Más kiadóknak adná a Disney és a Lucasfilm a Star Wars-játékok jogait?

Szerző: xoki | 2018. February 15. | hír | 37 hozzászólás

Még 2013-ban az EA megszerezte a Star Wars-játékok jogait, vagyis kizárólag ők készíthetnek játékot ebben az univerzumban. Sajnos a kiadó nem sok jóval rukkolt elő a Star Wars kapcsán, főleg, hogy szinte semmilyen új címet nem készítettek ez idáig. A Battlefront 2-vel kapcsolatos botrányok miatt pedig úgy látszik, a Disney és a Lucasfilm más kiadóknak adná a jogokat.

A Cinelinx egy forrásra támaszkodva azt állítja egyik bejegyzésében, hogy az említett két cég nem nézte jó szemmel a Battlefront 2 körüli botrányokat, ráadásul a sokak által izgalommal várt Visceral-féle Star Wars projekt megszakítása is rátett egy lapáttal.

Mindezek után azt rebesgetik, hogy két új céggel is tárgyalásokat folytatnak a Star Wars-jogokat illetően. A két állítólagos kiadó a Ubisoft és az Activision, amelyeknek remek játékokat köszönhetünk, és várhatóan egy Star Wars-játék elkészítése sem jelentene gondot nekik. Ti melyik kiadótól látnátok legszívesebben egy új Star Wars-játékot?

Hozzászólások: 35
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Én az ubisoft kiadásnak örülnék.
0
0
0
0
susguy avatar
Ezek a Star Wars jogok már inkább átoknak számítanak, mint áldásnak. Micky Mouse úgy se lesz hajlandó másnak adni csak a fent említett nagyobb kutyáknak, és még azt is megszabják, mi legyen a játékban, hogy fölhasználhassák reklámnak, semmi szabadságot nem adnak kreativitás terén.
Bethesda egy fokkal sem lenne jobb, az ezer éves motort teledobálnák még az FO4-es modoknál is igénytelenebb skinekkel, 5 perc alatt generálnak egy főszálat és 1000 sidequestet aminek a fele ugyanaz, a másik fele pedig ismétlődő baromság.
0
0
0
0
💬 2
Warlordcommander avatar
@susguy: És meg kellene keresni valakit az lenne a főküldetés😃 Akárcsak bármelyik falloutban.😂😂
0
0
0
0
susguy avatar
@Warlordcommander: Lehetőleg egy családtagot, az a Bethesda híres specialitása 😆
0
0
0
0
BlackDog avatar
Ingyenes 2 napig GOG-on a Dungeons 2 (GOG)!!!!!! 😉 😀 😀 😀
0
0
0
0
santakigyo avatar
Olyas valaki lenne jó,aki tudna még a játéknak lelket csiholni.Pont a SW az aminek van egy egyedi hangulata.Játékban elég nehéz ezt hozni,főleg manapság amikor már csak a pénz dominál.Ebből kiindulva az UBI abszolult de kizárva.Ők már csak az ezeréves jól bejáratott nevekből élnek.
Sok jóra nem lehet számitani akárkihez kerül.
0
0
0
0
Unstoppable avatar
Bethesda. Talán az egyetlen kiadó aki kepes konstans jó tartalmat gyátani sőt felülmúlni önmagát. Ha egy lineáris star wars gamerol lenne szó nem lenne jobb 😎
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@Unstoppable: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Machinegames megoldja 😊 Náci, űrnáci...tökmindegy 😆
Spoiler!
Mondhatni neunáci
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nekem tetszett a folytatás. Nagyon hozzáadni nem lehetett, mert ott folytatták, ahol abba hagyták. Viszont legalább jött hozzá a 3 új karakter, ami egész jó
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Csakis a Running With Scissors-nak 😊
0
0
0
0
no avatar
Én a Mojang -tól várnák egy újat!
0
0
0
0
KalmarErik avatar
Ez a átadás dolgot fele-fele módon igaz számomra. Mert pl. amikor jöttek a negatív vélemények az Utolsó Jediknél, vagy amikor jött a hír, hogy xy-odik rendezőt rúgták ki a projekt alól, akkor mi, el kellett volna vesztenie a Disney a brand-jét? Ráadásul úgy csinálnak egyesek, mintha semmit sem tudott volna a Disney, hogy mit csinálj az EA. Ez vállalati és együttműködés szempontjából lehetetlen. Olyan, mintha a telefonomat odaadnám a közeli ismerősömnek, megkérem, hogy ne törje el, de amúgy simán csinálhat vele bármit, majd ha megrepedezik picit, akkor elveszem tőle? A Disney és az EA szép közösen csinálták ezt és szúrták el (eladásilag ugyan jó volt, nem jobb, mint a SW: BF1-é, de jó volt). Na de kiadók: Activision kizárt, lényegében ugyanazt csinálná, mint az EA, annyi, hogy még annyit se foglalkoznának vele, Valve dettó. Ubisoft már valami, eltudnék képzelni egy ubisoft-s Star Wars-t, de ott se lenne olyan jó kezekben. Ahol el tudnám képzelni a franchise-t, az a Sony, mert biztos kezekben lenne, csak akkor leszűkülne egy exkluzív sorozatra, ami nem menne bele a mostani SW marketingbe meg szellemiségbe (mindenkinek mindenhová eljusson). Bethesda-val meg annyi a bajom, hogy kevésnek látom a munkaerejét. Ott van nekik az Arkane Studios, ami el van most a Dishonored-ével, a Tango Gameworks az Evil Within-nel, az ID Software(sosem tudom, hogy áj-dí vagy id), és a Bethesda Games.
0
0
0
0
pcboy avatar
Nem hiszem, hogy az ubisoft jó választás lenne, Activision pedig régen jó volt de egyre rosszabb codok jönnek ki.
Ha lehetne választani mást akkor bethesda vagy blizzard ők aztán adnának rendesen egy jó sztorit amire vágyunk mint anno a jedi outcast-nél!
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Amit az EA csinált belőle... Ennyi erővel adhatták volna az EPIC-nek is, hogy legyen aréna lövölde. Ilyen téren a Bethesda és a Ubisoft nagy mágus, de nagyon kíváncsi lennék, egy nagyon erős sztorival ellátott Activision - Blizzard, esetleg Ninja Theory féle megközelítésre.
Őszintén a CDP Red - től nem szívesen látnék Star Wars játékot. Ők nagyon egyediek, és ennél nagyobb ötleteik vannak.
A lényeg, hogy olyan készítők kezébe kerüljön, akik nem akarnak Star Wars témájú Battlefield-et vagy CoD-ot csinálni belőle, hanem Star Wars játéknak indulnak neki.
0
0
0
0
💬 1
kimi100 avatar
@AMDMonsteR: Mintha belelátnál a fejembe, ugyan ezt gondoltam. 😃 😂 😜
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
csak is kizárólag a Bethesda-tól!
0
0
0
0
💬 1
Kemy avatar
@ichigo23619: Támogatom! 😀
0
0
0
0
kimi100 avatar
Tök mind1 kié lesz úgy is szar lesz. 😃
0
0
0
0
Delej avatar
Bethesda, CD Projekt RED, Warner Bros. Interactive Entertainment, mindegy csak legyen egy jó. Academy óta nincs egy komoly játék, még egy lego SWt is többre tartom, mint a jelenlegi felhozatalt.
0
0
0
0
xnx1992 avatar
Támogatom az ötletet, az EA csak szétbarmolja, mint a Disney a filmeket... Szóval a Disney is váljon meg szépen a jogoktól..
0
0
0
0
tadam00 avatar
Most lehet nagy hülyeséget írok, de VALVE? Tudom, így nem lesz harmadik része (címben legalábbis), de azért gondoljatok bele.
0
0
0
0
💬 1
THEMAX avatar
@tadam00: Az is érdekes lenne. 😂
0
0
0
0
THEMAX avatar
A Blizzard-ra kíváncsi lennék.
0
0
0
0
Neuralink_2022 avatar
Bethesda vagy Obsidian és egy RPG Sandox-ot szívesen látnék.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
Az lenne a jó ha akárki csinálhatna megint csak meg kell vennie licenszet hozzá.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Blizzard Entertainment vagy CDPR
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Blizzardot kéne felkérni 😃
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Activision Blizzard a becsületes neve, szóval azért van ott remény (Starcraft, Warcraft, Diablo) jó sztorira.
Ubit inkább ne erőltessük.

Best tényleg a Bethesda vagy a CDPR lenne. Vagy keressék meg a lelőtt Visceral vezetőit, hogy egy új céget alapítva nem-e nyomnák tovább a játékot. Vagy adják a jogokat az EA-t kikerülve tisztán a DICE-nak.
0
0
0
0
gigazte avatar
CD Projekt Red, vagy Bethesda!
0
0
0
0
no avatar
Hát johogy inkább Ubisoft mert ha Activision lenne akkor tényleg Call of Star Wars lenne és még a grafika is gagyi :c
0
0
0
0
Puffin avatar
Activision - Call of Star Wars...
0
0
0
0
SkitooHUN avatar
Például: Obsidian Entertainment
0
0
0
0
xCube avatar
"Ti melyik kiadótól látnátok legszívesebben egy új Star Wars-játékot?"

Én mondjuk a Lucas Arts -tól, de ugye ez már lefutott kör. Sajnos... .
0
0
0
0
💬 1


Elfelejtett jelszóRegisztráció