Nem lesz új Assassin's Creed játék 2019-ben

Szerző: xoki | 2018. August 22. | hír | 41 hozzászólás

A Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot elárulta, hogy 2019-ben nem fog új Assassin's Creed játék megjelenni, hanem az Assassin's Creed Odyssey bővítésére fókuszálnak majd.

Az Assassin's Creed Odyssey októberben jelenik majd meg, és megjelenését követően folyamatos frissítésre számíthatnak a játékosok. Mivel két játék egyszerre készült, ezért kaptunk 2017-ben és kapunk most is egy új részt, ellenben 2019-ben megint szünetel egy kicsit a széria, ahogy 2016-ban és 2008-ban is.

Mivel volt már rá példa, ezért nem túl meglepő döntés, főleg ha figyelembe vesszük azt az információt, mely szerint az Odyssey sokkal terjedelmesebb lesz, mint előde, az Origins.

Assassin's Creed Odyssey
Assassin's Creed Odyssey
Assassin's Creed Odyssey
Megjelenés: 2018. October 05. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: Ubisoft Bucharest, Ubisoft Kiev, Ubisoft Montpellier, Ubisoft Montreal, Ubisoft Quebec
Hozzászólások: 38
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
carl18x avatar
Valamelyik nap pont erről beszéltem egy haverommal hogy a mai játékokba már nincs akkora kihívás. A GTA 5-ben nem igazán volt olyan pillanat amikor vért izzadtam volna küldetés közbe. Ennek ellenében a Vice City azért okozott meglepetéseket, akár csak a San andreas. Igaz évek alatt én is jobb lettem, elsőre át tudom vinni nehézség nélkül az OG loc küldetés is 😃
Mai világban a játékok azért lettek könnyebbek mert manapság nem divat hogy a játék kihívást nyújtson a játékosnak. Már nem azt a világot éljük ahol ha egy részen elakadsz 5X újra kezded, egyből felmegy steamre és lehordja a játékot mindennek. Régen nem volt ilyen lehetőség, annyiszor kezded újra ahányszor nem megy 😃
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@carl18x: Részben.

Korábban azért ha vettél egy játékot 10-12.000.-ért azért megbecsülted és nyüstölted amíg tudtad, kerestél hozzá tartalmakat az újságok cd mellékletein vagy a 128/64-as neteden. Vagy beszereztél egy trainert hozzá.

És igen, visszhang nem nagyon volt, pláne nem olyan szintű mint most, ami egyik napról a másikra megállíthat egy játék fogyást, pl a 0. napos negatív review-k tucatszám és máris oda az előretervezett több ezres fogyás az első hónapra.

Nehézség most is van ha keresel olyan játékot. Inkább a könnyebbség abból adódik, hogy szélesebb réteg foglalkozik vele, ezt kombinálva a visszajelzésekkel, egyértelmű merre felé megy a fejlesztési irány. Ha az az igény, hogy könnyebb legyen, az lesz. Ha az az igény hogy legyen benne multi, lesz.

Majd meglátjuk az Odyssey mennyire lesz terjedelmes.
0
0
0
0
no avatar
Szerintem itt több probléma van.

Az egyik az ár.
Jelenleg az "elfogadott" AAA ár az 60€, átváltva kb 19440.- vagyis számoljunk 20.000.-el. Mára már a kiadók-készítők - felesleges vitázni most hogy a gonosz kiadó lehúzza a szegény programozót és művészt, vagy hogy a szegény kiadó nem tud mit csinálni ha a fejlesztő ekkora összeget akar a termékéért, a vita szempontjából lényegtelen - ezt keveslik. Az okait is most felesleges kutatni, hiszen mondanak sokfélét, drágult az élet, a fejlesztési költségek, a marketing, mert meleg van, mert hideg van, lényegtelen. Pár cikk szerint a kiadók-készítők a jelenlegi 60€-t akarják feltornázni 100€ környékére már évek óta, hogy nekik megérje a játékfejlesztés. Ennek a célnak az eléréséhez sok mindent bevetettek az elmúlt években, és az ingame mikrotranzakciók is részben ezért kerülhettek bele az "egyszer kifizeted és játszol" vagyis buy to pay, b2p címekbe. A mikrotranzakciók részei voltak a lootboxok és a fixen itemeket, xp-t akármit adó ládák, vagy éppen az opció hogy a a sapka megjelenítést kikapcsolhatod, esetleg különféle "szolgáltatások", mint karakter átnevezés, változtatás, vagy plusz tartalomnak mondott dlc-k és season passok.
A lényeg, hogy a 60€ felett fizess még kb fele annyit, hogy legyen egy teljes játékod. Ugye elég csak az alapjáték 60€+30€ seasonpassos játékokra gondolni.

Single vs multi
Nem az AC: O volt az első single game amiben fizetős "segítséget" vehettél igénybe. Volt már hasonló jóval korábban is, pl a Mass Effect 2 esetében, ahol geart vásárolhattál bioware pontokból amit persze valódi pénzért lehetett vásárolni. És mindkettő masszívan single játék.
Tehát, single vs multi.
Egyfelől a single játékát mindenki úgy játsza ahogy akarja. Senkinek sincs joga hogy leszólja a másikat érte, mert mondjuk teljesen csalással viszi végig vagy mert fizetős szolgáltatásokat vesz igénybe. Senkinek semmi köze hozzá. Én is használtam csalásokat single játékokban. Volt amelyiket megbántam, volt amelyiket nem. Volt ahol második nekifutásra használtam csak, hogy a történet másik ágát gyorsabban végignyomhassam, és volt hogy azért mert végtelen élet végtelen lőszerrel volt kedvem hentelni az adott időszakban.
Másfelől ma már ismét ott tartunk, hogy jelenleg már nem elég a 60€ alapjáték és a 30€ season pass, kell még több bevétel a kiadóknak-készítőknek, így bekerülnek a mikrotranzakciók. Mindenki úgy játszik singleben ahogy akar, de egy valamit érdemes figyelembe venni. Ha a single gamekben a mikrotranzakció beváltja a kiadók-készítők hozzá fűzött reményeit, akkor az terjedni fog. Egyre több single játékban fog megjelenni, egyre nagyobb hatással. Személy szerint én nem szeretnék egy olyan játékot, ami 60€ alap + 30€ season pass, hogy a történet kerek legyen, és mellette kb kötelező 3-5 lootboxot venni, mert máskülönben a farmolásra elmegy 20+ óra, vagy máskülönben nem tudsz az adott játékban továbbjutni, mert a továbbjutáshoz szükséges kulcs lootboxból eshet, persze véletlenszerűen.
Multiban a 60+30 mellet a mikrotranzakció csak kozmetikai itemeket adhat, a jelenleg elfogadott íratlan normák szerint, ingame előnyt nem. Ebbe persze nem tartozik bele a különféle xp boosterek és társaik, melyek nem egy multi játékban jelen vannak, a legkülönfélébb formákban. Ám ezek ellenére számos játékban lehet pénzért fegyvereket is vásárolni: Division, Wildlands, Watch Dogs, Assassins Creedek. Igen, a példában mind mind Ubi cím, de az a véletlen műve, tekintettel arra hogy ezeket a címeket végignyomtam, de példába bele kerülhetett volna a Mass Effect 2, Mass Effect Andromeda amiket szintén lenyomtam.
Multi játékok esetében szintén több felé érdemes figyelni.
A F2P multik esetében a mikrotranzakció és lootbox az, ami miatt az adott játék fut még. Abból van bevétele a kiadóknak-készítőknek. Itt is volt egy kisebb lootbox lázadás, mely során el lett érve hogy valamit csak adjon, ne legyen üres az adott lootbox amit 1-5€-t vásároltál. Plusz efelett megjelentek a különféle "előfizetések" is, melyek jellemzően xp boostot, cradit boostot adnak. Pl WG World of Tanks, World of Warships, vagy a Blizzard Heroes of the Storm.
B2P multik esetében is megjelentek a lootboxok és társaik, ami várható volt, hiszen a F2P gamek sikeresen bevezették ezt a modellt.
Ám gyakran még ez is kevés és megfejelik havidíjjal is az adott multi élményt, lásd a Blizzard World of Warcraftját. Megveszed 45€ -ért, majd 10-12€ havidíj mellett vásárolhatsz szolgáltatásokat 10-30€-ért, hátasokat, kozmetikai cuccokat 10-30€-ért.

folyt...
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@requiered_poster: Folytatás...

Játékidő
Nem tudom mindenkinek fontos-e, számomra az, hogy az adott 60€-s alapjáték tartalmazzon elegendő játékidőt. Az elegendő idő nálam 40 óra körül van. Ha ennél több van benne és az nem feltétlenül eszetlen farmolás akkor számomra jó vétel volt, pl Division 1, végeredménye 320 óra, igaz abból vagy 100 a végén farmolás volt, de volt célja és láttam a végét, volt haladás.
Ha egy 20€s játékban nincs csak 5 óra kaland, akkor az számomra rossz vétel, pl Star Trek Bridge Crew 4 óra single tartalom, utána random ismétlődő feladatok, céltalanul, vagy Titanfall 2, 8 óra single történet és annyi.
DLC-ket Season Passokat elvből nem veszek. És bár van amihez kellett volna a teljesebb képhez, pl Divison 1, nem bántam meg végül hogy nem vásároltam meg őket, mert a Division esetében pont a beharangozott/elvárt tartalmaz nem hozták a DLC-k.

Mindenki maga dönti el, hogy melyik játékot veszi meg, támogatva ezzel a kiadók-készítők munkáját és döntéseit. Ami jobban fogy, annak lesz folytatása, az vezethet be újabb és újabb trendeket. Fel lehet hívni egymás figyelmét az esetleges problémáinkra egy trenddel kapcsolatban, de ezt meg lehet tenni kulturáltan is, személyeskedésektől mentesen.
0
0
0
0
enslaved avatar
Nagyon várós, az összes mikrotranzakciójával együtt. Ma már alapnak kellene lennie egy komolyabb single játék esetében hogy mindenki úgy vásároljon segítséget hozzá ahogyan akar. Senki nincs rá kötelezve, az előző rész esetében sem attól függött a végig játszás esélye hogy vásárolsz e hozzá segítséget vagy sem. Multi esetében már más a helyzet, ott azért jogtalan előnyhöz juthat akinek a bőre alatt is pénz van, azt még én sem díjaznám annyira azért, habár abszolút hidegen hagy a multi, biztos nem kezdenék miatta tüntetéseket szervezni.
0
0
0
0
💬 24
no avatar
@susguy: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
enslaved avatar
Nem érdekel a CheatEngine, nem örök életet vagy energiát akarok beállítani egy játékban, sajnálom hogy ezt nehéz megérteni. A sértegetést meg fejezd be ha egy mód van rá. Ne fájjon már annyira ha valakinek nem jelent problémát kifizetni ezeket az összegeket és él is vele. Amikor a gépem meg a srácok gépeinek tettem fel az adatait az volt a baj, most meg az hogy elítélem a torrentet, stb. Van olyan amivel nincs baj?
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
enslaved avatar
Nem igazán értek ezekhez a CheatEnginekhez, sok játék esetében képtelen voltam a gyerekeknek is előhozni olyan játékok esetében ami túl nehéz volt nekik, ezért is jó ha mindent meg tudsz venni, elég hozzá egy bankkártya meg a PayPal. Ahol be tudtam hozni a magam részére egyszer egy ilyet az pont a Dark Souls 3 volt, de ott csak akkor nem hal meg az ember ha örök életet állít be (legalábbis nekem marha nehéz volt, de érdekes módon ezért nem reklamált senki), különben van aki egy ütéssel a másvilágra küld. Mondjuk az ilyen aljas játékoknál van értelme a God Mode - nak.
0
0
0
0
enslaved avatar
@susguy: Ez már a butaság szintje, bocsi. Ha azt nézzük én az emberekért is dolgozom, és ha jól csinálja ezt valaki jól is kereshet vele, ez csak természetes. Ha ez a 3 lehetőség állna fenn nem a kék gombot nyomnám meg elhiheted.
0
0
0
0
enslaved avatar
@susguy: Neked is mondom, ne sértegess, én sem teszem, hacsak nem akarsz úgy járni mint egy kolléga aki 3 napja még itt volt, ma meg már..................Mondjuk ő aljas is volt, nem csak szimplán beszólogatott, de már ezt is kezdem unni. Nekem ez a véleményem, fogadd el, te meg töltsd a torrentről a játékokat és véletlenül se fizess semmiért. Rendben?
0
0
0
0
susguy avatar
@enslaved: A véleményed alapján minden játékot tönkre kéne tenni, mert nem bírsz játékot végig vinni anélkül, hogy csalásokért fizess. Amíg az a véleményed, hogy az ilyen gusztustalan üzletpolitikát támogatni kell, fogadd el, hogy nagyon sok ember szemét szúrni fogod a saját akaratodból, amit teljesen jogosan nem fognak szó nélkül hagyni.
Rendben?
0
0
0
0
enslaved avatar
@susguy: Ha fizetni kell valamiért az gusztustalan, ha ingyen van az oké. Világos. Egy szóval nem mondtam azt hogy nem tudok végig vinni egy játékot csalások nélkül, őszintén szólva az android fizetős rendszerét leszámítva az AC Origins volt az első ahol éltem ezzel a lehetőséggel, és tudod jót szórakoztam vele mindenféle idegeskedés nélkül. A gyerekeimnek is tetszett a játék, és ennyi idősen nehéz elmagyarázni még hogy pl. azt a halformájú kardot szerezzék meg majd játék közben. Nagyon is van jövője az ilyen mikrotranzakcióknak, és ameddig csak single játékok esetében van jelen nincs is vele semmi baj.
0
0
0
0
susguy avatar
@enslaved: Ha egy játék a kezdő áráért is megéri az gusztustalan, ha csak külön ráfizetéssel lehet élvezni az oké. Világos.
Persze hogy az AC volt az első ahol éltél ezzel a lehetőséggel, mert ez az (egyik) első játék amiben van ez a lehetőség. Még saját magad is bevallod hogy az opció nélkül csak idegesítő lett volna a játék. Mondjuk azok alapján amiket írsz csoda hogy a New Game opciót megtalálod anélkül hogy a supportnak fölajánlanál egy száz eurós utalást csak segítsenek elindítani a játékot. Abban az irgalmatlanul naiv tévhitben élsz, hogy az ilyeneket nem használnák ki a cégek, közben azt sem veszed észre hogy már az AC is pont ezt csinálja.

Mivel tudom hogy úgy is emlegetni fogod megint hogy ingyen meg torrent, találj ki valamit amit mondani is akarsz ezzel, mert egyedül te emlegeted, senki nem mondta itt hogy ingyen akarná a játékokat vagy warezolni.
0
0
0
0
enslaved avatar
@susguy: Tévedsz, nem volt idegesítő, anélkül is végig vittem kíváncsiságból, és végig jó volt az egyensúly a harcok és a craftolások között, egyáltalán nem volt frusztráló, így természetesen a következő részét először mindenféle segítség nélkül fogom elkezdeni, és csak akkor fogok csaláshoz folyamodni ha valóban lehetetlennek fog tűnni valami számomra. A gúnyolódást meg abba lehet hagyni, nem ismersz, fogalmad sincs róla ki vagyok, a végén lehet alulmaradnál egy komolyabb témában mint a játékok.
0
0
0
0
susguy avatar
@enslaved: Ne aggódj, azok alapján amiket itt írsz csak rettegek a gondolattól hogy bármilyen komolyabb témában kelljen hallanom az eszméidet.
Nem állítottam hogy ismerlek, minden pontban csak arra reagálok amiket itt írsz.
0
0
0
0
enslaved avatar
@susguy: Itt azt írom le ami nekem vagy a gyerekeimnek jó, amiket nem bánok ha jelen vannak a játék iparban.
Ha gondolod 3 nyelven is eldiskurálhatunk immunológia témában, ígérem ha te jössz ki győztesen visszavonulok😉
Valószínűleg azért nem csinálhatom annyira rosszul, ha ennyire nem érdekel mi mennyibe kerül.
Egyébként meg már nagyon eltértünk a lényegtől. Egy dolog van, ami nem lehet probléma senkinek, leírom még egyszer: Amennyiben single játékok esetében lehetőség van a mikrotranzakciókra, az egyáltalán nem baj, multi esetében már igen. Ha egy single játék esetében mikro nélkül játszhatatlan lesz a játék, az megint probléma, de ha lesz ilyen arra majd csak akkor térjünk vissza (mondjuk a Dark Souls - ok vagy a Cuphead ilyenek, de erről ugye megoszlanak a vélemények). Ezeket vannak sokan aki végig tudják szenvedni, nekem szórakozás helyett az ilyesmi nem hiányzik. Szóval mondom, akkor kell visszatérni erre ha valóban nem lehet egy 20 ezer forintos játék single részében tovább haladni ha nem fizetsz érte még további összegeket. Számomra ez jelentené a szemétséget (az androidot ne vegyük bele, az eleve arról szól hogy fizess). Mondjuk a notórius warezolókat ebben az esetben nem sajnálnám, bár gondolom a crackerek erre is találnának valami megoldást.
0
0
0
0
Kelori avatar
@enslaved: Most komolyan ott tartunk hogy a szakmabeli tudásoddal akarsz vitát nyerni? Akkor vitakozhatunk mondjuk kozmológiáról is, de attól még hogy én többet tudok róla, se jobb, se okosabb ember nem leszek nálad, és mégcsak igazam sem lesz feltétlenül ebben a vitában.
Elmondom hogy szerintem mi a probléma. Lassan 10 éve tartó trend az hogy a játékok zöme egyre könnyebb. Persze egy AAA-s címnek aminek széles rétegek előtt kell tetszelegnie nehéz egyensúlyoznia aközött hogy kihívást is jelentsen, de közben ne legyen teljesíthetlen sok ember számára. Mégis egyre inkább a teljesen casual playerek felé nyitottak a fejlesztők aminek hatására ma ott tartunk hogy sok játékot egy szobanövény intelligánciájával is végig lehet vinni.
Én azon a véleményen vagyok hogy egy játék (főleg a kaland / RPG játékok) igenis nyújtsanak kihívást. Kényszerítsen rá hogy taktikázzak, gondolkodjak, legyenek benne fejtörők, számítsanak a döntéseim. Ettől lesz interaktív, ezért szerettem bele anno a játékokba. Ha gondolkodás nélküli kikapcsolódásra vágyom akkor olyan jellegű filmet nézek vagy zenét hallgatok.

Magánvélemény szóval tessék úgy is kezelni.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Kelori: Azon nem igazán segít a gondolkodás amikor tízen törnek rád te meg ott állsz egy alap karddal a kezedben mert nagy valószínűséggel úgyis lecsapnak. Nem vagyunk egyformák, nem is baj, már leírtam párszor hogy az igazi kihívást az élet kell hogy adja, a játék, zene, filmek jelentik a kikapcsolódást. A Világegyetem kialakulása, fejlődése engem is mindig érdekelt, lehet róla beszélgetni ha akarod. A lényeg hogy ez is magánvélemény, ezért kéretik úgy is kezelni😀
0
0
0
0
susguy avatar
@enslaved:
Egy dolog van, ami nem lehet probléma senkinek, leírom még egyszer: Amennyiben single játékok esetében lehetőség van a mikrotranzakciókra, az egyáltalán nem baj, multi esetében már igen.

Ezzel (legalább) két gond van:
Nem egy rózsaszín buborékban élünk, hanem a való életben. Egy ilyen lehetőséget garantáltan kihasználnának a nagyobb cégek. Ha tetszik ha nem, az AC jelenleg is pontosan ezt csinálja. Te is tudod mi történik az androidon, tudnod kéne azt is, hogy működik ennek a lehetőségnek a kihasználása. Ha azt látják, hogy ennek sikere van, és van esélye terjeszkedni, meg fog történni, hogy a játékból már nem csak DLC-kre elegendő mennyiségeket vágnak ki a kiadók/fejlesztők és dugnak DLC-k mögé, hanem már az olyan kis dolgokat is mint a lőszer és életerő pakkokat is meg tudnak nyirbálni, hogy még többet próbáljanak ki kaparni az emberek zsebéből. Igen, tudjuk, a seggedet is pénzzel törlöd, te megengedheted magadnak, hogy percenként vegyél valamit, a baj hogy rajtad kívül léteznek pármillió másik ember, akiknek igen is sok lenne, hogy a 60€-s ár mellett még külön költeniük kelljen arra is, hogy a játék élvezhető legyen.

A másik, hogy te szent jogodnak véled, hogy csak mert pénzed van, követelheted egy fejlesztőtől hogy a te igényeidhez hajlítgasson egy játékot, jelen esetben legyen opció arra hogy könnyebb legyen. Sajnos ez egy sokkal elterjedtebb eszme, mikor a játékosok minden szarért könyörögnek aminek semmi keresni valója a játékban, de neked sikerült továbbfejleszteni.
A játékok jelentős része valamilyen kihívásról vagy kihívások sorozatáról szól. Ez nem vélemény, ez tény. Még az Assassin Creed is. Amíg van egy elvárt feladatod, amit el kell végezned, egy kihívást végzel el, legyen az kisebb vagy nagyobb, a te esetedben legyen annyira kicsi hogy már nincs is. Ez is a kikapcsolódás egy formája. Ha neked az adott játék nem érződik úgy mint egy kikapcsolódás, akkor nem neked való. Ha egy Dark Soulsot nem élvezel, akkor nem pénzt hajigálsz a monitorhoz, hogy számodra élvezhetőbb legyen, hanem játszol mással.

Tudom, a falnak beszélek, neked a fű akkor is kék marad és egy rózsaszín buborékban élünk ahol minden cégnek kötelező azzal teleszemetelni a játékot amire kedved van csak mert gazdag vagy (ne aggódj, nem felejtettük el, tudom hogy szereted hangoztatni). De mikor azt látom, hogy valaki tényleg arra buzdítja a nagyobb cégeket, hogy ilyen gusztustalan módon húzzák le a játékosokat, csak mert nem bír betelni azzal hogy mennyi pénze van és megengedheti magának hogy másnak szar legyen, az már egy kicsit sok. Mindegy, eddig bírtam, a maradék ép elmémre való tekintettel leállok.

Warezolos beszólásnak pedig megint semmi értelme és koze sincs a dologhoz. Leírtál egy másolásvédelmet ahol a fizetős játékosoknak kell pluszban fizetnie egy olyan védelemért ami csak a kiadót védi és azt is csak ideiglenesen.
0
0
0
0
enslaved avatar
@susguy: A stílusodból ismét simán leszűrhető volt hogy elsősorban az irigység beszél belőled, de ezt már megszoktam ebben az országban, tenni semmit, csak a másikat okolni mindenért. Az android a kezdetektől kezdve így működik, a számítógépes játékok esetében pedig még mindig nem volt olyan játék ami ténylegesen mikrotranzakciót igényelt volna, így ezt kár is felhozni egyelőre. Azt írod majd vérszemet kapnak a készítők ebbe az irányba, de ez egy marhaság, mert attól hogy páran élünk ezzel a lehetőséggel az emberek zöme meg sem veszi majd magát az alapjátékot sem, azaz nem előrébb lesznek hanem hátrébb, ennyire ők sem hülyék. Az általam említett játékok (Dark Souls, Cuphead) pont az a kategória ahol fel lehetne róni a készítőknek hogy irdatlan nehezek, már-már játszhatatlanok sokaknak, szóval ezekhez képest a mikrotranzakciós lehetőséggel is kecsegtető AC pl. igazi gyerekjáték.
0
0
0
0
carl18x avatar
@enslaved: Te csak Szimplán nem tudsz játszani 😀 Igazat megvallva pont ez az ami a mai játékokban történik. A GTA 5-ben se volt egy küldetés se amit kihívást jelentett volna, ellentétben a San andreas, Vice City azért volt pár izgalmas pillanat 😃
Itt pont az a cél akinek van pénze és nem tud játszani fizessen. Csak mert egy játék nehéz még nem jelenti hogy rossz is. Persze a Dark Souls szerintem is a tul nehéz kategória.
0
0
0
0
carl18x avatar
@susguy: Kemény kép kiégtem rajta 😃
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@enslaved: Nincsen rákényszerítve senki az tény, de olyan "praktikát" csinálnak belőle egyes cégek ,hogy anélkül csak egy szenvedéses grind van nélküle, az meg már csa ka msáik része a pofátlanságnak, hogy más előnyt szerez azzal mert neki van pénze ilyesmire elszórni a pénzét, és tényleg szórni, mert általában drága minden.
0
0
0
0
enslaved avatar
@YoRHa 2B: Single játékok esetében semmilyen előnyre nem tesz szert senki, mert nincsenek ellenfelek.
0
0
0
0
Napil avatar
@enslaved: Egy ideje olvasgatom itt a kommenteket s engedjék meg hogy én is leírjam gondolataimat az egész mikrotranz akciós világképhez .A mai világban sajnos (vagy nem ) ki hogy látja minden de minden-ben benne van a pénz lehúzás lehetősége ilyen olyan árnyaltabb formában nem csak a játékiparban de maradjunk annál akkor. Hogy ön ( bocsánat a magázódásért ha zavarja de profil alapján jóval idősebb mint én s tiszteletet meg kell adni.) szeretné hogy vagy pontosabban nem ellenzi a mikro tranzokat játékokban teljesen szíva joga s hát miért ne lenne ha valóban annyit keres mint állítja s miért lenne másként igazából még teljes joggal meg is lehet érteni mert azok a pottom nem tudom pontosan nem mozgatott soha egy AC-sem na jó kicsit a Black Flag de csak a kalóz téma miatt nem tudom mennyibe kerültek ezek a single pak csomagok tipp-ra 10-11€ közt mozoghatnak -nos nem nagy pénz igazából semmi ami teljesen jólvan hiszen őn az aki meg dolgozik azért a pénzért s senkinek semmi köze hozzá mire költi. Milton kollége elenszenvét ahogy én látom az váltja ki hogy minden-be s minden hova mikro tranzokat s aki nem használja az rá *** alapon s valóban egy-két alkalommal tényleg így hatott az írása melyet meg győződésem hogy abszolúta nem szándékosan fogalmazta meg . S ez az örökös harc a torrent-eredeti téren meg sajnos valóság az hogy nem mindenki engedheti meg magának ezeket a dolgokat s igen tudom mindenki a maga sorsa útja kovácsa ebben teljes mértékben igaza is van . S eszerint élek én is nem tudom mennyire érdekel bárkit is de leírom ha már téma én is építem a jövőmet s büszkén igen én büszke vagyok rá NYE egyetem tagja vagyok s mint tanári pályán építem az utam jelenleg osztatlan angol/történelem tanár hogy majd 5-6 év múlva nekem is jobb fizetésem legyen mint az átlag mert a mester képzést is meg csinálom s nem titok hogy egyetem szeretnék tanítani 10-15 éven belül . Viszont sajnos egy fél év most pottom 320000Ft s igen van diák hitel én is felvettem de egyszer azt is vissza kell köhögni így a torrent/eredeti témára egy darabig nem nagyon engedhetek meg magamnak " felesleges " kiadásokat ebbe benne van a gépfejlesztés is igazából már azt is bánom hogy 1.5 hónapja vettem egy ps4-mert az a pénz is jól jönne főleg hogy tervezzük az össze költözést a párommal na szóval kis kitérő után szégyen nem szégyen nagyon vártam a f1 2018 shadow of Tomb Raidert-de 99% hogy le torrentezem őket majd vagy 1 év múlva egy jobb leárazás keretében s igen tudom van CDkeys honlap meg hasonlók de na azt nem használok s kész elvek meg mindenek. Egy dolog biztos Doom s Cyberpunk így vagy úgy de itt fognak csücsülni mellettem dobozban 😀 Az egész lényege hogy mikor kirobban egy kalóz/eredeti vita kérem gondoljon bele nem midenki azért piszkosabb módon szerzi be mert szarik a fejlesztőkre s ha ingyen is lehet mér nem másik meg az is igaz hogy senkinek nem kellene azért önnek menni mert van rá keret s mint mondtam ez így van jól semmi baj nincs vele még pénz van a világon mindig lesz szegényebb gazdagabb . Kelori kollégával pedig teljes mértékben egyet értek a mai játékok nehézség s értelmi szinten egy ázott meg taposot zsák fos halmaz közt mozog hard nehézség meg kimeről abban hogy az AI csak a játékost látja vagy 10000000% sebez a kis OP vízi pisztolyával az meg nagy kihívás . Lényeg a lényeg hogy ha nem muszály nem menjünk egymásnak fölöslegesen ez egy össze tartó oldal kellene hogy legyen mást nem aki ide regisztrált az érdeklődes egy mindenkinek Informatika hogy azon belül mi az megint mást de mindig lesz közös téma ilyen körben s arra kérek mindenkit ha tehetem néha lássunk bele mindenki helyzetében mind 2 oldalnak s egyből menjen a sárdobálás. Nos ennyit szeretem volna akinek volt birka türelme s végig olvasta köszönöm szépen. s tovább szép napot mindenkinek vagy estét 😃 .
0
0
0
0
enslaved avatar
@Napil: Megkérdezhetem hogy magyar állampolgár vagy e? Ha igen és tanári pályára készülsz a helyesírásodra kicsit jobban figyelj oda, mert szinte értelmezhetetlen volt olykor. Nincs itt semmilyen sárdobálás, vélemények vannak, amelyekből senki nem enged😀
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
@enslaved: Sokáig gondolkodtam, hogy megszólaljak-e a témában, végül úgy döntöttem, hogy be kell szálljak a vitába. Először is szeretném leszögezni, hogy mindenkinek joga van vélményt formálni, és ki is nyilvánítani azt, azonban most mégis szeretnék két indokot is megadni, miért nem érdemes minden egyes alkalommal hangot adni a mikrotranzakciókkal szemben való szimpátiádnak.

1. Ha minden alkalommal ugyanaz a mondanivalód, ugyanazokkal az érvekkel támasztod alá, és ugyanúgy nem hagyod meggyőzni magad mások által, akkor tökéletesen felesleges vitát indítani. Szerintem az aktív tagok többsége (de én egészen biztosan) álmából felkeltve is tisztában van az álláspontoddal ebben a témában, olyan sokszor hangoztattad azt az utóbbi időben.

2. Generálsz egy vitát, aminek semmi értelme, és senkinek sem jó. Eddig egyetlen alkalommal sem sikerült meggyőznöd senkit, és téged sem nagyon győztek meg soha. A legtöbb esetben nem sokan értenek veled egyet, és te ezt tudod is, sőt, annak is a tudatában vagy, hogy ez egy kényes téma a többség részére, és sokak tyúkszemére fogsz rálépni (ehhez elég vetni egy pillantást a hozzászólásod által generált kommentháborúra). Ha tudod mindezeket, mégis minek indítasz vitát? Illetve ha tudod, hogy megosztó lesz az, amit írsz, hiszen eddig minden alkalommal az volt, akkor miért lepődsz meg az emberek reakcióján? Persze lehet mindenkit irigynek nevezni, meg (részben jogosan) felháborodni, hogy miért sértegetnek, de akkor minek indítod el a lavinát?

Ez volt az utolsó alkalom, hogy megszólalok ebben a témában. Lehet ezután személyeskedni, az életkorommal dobálózni, de nem fogok erre válaszolni. Tudom, hogy későn írok, mert ez a kommentháború már lement, de szeretnélek megkérni, hogy ne indíts el egy következőt.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Tyrion Lannister: Ha nekem van egy véleményem, ahhoz akkor is ragaszkodni fogok ha másoknak nem tetszik, és ha kell leírom ezerszer is. Nem állok be a sorba csak azért hogy mindenki elégedetten távozzon. Olyan ez kicsit mint a politika, ha kell ott is leírom ezerszer hogy nem Orbán az oka annak hogy kint egy hónapja 40 fok körül van a hőmérséklet😉 Olvastam már ilyeneket is, csak azért. Lehet mindenben egyetérteni is, bólogatni, stb., de akkor éppen a vita lényege veszik el. Amikor az SSD kapcsán írtam hogy a HDD kezd lejárt lemez lenni, hogy nem kizárólag a betöltési ideje gyorsul sok esetben a játékoknak ott is le lettem hurrogva, szóval ne haragudj, de én olyan ember vagyok aki a végletekig kitart a saját véleménye mellett. Szerencsére az élet eddig még mindig engem igazolt. Egyébként a korodhoz képest teljesen normálisan írsz, az elképzelésed sem lenne rossz, csak tudod az ember nem helyeselhet valamit amivel nem ért egyet.
0
0
0
0
no avatar
Ókori csatangolással nincs semmi gond, de mikor egy játéksorozat az egymást követő kiadások következtében az egyik alapvető elemét veszti el akkor egy idő után már nem ugyanannak a sorozatnak a része kellene hogy legyen. AC cím még mindig jól cseng, de az Ubi már párszor meglépte hogy új IP-t alkotott, közepes körüli sikerrel a témában. Division 1, Watch Dogs 1. Plusz egy új IP ami AC előzménysorozat lehetne, simán beleférne.

AC sorozat szerintem túlnyomórészt a különleges fegyverarzenálnak és mozgáskultúrának köszönhette a sikere egy részét. Ebből az arzenálból kikerült az alkarpenge az Originsben és jó eséllyel az Odysseyben sem lesz benne.
Durva hasonlattal, de Doom lehet BFG nélkül? Halo lehet Jeep (Warthog vagy mi volt a neve) nélkül? Star Wars játék lehet fénykard nélkül (Még a Rogue One végére is csak bele kellett rakni)? Persze, lehet, de nem biztos hogy mindenki vevő lesz rá aki megvette volna, ha a kihagyott tárgyak benne lennének.

Be fogom zsákolni, igaz nem megjelenés napján, mert bár kedvelem az ókori görög történelmet és kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle, de ennek közel sem lesz annyi köze az AC-hoz, mint az Originsnek, és zavar hogy AC címkével árusítják. Így persze hogy a nagy kedvenc AC2 vagy a Black Flaghez lesz hasonlítva.

El lehet menni orvgyilkosok nélküli irányba is, meg is tették korábban már, csak éppen Watch Dogsnak hívták azt a játékot.

Elődökről is lehet érdekes játékot alkotni, sőt, jó pár nagy totál kép nagyon is hasonlított az elődök városáról egy szépen felépített Anno 2070es nagyvárosra, tehát el lehet indulni arrafelé is, másik sorozatcímmel, és senki sem hozná fel, hogy de hát ez nem is AC.
0
0
0
0
DeaD_ReapeR avatar
Hali. A Unity és a Syndicate után elég sok panasz volt, hogy nincs normális AC játék. Utána viszont Ubiék elhozták az Originst melynek a témája az ókori Egyiptomba visz. Sokaknál ez is kiverte a biztosítékot mert hű de klafa végre Egyiptomba caplathatok de várj miez? Jaj hát nem is vagyok Asszaszin. Eleve az origins egy eredettörténet. Ebben megtudtuk hogyan vált Bayek a főhős az első Asszaszinná. Az Odysseynek ugyan ez lesz a lényege. Igen lehet mocskolódni meg kifejzni a nem tetszést a játékkal kapcsolatban de a lényegen nem változtat. Ez lesz a következő bőr ezt kell szeretnünk vagy keressünk mást amivel játszhatunk. Az Odyssey témája pedig az origins előttre visz minket ahol a görög Leonidasz leszármazottjaiként barangolhatunk az ókori Görögországban és végre megtudhatunk mégtöbbet az Éden ereklyékről és végre kibővíthetjük tudásunkat kik is voltak azok az Elődök. Ugyanis a játék fősztorija őket helyezi a középpontba. Az Assassin's Creed univerzuma is jó nagy és bizony nem csak az Asszaszinok és Templomosok harcáról szól. Ha nincs rejtett penge már nem is vagy Asszaszin? Jó ebben tényleg nem leszünk azok, de nálam bejön már maga az hogy ókori birodalomban csatangolhatok és harcolhatok. Egy újabb hős életét vehetm fel avatáromnak. Természetesen senki ne vegyen magára semmit senkinek sem akartam beszólni mindenkinek joga van megosztani a véleményét én is csak ezt tettem. Aki megveszi annak jó játékot, hangulatos kalandokat és kimerítő harcokat kívánok, aki pedig úgy dönt hogy nem kívánja az újabb bőrt annak kívánom hogy találjon egy másik játékot ahol jól érezheti magát 😀
0
0
0
0
no avatar
Idén sem lesz AC game. Az Odysseynek legalábbis nem hinném hogy sok köze lenne a klasszikus AC történethez.

Pár éve bejelentette az Ubi hogy leállnak (talán a For Honor és Wildlands utáni játékokra utaltak) a dlc-season pass mizériával, és jelenleg mintha a Divison 2-nél is ezt hangoztatnák. Ehhez képest az Odyssey is season passos lesz, Gold verzió 100€-ért.

csibeszke37:
scifi AC-t akarsz, van. Ráadásul két rész is kijött már. Watch Dogs 1 és 2. Helyenként eléggé scifi mindkettő.
0
0
0
0
csibeszke37 avatar
Most azonnal felakasztom magam. Hogy lehetnek ennyire szívtelenek Ubiék? Remélem a köv. részben is lesz sólyom ami feltérképezi az egész terepet. Nehogy már nekem keljen mindent megcsinálni. Ja és a köv. rész legyen sci-fi témájú, az még úgy sem volt.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Hát nem tudom... Én Origins-ből megvettem a Gold Pack-et és élvezem minden percét, mivel jóval olcsóbb mintha minden dlc-t megvennél hozzá. nem mellesleg a gold pack tartalmaz season pass-t meg all dlc pass-t... Mindent gyakorlatilag, és ha októbertől vársz mondjuk karácsonyig, akkor le is van árazva az alapjáték árára és megveszed és boldogság.

Sajnos a Ubisoft is elkezdte a rengeteg pénzért megvásárolható cucc árulását, de az igazi játékélményhez semmi szükség rájuk. Én mit régimódi játékos, a történetet, és a dolgok felkutatását élvezem, és sokkal jobb és sokkal többet ad az élményhez, mintha megvenném... Ez a mostani 12-16 éves korosztálynak van kitalálva, akiknél az a menő, hogyha minél több pénzt nyomatnak bele a játékba, és valójában nem is tudnak játszani, de szaladgálnak a beleölt eurókkal...
0
0
0
0
💬 1
susguy avatar
@AMDMonsteR:
Sajnos a Ubisoft is elkezdte a rengeteg pénzért megvásárolható cucc árulását

>elkezdte

Eddig is erről szólt az egész sorozat, csak most már a megvásárolható cuccon belül is vannak megvásárolható cuccok.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Végre leállnak, komolyan mondom ezek az AC-k már olyanok mint a Fifák.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
Unstoppable avatar
2018-ban ez a természetes 😂 Játszani egy játékkal az annyira 2005. Sokkal jobb ha kifizeted érte a 60eurot aztán még 60-at szépen apránként, csakhogy már a játék legelején epic legendary premium dolgaid legyenek, amikkel elpusztíthatatlan istenségként végigrohanhatsz a játékon 8 óra alatt, aztán hátradőlsz és büszkén mutogatod a haveroknak steamen a credits képernyőt a megjelenés után 1 nappal, hogy "hö nézzétek ge*ik én má kijátszottam, neked meg még meg sincs?" 😆 A DLC-k Season passok még hagyján, de pénzért skippelni a játékelemeket(csak mert originsben is volt ilyen) kb olyan hogy szeretnék egy gyereket, de nem szeretném felnevelni, inkább adjatok egyből egy 18éveset készen...😶 Persze amíg van rá vevő...😊
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció