Jól halad a rajongói Half-Life 2: Episode 3

Szerző: xoki | 2017. December 31. | hír | 11 hozzászólás

A Valve egykori írója, Marc Laidlaw korábban közzétette a Half-Life 2: Episode 3 szinopszisát, amelyet a Borealis projekt keretein belül szeretnének elkészíteni egy teljes értékű játékként.

A rajongói Half-Life 2: Episode 3 adaptáció jelenleg félúton jár, amelyet maguk a fejlesztők árultak el egy Reddit posztban, ahol néhány képet is felfedezhetünk a készülő játékból. A csapat ráadásul néhány, a játékban fellelhető zenét is közzétett, amelyet itt tudtok meghallgatni.

Egyelőre nem tudni, mikor jelenik meg a rajongói Half-Life 2: Episode 3, de a csapat további, részletesebb információt ígért a következő évre. Egy ilyen nagyméretű rajongói projekt biztosan sok időt igényel még, így nem tehetünk mást, mint türelmesen várunk az újdonságokra, valamint a megjelenésre.

no cover
no cover
Half-Life 2 Episode Three
Megjelenés: Törölve
Hozzászólások: 10
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Tavaly is volt jó pár közösségi kezdeményezés, melyet egy-egy nagy kiadó-fejlesztő torpedózott meg jóval azelőtt, hogy megjelent volna. Pl a Star Wars Battlefront továbbgondolása.

Így nem alaptalan az aggodalom, ha közösségi fejlesztés vs kiadó vita felmerülhet. És ebből a szempontból nálam a Valve sem kivétel, akármennyire is összedolgozik a community projektekkel, vagy hogy egy itemet berak egy 11 éves, mára ingyenes játékba.

Black Mesahoz sok reményt fűztem, legalábbis az eredeti elgondoláshoz, de annyira lassan készült és annyira idegen lett a végeredmény a várthoz képest, hogy nem foglalkoztam vele tovább.

MBenjo18
Ez sem egy rossz elgondolás, de ha túl sokat változtatnak az már inkább lesz paródia, sem mint nem hivatalos folytatás. Ha túl keveset, beleköthetnek. Nagyon rezeg a léc így is, úgy is.
0
0
0
0
💬 1
susguy avatar
@Palanova: Persze, vannak cégek akiknél elpattan az ér a halántékukon ha bármit is próbál kezdeményezni a közösség, lásd Disney vagy Nintendo, de ezek sem tavaly kezdték a hisztit, ez közel sem jelenti azt, hogy most hirtelen minden cég így fog reagálni, főleg egy olyan nem akitől eddig csak együttműködés jött.
Nem mondom hogy nincs esély problémára, de közel sincs akkora esély rá, hogy már mindenki temesse a modot, pozitívan is lehet nézni az egészet.
0
0
0
0
susguy avatar
Most jött ki Portal Bridge Constructor, van már kint legalább két fizetős mod két játékukhoz (Black Mesa és Aperture Tag ami hirtelen eszembe jut), tele van Steam ingyenes modokkal, sokszor dolgoznak össze community projectekkel, ha kell támogatják őket, még TF2-be is bekerült Gaben szemüvege, amit a játékosok terveztek. Egy alkalomra nem emlékszem, mikor valami balhé lett volna, nem értem mitől fosik így mindenki.
0
0
0
0
noxvilll avatar
Háát szerintem meg nagyon nyögvenyelős lesz... bukás az egész 😞
0
0
0
0
no avatar
Kérdés, hogy a Valve ehhez mit szól.
Ha nem ingyenes lesz, akkor le fogják lövetni, mondván nem adtak rá engedélyt, és az ő IP-jüket (Intellectual Property- szellemi termék) használja.
(Alusisak fel: Valve letiltatja, majd az elkészült anyagból 1-2 éven belül kiadja a sajátját, hogy nesztek ti kértétek, fizetősen persze. Nem lenne egyedi eset, lásd CS, TF.)
Ha ingyenes lesz, akkor meg nem lehet semmilyen igény a minőség, hossz, tartalom terén.

Sehogy sem lesz ez jó.
0
0
0
0
💬 5
Gh0sT_FeRii avatar
@Palanova: Sajnos így van..Nemlehet tudni ebből mi lesz..
0
0
0
0
Vigilante avatar
@Palanova: Azért az ingyenes Black Mesa ingyenes mivoltához képest, egy igen jó remake lett. 😉
0
0
0
0
atemi105 avatar
@Vigilante:
ingyenes Black Mesa ingyenes mivoltához

Öhm.........
[LINK]
0
0
0
0
Gh0sT_FeRii avatar
@atemi105: Szerintem azért mondja Vigilante, mert mikor megjelent a Black Mesa akkor ingyenes volt steamen..Egy ideig..
0
0
0
0
MBenjo avatar
@Palanova: A számból vetted ki a szót, ebből 99%, hogy az fog kisülni, hogy vagy a fejlesztés utolsó szakaszában közbeszól a Valve, hogy "helló, copyright infringement, tesókáim", és egy az egyben lelövi a projektet, vagy pedig felvásárolja a kész terméket, és "teljes áron" árusítja tovább. 😃

Ebből TALÁN akkor lenne valami pozitív végkifejlet, ha az íróhoz hasonlóan ragaszkodnának a megváltoztatott nevekhez ("akit érint, úgyis tudja, mi ez, aki pedig nem tudja, így talán rákap" alapon), amelyek miatt egyértelműen beazonosítható a szellemi tulajdon, kiadják független, maximum sugalló címmel (pl. The Third Episode), és tisztelgésképp megemlítik az intro-ban + a stáblistán, hogy a Half-Life világa inspirálta a történetet. 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció