Intel: ne telepítsd a Spectre és Meltdown elleni frissítést!

Szerző: xoki | 2018. January 23. | hír | 73 hozzászólás

Az Intel figyelmeztette a gyártókat, valamint a felhasználókat, hogy ne telepítsék a legújabb frissítésüket. A Meltdown és Spectre befoltozására szolgáló patchről van szó és fontos tudni, hogy a figyelmeztetés nem minden gépre érvényes. A cég felfedezett egy hibát, amely a rendszerek véletlenszerű újraindulásához vezet.

A Haswell és Broadwell frissítésével jön elő a hiba, amelyről az Intel eddig is tudott, de most megemlítették az újabb CPU-kat is, mint amilyen a Kaby Lake vagy a Skylake. Az Intel arra kér mindenkit, hogy ne telepítse senki ezt a frissítést, amíg meg nem oldották a problémát. A cég már dolgozik a javításon, amely tesztelés után azonnal elérhetővé válik.

Az Intel közleménye itt olvasható. Folyamatosan frissítik azon CPU-k listáját, amelyekre hatással van ez a probléma. Sajnos akiknél már jelentkezett a fenti hiba, kénytelenek várni a gyártók új javításaira.

Hozzászólások: 71
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Louis Cyphre avatar
Ismerve az M$-t, az update megjelenésekor sem tettem fel. Kiderült, hogy jól döntöttem.😀
Meg kell válogatni milyen oldalakra kattintunk, én már vírusirtót sem használok jó ideje, és még senki nem tört be, nem kaptam vírust, feleslegesnek tartom ezeket a frissítéseket is.
0
0
0
0
no avatar
úgy szar a windows ahogy van :S és az a legrosszabb, hogy pénzt kérnek érte... nem keveset. Ráadásul gyakorlatilag erre, mármint egy op rendszerre rá van kényszerítve az ember. Én szivem szerint linuxot használnék, de arra a steamet se tudom feltenni, (jó biztos hogy ez az én hülyeségem) meg eleve kevés rá a program... persze ha tévedek, javitsatok ki
0
0
0
0
💬 6
roberto888 avatar
@Bilizel: Nem csak Windows rendszereket erint a hiba.
0
0
0
0
no avatar
@roberto888: igen... tegnap nagyon félreértős napom volt 😃 deee akkor is szar a windows 😃DDD
0
0
0
0
Benee72 avatar
@Bilizel: Minden op rendszerbe van hiba kisebb/nagyobb. Igen 1x kérnek pénzt mert ugye a dolgozók sem viccből vannak bent és javítják a hibákat. Sokat kérnének? Amit utoljára vettem hivatalos licensz Windows 10 Pro 32/64bit-hez 4 euroért vettem 1300ft?! Az hogy erre van rákényszerülve az ember az meg nem igaz... Van sok más op rendszer... Az más kérdés, hogy a játékok 90% windows-ra lett fejlesztve. Ezzel meg a játék kiadókat/fejlesztőket lehet okolni.
0
0
0
0
no avatar
@Benee72: igen de egy oprendszer egy gépre telepíthető... hardvercsere után esélyes hogy még egyszer meg kell vásárolni
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Bilizel: Alaplaphoz van kötve a licensz, legalább is régebben még úgy volt. Úgy tudom lehet deaktiválni ilyenkor a kulcsot, aztán aktiválni az új hardveren.

Próbáltam linuxot is párszor. Sok okosságra alkalmas, de nekem az "üveges" rendszer kényelmesebb Spoiler!
Biztosan azért, mert ezt szoktam meg, de nekem átláthatóbb. Legalább is a Windows 7-ig...de azért kezdem hiányolni az XP grafikus felületét és annak funkcióit.
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: ezzel én is így vagyok, a windowst ismerem, használom mióta az eszemet tudom
0
0
0
0
xCube avatar
Nekem fent van a javítás és még egy újraindulásom sem volt.
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@xCube: Szintén.

Sok a sírás.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@LordSzalko: Szintén nálam sincs semmi gond pedig fent a frissítés. És nem csak az asztali gépemen hanem a negyedik generációs processzorral szerelt laptopomban is.
0
0
0
0
KERKO avatar
Kabaré ez az egész, én már régóta leállítottam minden frissítési lehetőséget.
0
0
0
0
Zoli869 avatar
A frissítést sem tettem fel ahova én regisztrálva vagyok egy-két oldal (fosbookom nincs) teljesen legális oldalak ha onnan megszerzik a jelszavamat egészségükre ami "fontosabb jelszó azt meg papíron az asztalon tárolrom bani adatokat meg nem tárolok a gépen szóval aki megszerzi a papíron lévő adatokat annak kezetcsókolok.
0
0
0
0
no avatar
Már az első kibocsátás előtt is illett volna tesztelni.
0
0
0
0
💬 1
Kemy avatar
@Adamsfamily: Akkoriban sajnos gyorsan lapátolni kellett a szart, nem volt más lehetőség....
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Valaki egyszer azt is leírhatná ezekbben a hírekben, hogy akkor végülis hogyan is érkezik, milyen formában pontosan + honnan pontosan. Szóval ez automatikus Windoes frissítés formájában jön, azt kell leállítani idejében, VAGY pedig pl. az Intel oldalára nekem kell felkúsznom és majd onnan kell manuálisan leszednem ezt a biztonsági javítást/frissítést a procimhoz, már persze ha egyszer tényleg jó lesz ez a javítás, nem lesz benne bug? 😊
0
0
0
0
💬 1
roberto888 avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Az alaplapod gyartojanak weboldalarol kell majd leszedned a legrisebb BIOS frissitest. Lehetoleg 22.-e utani datummal, mert a 10.-e koruli az meg a hibas javitas.
0
0
0
0
misota31 avatar
Nem téma kapcsolatos a kérdés szóval van egy Gigabyte Z370 Gaming5-ös deszkám benne egy i3 8100-as maggal és ezt kaby lake-ként észleli az alaplap miért
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Aki kiszeretné kapcsolni azt , hogy a Win 10 automatikusan "erőszakosan" frissítéseket telepítsen köztük a telejsítménycsökkentő tapaszt, az az alábbi kis programmal gyorsan kikapcsolhatja. Linket mellékeltem.

https://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/01/23/596ffd.png

[LINK]

Aki már telepítette, az a vezérlőpult >> programok szolgáltatások>> telepített frissítések megjelenítése menüpont alatt keresse az alábbi frissítések egyikét op rendszertől függ és távolítsa el.

windows 1507 — KB4056893
windows 1511 — KB4056888
windows 1607 — KB4056890
windows 1703 — KB4056891
windows 1709 — KB4056892

Hattori Hanzónak köszönöm a pontos updatek megjelölését 😀
0
0
0
0
💬 5
Memento Mori avatar
@Arthur Morgan: Örülök, hogy sikerült! 😀
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@Arthur Morgan: A 1607-es fentvan,de egyenlőre hagyom,majd ha bekavar valamibe akkor kivágom a francba,és kapcsolom is ki az automatikus frissítést,vagy teszem csak manuálisra,és azt szedem csak le ami kell.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Arthur Morgan: Nekem csak a KB 4056892 van fent. Ez lehet? mármint hogy a többi három nincs fent vagy csak nem találom?
0
0
0
0
InfernoDante avatar
@Andris18: A többi az előző verziókra van, ugyanaz a frissítés, csak mivel más Build-re van, más számozást is kapott.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@InfernoDante: Tehát ez mind ugyanaz. Köszi!
0
0
0
0
no avatar
Ez már vicc kategória, szerencsére sz*rtam az egészre és nem telepítettem semmit sem és ez után sem fogok, ha olyan állapotban lesz úgy is letölti magától a windows update 😀
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Nem tettem fel a javítást, nem nagyon sz.rtam be a Spectre Meltdown hisztériától, úgy látom jól döntöttem. 😃 Hosszú évek után egy éve váltottam vissza intelre. Most meg kezdik ők is a hülyeséget. 😃
Egyébiránt amelyik elvakult kis amd huszár most nagyon örül hogy mennyire szar most az inteleseknek, annyira nem az. 😃 Az amd procik sem lettek ettől erősebbek, nem lett több fps játék közben sem. Szóval nem igazán értem a nagy virgonckodást. Az intel botlott egyet (és egyébként nem csak az intel csak efelett könnyű átsiklani a piros ködben) és mindenki elveszti az eszét. Az meg hogy a ryzen előtt az amdnek tezenegynéhány évig nem volt versenyképes processzora hirtelen elfelejtődött, mert most ezen a csonton csámcsog az alom legványadtabb kölyke, az a szegény amd. És nem, nem vagyok intelbuzi, az fx processzoromról minden fórumon ódákat zengtem, de ami örömködés megy itt az szánalmas gyerekek.
Akinek nem inge...
0
0
0
0
💬 11
Mordi avatar
@Memento Mori: Általában az AMD 1-2 lépéssel lemaradva olcsóbban hozta ki a cuccait, de cserébe többet zabáltak. Kinek melyik paraméter a fontos.. nem voltak csúcskatos versenyképes darabok, de azért pofásan ketyegtek (ketyegnek).
Aztán, hogy most fordult a kocka a magaslatról könnyebb leordibálni.. ez egy picit tipikus magyar mentalitás 😞 "Megdöglött a szomszéd lova is, ezért jobban érzem magam"
Mondjuk a káröröm az egyetlen emberi érzés, amiért még nem gyilkoltak.. de ettől nem lesz szebb.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Mordi: Már olyan sokszor leírtam, de tényleg fantasztikus volt az amd pl az fx szériával is. Ahogy mondtad, 1-2 lépéssel lemaradva ugyan de pl az fx 6100-am a gyári 3200 helyett 4500MHz-en ketyegett 1.4 volton a gyári hűtővel 60-65 fok körül!!! és 280x-emmel majdnem tökéletes párost alkottak. (Sajnos szénné hajtva is kevés volt a 280x-nek) Úgy hogy egy 30 ezer forintos processzorról beszélünk. A pénzedért tényleg a legjobbat az amdtől kapod ár érték arányban és aki ezt nem látja be az finoman szólva szűk látókörű. Imádom az emberekben hogy csak az a jó ami neki van mindenki más meg szart vett. Hozzáteszem az ilyen kárógóknak rohadtul nincs többnyire semmi összehasonlítási alapuk. Csak böfögik vissza amit a neten meg itt-ott haveroktól összecsipegettek. Y generáció. 😃
0
0
0
0
Mordi avatar
@Memento Mori: Persze.. mert az intel dollár milliárdokat szórt el marketingre. Az emberek meg elhiszik. Az előre összeállított AMD-s gépek meg mindig el lettek rontva tervezésileg. Aztán az ember meg azt látja, hogy sz@r. Pedig a komponens tökéletes. Csak a gépépítő inkompetens/lefizetett.
Ha magadnak rakod össze, akkor meg lehet nem lesz csúcsmegazord teljesítményű, amire a NASA is irigykedik.. de cserébe olcsó lesz és azért még mindig odatesz.
De utána olvasni, gondolkodni.. netán tervezni már ember feletti képesség.

Aztán persze van, hogy az intel ad jobb ajánlatot.. de én már a felépítése miatt sem vennék. De ez évekkel ezelőtt is így volt, nem csak a mostani sörétes találatot gyalázó résmennyiség miatt.
0
0
0
0
ors11 avatar
@Mordi: A képlet egyszerű!! Ha alsó- vagy középkategória akkor AMD, ha high end akkor Intel 😃 Bár sose értettem, hogy miért nem elégednek meg az emberek játékoknál egy Ryzen 5-el és verik a ****kkal a csalánt, hogy kinek hogy szárnyal az FPS és nekem nem 70 van,hanem stabil120, közben a sz*ros 60Hz-es monitorral vakulnak egész nap.
0
0
0
0
Mordi avatar
@ors11: Azért felső kategóriában is van AMD, csak nem a Total Badass címen
Én mondjuk a VGAval kicsit túllőttem az igényeimen, de ja az 1600as bőven elég és szerintem megfizethető, de ez embere válogatja.
És lehet az én szemem nem ultraérzékeny, de 60 FPS fölött ugyan azt látom..
0
0
0
0
ors11 avatar
@Mordi: Ha egy ember elé raknának egy gameplayt, nem nagyon tudná megmondani, hogy mikor 40-50 vagy 60-60+ az FPS. Tudom, hogy mindenki sasszemű szakértő, de az Xboxnál volt a Forza 4K 60FPS eset, hogy nem volt annyi s mégse tűnt fel senkinek, míg teszt nem volt róla, szóval nem szégyen bevallani, hogy emberek vagyunk s ha az FPS mérőt kikapcsoljuk akkor már nem is biztos, hogy megéri a nagy felárat a + videókártya, ha eddig is zökkenőmentesnek ítéltük meg a játékot. 😜
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@ors11: 60hzes monitorom van ennyi az elvárásom fps-ben is. Amig ezt tartja egy konfigom nem hajszolom a teljesítményt. Ha nem elég fejlesztek kicsit. Egyébként az amd vel az egyetlen problémám az alaplapokkal volt. Ami igazából nem is az amd hibája. De ezek az am3+ lapok elég gyengére sikeredtek. És most nem a húszezres lapokról beszélek, hanem a komolyabbakról is. Elfogadható hőmérsékletű északi híd és mosfet 970/990 es chipet alatt a világon nem létezik. Én nem szeretem mikor valami 90-110!! fokos. Ez az igazi ok amiért hanyagolom az amd-t. Egyébként az amd hozzállása is érdekes volt, ugyanis megkerestem őket hogy mi a normális üzemi hőmérséklet a 970es chpseteknél, néhány hét levelezés után nagy nehezen annyit tudtak kinyögni, hogy a north bridge 160 fokig biztonságban van. Hát köszi. Kérdezgettek ádáámról éváról, milyen bios van, milyen windows, mit nyomkodok, a feng shui szerint van-e a gép a szívcsakra vonalra 30 fokban merőlegesen a gépház, a csillagok jól állnak-e csak valamiért a kérdésemre nem akartak válaszolni. Én meg amilyen hülye vagyok, nemhogy 160 fokot nem szeretnék, a gépházamba de a felét sem... Nem beszélve arról hogy annyi kakaó kell neki amivel a mostani gépemből kettő is beérné.
0
0
0
0
ors11 avatar
@Memento Mori: Nézd a jó oldalát 😃 Ekkora hőmérséklet mellett nem kell távfűtésre költs a téli hónapokban 😆
A viccet félre téve, az alaplapok ár/arány/minőség feléhez nem konyítok annyira, azt viszont tudom, hogy az amd 965BE-em még most is tökéletesen megy ennyi év után, igaz nem számít középkategóriának se most már.
0
0
0
0
Mordi avatar
@ors11: Buszon vagy hol hallottam egyszer, hogy nagymami nem mer mikrót venni, mert kijön belőle az atom... nekem B350es alaplapom van és teljes mértékben tökéletesen ketyeg
Az AMD-k mindig is sokat zabáltak. De ettől nem fog a fél gépházad vörösizzásban díszelegni. Láttam már olyant, hogy egy VRM IC kiforrasztotta magát, de az már egy őskövület volt..
Vannak olyan alaplapok, amik hírből nem tudják mi az a hűtés sokszor, pedig egy borda csodákra képes... és jah ez nem feltétlen az AMD hibája.
És míg benne vannak a tűréshatárban, addig lazán ellátják a feladatukat.. nem kell attól félni, hogy felfűti a procidat is 110re
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Mordi: ÉRtem én. 😃 Nem paranoiás vagyok csak háklis. 😜 Tudom, hogy nem lesz semmi baja ha valami 70 fok felé melegszik, de én nem szeretem. B350 lapokról nem tudok nyilatkozni ellenben nem is tettem. 970/990 chipsetekre gondoltam (azt is írtam. 😀 ) és ezekre sajnos amit leírtam mind igaz.
Egyébként teszemazt ha valaminek 120 fok az üzemi hőmérséklete és 150 fok a tűréshatár tuningnál már mindjárt máshogy fest a dolog. Tuning meg igen nagy valószínűséggel lett eszközölve, hisz ezért vesznek az emberek szorzózármentes elvileg tuningbarát processzorokat. Amilyenek a bulldozerek is. Rengeteget tuningoltam fx processzorokat, és még drágább lapokban is sokszor volt throttling meg kismillió problémám a komponensek nem elégséges hűtése miatt. Egy bulldezer volt 30-50 ezer forint akkoriban egy olyan lap amiben már nyugodtan hajtottam ezeket a processzorokat meg 50-70 ropi volt. Hozzátettél egy pár ezrest és i5 öt vehettél egy olcsóbb lappal. Az i5 a legszarabb deszkával is tökéletesen ketyegett érdekesmód elégséges volt a hűtésük is. Anélkül hogy egy másik prcesszor árát kellett volna alaplapba ölni. De fentebb is csak az intel váltás okát magyaráztam ezzel. 😀 Az amd chipsetei szoftverei vannak a lapokon, ki a hábás ha nem az amd. Eleve hogy lehet egy unlocked proci alá gyárott alaplapon lévő mosfetre olyan hűtést tenni ami fél deci másnapos lóhugyot egy hét alatt tud szobahőmérsékletre hűteni. (vagy olyat se.) Akkor kellett rájönnöm a saját bőrömön megtapasztalva, hogy mitől is olcsóbbak az amd processzorok. No offense! 😂
0
0
0
0
Mordi avatar
@Memento Mori: Az intelnek perei is voltak ebből
Nagykereket/gyártókat fizetett le, hogy fos AMD-s cuccok jöjjenek ki, avagy hogy egyáltalán ne tolják a termékeit
Megbüntették 2 mrd-ra de sokkal nagyobb kárt okozott.. a büntetést kifizette röhögve azt uralja a piacot
0
0
0
0
thug85 avatar
Ezeket a frissítéseket tutira az AMD készíti. 😆
0
0
0
0
Kemy avatar
Lehet még ettől mélyebbre süllyedni? 😕 Saját maguk paródiája ez az egész .....
0
0
0
0
mk10 avatar
De a fríssítés nevét kódját vagy akármiét leírná? Mert jó lenne tudni milyen néven és mikor is dobja elő majd ezt a frissítést mert egyenlőre nem találok semmi hozzá hasonló dolgot. Csak előre készüljek a frissítés megállításával. 😀
0
0
0
0
hashimoto avatar
Nem hallom az intel fanboyokat, hogy mennyire f.sza az ő cuccuk 😃
Egyre szánalmasabb ami megy mostanában ezügyben.. 😃
0
0
0
0
💬 10
Memento Mori avatar
@hashimoto: Ha fanboy nem is vagyok de én még mindig nem adnék egy i3-ast egy fx8XXX-ért (se). 😊
0
0
0
0
thug85 avatar
@hashimoto: Fanboy én sem vagyok, viszont egy poén erről eszembe jutott.
Az a 20-30% teljesítmény romlás sajnos kevés lesz ahhoz, hogy az AMD felzárkózzon.😆
0
0
0
0
FoLey avatar
@thug85: Én meg üzenem a túl hypolt inteleseknek,hogy szálljanak le a magas lóról. 😆
https://www.kephost.com/images/2018/01/23/BIG_0008137555.jpg
0
0
0
0
hursandani4002 avatar
@FoLey: Az AMD 8magos és 16szálas procikkal éri el azt a teljesítményt, amit az Intel 6maggal és 12szállal ér el. Ezt azért érdemes figyelembe venni. Nem vagyok Intel fanboy, volt AMD gépem, és nem rossz az AMD sem, csak na, értitek, maradok az Intelnél.😂😂😂
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@hursandani4002: Játszi-játszira szerintem akkora felárat nem ér meg az intel Spoiler!
Mert persze mindenki mondja, hogy több évre terveznek, de ha annyi pénzem lenne,
ahányszor ezt a kijelentést itt olvastam, most nem egy 26 éves Audit és egy 22 éves Suzukit hajtanék


Ahol meg kijönne az architektúrális előnye az intelnek, ott meg pont az említett hibajavítás miatt esik ki kb az előny
0
0
0
0
FoLey avatar
@hursandani4002: hursandani4002 Te meg miről beszélsz? Te most a Ryzen-t hozod fel egy i7 8700k-val szemben vagy most mit? Inkább ne írtad volna ezt a sületlen mondatot... 😊
volt AMD gépem
AMD 64 X2? Akkor végképp ne írj hülyeséget....
Nem vagyok Intel fanboy
A hülyeség határtalan amit vonyítanak neked te meg folytatod,mert az a menő... 😆
0
0
0
0
Mordi avatar
@FoLey: Nézőpont kérdése 😃 az első családi gépünk cerka (celeron) duo volt...
Most egy Ryzen 1600asom van
Az intel a közelébe sem ér
ÚÚÚÚÚÁÁÁÁÁÁÍÍÍÍÍÍÍÍ nem vagyok AMD fanboy de értitak na... maradok az AMDnél

-.-
0
0
0
0
FoLey avatar
@Mordi: Mordi
Azt sem tudja,hogy mit ír nemtud gondolkozni. 😆
AMD Athlon 64 @ X2 vs. Intel Pentium G3450 Ebből vonta le,hogy az AMD közelébe nem ér hát no komment... 😆

Tegnap munkatársam mondta,hogy amit kínált Intelhez javítást azt elkúrta a rendszert,pedig Intel i5 4590-e van.
Mondta,hogy direkt marketingre mennek,mert vegyenek újabb processzort.

Nekem most FX 8350-em van megvagyok vele elégedve.
0
0
0
0
Mordi avatar
@FoLey: Igen 😃 erre próbáltam burkoltam célozni hogy egy duál magos celeront tettem a 6 magos Ryzen mellé 😃
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Elmehet a p....ba az intel, ennél jobban lehet még hova süllyedni? 😆😆
0
0
0
0
thug85 avatar
Ez már kezd olyan lenni, mint egy szarul sikerült komédia.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Érdekes dolog mert nekem az asztali gépemben hatodik generációs i5 6600 van, míg a laptopomban negyedik generációs i7 4500U. Mindkettőn fent van ha jól néztem a frissítés, és egyik sem indult újra még magától.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@reszler112233: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Az asztali gépem processzorát max 40-50%-ig terheltem mióta fent van a javítás, de nem indult újra. Viszont a laptopot megterheltem már azóta 70-80%-ra is játékkal, és nem indult újra egyszer sem.
0
0
0
0
ors11 avatar
+1 ok a mostani áremelkedések mellett, hogy a konzolt válasszuk 😃 Ha veszek egy több, mint fél milliós gépet, laptopot, pont nem akarok még ilyen hibákkal is foglalkozni...
0
0
0
0
💬 5
Floriian avatar
@ors11: A konzolokban egy AMD Jaguar CPU található, ők sem védettek ez ügyben tudtommal 😃
0
0
0
0
ors11 avatar
@Floriian: Akkor marad a Nintendo 😆 Amúgy meg akkor miért nincsen erről hír a konzoloknál? 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@ors11: Az majd holnap jön hírbe 😃 minden nap kell valami napok kérdése !
0
0
0
0
Andris18 avatar
@ors11: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8f/Game-Boy-Original.jpg/1200px-Game-Boy-Original.jpg

Ezt törjék fel 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
És akinek szarrá mehet a procija ? vagy a Vinyók elhasználódnak a random újra indításnál ? 😲 mi van itt ***...
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@MaximumGame: Garancia nincs semmire, az intelt nem is érdekli. Ha a régi tönkre megy veszel újat így van vele.d
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@carl18: Akkor nem kell Intelt venni 😊 értem.. ilyen cégem lenne az lenne az első cikk amit kihoznék hogy esetleg akinek valami kára lenne ezekből... azt kárpótolják...
0
0
0
0
KalmarErik avatar
@MaximumGame: Persze. 😃 Azt majd boldogan ingyen adogatod a méregdrága cuccokat.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Na asszem a következő gép Ryzen lesz,...bár eddig még nem volt baj ezzel sem,azt se tudom települt e az a frissítés vagy sem,win csere után vagyok pár nappal. 😃
0
0
0
0
💬 3
Mordi avatar
@Viktorinho: Itthon egy 1600as Ryzen pörög, a melóban egy 4000res i3. És mindkettő tökéletesen ellátja a feladatát. Mondjuk az utóbbi messze áll a terhelés gondolatától is, lévén egy böngészőt és egy excelt futtat...
Én AMD párti vagyok, de nem fogom lecserélni a benti gépem.
Ez az egész mizéria egy vicc.. nem erre alapozva kell eldönteni, hogy mit vásárol az ember.
0
0
0
0
no avatar
@Mordi: Mindegy mit vesz az ember Intel-t vagy AMD-t mindkettőben van hiba és sebezhetőség, attól, hogy ez most fel van fújva... nagy dolog. AMD-ben ugyan úgy találtak biztonsági rést.
0
0
0
0
Mordi avatar
@LordSzalko: Jah... a rés benne van, amennyiben linux rendszert használsz, és saját kerneled van.. és ha igen akkor egy 5 soros bugfix kijavítja

A többi akkor jött elő, ha a windows ráerőltette a frissítést... egy teljesen más architektúrával rendelkező vasra a saját szarját... annyit jelent, hogy pl az intel 10es számrendszerben számol, az AMD 8asban és az intel rányomja a bugfixét az AMDre.. naná hogy összeomlik -.- semmi köze hozzá
0
0
0
0
gigazte avatar
Le kéne már lőni őket a fenébe! 😂 Ebben a hónapban egyre mélyebbre és mélyebbre ássák el magukat!
0
0
0
0
BlackDog avatar
Röhej amit már művelnek!!! 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció