PUBG: több mint 1 millió csalót tiltottak ki januárban

Szerző: xoki | 2018. February 05. | hír | 21 hozzászólás

A BattlEye egy új adatot tárt a PUBG játékosok elé, amelyből a kitiltott csalók száma derül ki, és bizony egy elég nagy számról van szó, ha figyelembe vesszük, hogy csak a januári kitiltottakról beszélünk.

Összesen 1 044 000 csaló szembesült méltó büntetésével a januári hónap folyamán, és további lépésekre lehet számítani ezzel kapcsolatban. Az első lépés a Steam Családi Megosztás blokkolása volt, amelyet egy új anti-cheat megoldás követ majd, amelyről bővebben itt olvashattok.

Jó látni, hogy a fejlesztők sok időt fektetnek a csalók kitiltásába, amely főleg egy ilyen népszerű online játék esetében elengedhetetlen a teljes játékélmény elérése céljából. Természetesen mindig lesz olyan, aki átcsúszik a vizsgálaton, de most az új anti-cheat program segítségével a legtöbb olyan program, amely a játék fájljaival babrál, kitiltásra kerül, mint ahogy a népszerű ReShade is. Azonnali kitiltást ez nem von maga után, ellenben a játék játszására nem lesz lehetőség, amíg az a rendszereden van.

PUBG: BATTLEGROUNDS
PUBG: BATTLEGROUNDS
PUBG: BATTLEGROUNDS
Megjelenés: 2017. December 21. (PC)
Műfaj: Akció, Battle Royale
Fejlesztő: Krafton
Hozzászólások: 19
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
weri avatar
En ezekkel a cheaterekkel ugy b*sznek ki hogy nem banolnam oket hanem akik csalnak szepen az anticheat-el egy kupacba tennem oket es egymas ellen tudnanak csak jatszani. Lehet hogy nagyobb kinzas lenne nekik idovel 😃
0
0
0
0
💬 1
SuperPuma avatar
@weri: Végül is ez egy jó elgondolás 😆 Persze figyelmeztetés nélkül, nehogy egyből feltűnjön nekik
0
0
0
0
zsivko avatar
Anno pont ezért csináltam CS:S szervert, hogy ne legyen gond a csalókkal.
0
0
0
0
ToMiHuN95 avatar
IP-re kellene bannolni. Nem sírántkozni, hogy sok a nyomi hacker, ha engedik, hogy újra vegyék a játékokat bevétel miatt. VPN-nel nem sok kedvük lenne játszani. Bár kitudja. A vac ban is, csak így lenne jó.
Erre meg vannak akik ebből üzemeltetnek yt csatornát itthon, hogy nagy game hackerek.
Végülis csak anyuciék bankszámlája bánja. Majd ha saját maguknak kell pénzt előre keríteni munkából, leszoknak erről.
0
0
0
0
💬 9
Anthern avatar
@ToMiHuN95: IP ban? te hülye vagy :'D az nemold meg semmit, router resi és uj ip cim van.
0
0
0
0
ToMiHuN95 avatar
@Anthern: Mert te aztán nagyon okos vagy! Hány szolgáltónál van dinamikus ip?
Legalább a férgek fele eltűnne. 😊
Ha a steam is zárható lenne egy statikus ipvel, nem tudna új fiókot sem létrehozni.
0
0
0
0
Unstoppable avatar
@ToMiHuN95: Mert szerinted a dinamikus ip az szolgáltatófüggő? 😊 Aranyos. Egy ip-t elrejteni vagy egy ál IP-t láttatni a külső programokkal még egyszerűbb mint maga a csalás pubg-ben 😆😆 Szerinted ha ez így működne akkor te lennél az első akinek eszébe jut? Ülj le egyes. A steamnek pedig nem érdeke hogy ne hozz létre új fiókot, mivel minden létező fiók és az azon lévő BÁRMILYEN tranzakciók pénzt hoznak nekik ha csal az illető ha nem.
0
0
0
0
ToMiHuN95 avatar
@Unstoppable: Most ügyesen leírtad amik feljebb voltak?
VPN-el lehet rejteni a sajátod, “áll” ipvel.
Szolgáltató függő az, hogy dinamikus e az ip vagy sem, igen és az is le lett írva, hogy sajnos a bevétel miatt ez van, nem érdeke.
0
0
0
0
no avatar
@ToMiHuN95: Mi? Ha ip-ben lennél kibannolva akkor csak egy modem/router resi és kész és gondolom nincs ilyen hogy zárol a steam egy statikus IP-vel mert akkor már más..
0
0
0
0
no avatar
@Ember2: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
ToMiHuN95 avatar
Nem kell külön kérni, de még olyan szolgaltatók is vannak akiknek a dinamikus sem változik minden egyes resinél teljesen mindegy mit huzgálsz ki-be. 😂
Én 5 éve vagyok egy szolgáltatónál és még az életben nem kaptam másik ipt tőlük. Pedig van olyan mikor egésznap ki van húzva.
Nem doktoráltam még egyébként és játékot sem ismerem. 😊
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@ToMiHuN95: Nem lenne amúgy sem érdekük az IP ban. Elvégre benne van a pakliban, hogy másik fiókra is megveszi ezt a "digitális művészettörténeti mesterművet"
0
0
0
0
F4T4L 3RR0R avatar
@ToMiHuN95: Az IP address ban semmit sem ér. Ahogy már előttem említették valaki lehet hogy statikus helyett dinamikusan változó IP címet használ (bár ez lehet ISP függő is), vagy ott a router reset aztán a DHCP kioszt egy másik új IP címet. MAC cím alapján lehetne szűrni esetleg mivel az egy elvben fix fizikai cím és azt gyárilag "beleégetik" a NIC-ba. De még ha dinamikusan változik az IP cím és esetleg 1 vagy akár több proxy mögé van bújtatva a gép csak idő kérdése és visszafejthető hogy akkor, abban az időpontban melyik IP címet használta, melyik gépről, mely időpontban, stb, stb, stb.
0
0
0
0
Unstoppable avatar
@F4T4L 3RR0R: Persze, hogy visszafejthető, csak amit Dr TomiHun95 Informatikai Szaktekintély sem ért, hogy ez annyira macerás és hosszadalmas lenne "szolgáltató" részről, hogy pl a pubg esetében ahol milliókról beszélünk kb fél évente tudnának bannolni x számú embert, különben a csalók ip címének keresgélésével menne el a fejlesztési idő is...Nem véletlenül nem használják és nem is használták SOHA egyetlen nagyobb online játéknál sem az IP alapú bannolást. Ahol mégis ott hamar rájöttek, hogy semmi értelme. Ráadásul még mindig opció a VPN is. Sokkal jobb megoldás amit a pubg kezdeményez, hogy akinek mókolva van a játéka az repül. Csak hát ez sem végeleges megoldás, ugyanis amint rájönnek hogy a szürő milyen fájlokat keres, néz vagy mi kell neki a hitelesítéshez, elkezdnek majd olyan csalásokat csinálni amik áttudnak csusszanni. akkor meg kb ugyanaz lesz a helyzet mint most a denuvonal, foltozgatják updatelik, a csalók is foltozgatnak updatelnek és sose lesz vége...
0
0
0
0
hashimoto avatar
Én eddig eggyel sem találkoztam 😃
0
0
0
0
TheXperia1 avatar
Mindig ha játszok vele akkor nyomatom az aimot, no recoil stb 😀 Elegem lett abból, hogy csalnak rengetegen. 10 játékból kb 1 meccs normális.
0
0
0
0
Wihay avatar
A lényeg hogy egy jó játék. Reméljük pár éve és senki sem fog rá emlékezni mármint a játékra.
0
0
0
0
💬 1
V1VOnX avatar
@Wihay: A jó játék kifejezés eléggé illetlen erre a címre 😃 .
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Pont a csalók miatt nem játszok ilyen stílusú játékokat! 😆 Mint pl. a CSGO!
0
0
0
0
💬 1
Mizushio avatar
@Gyrger72: Én a hisztis 10-15 évesek miatt + a csalók miatt nem. 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció