Szigorítás: Tilos a warez!

2014. September 01. | hír | 93 hozzászólás

Mai naptól további szigorítások léptek érvénybe a warez tartalmú megosztások kapcsán.

FRISSÍTVE: 2015. 11. 20.:

Tilos a warez megosztása és kérése!
Hozzászólásod nem tartalmazhat:
- warez (crack vagyis törést tartalmazó) oldal linkjét, elérhetőségét, nevét
- torrent linket vagy elérhetőségét
- torrent kiadás nevét
- kiadás csoport nevét (warez group)
- segítséget a törés alkalmazásához semmilyen formában

Csak általánosságban engedélyezett a warezt említeni, a konkrét warez tartalom megosztása tilos az oldalon!

Előre is köszönjük az együttműködéseteket! Nem érezzük feladatunknak a warez megakadályozását, de nem is engedélyezhetjük a megosztását az oldalon. A warez háttérbe szorítása a kiadók, jogvédők kötelessége kellene hogy legyen. Mi is találkoztunk olyan szankciókkal, amelyekkel az oldalakat büntetik különböző jogvédő szervezetek ahelyett, hogy a probléma forrását próbálnák felszámolni. Ezért szükségesnek éreztük ezen szabály szigorítását.

A warez link kéregetésével kapcsolatban: Nem kívánunk warez support oldalként működni, mindenki tudja használni a torrent keresőt, aki már nem általános iskolás, és egy kis tapasztalattal ki tudja következtetni melyik warez kiadás számára a megfelelő.

Hozzászólások: 88
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
winrar avatar
Én nagyjából mindent letöltök, mert nincs pénzem játékokra (gépre is sokáig spóroltam). Egyáltalán nem vagyok rá büszke, nem is menőzök vele meg semmi. Viszont aki teheti, mindenképpen vegye meg a játékokat, ezzel is támogatva a fejlesztőket és elősegítve új játékok megjelenését. Viszont vannak játékok, amik ingyen se kellenének (pl. Watch Dogs). Szóval érdemes kipróbálni törttel, hogy nekünk hogy tetszik az adott játék és hogy hogyan fut a gépünkön (ezzel a mondatommal nem szegtem meg a szabályt, mert: "A warezről történő beszélgetés természetesen megengedett" ). Ha bejön, akkor megvenni, ha nem, akkor törölni a gépünkről. Ajánlom mindenki figyelmébe Steamen és Originen a leárazásokat, mert az eredeti ár töredékéért kaphatunk meg nagyon jó játékokat. És az a gondolat is helytelen, hogy "én letöltöm, most egy ember mit számít". Mert sokan gondolják így és sok kicsi sokra megy. Szóval lehetőleg vegyük meg a tényleg jó játékokat, már csak a muti miatt is.
0
0
0
0
no avatar
Ermac: Majdnem igazad van. Aki amit tesz, az csak RÁ tartozik.

Többiek: Én is letöltögetek és nem vagyok rá büszke. Ha valami megtetszik és miután megnéztem, hogy megéri-e az árát megveszem. Ezzel lényegében nem loptam el, hiszen csak egyet használok, nem felváltva 😃 . Ennek az a lényege, hogy elkerüljem a zsábamacskát és csak azt veszem meg, amivel kb egy hétnél tovább játszok, nem full bugos, vagy valamilyen szinten megéri, hogy megvegyem.

Aki jogtiszta, vagy "leszokóba van", az legyen, büszke magára, de másokat ne mocskoljon ezért, főleg az, aki "fél éve nem" vagy "csak ezt-meg-azt" lop, mert az is lop, még ha csak "mértékkel" is, vagy "csak a lehetőségek hiányában". Én se mondom, hogy azért nézek neten filmeket, mert nincs a városba mozi vagy nem bújok a mögé, hogy nincs pénz: Egyszerűen megvan mindenkinek az oka, hogy miért mit tesz és mindenki magánügye.

A kiadóknak tényleg sok munkájuk van a játékokban, amit tiszteletben kell tartanunk, még ha letöltünk is. Tudom, hogy ez egy kicsit hülyén hangzik, de nélkülük, ha nekik nem lenne munkájuk, nem játszhatnánk semmivel és végül is nem lenne letöltögetés sem.

Lényeg: Ne legyünk büszkék arra, hogy lopkodunk, mert azért tényleg kicsit kártékony.
Ne bújjunk hamis falak mögé és mondjuk ki: ha valamiért nem fizettünk és elloptuk, mert nincs rá pénz(már akinek)
Ne mocskoljuk a többieket, mert nem változtatunk vele semmin, csak rontunk kicsit a helyzeten és végül is mi is tesszük.
Örüljünk, ha van jogtiszta szoftverünk, mert egy kicsivel hozzájárultunk a készítők SZÁMUNKRA fontos munkájához.
A nem jogtiszta szoftver kis mennyiségben nem okoz akkora jogi kárt, mint nagy mennyiségben(ez egyértelmű). A "túlárazott" áru esetében(8000Ft felett) szintúgy.
Ha lopkodunk és kifizetjük, lényegében nem loptunk, mert csak egyet használunk, nem pedig kettőt(egyet lopni, másikat megvenni, akkor kettőd van, de itt egy játék csak egy és nem egy másik), és lényegében csak "utólag fizettünk a vacsoráért".

Szerk.:
u.i.: A szigorítás haszna az, hogy megakadályozzák a lopkodás terjedését. Azért beszélhetünk róla, mert emberi jogunk megválasztani a beszélgetési témánkat, de ha nem rakhatunk fel linket, nem is terjesztettük a "lopást".
Apropó: Nem kérek több "álszent" vagy "szemét kalóz" szövegű csipkelődést, ha lehet.
Ha valami nem tiszta ne hadakozz, hanem kérdezz!
0
0
0
0
Ajax avatar
Ermac: Majd ha téged lopnak meg, akkor utána mond ezt szép nyugodtan egy vállrándítás mellett, hogy "ch, mindenki úgy él ahogy akar". Gondolom akkor már nem így fogsz hozzá állni.
0
0
0
0
TeMeRolEee avatar
Mostanában sok játékot vettem (ha lehet azért leárazásban), DE azért minek adjak ki horror összegeket, hogy egy bugoktól hemzsegő valmit kapjak? (ala BF4)
Vagy másik példa: Sims 4, tesómnak megvenném, ha nem kerülne 50-60k-ba a DLC-vel együtt...
Plusz, az ilyen kiadót nem szeretem, ha a játék előző verziójában valami benne volt alapból, de az újban, csak jó pár ezer Ft pluszért juthatok hozzá "ugyanahhoz" a tartalomhoz! Ennyiből inkább letorrentezem INGYEN, mert szerintem nem érdemli meg azt a pénzt a játék/kiadó, amiért ilyet csinált!
0
0
0
0
Ermac avatar
Nem tudom mire jó az hogy egymást mocskoljátok! Mindenki úgy él, úgy dönt, ahogy akar...
0
0
0
0
cseszka avatar
Én mindent warezolok,és büszke vagyok rá!😆😆Nem mindenki teheti meg h megvegye a játékokat,vagy pl uj PS4-et + hozzá a játékokat.Inkább a pénzt amim van(néha néha egy kevéske,aki ismer,tudja h ritkán ujitok a gépemen)inkább a gépre forditom.Inkább legyen jobb gépem,és vigye ami érdekel,minthogy legyen rakás játékom,de a gépem nem viszi.Miért támogatjam a készitöket?Van pár jó játék,amit ha tehetnék megvennék,de pl a Watch Dogs is mennyi ideig készült,ami megse látszik rajta....
0
0
0
0
no avatar
Ha nekem megtetszik egy multiplayeres játék azt megveszem (Pl.: Black Ops 2 ; Battlefield 3 + premium ; CS:GO ... stb), de előtte ki próbálom/letöltöm mert tudni szeretném hogy jól fog-e menni a gépemen, szerintem ezzel semmi kárt nem csinálok a kiadónak se egyiknek se másiknak. A másik pedig az, hogy amire nincs pénze az embernek de szeretne vele játszani az csak letölti és később esetleg megtiszteli a készítőket azzal hogy megveszi ha már van rá pénze.
Most van először jogtiszta op. rendszerem mert laptopot vettem és mivel nem volt rajta op. rendszer vettem hozzá op. rendszert. Eddig csak Win7-et használtam az asztalimon amit letöltöttem. Szerintem sokan így vannak ezzel, és sokan így gondolkoznak ha már a kiadót megtisztelik majd 😀 .
0
0
0
0
DoggyDog avatar
Shade000: Nekem írhatod, aki a 30-as éveinek közepén jár és az eredeti játék gyűjteményem több száz példányra rúg, hogy lopok, persze mindent nem vehet meg az ember csak ami érdekli 😀 De a te állításod se jó. hogy nincs és akkor , majd szépen letöltöd a sorozatodat...ugyanúgy tolvajkodás az egész, mint aki játékot tölt le. Ha nincs olyan adód cseszheted ne nézd a sorozatokat se ennyi erővel, ha jog tiszta akarsz maradni, mint hogy letöltöd.
0
0
0
0
kaizinger avatar
én pl szoktam küldeni pénzt a kedvenc fejlesztő gárdámnak!
A játékaikat megszoktam venni kivétel nélkül ami tetszik!
Miért is adnék pénzt egy olyan játékra ami 1 órára lefoglalt és kuka lett a vége?
Azt hiszem 2010 óta 2014 ig nagyon nagyon sok játék landolt volna a kukába vele együtt a pénzem is ha megvettem volna!
Mivel a legtöbb fejlesztő gárda /Kiadó olyanyira leszarja mit add ki csak vegyék meg!
Azzal nem vagyunk előrébb ha mindenki megvesz mindent ami felkelti a érdeklődését!
Mert az csak azt jelzi a kiadónak hogy ezeknek mind1 mekkora szar csak pénzért legyen és a hülye nép úgyis megveszi!
Meglehet nézni a top listákat miből mennyit adnak el!
Van ám bőven vásárló ha minőségi játékot adnak ki!
És mostanába egyre többen adakoznak játékok elkészitésére!
Egyre aktivabban kiveszi a munkát a játékos társadalom is egy játék fejlesztésnél
Mivel alpha verzió játékokat megvesznek!
Most nem a 12 éves kockákra kell gondolni aki megveszi és csak játszik aztán tölti fel a youtubra hogy mekkora szar!
Hanem azokra akik megveszik a játékot mert érdekli őket és játszik szórakozik !
ÉS utána jelzi a megfelelő E-mailen hogy mi lenne jó a játékba!
És hogy ő milyen hibákal hol és mikor találkozott amit jó lenne ha javitanának!


-Azt meg ne mond hogy a sorozatokat lekell töltened!
Mivel nem 1 oldalt tudok ahol meglehet vásárolni Full Hd minőségben eredeti nyelven a sorozatokat!
Sőt nem egy online tv-van ahol előlehet fizetni ezekre a bizonyos csatornákra!
Fox,amc stb stb
0
0
0
0
no avatar
DoggyDog: Igen, "lopok". De nem 12-18.000 Ft-s játékokat hanem sorozatokat töltök le amit angolul nézek meg. Miért töltöm le a sorozatokat? mivel nincs FOX, AMC meg egyébmás angol, amerikai TV csatorna "csomagom, előfizetésem" de ha lehetne, ha lenne szolgáltató - amely támogatja - a lakhelyemen akkor előfizetnék DE! nincs. Ja és az OP. rendszerem sem "lopott" ingyenes Linuxot használok, hozzájáró ingyenes alapprogramokkal. Zenéket YT-n hallgatok (OFFICIAL csatornákat!!!) amivel szintúgy támogatom kedvenceim.
Játékokat meg vagy fél éve nem töltöttem le. Eddig is amivel játszottam az nagyrészben mind MMO volt amiben általában aktív előfizető voltam.
Jövő héten meg érkezik a PS4-em, két játékkal utána meg rendszeresen megveszem majd a játékokat ill. hozzá bluerayen a filmeket.
Miről beszélsz? nem álszenteskedem. Linuxra is azért váltottam, mivel eddig nem jogtiszta Windows 8.1 OP. rendszerem volt... én úgy gondolom tettem valamit a warez ellen ill. a jogtiszta játékért... Te meg a többi felhasználó mit tett? azonkívül, hogy támogatják ezt a "szigorító" szabályt aminek semmi értelme, mivel beszélni még lehet a warezról.

Attól függetlenül, hogy jó páran kipróbáljátok a játékot megvásárlás előtt ugyanúgy "loptok" az az megkárosítjátok a kiadót/készítőt. Ez olyan mintha elmennék egy hipermarketbe levennék egy DVD-t a polcról, jól elrejteném a belsőzsebemben majd levennék mégegyet azt pedig nem elrejteném hanem szépen elvinném a kasszához és kifizetném. Lehet, hogy egyet kifizettem de a másikat attól függetlenül elloptam.
0
0
0
0
DoggyDog avatar
Shade000: Ez így álszentség amit írsz te is tudod..... bizonyára nálad minden 100%-ig jog tiszta , hagyjuk már 😃 Annyi, hogy nem kell nagy dobra verni, ha letölt valamit az ember, de ilyen álszentkedés inkább mosolyt csal más arcára hisz te is ugyanúgy lopsz, ha nem jobban , mint itt bárki az oldalon.

Ám az oldalon tényleg nagyon elburjánzott a warez téma úgyhogy jogos a szigorítás.
0
0
0
0
no avatar
Azoktól kérdezném akik letöltik a játékokat:

Ti mit éreznétek ha egy munkátokat amin éveken keresztül dolgoztok, egyik napról a másikra egy "gyökér" feltölteni a világhálóra mindenki számára elérhetővé téve?

Na gondoljatok erre amikor "loptok"
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
de priviben megedett jól mondom ?
0
0
0
0
kaizinger avatar
a torentezést én arra használom hogy kipróbáljam milyen a játék hogyan fut!
ami tetszik és tudom hogy lefog kötni azt megveszem!
sőt sok régit is megvettem amit gyerekként nem tudtam megvenni mert drága volt !
Most meg steam leárazáskor 3-4 euróért árulják azokat is megvettem 😀!
0
0
0
0
Takumi Fujiwara avatar
tajner10:
Nem vagy egyedül. De vannak olyan játékok amik vagy drágák eleve, vagy pedig az ár/érték arányuk rossz. Például PayDay 2-őt is pár óra játék után meg is vettem steamen (mivel a demo-ja ingyen leszedhető), és azóta már van hozzá 3 DLC-m, plusz ami most kijön azt is meg szeretném venni.😃
0
0
0
0
no avatar
Amúgy csak én vagyok az a fajta h letöltöm torrenten és ha tetszik meg nem laggol annyira akkor megveszem?
0
0
0
0
Mongoosewow avatar
Igazából lényegtelen mennyien vesznek játékot, meg letöltenek, a szabály miatt ennek az aránya meg se fog rezzenni, de legalább nem lesz telefosva minden gépigény az innen szedjed le, honnan szedjem le?, mikor lehet már letölteni kommentekkel. A játék vételről meg annyit, hogy ami megéri és tudom hogy beleölök 200-300 órát jó sok idő alatt azt megveszem, ha meg tudom hogy játszok vele 5 órát, akkor meg minek. Max steam leárazáskor, az túl nagy szemfényvesztés sokszor, aminek nehéz ellenállni😆
0
0
0
0
szilver avatar
na igen..ez jogos így belegondolva jobban.
0
0
0
0
kaizinger avatar
ezt mond a fejlesztő csapatnak is!
Minek csináljanak játékot ha 1x er kijátszák utána meg csak a polcon rohad...
0
0
0
0
szilver avatar
Elég a gépre költeni 😃 Nemhogy még játékra is,amit 1x megunok/kijátszok és onnantól kezdve a polcon csak hever tovább érintetlenül több 1000 évig 😃.
0
0
0
0
Ermac avatar
Érthető a szigorítás, és jogos! (Srácok okosan is meglehet oldani a warezolást nem kell noob módjára oda hányni mindenhez 😉 )
0
0
0
0
kaizinger avatar
régen az emberek egymást tanitották meg mindenre mit hogy kell !
Ma meg már csak kéregetés meg és ha azt mondod hogy megmutatod hogy kell jó nagyot "sz-rnak bele" csak a játék legyen meg és kész!
0
0
0
0
96HORVATH69 avatar
Én is azt hittem, hogy tilos eddig is. De nem is baj ez a ,,Szigorítás". Találja fel mindenki magát, ha valamivel nem tud játszani és le kell tölteni valamit hozzá. Én sem szoktam linkekért kuncsorogni, hiszen egy logikus ember csak tudja hol kell, mit keresni.

De legyen is betartva.

Utóirat: Google a barátod 😃
0
0
0
0
gigazte avatar
Itt leginkább azzal van a probléma, hogy a fiatalabbak nagy része nem tudja használni a google-t! Mindig látni kuncsorgókat,"valaki pls egy linket", "honnan lehet letölteni", aztán sokakat bűnre is csábítanak ezzel! Az a legnagyobb gond ezzel, hogy a tagok kb. 5%-a, ha elolvassa a szabályzatot, és még sokan vannak olyanok is, akik nem értik a warez fogalmát! Tudom, hogy alkalmazkodni kell a társadalomhoz, de manapság a lustaság nagy úr lett, és ha valaki már a szádba rakta az ételt, akkor azért többet már nem küzdesz, és kéregetsz, és kéregetsz! Azért belegondolni is rossz, hogy 5 év alatt mennyivel másabb lett az emberek felfogása! Régebben egy-két okostojáson kívül teljesen steril volt a környezet, és nem kellett akkor az emberek figyelmét újra, és újra felkelteni a szabályzatra!
0
0
0
0
Bronson avatar
azt hittem ez eddig is tilos...
0
0
0
0
Arnybiro avatar
HyperxPlus ugyan úgy fognak attól tölteni. Nem akarok "vészjósló" lenni, de ha most is ugyan úgy lesznek mint mikor előzőleg bevezették akkor 1 hónap múlva már mindenki nyugodtan osztogathat megint warezt senkit nem fog érdekelni.
0
0
0
0
no avatar
Ejha micsoda szigorítások 😃 ejnye bejnye a töltögetőknek. 😃 😃
0
0
0
0
MrLightningbolt avatar
Lizard: am ja konzolra is kb ugyanúgy kijön minden törve mint pc-re
tgabika969: ami tényleg jó azt én is meg szoktam venni, de most én se akarok fizetni valamiért amiről később játék közbe megtudom hogy egy hulladék vagy olyan bugos mint az állat vagy csak unaloműzőnek való főleg amennyi játékot kiadnak kicsit sokba lenne
0
0
0
0
no avatar
Gerdzso: Attól ugyan úgy lehet beszélgetni warez kapcsán.
0
0
0
0
PhantomVII avatar
krisz1299
csak egy új játék az 10k fölött van már ha jól tudom pont októberben jön ki 3 nagyobb cím,majd novemberben még 2 ,és nekem nincsa csak úgy 50 ezrem,hogy megvegyem mind,de ha olyan címekről van sző,amiket tudom,hogy jók,akkor támogatom a fejlesztőt/kiadót.(ME,Borderlands)
0
0
0
0
Gerdzso avatar
Na ez egy jó dolog, nagyon utáltam mikor benéztem egy játék adatlapjára, mert meg akartam tudni valamit, de csak azt láttam, hogy a tört verzió így, a crack így nem jó stb... ennek remélem vége lesz.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Nem mindenki tud kiadni 2-3-4 ezer forintokat egy játékért... Az egy dolog, hogy megvesz egy játékok pl. 2000 Ft-ért de azzal nem sok ideig lesz el.
0
0
0
0
Lizard avatar
krissz1299: Konzolon ugyanúgy megy a warez...sőt, nem kell mindig a PC-seket bántani😉
Hozzátenném a PC-re való optimalizálás manapság nagyon gyenge, még jó, hogy letölti az ember mielőtt szembesül vele, hogy esetleg nem is fut a gépén normálisan!
0
0
0
0
Arnybiro avatar
MrLightningbolt annyiban igen, hogy nem lehetett linkelni, torrentes linkeket stb.. kiírni, de amúgyis mindenki leszarta ki mit rak ki. Kíváncsi vagyok meddig lesznek figyelmeztetések osztogatva ezért, és mennyi idő után lesz megint "semmis" az egész, és csak úgy tessék-lássék módjára marad életben, plusz egy szabályként.
0
0
0
0
Pii89 avatar
Hozzászólás megvonásában kéne részesíteni X ideig. 😃
0
0
0
0
krisz1299 avatar
Codokat sajnálom. Azért nem veszem meg mert kb 1500-6000 online játékos van ergo "alig" játsznak vele. Rohadt sok letöltő miatt. Nem tudom miért nem tudnak az emberek 2-3-4 ezreket sajnálni bezzeg a konzolosok 15 ezreket adnak ki 😲 (én is konzolrol váltottam pc-re. olcsóbbak a játékok és next gen játékokkal is tudok játszani igaz nem maxon de tudok )
0
0
0
0
Stark1001 avatar
Erről pont egyik nap olvastam valamelyik oldalon, hogy pl. azért jönnek ki a játékok előbb Konzolokra, mert a konzol piacon nagyobb a bevétel, és az optimalizációtól is megkímélik magukat a fejlesztők. Ez nem csoda, hiszen manapság mindent le lehet kalózkodni netről, és így minek csinálják meg PC-re a játékokat, hogyha 1 hónap múlva már fent lesz több millió darab a játékból torrent oldalakon?! És akkor még azzal is foglalkozzanak, hogy a kisebb gépekre nézve szépen fusson az adott játék... A bele fektetett munka gondolom nem éri meg a fejlesztőknek.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció