Hivatalos információk a közeledő Ryzen CPU-król

Szerző: xoki | 2018. January 08. | hír | 6 hozzászólás

Az AMD kihasználta az alkalmat és a CES előestéjén ismertette a 2018-as ütemtervét. Először lássuk, mit tervez a cég CPU fronton!

Január 9-én jön a Mobile Ryzen 3 2000U széria, amelyet a Mobile Ryzen 5/3 2200G szériák követnek február 12-én, valamint áprilisban jön a „Zen+”, amely lényegében a jelenlegi Zen architektúra finomított verziója és 12nm-es technológián fog alapulni. A Zen+ magasabb órajeleket hoz magával és rendelkezik a Precision Boost 2 technológiával, amely a nagyobb teljesítmény elérését könnyíti meg. Egyelőre úgy tűnik, nem változtatnak az architektúrán, de lehet, hogy az AMD tartogat még néhány meglepetést. Az új Ryzen áprilisban várható, amelyet a második generációs Threadripper CPU-k és az új gyártástechnológiát használó Ryzen Pro APU-k követnek majd az év második felében.

A „Zen+”-on felül a Zen 2 és a Zen 3 – amelyek már 7nm technológián alapulnak – is szolid termékeknek mutatkoznak, amelyek 2019-ben, illetve 2020-ban jelennek meg. Az Athlon és Athlon 64 termékek után a Zen mutatta a legnagyobb előrelépést. Az AMD kiemelte, hogy a Ryzen processzorok teljesen immúnisak a Meltdown és Spectre névre keresztelt két biztonsági résre.

A felújított processzorok mellett az AMD egy új chipsettel is előrukkolt. Fontos tudni, hogy ez az új X470-es chipset nem lesz kötelező, mivel a jelenlegi X370/B350/A320 mind támogatja majd az új processzorokat.

Hozzászólások: 6
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Itt már talán nem lesznek memória kezelési problémák.

Spoiler!
Lesz helyette más.
0
0
0
0
no avatar
350 Dollárért igen jó vétel lesz a R7 1800X. 😀 Ez a Árcsökkenés igen csak csalógató lesz 😃
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@HunSanyiX: ráadásul ez si jol fog elsülni és a sima ryzenböl indulva még több vevő lesz, ahogy meglovagolják a laptopokat is az uj intel procival , nagyon jo irányba indult el.
0
0
0
0
Mordi avatar
@laciqwer: Az AMD is próbál nekimenni a felső katos lapiknak
Volt a kezemben a RoGnak egy Ryzenes változata.. valami 702Z
Belecsaptak egy asztali 1600ast meg egy 4 GB RX580ast
És meg kell hagyni nagyon jól eltalálták. Maxon pörgettük fél napig és lazán bírta a hűtés... az más kérdés, hogy a szomszéd is hallotta. A gép volt vagy 3-4 kiló míg a 240Wos tápja 1,5. Eeeegen.. lassan már fegyvernek minősül. Ha nem lenne olyan böszme hangos nagyon jó konstrukció lenne. Csak konkrétan olyan, mintha egy porszívó izzadna a gépházban. Ha nem nyomsz be valami fülest, nagyon zavaró.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Mordi: Hát a VR-osok videójában is rendesen hallottam, hogy zúgott a gép. Sajnos ez inkább a gyári hűtő hibája, hogy azt bizony eléggé lespórolják. Az asztali APU-m is elég keményen zúgott a gyári hűtővel, rá is raktam egy kb 6ezer forintosat és azzal már némaság volt 😃 Csak laptopban ugye a hűtőt nem lehet cserélni...
0
0
0
0
Mordi avatar
@botmunpls: Simán lehet cserélni ha van (méretben) kompatibilis alkatrész. Persze itt lehet játszani, hogy golyós vagy csúszócsapágyas stb..
De nem a ventivel volt a gond. Nem spóroltak semmit. Teljesítményben tökéletes volt.. közelébe nem volt a túlmelegedésnek a gép. A probléma az, hogy asztali procit csaptak bele 😃 Most képzeld el a PCbe tett procihűtőt egy lapiban.. nem olyan egyszerű ugyan azt kihozni belőle. Durván fogalmazva ötöd akkora venti 5x gyorsabban kell forogjon.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció