Steam Machines: a Valve eltávolította a főmenüből

Szerző: xoki | 2018. April 02. | hír | 11 hozzászólás

Néhány évvel ezelőtt a Valve megpróbálkozott belépni a hardver piacára a Steam Machines projekttel. A Steam Machine sokak számára egy újfajta konzolt jelentett, ellenben kiderült, hogy egy Linux-alapú, előre összeállított PC-ről van szó. Ezeket a különböző kereskedések több formában és méretben kezdték el árulni.

Úgy tűnik, a Steam Machine nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ugyanis a Valve eltávolította azt a kezdőoldalról. A hardver menüpont alatt a HTC Vive, Steam Link és a Steam Controller látható csak. A Steam Machines már nincs ott, de az oldal ettől függetlenül még elérhető direkt rákeresve, illetve a link birtokában is meglátogatható.

Hozzászólások: 11
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
xCube avatar
Érdekes elképzelés volt de a támogatás hiánya nem nagyon engedte elterjedni a Steam OS -t. Az sem segített a helyzeten, hogy a Windows -os mini PC -k is egyre erősödtek, régebbi kiszuperált SFF irodai masinákat is lehetett használni a nappaliban, gyakorlatilag feleslegessé tette a Steam OS -t. Mondjuk ha nagyobb lenne a Linuxos játékbázis Steam -en, akkor több esélye lenne, de így sanszos, hogy hamarosan az OS is kukázva lesz, nem csak a Steam Machine.

Maga a kontroller amúgy egy érdekes darab, ez a dupla touchpad egyáltalán nem olyan rossz, mint ahogy sokan gondolják, csak meg kell szokni és jól kell beállítani. Nyilván nem verekedős játékokhoz készült... .
0
0
0
0
Zsohi avatar
Néhány hegylakó fejéből pattant ki az ötlet, szóval nem kell ezen meglepődni.
0
0
0
0
carl18x avatar
Milyen hardver lett volna ezekbe? 😃 + ami a még fontosabb milyen áron 😃
0
0
0
0
💬 2
Simon21 avatar
@carl18x: Azt nem tudom mi van bennük de kb ilyen 500-600 dolláros áron adták!
0
0
0
0
TeMeRolEee avatar
@carl18x: Ezeket ne úgy képzeld, mint egy sima konzol, hogy kötött a hardver, hanem minden cég olyan konfigot rakott össze a steam machine égisze alatt, amilyet csak akart. Amennyiben fix hardverrel szállították volna, talán esélyesebb lett volna, hisz külön optimalizálást csinálhattak volna a gépekhez.
0
0
0
0
CsonkaBenyo avatar
Hát, én még nem is hallottam erről... 😲
0
0
0
0
no avatar
Nekem ezek a Steam PC-k teljesen kimaradtak. Mivel akarták eladni egyáltalán?
0
0
0
0
KalmarErik avatar
Hát nem csodálom, hogy miért nem tudták megvetni a lábukat a hardver piacon, pl. azt a földöntúlian sz+r kontrollert mai napig nem tudom felfogni, hogy létezhet. 😃
0
0
0
0
💬 2
DavidHUN avatar
@KalmarErik: Próbáltad már? Mert nekem van, és sokkal jobban tetszik, mint PS/XBOX controllere. 😃
0
0
0
0
KalmarErik avatar
@DavidHUN: Volt "szerencsém" egybe PlayIT-n még 2015-ben (azóta sem mentem ki). Valszeg a készítők is nagyon komolynak gondolták és Plants vs. Zombies-t nyomathattam rajta. 😃
0
0
0
0
hashimoto avatar
Hatalmas veszteség az emberiség számára.. 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció