uplay-hez, Origins-hez, Steam-hez, stb. nincsen rá szükség😉
0
0
0
0
susguy avatar
@enslaved: Persze hogy nem használsz ilyeneket, nincsenek tele pakolva mikrotranzakciókkal.
0
0
0
0
gigazte avatar
@susguy: Nem sok mindenen nevetek, de ez a komment megmosolyogtatott! 😂
0
0
0
0
enslaved avatar
@susguy: Nem rossz gondolat😆 A Far Cry 5 miatt megint azt gondolom kellenének a mikrotranzakciók, még ha csak egy jelképes összeg lenne is, viszont anélkül ne lehessen tovább jutni egy játékban. Ez lehet mindössze 100 ft is, aki megveszi eredetiben nem fogja leterhelni.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@enslaved: Én amikor valamit veszek nagyon nem foglalkoztat az,hogy a másik ellopja.Jó megvetem,de nem állok elé,hogy hé én megvettem te miért nem.Ő dolga.
Ajánlom neked is ezt a hozzáállást.Nem akkora tragédia ez mint azt te beállítod.Olyan emberek töltenek le akik egyébként se vennék meg,vagy esetleg aki még is az egy nagyobb akció keretében.Szóval érdemi haszon belőlük úgy sincs.
0
0
0
0
enslaved avatar
@santakigyo: A Far Cry 5 19 nap alatt annyi bevételt hozott a UBI - nak hogy lehet igazad van, az Origins-ról már nem is beszélve. Ellenben én úgy gondolom olyanok is letöltik a játékokat akik csak az ára miatt nem vennék meg, főleg amikor rekord idő alatt törnek fel valamit, lásd Resi 7. Hidd el ilyen esetben azért komoly bevétel kiesést tud eredményezni. Azt mondjuk én sem értem néha mi kerül 18 ezerbe egy játék esetében, vagy pl. legutóbb az új Sonic a maga 10 ezrével és egy napos végigjátszásával (3 gyerek, 30 ezer, 1 nap alatt letudva). Na az ilyenekre én is tudok haragudni.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@enslaved: Nem is olyan rég,pár éve még sok játék hamarabb volt feltörve mint ahogy hivatalosan megjelent volna.Még is ami játék jó volt az sikert hozott a kiadónak.Ugyanúgy megvette az aki megakarta venni,és fordítva.
Nem kötekedésképp ,de ha van 3 gyerek akkor azt miért kell háromszor megvenni?Van aki egyszer se teszi.Van aki megteszi helyette háromszor.Szóval érted,mindenki maga dönti el.
Ismerek én olyan embert aki mikor még játszott 1 multis címen kívül amivel versenyekre járt egy darab eredeti játéka se volt,pedig bőven telt volna rá.Viszont ismerek olyat is aki spórolt,hogy megvegyen ezt-azt.
0
0
0
0
enslaved avatar
@santakigyo: Amikor van három gyereked akik történetesen ikrek és mind ugyanazt a játékot akarják nincs mit tenni😆
0
0
0
0
susguy avatar
@enslaved: Minecraft, az egyik ha nem a legegyszerűbben letorrentezhető játék, ahol még update-el is magától a (tört) launcher, a multiplayer is lazán működik még virtuális lan nélkül is, és ahol Notch (mikor még övé volt a cím) kijelentette, hogy akinek nincs rá pénze, kalózkodja le nyugodtan.
144,000,000+ eladott példány.
Tudom, dögöljek meg amiért említeni merem ezt a címet az oldalon, de ettől függetlenül még mindig egy tökéletes példája annak, hogy a kalózkodásnak semmi köze a bevétel hiányához.
Sőt, minél jobban próbálnak küzdeni ellene, annál kevesebben veszik meg a címet, hiszen a legtöbbször csak a fizető játékosokkal basznak ki, lásd Sim City.
Ez a 100 Ft-os baromság is garanáltan felezné a fizetős felek számát, konkrétan egy DLC arra, hogy egyáltalán játszhass, persze feltéve hogy van az illetőnek van online fizetésre lehetősége, ha nem akkor kidobott 15ezret az ablakon, ha nem többet.
Mindeközben a kalóz verzióhoz kijönne egy crack, amivel ki lehet kerülni az egészet.
0
0
0
0
enslaved avatar
@susguy: Lehet igazad van neked is. Mindenesetre az online kapcsolat megléte nem lenne rossz ötlet, lásd Division, azt nem véletlen nem tudták feltörni a mai napig. Na de nekem mindegy végtére is, csak attól tartok a készítők a feltörések miatt egyre hanyagabb optimalizációval, félkész állapotban dobálják majd ki a játékaikat, mondván minek erőltessék meg magukat ha egy-két héten belül úgyis feltörik. Akkor ki szív megint? Persze hogy a vásárló.
0
0
0
0
susguy avatar
@enslaved: Sim Citynél pont az online kapcsolat megléte miatt szoptak ezerrel azok, akik megvették a játékot. Még mindig ugyan az a probléma, csak a fizetős játékosokat zavarja, aki meg letöltené, az ezután se fogja megvenni, akinek meg volt annyi esze, hogy nem rendelt elő EA terméket, inkább meg se veszi ilyenek után.
Nagyon sok készítő már most próbál olyan szinteken spórolni, hogy érezhetően a játék rovására megy (lásd a sok birka céget amiket az EA összeterelt), szimplán mert több bevételt akarnak, mert ugye a játék büdzséjének 90%-a reklámra kell menjen, hiszen abból többet keresnek, mint egy kész termékből.
Mindeközben még mindig vannak cégek, akik vastagon leszarják, hogy feltörik-e vagy sem, és csak azzal foglalkoznak hogy tényleg minőségi legyen a játékuk, és csak úsznak a sikerben utólag.
Ha ne adj isten holnapra megjelenne egy halál biztos védelem feltörés ellen, amihez sem online jelenlét nem kell, sem más módon sem károsítja a játékos élményét, akkor sem érintené jelentősen egyik fajta céget sem a változó vételek száma. Az előző még mindig egy undorító üzlettel próbálkozik, az utóbbinak meg amúgy is sikere volt, mert a játékkal foglalkozott.

Nem a warezt védem az egésszel, de mindig is feleslegesnek tartottam ezt a szélmalom harcot.
0
0
0
0
enslaved avatar
@susguy: Na igen, ha pl. a GTA 5 - öt nézem a mai napig veszik, és még lehetne sorolni jó párat. A másik meg hogy sokan vagyunk akiket nem érdekel a törés, úgyis megjelenés napján megvesszük az adott játékot, és ezt ugye világszinten kell nézni nem csak nálunk. Ami szerintem azért számít sokat hogy mennyi idő kell egy játék feltöréséhez, mert azért jó ha eltelik legalább fél év, addig akinek össze jött rá a pénze valószínűleg meg fogja venni törés előtt.
0
0
0
0
susguy avatar
@enslaved: Esetek 99.9%-ban ha valaki törés előtt megvenné, akkor utána is ugyanúgy szívesen megveszi. Addig meg lehet reménykedni, hogy az akármilyen védelem ami miatt x ideig tart a feltörés nem okoz gondot azoknak akik megvették.
0
0
0
0
enslaved avatar
@susguy: Még ha ritkán is de engem is meg lehet győzni😀 Igazából olyankor gurul el a gyógyszerem (már hogy hozzám közeli szólással éljek) amikor a feltörés napján máris kiírja pár ember az oldalakon kitörő örömmel.
0
0
0
0
susguy avatar
@enslaved: Azt valamennyire megértem, ha zavar, régebben én se csíptem, mikor karöltve ünnepelték egy játék feltörését, Mass Effect 2-nél forrt az agyvizem rendesen (persze túl is reagáltam). Azóta rájöttem hogy ha igazam van ha nincs, csak magamnak ártok ha foglalkozok az ilyen emberekkel.
0
0
0
0
enslaved avatar
@susguy: Nagyon úgy tűnik igazad van.
0
0
0
0
kimi100 avatar
@enslaved: Akkor ülj bele
0
0
0
0
enslaved avatar
@kimi100: Értelmes hozzászólás volt, gratulálok.
0
0
0
0
szilver avatar
@xCube: Felesleges vissza seedelni(egyéni vélemény csak,béke van 😀 )
0
0
0
0
no avatar
@szilver: Regizős oldalról így hamar kiraknak.
0
0
0
0
szilver avatar
@LordSzalko: Ha elrontod az URL-t direkt akkor nem vesznek észre.A letöltött torrentek között meg sem jelenik semmi sem.Kicsit vár az ember még elindul,elég egy enter-t ütni az url közepében hogy hibás legyen.Ekkor kicsit megbolondul pár másodpercre,peer-t keres újra...stb,majd szépen elkezdi tölteni ,,pirosan,, és voila nyoma sincs a dolgoknak hogy bármit is letöltöttem volna.Persze megértem ez nem fair dolog más letöltőkkel szemben,régebben csináltam ezt mikor még nem időre volt a seed hanem arányra,és hát igen gyenge netem volt seedelni. :/
0
0
0
0
no avatar
@szilver: Érdekes, sose csináltam még.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@szilver: Szerintem ha már letöltesz valamit mert nem tudod (vagy nem akarod) megszerezni rendesen akkor másnak is add meg ezt a lehetőséget azzal hogy visszatöltesz belőle. (ez is egyéni vélemény, és nehéz beosztani ki mire költ szerintem)
0
0
0
0
Neo1989 avatar
2.0.4-esem van és eszem ágában sincs cserélni. W7 alatt ***án müxik 😀
0
0
0
0
💬 1
bekemark2008 avatar
@Neo1989: Nagyon jól teszed! Én is 2.2.1et használok évek óta, és semmi problémám nincs vele, az újabb verziókat kifejezetten nem szeretem!
0
0
0
0
xheynor avatar
qbittorrent-et használok egy jó ideje én
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nekem nemrég az utorrent 3.0 kezdett szarakodni. Gondolt egyet és a letöltési sebesség lesett 10 %-ra ahhoz képest amit tudni kell a netemnek. Na meg megfogta a 7200 RPM-es HDD-t is. Visszatértem a 2.2.1-es verzióra amivel minden hiba megszűnt, és reklámok sincsenek.
0
0
0
0
F4T4L 3RR0R avatar
Jó ideje már annak hogy lecseréltem a μTorrent klienst qBittorrent kliensre. És hát cseppet sem bántam meg a döntést. Nálam azóta van qBit amióta a μTorrent hemzseg a reklámoktól. qBit mellett szóljon hogy a GUI-ja gyakorlatilag teljesen ugyanaz mint a μTorrent kliensé, hanem talán még kicsivel letisztultabb nem mellesleg soha sem volt eddig vele semmi problémám. Részemről szólva... bárkinek tudom ajánlani.
0
0
0
0
hursandani4002 avatar
Szerencsére én nem szoktam frissíteni a uTorrentet. A 2éves kliens van fent, de abból is a Pro változat. 😃
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Ezért is használok qBittorrenntet.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Mindig ezzel vannak problémák a hírekben. Használ valaki Bittorentet rajtam kívül?
0
0
0
0
💬 1
tdavid00 avatar
@Andris18: Igen! Én a 7.2.1-eset. 😀 A legjobb! 😃
0
0
0
0
gigazte avatar
Sosem szabad a frissen megjelent verziókat leszedni, érdemes várni pár hetet!
0
0
0
0
MaximumGame avatar
😃 van jobb mint az Utorrent 😉 azt kell használni
0
0
0
0
💬 3
gigazte avatar
@MaximumGame: Használd azt! 😆
0
0
0
0
carl18x avatar
@MaximumGame: És mi a neve annak? 😃
0
0
0
0
WeKing avatar
@carl18x: Gondolom a qBittorrent-re gondolt.
0
0
0
0
werner78 avatar
Még ncore-on is volt róla poszt
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció