Mekkora hatással volt a Ryzen a piaci árváltozásokra?

Szerző: xoki | 2017. April 13. | hír | 17 hozzászólás

Az AMD-nek sikerült egy olyan CPU-szériát létrehoznia, amely ha nem is győzi le teljesen riválisát, de a közelébe került, ezzel ismét elfoglalta helyét a CPU-k piacán.
A Ryzen hivatalos bejelentése után sokan arra számítottak, hogy kialakul majd egy harc az Intel és az AMD között. Ennek hatására kialakult két csoport: az egyik csoport nagyobb árváltozásra számított, mivel úgy gondolták, az AMD felveszi majd a versenyt a konkurenciával. A másik csoport pedig egyszerűen úgy vélte, az AMD lealázza az Intelt, ezzel árcsökkentésre kényszerítve a céget. Úgy tűnik, egyik sem lett igaz.

Amerikában a Ryzen megjelenése után pár nappal estek le kicsit az árak. Igazából csak a Core I7 6700K esetében volt kiemelkedő a maga 25 dolláros csökkenésével. A leárazott CPU-k azóta már ismételten kicsit drágábbá váltak.
Európában, főleg az Egyesült Királyság területén figyelhető meg árváltozás. Érdekes módon a Ryzen termékek ára volt az, amely elég kiemelkedően leesett a megjelenés óta. A Ryzen 1700, a Ryzen 1700X és a Ryzen 1800X mind-mind olcsóbbá váltak.

Úgy tűnik, az AMD termékei nem voltak kihatással az Intel árlistájára, legalábbis annyira biztosan nem, ahogyan azt sokan hitték.

Hozzászólások: 17
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SuperPuma avatar
90es évek végéig a Voodoo volt a szupersztár a Glide technológiával.
Aztán kezdett a D3D megerősödni.
ATi gyártott DDraw kártyákat is.
0
0
0
0
xeon pc game avatar
Ati8821 -Pokman Egyet értek veletek Itt már én is leírtam értelmetlen a vitahttps://gepigeny.hu/hir/bejelentesre-keszul-az-n…vidia-1153
0
0
0
0
Pokman avatar
Ati8821-nak volt az egyetlen értelmes hozzászólása

amióta processzorokat kezdtek el gyártani ott volt az AMD és az Intel is, amióta videókártyákat kezdtek el gyártani ott volt az ATI amit ugye megvett az AMD, hogy a GPU piacra is betörjön és az nVidia megjelenéséig nem is volt riválisa (mondjuk ez a rivális lehagyta egy picit) és mégis fennmaradt SŐT....
lehet itt szidni az AMD annyit amennyit akarjátok de jóval nagyobb teljesítmény 2 piacon második lenni, mint 1 piacon elsőnek
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
küldeném a Punnany Massiftól az "Engedd el" című számot HGabe nek és mindenkinek aki szereti 😃
ezen az oldalon "néha" szelektív látást kell alkalmazni...
0
0
0
0
GamerFater82 avatar
Hgbe

1: Írtam hogy OFF olvass vissza.
2. A mások degradálása megint csak nem helytálló mert mint írtam én itt senkihez sem szóltam kivéve a cikkhez.
3. Az hogy általánosságba a "világgal" hogy személyeskedem, NEM tartozik RÁD . Megteszem mert megtehetem mert ez a szabad vélemény! Senkit sem bántottam meg maximum a TE kis lelkedet ezek szerint mert csak TE vette magadra és igen mindaddig míg nem nevezek meg valakit addig bármi lehet a "tisztem" ahogy én gondolom" 😃 (ettől szép ez az egész szólásszabadság dolog 😃 )
4. Szóval akadj le rólam, és a véleményemről. Tudod: Akinek nem inge.. 😃
0
0
0
0
HGabe avatar
Approx:
A véleménnyel semmi gond nincs, azt természetesen szabad, viszont, amikor egy, a témához nem igazán köthető megjegyzést vág be valaki, olyan stílusban, amivel másokat degradál, az már kötözködés.
És nem, nem az én tisztem megítélni, de a jelenlegi tudásom alapján, hogy egy családnak az anyagi körülményei hó végén végén bécsi szeletet, vagy rántott engednek meg, az erős kontrasztot mutat a processzorok árával. 😀
A hozzászólásod pedig általános személyeskedés volt, és még csak nem is burkolt. Az idézőjelek ellenére sem burkolt...
Neked tiszted eldönteni, ki sírjon a hárdverei miatt? Vagy tiszted megítélni, ki nem érdemli meg azt, amit megvett?
0
0
0
0
GamerFater82 avatar
Hgbae
1. Ezt nevezik szabad vélemény nyilvánításnak amihez mindenkinek joga van.
2. EZ az én szubjektív megítélésem és magasról teszek rá hogy kinek tetszik avagy sem.
3. Az mi szociális és mi hardveres az megint nem a te tiszted szerintem, hogy megítéld de ha így is van nem feltétlen kell veled egyetérteni.
4. Senki nem mondta hogy ITT vitázik valaki csupán a cikkhez szóltam hozzá.
5. Én nem személyeskedtem itt senkivel általánosságban írtam, javaslom TE se tedd.

NA szép napot!
0
0
0
0
HGabe avatar
Approx:
Na, ezt nevezik "kötözködésnek".
1.:
Nincs vita, csak eszmecsere, maximum komoly nézetbeli különbségek.
2.:
Cseveghetünk itt a családok anyagi helyzetéről, de én észrevettem, hogy ez az oldal inkább a hárdveres témákra van specializálódva, vagyis a szociális gondok megvitatása egy másik site-on sokkal jobbnak tűnik.
0
0
0
0
GamerFater82 avatar
/ OFF --->igazából..... pont lesfosom.....aki 50eft felett vesz procit vagy vga-t a gépébe , az ne sírjon.... vagy ahogy a mondás is tartja : "aki sír attól el kell venni..." -----> van akinek az egész gépe kerül annyiba és mégis boldog 😀
Szánalmasnak tartom arról vitázni hogy melyik gyíkarcú gyártó 70-100-150eft-ot alkatrésze a jobb, amíg van ahol egy családnak kell megélnie egy hónapban ekkora összegekből.
0
0
0
0
HGabe avatar
55? Akkor -játékok esetében- jobban megéri az i5 7400, ami kb 8-12%-kal erősebb, mint a 6400 és 52-55 körül megvehető.

Egyébként...
Azt nem rétem, hogy miért csak a renderelést mutatják be?
Arról sehol nem beszélnek, hogy a folyamat elkészítése közben, amikor Cinema 4D-ben 30-40 objektummal dolgozom, akkor -mozgatás esetén- az i7-essel és egy GTX 980-assal még folyamatos mozgást kapok, ~29-32FPS körül, de a Ryzen 1700X-szel 13-21FPS-t, 1800x-szel pedig kb 24FPS, de ezzel is sokszor visszaesik, csak nem 13-ra, hanem 18-19 körüli értékre.
Azt aláírom, hogy a renderelés pár másodperccel gyorsabban megy végbe, de amíg addig eljutok... Vagy az AMD-nél azt nem tudták, hogy munka közben nem előre leskriptelt cuccot renderelnek az emberek?

(Szerk: most nézegettem, a legolcsóbb helyen is 59.000-60.000 az R5 1400-as, és szerintem az 1500X fölötte lesz.)
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
Szóval még ugyan úgy második, azaz utolsó. Mint GPU-ban.

Köszönjük Emese.Egyáltalán nem lett rossz a Ryzen.Igaz van mit javítani de ami a legfontosabb egy szálon és IPC-ben hajszál híján ugyanott van mint Intel.Csak mondom hogy FX-ekkel itt volt probléma. Ja meg a fogyasztás, alap órajelen perfect a Ryzenek fogyasztás jobb mint az Intel 8 magosoknak, Ryzen 1700X 95W i7-6900K 140w.Igaz a tuning csak 4ghz-ig megy.Teljesitménybe pedig ugyanott van legalább is a munkára használt programoknál legyen az egy szálas vagy Multicore alkalmazás.Ráadásul nagyon jó Frametimokat produkál, nincs microlag jelenség,vaj sima vele a játék azért az FPS mellett ez se utolsó szempont.Szóval az alapok absolute rendbe vannak.Oké,nyers FPS oldalrók rosszabb 8 magos Intelekhez képest, elég sokkal, 2 okból : Mivel nem létezett a processzor nem tudtak rá optimalizálni, a másik az alacsony tuning potenciál.Első most már meg fog oldódni, a második pedig szerintem gyártástechnológiai probléma, remélhetőleg a második generációs Ryzenekre megoldják.Azért ha 4,5-4,6 ghzn járna most is jóval kisebb különbségek lennének.Viszont árban abszolút versenyképes, sőt aki játék mellett dolgozik annak messze a legjobb választás, persze aki csak játszik annak én se ajánlom(egyenlőre).
Amazon Ryzen 1700X:https://www.amazon.com/dp/B06X3W9NGG
(388 dollár)
6900K: https://www.amazon.com/Intel-i7-6900K-Processor-FC-LGA14A-BX80671I76900K/dp/B01FJLAIG0
(1015 dollár akciósan X D)
0
0
0
0
xeon pc game avatar
Az AMD piaci részesedését karácsony után kellene firtatni ez még korai szerintem. Nyár van nyaralás,sport,hobbi inkább arra költenek az emberek ilyenkor a hardverpiac,szórakoztató elektronika pang. Tehát nem ad valós képet a Ryzen jó lett az AMD végre újra versenyben van és ez csak jó a fogyasztóknak.
0
0
0
0
HGabe avatar
Alapjában véve az Intelt részesítem előnyben (több oka is van, de az itt inkább offolás volna), viszont...
Amit az AMD most csinált, az nem "sz*r". Sőt... Hozzájuk képest egy kifejezetten és meglepően jót cuccot dobtak piacra. A baj -szerintem- nem a hárdverrel van, hanem az árával. A szitu ugyanaz, mint volt:
Akik meló miatt vesznek, azoknak a nagyobb %-a nem fog AMD-t venni, éppen a kompatibilitási gondok miatt.(Igen, a Ryzen-nél is vannak, tapasztaltam Photoshop és Cinema4D alatt, a játékos oldalt egyelőre hagyjuk.) Akik viszont játékra akarnak processzort venni, a jelenlegi árazás mellett nem biztos, sőt, majdnem 100%, hogy nem vesznek AMD-t.
Szóval az a mondat nem rossz, a helye megvolna a piacon, csak nem azokon az árakon, amiken megjelentek.
0
0
0
0
kornel244 avatar
Ugyanaz van cpu fronton mint gpu fronton....
0
0
0
0
no avatar
"Az AMD-nek sikerült egy olyan CPU-szériát létrehoznia, amely ha nem is győzi le teljesen riválisát, de a közelébe került, ezzel ismét elfoglalta helyét a CPU-k piacán."

Szóval még ugyan úgy második, azaz utolsó. Mint GPU-ban.
0
0
0
0
Krissz avatar
"...kialakul majd egy harc az Intel és az AMD között"
A harchoz ellenfél is kellene... az AMD nemaz! (még)
0
0
0
0
xCube avatar
Ez annyira nem meglepő figyelembe véve azt, hogy a Ryzen közel sem olyan kiforrott még, hogy mindenki szívesen építsen rá. Sok bottleneck is kiderül azóta, a memóriaérzékenység sem tesz jót neki az emelkedő memóriaárak miatt és tuningban sem bajnok. Senki se értsen félre, én örülök a Ryzen -nek de ez a valóság.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció