Nem létezik a Half-Life 3

Szerző: xoki | 2017. January 12. | hír | 32 hozzászólás

Egy névtelen Valve bennfentes állítása szerint nem létezik olyan, hogy Half-Life 3. A Game Informer tagja, Andrew Reiner tette közzé azt az interjút, amelyben ez a személy mesél a játék jelenlegi állásáról. Reiner óvatosan áll hozzá, mivel az interjút mindenféle megerősítés nélkül tette közzé, de bízik a forrásaiban.

Az említett forrás még olyanokat is említ, hogy a várva várt 3. epizód akár RTS vagy élőszereplős választásokkal teletűzdelt játék is lehetett volna.
A Half-Life 3-mal kapcsolatban az alábbi fontosabb információk olvashatóak az interjúban: „Kétlem, hogy elkészül még. Ha valakik a Valve-nál olyan ötlettel rukkolnak elő, amely izgalmas, akkor létrejöhet. Ez nagyon nehéz lesz a jelenlegi állás szerint. Amikor egy Half-Life projekttel kapcsolatos ötlet felbukkan, de hirtelen eltűnik, egyre nehezebb lesz egy újjal előrukkolni. A Half-Life 2-t egy harmadik epizóddal bővíteni szinte esélytelen. Talán valahol, valamikor egy különálló dologgal befoltozható lesz majd a rés. Pont ezért nem beszélnek róla egy ideje."
Persze ez csak egy kis részlet az interjúból, amelyből kiderül, hogy nem dolgoznak a játékon és nincsenek tervek sem. A teljes interjú elolvasható itt.

no cover
no cover
Half-Life 2 Episode Three
Megjelenés: Törölve
Hozzászólások: 32
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
AdamArcher24 avatar
Azért nem lesz mert ott a CS:GO. Rengeteg bevétel van belőle. Pedig HL3mal 2x több lenne a bevételük mint a CSGOval
0
0
0
0
kmetovics avatar
Pont most nézem a TheVr-tól a Half Life-os videójukat 😀
0
0
0
0
santakigyo avatar
Én csak mint feltevést írtam,hogy ha kellene nekik a pénz akkor......
Jelen pillanatban megvan nekik ami a lényeg szóval felesleges feltevéseket kreálni na meg HL 3 várni.
Ha kiakarják adni akkor ki is fogják.
0
0
0
0
susguy avatar
santakigyo:
Mint mondtam, ha orbitális nagy bukás lenne, akkor kihatna a többi dolgaikra is, Steamre (store, market), és a jelenleg kiadott és akítv játékaikra. Többet vesztenének, nem csak anyagilag.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Milton nem hiszem,hogy létezik még olyan kiadó,fejlesztő aki a pénz elé helyezi a játékosokat és azok igényeit.
Ha kellene nekik a lóvé akkor is kiadnák ha az egy orbitális nagy bukás lenne.
0
0
0
0
TheXperia avatar
Egyik részt se szerettem. Nagyon nem jött be nekem.
0
0
0
0
susguy avatar
Green_Pioneer:
Azt ők is tudják, hogy a játék mindenképpen jól adna el, a probléma az hogy a játék milyen lenne. Az első és második rész a korukhoz képest tudtak annyit és olyat mutatni amivel tényleg kitűntek, nem csak a saját műfajukon belül. Ma már ez azért jóval nehezebb olyan keretek közt kivitelezni, ami tényleg rendkívül egyedi, hű marad az előző részekhez (többek közt nem vált műfajt), és olyan gépigénye legyen hogy ne robbanjon fel mindenki gépe már attól hogy ránézünk a játék parancsikonjára. Ha nem felel meg a játék a ma már amúgy is embertelen elvárásoknak, hiába adott el jól a játék, elég csúnya visszhangja lenne, ami náluk kihatna a többi címeikre és a Steamre is.
Nem hiszem hogy a VALVe nagyon rászorulna egy kickstarterre 😃

Kívülállóként a legkönnyebb azt mondani, hogy mé' nem csinájják mán meg, ez a cikk pont azt magyarázza meg, hogy ez miért nem ilyen egyszerű.
Persze csinálhattak volna ők is CoD-ot a Half-Life-ból, de nem tették.
0
0
0
0
Green_Pioneer avatar
fura, mert az ember azt hinné, hogy egy ennyire népszerű játék kiadása még akkor is jócskán megtérülne, ha a kivitelezése gyengécskén sikerülne. vagyis a profit valószínűleg garantált lenne, rengetegen fizetnének be egy esetleges folytatásra, és adnának bizalmat, netán ha arról van szó még pénzt is, hogy a játék fejlesztési munkálatai elindulhassanak...
0
0
0
0
atemi105 avatar
Szegény Gordon, ilyen fiatalon nyugdíjba kényszerül.
0
0
0
0
susguy avatar
MaTpr0f + Unstoppable:
Ismerem a "mondást", ettől sem lesz több értelme, az irónia pedig nem ezt jelenti.
We use to make money, now we make more.
We used to make games, now we make free content, updates and improvements to our current games.
Attól még hogy kevetem a kettőt, nem lesz irónia, ez csak egyszerű hétköznapi logika, ugyanúgy dolgoznak.
Még mindig le van írva a cikkben, hogy miért nincs új rész 😀
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Majd ha a Valve mostani vezetői kihalnak és a cég túléli azt... Akkor majd azok fognak ülni a székeikben akik most otthon játszanak és hl3-mat akarnak. Addig ez bukó.
0
0
0
0
no avatar
az a komoly tekintet...😆dd Gordon Freeman szomorúsága rejtőzik benne...nincs HL3 😞 😃
0
0
0
0
Unstoppable avatar
Milton: 900h+ CSGO no para ombre 😎 Csgo, és a Dota folytatások, amire én gondoltam az bármiféle eredeti új content, amit a valve ha visszanézek utoljára a portal képében volt képes felmutatni, ami igazad van, jóval több is mint 7 éve volt én még a második részre gondoltam) de látszik nem olvasod el amit az emberek írnak 😆 Amiről mi beszélünk és amire a "We used to make games, now we make money." - Valve idézet utal az, hogy a Valve ül a babérjain és nem csinál sőt nincs szüksége arra hogy új játékot csináljon mert köszönik szépen így is megy a szekér és ezért is nincs HL3...
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
Lehet, hogy még elkészítik valamikor.El is adhatják a jogokat másnak.
Talán kivárnak...
Ha meg csinálnak egy sz.rt, akkor csak csorbítják a fényét a régi játéknak.
Régen nagyot szólt a Half Life, de most nem lenne egyszerű kiadni egy 3. részt.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nyáron volt egy cikk Gamepodon. Abban is ez volt az indok. Majd ha lesz ötlet, foglalkoznak vele.
(Lassan meg kifog kopni az a generáció, akik ismerik a sorozatot és/vagy igényt tartanak a befejező epizódra)
Spoiler!
Mondjuk én nem sértődnék meg valami Sci-Fi filmen sem 😊 Lenne anyag bőven egy 2 órás mozihoz
0
0
0
0
gigazte avatar
Már vagy 120x olvastam ezt a kijelentést, aztán utána 1 hónapra rá meg jönnek azzal, hogy itt találtak egy bizonyítékot, hogy a játék mégis készülőben van! Teljesen vicces, ami a játékot övezi! A Valve meg csak röhög a markában! A szomorú igazság az a dologban, hogy ők egyáltalán nem kényszerülnek arra, hogy bármilyen játékot is kiadjanak.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Milton:
Ez egy ironizált mondás manapság a HL/Valve-ről.
Aki figyelemmel kíséri a vele kapcsolatos híreket az ismeri.
0
0
0
0
susguy avatar
MaTpr0f:
Mert amúgy a játékfejlesztő cégek nem pénzért dogloznak általában. Legalább olvasnád el a cikket.

Unstoppable: Ezt is csak az mondja a CSGO-ról aki nem játszott vele 😀 Amúgy meg, Dota 2 2013-ban jelent meg, messze van még az a 7 évtől. Persze rajtad is látszik, hogy nem olvastad el a cikket.
0
0
0
0
Unstoppable avatar
A Half-life 3 ugyanazért nem készül a Valve-nál mint amiért semmi egyéb sem, mert hülyére keresik magukat a Steammel, meg az Esport rendezvényekkel(cs, dota) bolondok lennének energiát fektetni "új" címekbe 😃 Ha a CSGO-t nem számítjuk a Valve-nak kb 7 éve nem volt új játéka (és azért lássuk be a csgo is csak egy grafikai ráncfelvarrás a régiekhez képest). Majd ha Lord Gaben birodalma hanyatlásnak indul, talán utolsó szalmalángként elő ficcentenek egy HL3-at 😎
0
0
0
0
santakigyo avatar
Egy lezárást megérdemelt volna a játék.Sajnálom,hogy már csak legenda van belőle.Pedig anno sz összes része nagyot szólt.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
"We used to make games, now we make money." - Valve
0
0
0
0
noPublicFG avatar
Szenzáció!
Nem lépett még ember a Neptunuszra!
Imdoklás megegyezik a "hírben" foglaltakkal.
😆
0
0
0
0
susguy avatar
Nehéz elhinni, de egy olyan cikk aminek talán tényleg van valami igaz tartalma is (még a gépigényes clickbait cím ellenére is), még azért az szerző is megjegyzi, hogy mennyire veszélyes ilyen téren megszólalnia.
Ettől függetlenül túl meglepő dolgot nem mond, ami magyarázat lehet az új rész hiányára; míg az első két résszel tudtak elég nagyot alkotni, ma már (főleg FPS-ek közt) nehéz olyat kitalálni ami nagyot robbanna, itt pedig a VALVeról van szó, csak minőségi játékot adnak ki. Ők tudják mikor kell megállni, nem úgy mint pár másik sorozat...
0
0
0
0
GD_josh_hun avatar
Az a baj, hogy ez is a Duke Nukem sorsára jutna, mert hiába Half Life, akkor is ma már annyira széles a választék, hogy elég nagyot és forradalmit kéne alkotni, hogy az üssön, mert egy klasszikus játékmenet ma már nem rúg labdába, az új meg nem biztos, hogy hű lenne a sorozathoz és felháborodást keltene, így a készítőknek ez elég darázsfészek. Teszem hozzá, nem játszottam egyik HF-fal sem, de egy ilyen idős és ennyire kultusz játéknál ezek a rizikók.
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Kár érte,én imádom a sorozatot 😃
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
nesh019: A Half-Life 2 több mint 12 éves, és az Episode Two is elmúlt kilenc. Szerintem nem nagy meglepetés, hogy nem dolgoznak rajta gőzerővel, ennyi idő után azért csak elkészült volna, ha nagyon akarják.
0
0
0
0
nesh019 avatar
Ez Vicc, miért nem?... kedvenc játékom, és így *** el az egészet, tönkre teszik az embereket.... 😞 Simán létrehozható lenne, csak akarniuk kell, mert több millió rajongó akarja, eladható is lenne, egy nagyon jól kidolgozott Co-oP rendszerrel, de amúgy ha csak simán single lenne akkor is eladási rekordokat döntene, persze ha jó lenne a játék amit kiadnak mert ha elbaltázzák szerintem lerombolják az emberek a Valve-t x)

Várható megjelenés: 2025 x)
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Azért én még hiszek benne, hogy halálom előtt kijön.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Ezt mobdjuk kb. még búvárlap-szinten lévő hírnek sem nevezném. 😂

Egyébként meg úgy is azt mondhatnak, amit akarnak. Majd ha lesz (valóban) HL3, mondjuk kijön/kiszivárog az 1. előzetes róla, akkor szóljon valaki. Az már majd hírnek is fog számítani a HL3-al kapcsban. Addig viszont csak klikkbééét az összes
0
0
0
0
Sztrelok avatar
Majdnem meglepődtem 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció