Intel CPU AMD GPU-val: így vélekedik az Nvidia vezérigazgatója

Szerző: xoki | 2017. November 12. | hír | 11 hozzászólás

Az utóbbi napokban az Intel és az AMD volt a középpontban, ha technológiával kapcsolatos hírekről volt szó. A két cég összefogott, hogy közösen hozzanak létre új processzorokat, ráadásul az AMD Radeon Technologies Group fejese, Raja Koduri elhagyta az AMD-t, majd kiderült, hogy az Intelhez csatlakozik.

Miután ekkora lépéseket tett az Nvidia két nagy versenytársa, a cég vezérigazgatója, Jensen Huang sem hagyhatta szó nélkül a történéseket. A legnagyobb innováció, amely az Nvidiára is kihatással lehet az, hogy az Intel high-end diszkrét GPU-kat is készít majd az eddigi integráltak mellett. Valamint azt is megemlítette, hogy hatalmas veszteség az AMD számára Raja Koduri kilépése és a tény, hogy az Intelnél fog dolgozni, azt jelenti, hogy „valószínűleg az Intel felismerte, hogy a GPU hihetetlenül, hihetetlenül fontos.”

Huang szerint több évre lesz szüksége az Intelnek, hogy sikereket könyveljen el a high-end GPU-k piacán, amely "hatalmas vállalkozás", majd hozzátette, hogy körülbelül 3 évre lesz szükségük egy új dizájn piacra dobásához.

Az Nvidia vezérigazgatója megkérdőjelezte a két rivális cég, az Intel és AMD közös hibrid csipjének szükségességét. Az Intel szerint az új design lehetővé teszi a magas teljesítményű gamer laptopok minél vékonyabb kialakítását. De Huang véleménye szerint az Nvidia már rendelkezik ilyen energiahatékony grafikus csipekkel, amelyek szintén használhatók az ultravékony laptopokban.

Hozzászólások: 10
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Floriian avatar
Következőre NVIDIA betör a CPU-k piacára, és akövetkező fszságok fognak terjedni:
AMD proci mellé csak AMD gpu!
NV proci mellé csak NV gpu!
Intel proci mellé csak Intel gpu!
0
0
0
0
💬 1
SuperPuma avatar
@Floriian: Régebben SLI csak nforce chipes alaplapokkal volt lehetséges.
De azért ennyire csak nem vadulnak el 😊
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Intel vagy nVIDIA hmm vajon melyik lesz a drágább ? 😂
0
0
0
0
💬 1
SuperPuma avatar
@YoRHa 2B: Az mekkora poén lenne, ha az olcsóbb modellekre egy az egyben 775ös hűtést raknának 😆
PWM-es is, inteles is

Legalább a CM 212 dobozára rálehetne írni, hogy kompatibilis vele
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát elég érdekes gondolatkísérlet, hogy belép az Intel a GPU piacra. A jelenlegi vezérigazgatójuk nem az innovációról, kitartásról és a kockázatvállalásról híres. De tegyük fel, hogy összejön. Akkor tényleg bajban lesz az Nvidia. Az Intel grafikus chipek már most modernebbek (jobbak a dx12-es és Vilcan alatt), mint az Nvidia, ráadásul nekik szintén erős a brendjük és a marketing költségvetésben is fel tudják venni a versenyt az Nvidiával. Szóval velük szemben már el is veszett az Nvidia két legfőbb előnye. Persze az is kérdés, hogy mennyiben változtatná meg a piacot egy erős új belépő. Mert, ha jól rajtol az Intel, akkor a fejlesztők is úgy lesznek vele, hogy beleteszik azokat a funkciókat is a szoftvereikbe, amiket eddig az Nvidia képességei miatt kihagytak. Hiszen akkor már nem az lesz a gondolatmenet, hogy a két piaci szereplő közül a nagyobb nem tudja, szóval hagyjuk ki, hanem az, hogy a háromból kettő tudja, úgyhogy mehet a dolog.
0
0
0
0
💬 1
Kiki4444 avatar
@csuz-li: Plusz Intel AMD összefogással nő a piacon a GCN archiutektúrát használók száma.Ergo jobban megéri fejlesztőknek eslődlegesen GCN-re fejleszteni.Még nem beszéltünk AMD APU-ról, ilyen téren mindig is előrébb voltak Intel, Nvidiánál. Ryzennel végre erős integrált grafika mellé erős és jó fogyasztású processzor is kerül(3,5 ghz-n jobb a Ryzenek fogyasztása Inteléknél).Raven Ridge APU-val jó eséllyel befutók Apple-nél is, csökkenhet intel piaci részesedése.Asztali fronton nem is tarol Ryzen, szerver és mobil szinten erős APU-val, eléggé ott vannak.
0
0
0
0
xCube avatar
Nem tudom, szerintem az, hogy az Intel valaha is diszkrét GPU -kat gyártana utopisztikus. Itt arról van szó, hogy amit fejlesztenek az az Intel procik társ processzora lesz, a már korábban is hangoztatott MCM modulos felépítésben. A diszkrét grafikus kártyák piaca nem olyan nagy, hogy szükség lenne egy harmadik félre, az árverseny nem tenne jót a piacnak.

Az nvidiát szerintem nem kell félteni ebben a helyzetben, ők elég jó helyzetben vannak egyéb területeken, ahová eddig az AMD -nek sem sikerült igazán betörnie, hiába a nagy számítási teljesítménybeli fölénye.
0
0
0
0
💬 1
YoRHa 2B avatar
@xCube: xCube akkor bemutatom neked az Intel 740 et 😃
https://www.vgamuseum.info/images/vlask/intel/i7404mfb.jpg
Sok értelme nem volt de létezik 😃
Annyibol jól hangzik a dolog h az AMD eléggé stagnál vga terén egy jó ideje, egy kis pénz lehet segítene a dolgokon az intel részéről 😃
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Kíváncsian várom!
Nagyon jó lenne végre, ha nem kéne kompromisszumokat kötni a teljesítmény és üzemidő között. A MaxQ nagyon tetszik, viszont ára is van... Hozhat ez még érdekességeket, ha jól megcsinálják.
0
0
0
0
HiImSulu avatar
Hmmm érdekes, izgatottan várom , ha tényleg belép az Intel az milyen hatással lesz a piacra!
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció