Sokkal jobb lehet majd a Firefox Quantum a Chrome-nál

Szerző: xoki | 2017. September 28. | hír | 27 hozzászólás

Réges-régen az Internet Explorer volt a böngészők királya, de már rég nem azok az idők járnak. Jelenleg a Chrome a legnépszerűbb böngésző, de úgy tűnik, a Mozilla most a sarkára állt és egyre kiemelkedőbb fejlesztéseket végeznek el a böngészőjükön.

A fejlesztéseket követően a Mozilla bejelentette a Firefox Quantumot, amely kétszer gyorsabb lesz a Firefox 52-től és úgy tervezték, hogy kihasználja a több maggal rendelkező rendszerekben rejlő erőt. A bejelentésre még tavaly sor került, de most benchmark eredmények mutatják, mire is lesz képes a Quantum.
Az új verzió a RAM használaton is javítani fog, és akár 20%-kal kevesebbre lesz szüksége, mint eddig. A Firefox Quantum jelenleg a béta fázisban van.

A teljes verzió megjelenése pedig november 14-én esedékes.
Íme az említett videó, amelyben a Firexfox Quantum és a Chrome összehasonlítása tekinthető meg.

Hozzászólások: 25
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
AdamArcher24 avatar
Már régóta sokkal jobb 😀
0
0
0
0
weber90 avatar
Én nem is tudtam, de már Quantum használtam mert alapból FF Beta verzióval böngésztem, de anno még túl lassú volt ezért Vivaldi-ra váltottam.
Chrome és Chrome Cannary-ban munkás dolgokat intézek. Lehet újra vissza térek a FF-ra személyes használatra... Mert most ez a verzió villám gyors...
0
0
0
0
santakigyo avatar
Lehet kövezni de nagyon sokáig exploreres voltam.Mikor bejött az Edge vagy mi azonnal váltottam is mert az valami szutyok szar lett.
Firefox amit használok,telon a chrome.De a gépen mindkettő van,igazat megvallva gyors mindegyik.
Az évek alatt sokat fejlődtek.
Viszont a hírnek örülök,kíváncsian várom,bár nekem amire én használom most is tökéletes.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Hééé Fígyú Haver te melyik Sátáni böngészőt használod haver? Jah hogy mind1 mert ugyan abban a kézben vannak és a feladatuk ugyan az 😃 Központi megfigyelés 😀 A Sátán mindenkit figyel !
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@MaximumGame: Unalmas ez a központi megfigyelés dolog, mindenki ezzel dobálózik ha böngészőről van szó. Akinek annyira nem szimpi az köttesse ki a netet, csókolom.
0
0
0
0
kailee avatar
azért érdemes megnézni min tesztelték

Running on hardware: Acer Aspire E 15 E5-575-33BM 15.6-Inch FHD Notebook (Intel Core i3-7100U 7th Generation , 4GB DDR4, 1TB 5400RPM HD, Intel HD Graphics 620, Windows 10 Home)

Nem ártott volna valami jelenkori gépen is. Vagy legalább SSD vel vagy egy 7200 RPM es HDD vel.

jó látni hogy fejlődik a FF de kb most ezzel a nagy fejlesztéssel csak felkapaszkodott a mostani böngészők szintjére. újdonságot nem hordoz magában, azon kívül hogy egyes oldalak valami oknál fogva gyorsabban töltődnek be. kíváncsi lennék azért az átlag betöltésre. cpu, mem használatra.

Ahhoz képest hogy a Chrome később jöt létre még is előrébb van mint FF. és mindig a chrome hozta meg az út törő változásokat.

[LINK]
0
0
0
0
gerikember avatar
szerintem is az opera a legjobb 😎
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
Annak idején nálam sokat rakoncátlankodott a Firefox valamelyik verziója. Akkor tértem át a Waterfoxra. Teljesen elégedett vagyok vele. De azért teszek egy próbát az új foxival. Chrome marad a táblagépen 😀
0
0
0
0
💬 1
Andris18 avatar
@vladtepes2: Waterfoxról nem is hallottam. Megnézem hátha van earthfox meg windfox. 😂
0
0
0
0
ogre077 avatar
Opera 6 éve használom, legjobb
0
0
0
0
susguy avatar
Eleinte Firefoxot használtam, egyrészt imádom a rókákat, másrészt úgy sem próbáltam mást, a Firefox pedig működött. Egy jó pár éve váltottam át Chrome-ra, mert egy-két dolog, ami kellett nekem, nem volt elérhető Firefoxon, azóta pedig mindenben csak jobb volt, többek közt a már előttem is említett szinkronizáció miatt.

Én is hallottam a legendákat, hogy a Chrome szereti a RAMot zabálni és be tud lassulni, ennek ellenére még a régi gépemnek se kottyant meg, hiába nyitottam meg rossz szokásomhoz híven tonna számra a lapokat, plusz a programok amik éppen futottak a háttérben. Nem tudom az az ember mit művelhet, akinek sikerül belassítania, a világ összes weblapját próbálja betölteni egyszerre?

Aki eddig is Firefoxot használ, annak nincs oka nem örülni, de ez a videó csak egy bolhafing, ha a Chrome-tól (vagy akármelyik más böngészőtől) akarnak csábítani át embereket.
Egy pislogásnyival gyorsabban tölt be egy kereső oldal amit épeszű ember nem is használ, hova szarjak? 😆
0
0
0
0
no avatar
Jó tudni, hogy jó a Chrome. Ahányszor én használtam mindig is egy szutyok volt. Ezért használtam mindig inkább Fox-ot.
0
0
0
0
hekli96 avatar
Nem a gyorsaság miatt használtam a chrome-ot idáig se és ezután se azért fogom, hanem a a szinkronizáció miatt, ami minden eszközömmel működik már évek óta hiba nélkül. Régen használtam foxot, operát, safarit mindent amit csak találtam. Majd nagybátyám ajánlotta a chromot mikor kijött az első teljes verzió. Azóta ez van minden gépemen és ezt is telepítem mindenkinek alapból.

Lehet már beleraktak hasonlót a többi böngészőbe is, de ebbe már annyi minden van, hogy pár secért nem fogok minden szart áttölteni oda. A mai eszközökön meg pont keresztbesz@rom, hogy mennyi ramot eszik a böngésző. Ha meg nem 2sec alatt hozza be az oldalt hanem 0,8 azt is, ezek már szinte érzékelhetetlen különbségek a mai konfigoknál és internet sebességnél.
0
0
0
0
💬 1
reszler112233 avatar
@hekli96: Már nem azért, de Firefoxban is van szinkronizáció. Csak létre kell hozni egy fiókot a Sync-be és bejelentkezni. Feltolni felhőbe amit akarsz és kész. Azután más gépben bejelentkezel a Sync-be és már teszi oda is fel amit előtte feltoltál.Én így vittem át asztali gépemről a mentett könyvjelzőket, és a jelszavak is vele együtt. Így ott nem kell minden egyes oldalt beírnom, és ahol regisztrálva is vagyok nem kell mindet beírogatni csak simán bejelentkezni.
0
0
0
0
hackpet avatar
Chrome-t használok nagyon régóta,viszont ki fogom próbálni az új Firefox-t
0
0
0
0
Krissz avatar
Leszedtem, tesztelni, és kellemesen csalódtam. 😀 Hozza azt amit a régi verziókban is szerettem, szép, egyszerű, gyors, VÉGRE 😃

Kb 10 évig használtam a tűzrókát, 2.0.0.14 el kezdtem, és egészen ez év elejéig használtam. Mert ez év elején meg elégeltem azt hogy egyre tetűbb, lassúbb lett, verziórol verzióra ... Nehéz szívvel, de megkellet válnom tőle (Ha futott a Firefox, más nemigen mehetett mellette, annyi erősorrást zabált nálam. Meg az állandó "Kezdjük a rossz hírrel, ez a lap összeomlott" Meg a kurv@ anyád 😃 4-5 oldal volt megynitva jó néhány esetben, mindig a YouTube miatt, de sokszor egy egyszerűbb oldallal is kifagyogatott/összeomolgatott.)

Azóta Chrome ot használom, és felüdülés volt. Most kipróbálva a Quantum verziót, látok némi reményt, hogy Hátha,...Hátha faxa lesz megint, mint régen 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Én évek óta Firefoxot használok gond nélkül. Ha az lelassul nálam akkor sem az ő hibája hanem a neté, ugyanis akkor egyik böngésző sem gyorsabb tőle még a Chrome-sem. Inkább a saját védelmi rendszere tol ki velem, de az ritka mint a fehér holló. Néha néha tanúsítványt mit kér és nem tölt be valamit, ekkor használom az Edge-t. Bár ez 100-ból egyszer ha megtörténik.
Amint megjelenik végleges verzióban én biztos leszedem és kipróbálom.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Firefox ot utoljára vagy 3.6 ot használtam, így is marad 😂
ha gyorsabb is lesz, akkor se váltok, nekem jó a Chrome is. max letesztelni leszedem.
0
0
0
0
Der Fuhrer avatar
Világéletemben Firefox-ot használtam, ezután is azt fogok.
0
0
0
0
💬 2
gamerINSANEdad avatar
@Der Fuhrer: Teljes mértékben igazad van. Ugyanígy vagyok a Chrome-al. 😆
0
0
0
0
Larten avatar
@gamerINSANEdad: Ba... bakka! 😆
0
0
0
0
FoLey avatar
Legutoljára Firefox 24.6.0 ESR-t használtam ami megfelelő sebességel ment. Volt Operám és jelenleg Chrome-t használok megelégedve. Firefoxnak nagyon felkéne kötni a gatyáját.
0
0
0
0
Patex12 avatar
Erre kíváncsi leszek. Eddig Chrome-t használtam mindig. Néha-néha előjött a Firefox is,de mindig lemaradt a Chrome-hoz képest.
Remélem most fordul egy picit a kocka! 😀
0
0
0
0
Wihay avatar
Csak így tovább Firefox, csak a Chrome is fog lépni erre egy szintet az biztos.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Wihay: Hát persze hogy ki fog, hisz nem fogja hagyni azt hogy mindenki át álljon a firefoxra 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció