Kiderült, mit takar a Radeon RX 500X elnevezés

Szerző: xoki | 2018. April 12. | hír | 9 hozzászólás

A hét elején sokakat nagy izgalommal töltött el az AMD lehetséges új, felújított Radeon RX 500-as szériájának híre. Az X jelzést legtöbben egy kis órajel növeléssel kötötték össze, de miután az AMD teljesen kitöltötte a kártyáknak lefoglalt oldalakat, elszállt a felújított széria reménye.

A Radeon RX 500X kártyák specifikációi teljes egészében megegyeznek az X nélküli termékekével. Az X szériás kártyákat kizárólag előre összeállított PC-kbe és laptopokba szánják, amelyeket nem lehet majd kiskereskedelemben megvásárolni.

A kártyák listája, valamint, hogy mibe szánják, megtalálható itt.

Hozzászólások: 8
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Cyanosite avatar
@Simon21: Sokkal olcsóbb lesz előre összerakott PC-t venni. Tényleg! De szar! 😀
0
0
0
0
Simon21 avatar
@Cyanosite: Előre összerakott pc-t nem szabad venni semmilyen formátumban! Tényleg! De szar!
0
0
0
0
Rockos avatar
@Simon21: Igen, ezzel a "nem veszünk pre-built PC-t" szöveggel olyan sokszor találkoztam. De pontosan miért is nem szabad előre összeállított konfigurációt vásárolni?
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Rockos: Mert valószínűleg túl van árazva+ az összerakó maga dönti el,hogy mennyit kér a munkáért,ami lehet sok is.
0
0
0
0
xCube avatar
@Simon21: Ez így nem teljesen igaz. Vannak nagyon jó alternatívák előre szerelt gépekből és például valakinek, aki akarja a jó teljesítményt de lövése nincs a technikáról, annak megéri az 50 - 100€ felárat. Amikor én az utolsó PC -met vettem eljátszottam a kész gép gondolatával, mivel csak 60€ -val lett volna drágább, cserébe lett volna benne dupla HDD dokkoló, kártyaolvasók és egyéb finomságok a speciális házba integrálva. Manapság már nem minden esetben van óriási felár az egybegépeken.
0
0
0
0
Bronson avatar
@Simon21: Az NZXT gépösszerakója pl nagyon jó, csak minőségi alkatrészeket tudsz választani és a gpu-kat retail áron kínálják.
0
0
0
0
Hiroshi_Ayugai avatar
@Simon21: Attól még, hogy te vágod, mit akarsz, milyen alkatrészekből, valaki csak éppen elkezdi az ipart és fingja nincs milyen gépet szeretne, csak, hogy fusson nála is a havernál látott játék. Vagy ott van, mikor nagy mennyiségben vesznek gépparkot, azok sem egyenként rakják össze a gépeket (igaz ezek legtöbbször nem ilyen videókártyákat tartalmaznak). A lényeg, hogy attól, hogy te még nem tartod értelmes dolognak az előre összeállított PC-ket, még nagyon is van piaca, ezt is alátámassza, hogy az AMD kifejezetten ilyen hardware-ket dob most piacra az "X" tagos videókarikkal.
Mellesleg pedig ez jó kezdeményezés azoknak is, akik ilyen videókártyákat akartak venni játékra, de a Minerek miatt nem tudtak venni.. igaz most megint lecsengőben van a bányászkodás... ki tudja meddig (elvileg cél hardware lassan lesz)
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció