Megszűnt a Windows 8.1 mainstream támogatása

Szerző: xoki | 2018. January 12. | hír | 15 hozzászólás

A Microsoft többé nem támogatja a Windows 8.1-et, de az operációs rendszer kiterjesztett támogatása még néhány évig jelen lesz. Ez azt jelenti, hogy új funkciókkal nem bővül majd, de fontosabb biztonsági frissítések továbbra is érkezni fognak.

Ahogy azt a cég szokta, további öt évig, azaz 2023-ig fogják ilyen frissítésekkel ellátni a Windows 8.1-et. Öt évig tart mindig a mainstream támogatás, valamint 10 évig a biztonsági frissítések időszaka.

2015-ben szűnt meg a Windows 7 mainstream támogatása és ez az operációs rendszer még 2020-ig fog frissülni. A Windows 10 esetében 2020, illetve 2025 a támogatottság lejáratának dátuma.

Hozzászólások: 14
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
rolex94 avatar
Évek óta a 8.1-et használom, stabil, nem lassul be. A hardom szinte mindig jól meg van pakolva és mégis jól megy, jah és nincs SSD-m.
0
0
0
0
💬 1
Mordi avatar
@rolex94: Ha karban van tartva rendesen egy gép (fizikailag takarítva van, és nem hagyod felgyűlni a windows szemeteit stb), akkor stabilan el tud menni. Ismerek olyan (offline) gépet, ahol még XP fut teljesen stabilan. Bár abban pont van egy SSD.. kellett azért neki 😃
A türelmesebbek beáldozzák a sebességet a kapacitásért, bár már lapik 70%ánál is van lehetőség a hibridre (PC 100%).
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Én teljesen elégedett voltam a Windows 7-el is , ha nem lett volna "muszáj" váltani akkor szerintem még ma is azt használnám. 😀
0
0
0
0
💬 1
Megtorlow avatar
@Arthur Morgan: Muszáj? Szerintem még a mai napig teljes értékű OS a 7, és még jobb is, mint a félresikerült utódjai 😉
0
0
0
0
no avatar
Eddig úgy volt, hogy a 10 az utolsó Win. (Mondjuk már ilyenkor is indokolt lett volna elhagyni a számozást.)

De akkor minek beszélnek támogatás lejártáról? Tipikus MS.
0
0
0
0
💬 2
Zoli73 avatar
@LordSzalko: Ezek a 8.1 et akarták oda írni nem a Win 10-et! 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Zoli73: Csináltak elég ablakot. Most majd át kell térni az ajtókra 😊
0
0
0
0
thug85 avatar
Nem az volt a Windows 10 esetében amikor kijött, hogy nem lesz több főverzió, hanem ezt fogják kisebb-nagyobb csomagok formájában bővíteni? Akkor mi ez a 2020-as és 2025-ös dátum?
Vagy én mit néztem ennyire csúnyán be?😆
0
0
0
0
💬 6
Zoli869 avatar
@thug85: Lesz itt még "11-12" nem sorolom tovább csak majd győzzétek kapkodni a fejeteket! 😆
0
0
0
0
Kemy avatar
@thug85: Ööö, de igen, most Én sem értem mi van.... Akkor mégsem így lesz? Elég érdekes, hogy a Microsoft ilyen ellentmondásos híreket közöl a húzó termékéről....
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@thug85: Ez mondjuk tényleg megmagyarázhatná valaki.Amúgy meg a 9 kimaradt 😂😆
0
0
0
0
KRZT963 avatar
@Andor1997: Windows 9=Windows 8.1 😃
0
0
0
0
Andris18 avatar
@KRZT963: 8.1 8+1 = 9 véletlen? Nem hinném! 😂
0
0
0
0
xCube avatar
@thug85: Nem nézted be.

A kommunikáció így is zajlott. Az egész lényege abban rejlik, hogy a anno (a bejelentéskor) a Microsoft úgy gondolt a Windowsra, mint az Androidra vagy iOS -re. A terv az volt, hogy a változó platformok miatt nem hardverkulcsolt liszenszeket árulnak, hanem bérelhető lesz a Windows 10, ahogy van erre opció az Office esetén is. Mivel a piac erre nem ad lehetőséget sem hardver tekintetében (nem tiszta, hogy milyen architekturális irányba fejlődünk tovább), sem keresleti téren, így dobták az elképzelést, csak erről nem született hivatalos közlemény. Ezidáig... . Ennek a hírnek viszont lehet hasonló hatása, mint a procik sebezhetőségének, vagy az Apple rendszerlassító frissítéseinek. Úgy látszik most éljük a hardveralapú krízisek időszakát (amik egyébként korábban is meg voltak, csak mivel az internet nem volt ennyire hétköznapi könnyebben lehetett "láthatatlanul" ügyködni).

Komolyabb verziófrissítéseknek mindig lennie kell, csak ezt sokan nem látják / érzik. Mindig él az a hidegháborús elmélet, hogy a piacra dobott technológiák mögött 10 évre előre létezik a következő generációk hada, és ezt bizonyos ismert / nem ismert hatalmak (katonaság, titkosszolgálat, stb...) már birtokolják is. Ezeken én mindig jót nevetek, leginkább azért, mert azok a szervek, akiknek szüksége van speciális technológiára, azoknak meg vannak a saját erőforrásaik ezeket kifejleszteni, a legyártásukat pedig be tudják tolni a nagy chipgyártókhoz, mivel kipróbált gyártástechnológiára tervezik őket és nem tömegtermelésről van szó. Ezek a hardverek egyébként sem a bonyolult felépítésükrők híresek, hanem inkább a specifikus felépítésükről. Egy célhardver mindig is egyszerűbb lesz, mint egy multipurpouse eszköz. A PC iparnak rengeteg lehetőségre kell felkészültnek lennie. Míg mondjuk a hadászatban egy hardwired ATMEGA klaszter is tökéletesen (és hibamentesen) végezheti a dolgát, addig a PC felhasználásban rengeteg allokáció, hibaelemzés és lehívás van jelen. A programok rendszeresen futtatnak önellenőrzést arról, hogy minden rendben működik-e. Ez máshol gyakorlatilag kiszervezve is működik. Az amerikai hadsereg nagyrészt PowerPC alapon működteti az adatfeldolgozó szervereit, sokszor elavult rendszereken. Miért is? Mert ezek kipróbáltak és működnek. A redundancia itt nagyon fontos. Elég arra gondolni, amikor napvilágra került, hogy a US Air Force 1.760 db PS3 -at kötött klaszterbe elemzési célból, ugyanis a technológia más forrásból túl drága lett volna (a Cell proci nagyon erős vektorfeldolgozásban).

Száz szónak is egy a vége, engem nem lep meg a Windows 10 EOS híre, tól sok dolog van, amihez alkalmazkodni kell az évek során.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció