Kiemelkedő értékeléseket kap az Intel Core i7-8700K

Szerző: xoki | 2017. October 07. | hír | 29 hozzászólás

A processzorok piaca idén sokkal érdekesebb volt, mint az elmúlt években az AMD Ryzen és az Intel 8. generációs processzorainak köszönhetően. Sokkal jobb teljesítményt és sebességet kapunk a pénzünkért, legyen szó videó készítésről vagy játékról. Az Intel Core i7-8700K a legújabb példa az ugrásra a teljesítményt illetően.

A kritikusok, a játékosok és sokan mások is pozitívan vélekednek az Intel új termékéről. Sajnos korábban kiderült, hogy az említett CPU-ból hiány van, és a fent elhangzottak akár kihatással is lehettek erre, de továbbra sem tudni a hiány tényleges okát.

Most pedig nézzünk néhány véleményt a kritikusoktól:
„Azok, akik szélesebb körben ismerik a CPU piacot, már elkönyvelték, hogy bizony a csatát megnyerték, de a háborút nem.” – Mark Walton az Ars Technicából.
A PCWorld írója is hasonló véleményen van: „A Coffee Lake sokkal versenyképesebb, mint ahogy arra számítottunk és sokkal megfizethetőbb is, mint az eddigi Intel termékek.”
„Az AMD visszatérése összekuszálta a dolgokat, de a fokozatos és egyszerű i7-7700K fejlesztések arra kényszerítették az Intelt, hogy több maggal és szállal, valamint nagyobb teljesítménnyel rendelkező terméket alkossanak meg. Leegyszerűsítve, a Core i7-8700K egy tökéletes példa erre és már alig várjuk, hogy az olcsóbb alternatívákat is letesztelhessük” – Digital Foundry/Eurogamer.

Az Intel végre megnövelte a mainstream processzorok magjainak számát és ezek közül mindenképpen kiemelendő a Core i7-8700K tartós teljesítménye. Az Intel Core i7 széria még mindig drága, de most sokkal kevesebbet kell fizetni magonként, mint az előző generációs termékek esetében. A CPU-nál már képesek voltak 7,45 GHz-et elérni, amely szintén kiemelkedő eredménynek számít.

Hozzászólások: 28
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bukta2 avatar
Jah... csak nem kapni sehol..
0
0
0
0
💬 2
Viktorinho avatar
@bukta2: https://www.alza.hu/intel-core-i7-8700k-d5117447.htm ...tessék.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Viktorinho: Annyiért maradjon is ott
0
0
0
0
no avatar
Jelenleg a 8700K a legjobb játékos cpu 😀 Nem mindenhol de van ahol érződik a +2 mag hatása.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Semmi értelme semmilyen hírt berakni.De nem csak itt,máshol se.Mindenhol ahol felvetődik a téma egymásnak esnek mintha az ő saját találmányukról lenne szó.
Annyi lenne a megoldás,hogy a komment lehetőséget lezárni egy-egy ilyen hír esetében.
0
0
0
0
💬 3
SuperPuma avatar
@santakigyo: Az meg már olyan lenne, mint az origonál. Úgy inkább egyáltalán ne is kerüljön ki ilyen témában hír.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@SuperPuma: Ott azért lett letiltva mert valaki minden cikkhez bemásolta ugyan azt a kommentet.Már nem emlékszem mit de a lényeg,hogy az egész oldalt elrontotta vele.Akkor letiltották és azóta is úgy van.
Amúgy ott se sok értelme volt az egésznek már.
Most annak mi lényege amikor egymást pocskondiázzák egy árva cikk miatt?
Ugyan ez megy egy-egy oldalon mondjuk amikor egy filmről szeretne az ember olvasni és hosszú sorokon keresztül csak azt látni,hogy egymásnak visszaírogatnak a bambák de a filmről senki se ír semmit és lehetne még sorolni.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@santakigyo: Mert ez így kb olyan lenne, mint az 50-es években. Itt azért a túlnyomó többség tudott értelmesen kommentelni. A feszkót meg ugyanaz az 1-2 ember gerjeszti mindig. (Origonál meg már a cikkek minősége is kritikán aluli...de még helyesírási hiba is elég gyakori mostanság 😊)
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
Imponáló látni, hogy milyen hamar személyeskedésbe megy át a szokásos AMD-Intel vita. Lassan kezdek oda eljutni, hogy inkább ignorálom az összes olyan hírt, amelyiknek csak köze van valamelyik gyártóhoz.
0
0
0
0
ftibor1 avatar
Carl18, ezt megkaptad! Droidkám. 😃
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@ftibor1: Az droid 6700k 😃 kiváncsi vagyok mikor megy le az ára 😃
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 5
xCube avatar
Azért ez nem csak házon belül jobb alternatíva, a hat magos Ryzen procikat megelőzi és eléri a nyocmagosok szintjét, ráadásul órajelben többet lehet kihozni belőle. Az egy szálra eső teljesítmény szintén jobb, mint a Ryzennél. Nem megváltás ez, nem csökkenti Zen architektúra értékét de a saját szegmensében egy szuper alternatíva.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@xCube: javíts ki ha nincs igazam, de ez az Intel proci egy HEDT kategóriás termék, ami jelenleg 120k körül (nem) kapható külföldön, 100k alatti lapba bele se megy, a ryzen meg 60k körül kapható mainstream szegmensbéli termék, ami vígan elvan egy 30ks alaplapban is. Szerintem totál értelmetlen ez az összehasonlítgatás.
0
0
0
0
xCube avatar
@Mesterlovesz: Akkor kijavítanálak. Éppen az a lényeg, hogy ez nem HEDT proci, hanem egy felső középkategóriás platform normál alaplapárakkal (nem X299 hanem Z370).
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@xCube: https://videocardz.com/72511/msi-z370-motherboards-pictures-and-possible-pricing

én ezt találtam. e szerint a legolcsóbb lap 50k+ forint körül várható. És igaz is amit írsz, csak az a baj, hogy a hatmagos ryzen meg továbbra se felső-közép kategória hanem egyszerű középkategória, és továbbra is egy 90k s buildet (alaplap+proci) hasonlítasz össze egy 180k s builddel.
0
0
0
0
xCube avatar
@Mesterlovesz: A Ryzen induló ára is magasabb volt mint a mostani, a Z370 + 8000 széria is be fog állni. Egy 1600X -nél pedig jóval erősebb is, játékos oldalon az 1800X -et is üti, tartalomkészítésben pedig alig marad le tőle. Alaplapot lehet venni 150 Euró környékén (most néztem) és ez is szépen beáll majd idővel a 100 - 110 Eurós ársávba. Nem azt mondtam, hogy most azonnal ilyet kell vennie mindenkinek és azt sem, hogy a Ryzen egy rakás szar, hanem azt, hogy ha valaki ebben a szegmensben gondolkodik és inkább a játék mintsem a tartalomkészítés a fontos neki, akkor érdemes lesz majd ezt is számításba venni.
0
0
0
0
no avatar
Hoppá Amd. Egy ide ezt győzd le ha tudod 😃
0
0
0
0
💬 11
gaborw avatar
@carl18: 6 magon kívül, semmi újdonság nincs ebben a prociban, mint ahogy eddig is, most is remek alternatíva a Ryzen. Február környékén meg jön a frissitett Ryzen. Árat csökkent az Amd, hoppá! Mit kell legyőzni? Piaci részesedésből így is nyert. Nem kell elvakultnak lenni. 😉 Örülnötök kéne, hogy Intel növelt a magszámon, az Amd-nek köszönhetően, különben 5 év múlva is ugyan azt vették volna meg az emberek, több pénzért. Fél év múlva, megint fordul a kocka. Ez az egézsséges ár és teljesítmény verseny, mi felhasználók ennek kell örülnünk.
0
0
0
0
EowynTheHunter avatar
@gaborw: Igen csak az intel még mindig 4/8 (azaz 4 mag) ugyanolyan vagy megközelítő szinten van mint a csodálatos és áhított Ryzen 6/12 es. És azt vegyük figyelembe, hogy kevesebb maggal is erősebb az intel. Amd rakhat bármennyi magot a Ryzenbe vagy amiket kiad nem érik utol soha az Intelt.Legyen verseny ez csak az intelnek jó inteleseknek,mert sokkal jobb lesz és mindig AMD előtt fog járni. 😀
0
0
0
0
weri avatar
@EowynTheHunter: Kek szemuveget le kene mar venni es eszre kene venni hogy ez nem egymas kozti harc. Te szereted az intelt mint markat ez rendben van. De, ne csinalj mar magadbol hulyet. Ha az AMD keszit egy jobb konstrukciot az nem neked lesz rossz hanem a gyartonak mivel fejlesztenie kell. Kinek a jo? - Nekunk felhasznaloknak hogy ne ugyan azt vegye meg az olyan juzer aki 3-4 eve nem fejlesztett gepet. Ugyanis evek ota nincs fejlodes az intelnel se.

A mostani fejlesztes is csak magok tekinteteben van azon kivul semmivel nem lesz tobb fps-ed egy Haswell procitol a cpu igenyes jatekokban. Inkabb abban kene hinni hogy a konkurencia jobbat gyart le hogy mi is profitaljunk belole.

Engem szemely szerint abszolut nem erdekel melyik gyarto termeket vesze. Azt veszem amelyik szerintem a legjobban meg eri.
0
0
0
0
xCube avatar
@EowynTheHunter: @ Hajni12: Amit a teljesítményről írsz az részben igaz, de a Ryzen igen is ott van az intel nyakán és ez így van jól. Az egyéni preferenciák következhetnek márkahűségből vagy adott programokban nyújtott teljesítményből, de a tény az tény, az AMD és az intel most körülbelül fej fej mellett halad, az intel van kb. egy orrhossznyi előnyben.
0
0
0
0
no avatar
@EowynTheHunter: Igaz, a sok droid ott megáll hogy az amd add 6/12 szálat 230 dollárért az intel a 6/12 szálat adja 359 dollárért. De az intel alapon is sokkal erősebb sokkal magasabb órajelet add annyi pénzért, + elég durva tunning pottenciál. A Ryzen procik meg csoda ha mennek 4 ghz-en, bár a Ryzen így is se vethető össze az általam utált szakadt fx platformmal. Mondjuk sok szál ide vagy oda se a 8700K se a R5 1600 12 szálát nem igazán használják ki a játékok. Gyártótól függetlenül a szoftverek a legnagyobb limitáló tényezők 😃
Van pár elrettentő példa de az ritka még manapság.
0
0
0
0
Zoli869 avatar
@carl18: Droid az te vagy droidkám 😂
0
0
0
0
no avatar
@Zoli869: Nem vagyok droid te droid 😆 😃
I5
0
0
0
0
Zoli869 avatar
@carl18: Akkor továbbmegyek idézlek "Igaz, a sok droid" szóval csak "utánoztalak" 😆 😂 Továbbmegyek netzsenikém fikázni azt tudtok remélem többen mellém állnak ezügyben, ha már akkora zseni vagy mint hiszed akkor csinálj jobb processzort,mint a Ryzen aztán add ki megnézzük hányan szólják le. De hogy nehogy azt mond hogy nem adok rá időt így kapsz rá 3 évet. 3év múlva várjuk az eredményt. Rizsa hogy nem azzal foglalkozok hidegen hagy na szájkaratés neki lehet ugrani! 😂😆
0
0
0
0
no avatar
@Zoli869: Te nem vagy normális...Itt zárjuk le a témát.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@carl18: A magas órajel kb a 2000es évek első felében volt menő dolog. Szét fűti magát úgy a proci. (Prescott/Pressler után pl a Conroe-val esett az órajel modelltől függően 1-1.5Ghz-et és mégis nagyobb teljesítményre volt képes még egy szálon is. Ennyivel jobb architektúra volt)
Manapság jobban megéri több, alacsonyabb órajelen működő maggal tervezni processzort (Persze a lehető legjobb magonkénti teljesítménnyel).
(Már csak a szoftveren múlnak a dolgok 😊 )
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció