Menu
Intel válasza az EB büntetésre
Szerző: eleminator, 2009. május 16., hír

Még pénteken nyilatkoztak a büntetésre reagálva, melyet az EB szerdán szabott ki az Intelre!
A történtek kapcsán Paul Otellini, az Intel elnök-vezérigazgatója személyesen nyilatkozott: „Az Intel erősen kifogásolja a most hozott döntést. Úgy hisszük, figyelmen kívül hagyja az igen kompetitív mikroprocesszor piac természetét, amelyet a folyamatos innováció, a termékek javuló teljesítménye és az alacsony árak alakítanak. A fogyasztók semmilyen kárt nem szenvedtek. Az Intel fellebbez.” - mondta Otellini - „Nem gondoljuk, hogy üzleti gyakorlatunkkal európai törvényt sértettünk. Egy ilyen kompetitív piacon, ahol csak két jelentős szereplő van, természetes, hogy amikor az egyik üzletet nyer, a másik nem.

A Versenypolitikai Főigazgatóság figyelmen kívül hagyta vagy elutasította azokat a jelentős bizonyítékokat, amelyek nem támasztják alá a döntésben megfogalmazott állításokat. Úgy gondoljuk, ez a bizonyíték mutatja, hogy ha egy vállalat jól teljesít, akkor a piac megjutalmazza, amikor viszont nem teljesít, akkor a piac ennek megfelelően reagál.”

"Az Intel soha nem árulja termékeit a bekerülési költségnél alacsonyabb áron. Folyamatos befektetéseket eszközlünk az innovációba, a gyártásba és az iparágvezető technológiák kifejlesztésébe, amelynek eredményeként olcsóbban tudjuk kínálni termékeinket egy verseny által meghatározott piacon. [..] A döntéssel kapcsolatos határozott álláspontunk ellenére a fellebbezési eljárás során terveink szerint együttműködünk a Bizottsággal annak érdekében, hogy megfeleljünk döntésüknek.”

Ajánló
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 12
gixivo avatar
9 éve | 2009. 05. 17. 16:48:33
#
Mindenkiben van versenyszellem, de az tény, hogy nem gerinctelen módokkal kell a másikat kiütni a piacról. Én magam is Intel user vagyok, és ha igaz a hír, hogy miket művelt az Intel, attól még nem fogom utálni, és eladni a processzorát. Ugyanis nem a proci tehet arról, amik történtek. Lehet, hogy a gyártó szemétkedik (de lehet, hogy nem, ki tudja), de ez nem a mi dolgunk. Az, hogy mi folyik az Intel és az AMD között, nekünk semmi közünk hozzá. Ezért sem értem ezt a "gyártóhoz kötöttséget", hisz semmi alapja nincs, és semmi értelme. Megjegyzem én is örülök, hogy normálisan meg tudjuk vitatni a témát, és nem az van, hogy emlegetjük egymás szüleit. Az ilyen emberek tiszteletet érdemelnek.
thug85 avatar
9 éve | 2009. 05. 17. 16:26:59
#
Ebben teljes mértékben igazat adok neked, én sem szoktam minden pletykának felülni. De miután több helyen találtam a hírrel kapcsolatban többé kevésbé megegyező információkat ezért azt feltételezem, hogy van valóság alapja! Minden esetre örülök, hogy kulturáltan sikerült megbeszélnünk az eltérő szemléletből adódó véleménykülönbségünket!
gixivo avatar
9 éve | 2009. 05. 17. 16:09:49
#
Nem alkotok véleményt, amíg nem tudom, hogy mi áll a dolgok igazi hátterében. Ugyanis én tudom milyen a sajtó, és én nem hiszek nekik, és van mire alapoznom. Egy jó barátom az egyik napilapnál dolgozott, gusztustalan az, hogy manipulálják a híreket. (Ezért is hagyta ott őket)
Nem értek a mikroprocesszor gyártáshoz, lesz**om a gyártókat, csak tegye azt amiért megvettem, és működjön meghibásodás nélkül. A többi engem ***ra nem érdekel.
Nem kell (sőt nem is szabadna) elhinni mindent, amit ír a sajtó.
thug85 avatar
9 éve | 2009. 05. 17. 15:04:19
#
Kedves gixivo! Ha Inteled van, ha AMD, ez akkor is szarházi dolog volt az Inteltől! Én nem azért háborgok mert AMD-m van, hanem mert gusztustalannak tartom az Intel viselkedését! Ha te a megnyilvánulásomat az AMD-felé való megrögzött ragaszkodásomnak és szimpatizálásomnak tudod be, akkor tévedés áldozata vagy. Ha a megjegyzéseimből nem derült volna ki, hogy nem a márkával hanem a viselkedésével van bajom akkor sajnálom, de így van! Az, hogy te nem látod át az Intel cselekedetében és reagálásában lévő nemtörődömséget, és gerinctelenséget, az terólad is csak azt sugallja, hogy az említett márka megrögzött híve vagy. Íj módon nem nagyon értem az iménti hozzászólásodat! De bocsánatot kérek ha tévedek!
gixivo avatar
9 éve | 2009. 05. 17. 14:28:17
#
Valahogy nem lepődöm meg azon, hogy akik szidják most az Intelt mint a kutyát, azok mind AMD userek.
Gyerekek, ha Inteletek lenne az AMD-t szidnátok?
Szerintem ez a "X párti vagyok" dolog a legszánalmasabb az IT-ben.
Kredenc avatar
9 éve | 2009. 05. 16. 21:19:41
#
hát veszel egy intel procit annak az árábol veszel 2 vagy 3 AMD-t
én intel párti vagyok de ez igaz.
Tamas76 avatar
9 éve | 2009. 05. 16. 17:37:48
#
Hát van ez így. Minek adják Drágán mikor olcsóbban veszek egy ugyanolyan teljesítményű AMD-t.
szikkancs avatar
9 éve | 2009. 05. 16. 16:29:38
#
de legalább mi nem vesztünk rajta mert olcsók
csak ők veszítenek
de lehet hogy a végén már azt is megbüntetik aki intel cuccot vesz XDDDD
thug85 avatar
9 éve | 2009. 05. 16. 15:25:35
#
Ez mekkora duma! "A fogyasztók semmilyen kárt nem szenvedtek"! No meg ők sem, egészen idáig! Az AMD meg le van sz*rva! Ezek mekkora surmók!
Holey avatar
9 éve | 2009. 05. 16. 13:16:48
#
akármit is mond az intel, meg érdemlik a büntetést!
i_adrian avatar
9 éve | 2009. 05. 16. 13:13:31
#
majd adják olcsóbban a processzoraikat!
biggdogg avatar
9 éve | 2009. 05. 16. 12:54:00
#
de birjak csavarni a szavakat ... s szerintem ezt az olcsobban adas dolgot megcsinaltak akar mennyire is cafoljak az allitast es nem legbol kapott ragalom ... ez a valosag ...