Hivatalos Ryzen 7 CPU árak és teljesítményadatok

Szerző: xoki | 2017. February 22. | hír | 92 hozzászólás

Az AMD vezérigazgatója, Dr. Lisa Su a mai napon felfedett 3 Ryzen processzort, ezzel véget vetve a tippelgetéseknek, ugyanis végre hivatalos forrásból derült ki a CPU-k ára és teljesítménye.

Három high-end CPU adatait árulták el. Kiderült mire képes és mennyiért szerezhető majd be a Ryzen 7 1800X, 1700X és a Ryzen 1700. Mindhárom 8 maggal és 16 szállal rendelkezik.
Úgy tűnik, a múlt hét folyamán kikerült adatok igaznak bizonyultak, az alábbi kis táblázat mutatja azt, miről is beszélt Su.

Az árazás nagyon baráti, de vajon felveszi-e a versenyt az Intel termékeivel? Su mutatott néhány összehasonlítást is, ahol a multi-core teljesítményt hasonlítja össze.
A Cinebench R15 volt az, amelyet az összehasonlításhoz használtak. Lássuk a közzétett adatokat:

Úgy tűnik, az AMD Ryzen 1800X legyőzi a Core i7-6900K-t, amely majdnem a duplájába kerül, mint az AMD terméke. A Ryzen 7 1700X kicsit gyorsabb, mint az Intel Core i7-6800K. Végül pedig a Ryzen 7 1700 sokkal erősebb, mint a Core i7-7700K.
Részletesebb információ itt található.

Hozzászólások: 92
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
csuz-li avatar
ddkk22: Ahogy ki néz, fel tudja venni egy szálon is, bár ha agyon ütnek sem nagyon tudok fejből olyan felhasználást mondani, ahol ez számítana. Inkább a több szálas teljesítmény, ami manapság lényeges: játékok, renderelés, videózás, stb.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
csuz-li
Nekem teljesen mind1 hogy ki mit vesz, mindenkinek a szíve joga.
Én csak abban bízok, hogy feltudja venni az amd 1szálas teljesítményben is a versenyt, az intel processzoraival. Mert ha tudja azt a szintet hozni úgy is, akkor jó vétel lehet.
0
0
0
0
csuz-li avatar
ddkk22:
"Aki pedig éppen alaplap és proci csere előtt áll, az szerintem úgy is azt veszi amelyik jobb áron, vagy azonos áron, jobb teljesítményt kínál."

Hát mivel ez eddig sem volt így, én is úgy gondolom, ahogy MC MaRcI. Persze, ha az AMD is előrelép a brandépítésben, akkor népszerűbb lehet, mint most, csak biztos, hogy nem a racionalitás okán, mivel eddig sem az volt az elsődleges szempont a vásárlásoknál.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Hát azért a két kártya között van egy jó 10ezer ár különbség.
Véleményem szerint az venné a két kártya közül a nvidiát aki vagy nem ért hozzá, vagy fanboy, vagy valaki olyan ajánlotta neki aki ugyan csak nincs nem ért hozzá. Mint ahogy volt ez a gtx 750-el is, rengetegen vették, és ajánlották másoknak, közben pedig abban az árban volt jobb is.

De szerintem a prociknál pont hogy nem lesz ez, mivel már sokan várják hogy az amd alkosson valamit, ugyan úgy várják az intelesek is, mint az amd-sek. Aki pedig éppen alaplap és proci csere előtt áll, az szerintem úgy is azt veszi amelyik jobb áron, vagy azonos áron, jobb teljesítményt kínál.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
am ha még jók is lesznek a procik nem lesz sokkal népszerűbb akkor sem az amd
pl: gtx 1050 ti vs rx 470

majdnem egy árban vannak még is a gtx-et veszik az emberek pedig sokkal gyengébb

ugyan ez lesz a helyzet az amd vs intel-el kapcsolatban is

egy nvidia intel logóval még a "xar t" is el tudnák adni
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Remélem most jól sikerülnek ezek az amd procik, nekem az árakról az a véleményem hogy jól csinálja az amd, intel alá vannak lőve az árak, és eddig még teljesítményben is jobbak, ha akkor is marad így a dolog, amikor már tényleg kijönnek a procik, és valóban olyan a teljesítményük ahogy azt előadják jelenleg, akkor egyértelmű hogy az emberek az olcsóbb, de jobb teljesítményű procit veszik meg.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Látom már nemcsak hogy jobb lesz a Ryzen, hanem már az i7 nem is elég 😃
Drukkolok hogy ne isméltődjön meg az ami az FX-nél ment. Ott is kiderült hogy miért olcsó.
0
0
0
0
cseszka avatar
Xoki:Nekünk megéri megveni Magyarországonn,mert az áfa visszaigényelhetö,és 200-220k (Proci+alaplap) a visszakapható 27% nem kevés...kb 60k..
0
0
0
0
xoki avatar
cseszka: IKR, rohadtul nem éri meg itt venni 😃 Ezért vettem csak egy 1060 3gb -t.
0
0
0
0
no avatar
Ja karácsony fele meg ki dobnának egy 1900-as szériát 10/20-al és utol érné vagy esetleg meghaladja az intel 6950x-et 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Hát nálunk Szerbiában a sima 1700 kb 400eu lesz,az 1700x 490Eu,mig az 1800x 610Eu....nem lettek elég olcsók a szegény embernek...bár igaz ezek lesznek a legerösebbek,hátha a 6magos modellek már barátibb áron jönnek.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Ilyen tesztek a Bulldozerről is jöttek a piacradobás előtt. Ha a 7700K-t befogják, már tapsolni fogok. A tényleges teljesítmény valószínűleg inkább az áraknak megfelelően fog alakulni.
0
0
0
0
nagyzoli84 avatar
most felébred csipkerózsika álmából az intel 😀
0
0
0
0
Viktorinho avatar
ryzenpowaaa nálunk sk-n 550 euró lesz az 1800x ,március 2.tól kapható,de már elő lehet rendelni. Mondjuk ahogy nézem az eddigi legdrágább lap alájuk ami kapható lesz 125 euró, (benéztem,az a B350es chipset),van B370es is,ott van 320+ eurós lap is Ryzen alá.
0
0
0
0
no avatar
en mar megrendeltem oket, elvileg megjelenes utan mar masnap hozza hermes, arakat itt talaljatok, szamolja ra egy 10est es kb az lesz a hun ara is.

[LINK]

azert az eleg szomoru, hogy at,hu,sk -ba nincs pre-order, de kozbe meg ro,si,hr,rs-be van, ehhh

[LINK]
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
Ha vga meg a monitor nem fogja vissza a gépet....😀
HT : https://hu.m.wikipedia.org/wiki/HyperThreading
0
0
0
0
no avatar
Ki rágja magának a Watch dogs 2 a I7 5820K-t is 100 fps előállitásához beveri a 6 mag 12 szál erejét! 😃 (4,5ghz) LOL
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Amúgy én ezt sosem értettem hogy ez hogy van, hogy 2 virtuális mag ami ugyanazon a fizikai magon osztozik hogy tud egyszerre 100%-100% on futni? (ahogy a videóban mutatja) Nem a kettő összegének kellene 100% nak lenni? Ha valaki tudja és felvilágosít azt megköszönném.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Egyenlőre ott tartunk,hogy még egy erősebb 2 magos gépen játszható szinten fut a legtöbb mai játék.
Na meg attól,hogy majd a kiadott játékok csak 6 meg 8 magon futnak jól az minden lesz csak nem jól optimalizált.A linkelt videóban is nem a proci tehet arról,hogy szar a játék,simán lehetett volna azt jól összerakni.(főleg amilyen kinézettel rendelkezik)csak ugye nem így lett.
Az a baj,hogy ha ezek elterjednek akkor bizony ez lesz az alap.De addig még van egy kis idő.
Évek óta az AMD most próbál mutatni valamit először erre már mindenki ryzen álomban él és temeti a jelenlegi csúcsgenerációkat. 😃
0
0
0
0
bojtargenyo avatar
carl18: Gyönyörű. Ha így folytatják, akkor egy 100K-s proci nem lesz elég.
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
A játékok egyre inkább kihasználják a 6-8 szálat.
Már csak azért is mert a konzolokban 8 magos procik vannak.Ezeket az AMD gyártja.
Pont azért, hogy egyszerűbb legyen a portokat megcsinálni akár pc-re is.
Egyre inkább kelleni fog a 6-8 mag teljesítménye.
A négymagos intelek elég jól le vannak maradva multicore teljesítményben.
https://www.youtube.com/watch?v=YftkWip7tY4
0
0
0
0
no avatar
Bojta: Igen szerintem is igaz hogy a 4 mag 8 szál nem mindig elég példa erre a watch dogs 2 , videóban 6700K 4,4 ghz-en jár 16gb ram és gtx 1070! Processzor kihasználtság elég durva azért szerintem! 😃 Itt azért a R5 1600X szerintem biztos jól szerepel, jól jön majd a 6 mag 12 szál! Jelenleg egyre több játék van ami használja a 8 szálat vagy még többet is.
0
0
0
0
no avatar
Csuz-li : pedig fx en gondolkoztam 😃 a 8/8 as szèrián. Azon velül a 9*** esen ott nekem ami nem igazán tetszik az a 220w-os tdp 😞

Vissza az AMD-oldalára . nem vèletlen,hogy ilyen "olcsó" intelhez viszonyitva.
Ha az èn cègem lenne ,ès csődközeli állapot lèpne fel, amit nem tudhatunk, DE van a kezembe egy favorit akkor èn is olcsobban adnám . ( a kevesebb nèha több )
Vagyis sok kicsi sokra megy .
Majd fog ezeknek az ára is emelkedni,csak a bizalmat meg kell vásárolni. Jo teljesitmènyt olcsón adni .
Ahoz hogy a fejlesztèst fedezze ,ès hogy legalább 0-ra jöjjenek ki ès hogy a cèg ès neve fent maradjon ahoz ez az ár pont megfelelő.
0
0
0
0
no avatar
Nem értem minek mondjátok hogy húú...de jó lesz amikor még kint sincs a piacon.Akkor lehet majd mondani hogy jó ha majd már más teszteli.Lehet hogy egy túl melegedő fos lesz ami kb.1évig lesz jó proci.Nem lehet tudni.
0
0
0
0
csuz-li avatar
bojtargenyo: Hát akkor innen is gratulálunk Fecko kollégának.. 😀 Az i7 elég mindenhez, sőt még egy darabig elég is lesz. Ezen a Ryzen megjelenése sem fog változtatni...
0
0
0
0
bojtargenyo avatar
csuz-li: "Az Intel egy kicsit tökön szúrta magát az üzletpolitikájával.Drágán adta a négymagos i5-i7-et.
Sajnos egy komolyabb gépben a négymagos i7 már nem mindig elég" Fecko_78 kolléga volt az elkövető.

Én azért játszogatok nagy címekkel is, de a proci használat nem ment még 70% fölé eddig. Hozzáteszem, hogy 1 GPU-s rendszerem van.

carl18: Jól látod a dolgokat. Most az AMD-ha az erő az elvártaknak megfelelő lesz- akkor az Intelnek egész csúnyán alárakott. Valószínű, hogy nem véletlen vártak idáig.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Fecko_78: Az úgy már elképzelhető. Mondjuk nekem meg a BF1-el nincs személyes tapasztalatom... 😀

Northwood26: Eszedbe ne jusson fx-et venni!Ne érts félre: nekem az van, és nagyon elégedett vagyok vele, soha nem volt még kevés, semmi gondom nem volt még semelyik játék alatt, de már tavaly sem vettem volna fx-et; ha mindenképpen új gépet építek, csak új Intelt vettem volna DDR4-el, hogy hosszabb legyen a gép életciklusa.
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
csuz-li: igen a total war Attila valszeg patch miatt nem volt jól kihasználva cpu szinten az elején.Aztán nem játszottam vele, mert nem igazán jött be. Viszon a Bf1 az rendesen ment sokszor 100% on. Olvastam forumokon, hogy a 4790k sokaknál hozta ezt a problémát.Lehet, hogy direkt csinálták!
Amúgy, ahol lehet ott használom az az nvidia geforce experience beállításait.
0
0
0
0
no avatar
Nagyon remélem hogy le esnek az árak egy kicsit 😃 most akarok össze rakni egy patent gamer gépet , és erőssen gondolkoztam eddig az FX-szérián,de lehet ryzen lesz a vége 😃
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Nálunk az 1800x 550 euróért lesz kapható március 2.tól,persze már előrendelhető 😃
0
0
0
0
no avatar
Szerintem a ryzen most jól megfogja majd a intel piacot, mert hát ha az I5 kap egy hyper treadingot akkor az i7 már is értelmét veszti, de ha az i7 megkapja a 6 magot akkor meg az intel magának add ellenfelet és a hedt platform 6800-6850K egyből értelmét veszti. Az amd meg kidobta ami van neki, nem kell tartogatnia magát,intel most dobta ki a kaby lake-t év végéig következő év elejéig nem dobna ki új platformot, egyetlen fegyverünk a zen ellen egyenlőre a árazás. Bonyolult lesz ez a év 😃
0
0
0
0
no avatar
https://www.youtube.com/watch?v=OAQCWgqZXzk

hét elég szép..... 5,2ghz 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Fecko_78: A legtöbb i7 4mag-8szálas. Ennek tudatában írtam, amit írtam. Játékok szempontjából amúgy is a szálak száma a releváns.
szerk: Nem akarom elhinni, hogy a Total War megizzasztotta a CPU-dat. Még nálam sem megy 70% fölé az alatt a játék alatt. Pedig az volt az egyik, amit anno a 980-al is kipróbáltam. Te mégis milyen beállításokat használsz? Ott valami más probléma is lesz.

Danikika94: Nem tudom mennyire lesz belőle verseny, az a marketingrészleg teljesítményétől függ, amiben az AMD finoman szólva sem erős, bár, úgy tűnik, hogy ezzel a Zen-Ryzen hype-al azért elég jól boldogulnak. Anno az fx megjelenésekor is ugyan ez volt az alaphelyzet, mint ahogy kinéz most a Ryzen-nél: Nagyjából fél áron kapod meg ugyan azt a teljesítményt, de verseny még sem lett belőle, főleg nem árverseny, ami nekünk, vásárlóknak lenne jó igazán.
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
sobeszka:Nálam a Total War meg a Bf1 is izzasztotta a cpu-t rendesen!!! Amúgy baja nem lett, mert jó hűtése volt! A Watch Dogs 2 még nem próbáltam!
0
0
0
0
Danikika94 avatar
Én személy szerint örülök hogy az AMD feljött így van verseny helyzet lett 😀 Intel kénytelen az árait levinni ráadásul azzal hogy az i5-ös cpu-k megkapták a HT-t így i7-es szintre léptek fel így az i7-eseket is kénytelenek jobban elkülöníteni az i5-től mondjuk standart 8magosak vagy 6magosak lesznek ezentul de az áruk mégse lesznek csillagászatiak pont ezért. Bár ez az én kis jóslatom de reálisnak látom hogy a jövőben találkozni fogunk hasonló lépésekkel a kékektől. Én amióta élek mindig is inteles voltam most is intelem van és örülök hogy van verseny 😀 Remélem így jövőben olcsóbban vehetem meg a 2066-os cpu-t is 😀 Amúgy se kell az intelnek félnie a teljesítménytől így nem kell drasztikusan növelni a teljesítményüket inkább az árral tudnak játszani márpedig ha meglépik azt hogy erősen leviszik csúcskategória árait akkor az intel megmaradhat továbbra is a piac élén 😀
0
0
0
0
Dani46 avatar
Nekem ment már a i7 4770 100% on is,de a vga akkoris 99% ment.
0
0
0
0
no avatar
Fecko_78: Watch Dogs 2? 😀 Egyébként volt abból bármiféle hátrányod, hogy ekkora terhelést kapott játék közben a CPU?
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
I7-ből van 4 magos is....Van olyan játék, ahol folyamatosan 85-98% ment a 4790k.Nem 60fps a cél, hanem 144.A cpu is terhelés alatt van nem csak a vga!
0
0
0
0
csuz-li avatar
bojtargenyo: Ki volt az az "értelmiségi", aki szerint kevés bármire is egy i7? 😃

Mesterlovesz: Van az 1700-hoz hűtés. Az 1700x-hez és 1800x-hez meg lesz olyan kiszerelés, ami gyári hűtést is tartalmaz, ami 145W-os tdp kerettel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy némileg húzható is lesz a gyári hűtővel.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Ryzen 1700 hoz van hűtés, bár kérdés, hogy az mennyire használható
0
0
0
0
bojtargenyo avatar
Érdekes. Valaki azt írta, hogy kevés egy 4 magos I7-es. Én nem éreztem annak eddig. Na mindegy. Viszont én is AMD-vel kezdtem és remélem jó lesz a dolog, mert elegem van, hogy drágáért kell olyat kell vennem, ami a határvonalon mozog.
0
0
0
0
xeon pc game avatar
Magyar árak :AMD RYZEN 1800X -183 390 Ft AMD RYZEN 1700X 146 690 Ft AMD RYZEN 1700-119 790ft [LINK] egy ilyen proci alá illik egy jobb lapot rakni az meg ASUS PRIME X370-PRO 58 790 Ft ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO 91 290 Ft Ja és a memo Kingston 16 GB-KIT DDR4 2800MHz CL14 HyperX Savage 56 490 Ft + Hűtés egy két darabot találtam 21 000ft. Tehát 1 RYZEN 1700+lap+ memo+Hűtés kb 260-270 ezer😞 ez van.Az élmezönyt meg kell fizetni.Az olcsóbakra kiváncsi leszek 1600-1500, venni nem fogok de drukkolok Hogy jó legyen.
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
Az Intel egy kicsit tökön szúrta magát az üzletpolitikájával.Drágán adta a négymagos i5-i7-et.
Sajnos egy komolyabb gépben a négymagos i7 már nem mindig elég.Ráadásul alaplapostól kellett cserélni az 5% teljesítményért, amit az új generáció hozott!
A 6 magos proci már felső kategóriának számított.
Most meg az AMD szórja ki viszonylag olcsón a 6-8 magos jó teljesítményű procikat.
0
0
0
0
xeon pc game avatar
A magyar árak alaplap [urlhttps://www.alza.hu/zakladni-desky-se-socketem-am4/18861242.htm][/url][list][/list] Proci [LINK] Proci+lap+RAM+ egy normális Hűtés 350 000 ft ból már megleHet úszni😞 Nem az átlag magyar gépe lesz ez sem😢 a 1600 procival meg 1 olcsóbb lappal 100 000 el olcsób Hát marad a mostani gépem még vagy 2 évig biztos.Azt sem tudom kiHasználni.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Érdekes a RAM árak véletlenül most indultak drágulni és még fognak tovább.Egészen véletlenül pont akkor amikor majd sokan fognak gépet összerakni. 😀
0
0
0
0
Levwi avatar
Zoli73: ha 200k lesz a csúcs ryzen akkor a magyar boltok nem gyengén fognak keresni rajta mivel a 6900k nem kerül 400k-ba és az 1100 dolcsi a ryzen meg 500. De én nem az 1800x-et tervezem venni hanem az 1600x-et. A ram árak meg sajnos megszivatnak mindenkit, mert megjelenéskor sem voltak ennyire drágák mint most. Ha tudom be vásároltam volna belőle amikor még fele ennyi volt.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Kérdem én,aki eddig amd-s megvett egy 8350 et 50 körüli áron,és húzta a száját már annál is hogy drága,intel meg pfújjj 70-80-90 ezer fos,akkor az hogy fog kiadni most 100+ vagy közel 200 at?ráadásul a legkevesebbet hozó csere fps be játékba,munkába biztos sokkal jobb,kérdés használod e.De aki játékra használja és ez a többség,itt mindenki x99 ellen hasonlítja a zent,ami a magokat illeti oké,csak jelzem ott vannak a kisebb i7 ek,2600,2700,3770,4770,4790,6700,7700 ezek mind tökéletesek még a legerősebb vga mellé is.3770-4770-et lehet venni 50-60 rongyér na de mind1.De biztos lesz sok fogyaték,aki 3 hónappal ezelőtt vett vmit,már adja el,attól kell megvenni.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
Akkora koppanás lesz, hogy azt csoda lesz nézni. Talán annyi igaz, hogy lesznek bizonyos CPU-k amelyek erősebbek lesznek Intel társaiknál, de az is biztos hogy egy centtel se olcsóbban. Aki meg azt hiszi, hogy i7 6800-at kap féláron....... hát szálljon le a Földre.
0
0
0
0
BanisHead avatar
Én kiváncsi leszek ezekre mert a régi amd-s gépeimen tükörtojást lehetett sütni ezért cseréltem intelre... 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció