Hamis Ryzen processzorokat árulnak

Szerző: xoki | 2017. July 18. | hír | 19 hozzászólás

Az elmúlt egy, másfél hét leforgása alatt legalább két vásárló panaszkodott az Amazonon történő vásárlást követő hamis Ryzen processzorok kézhezvételével kapcsolatban. Ezek a vásárlók Ryzen processzornak álcázott Intel Celeron CPU-t találtak a dobozban, és mindkét esetben a Ryzen 7 1700 volt a megrendelt példány.

Első ránézésre lehet, hogy a hozzá nem értő szem nem mondaná meg a különbséget, de a kicsomagolást követően közelebbről is szemügyre véve látszik, hogy nem az AMD készítette a terméket.
A sh00ter999 nevezetű reddit felhasználó több képet is felrakott a hamis Ryzenről. Az alábbi képen például látszik, hogy az IHS nem egyezik meg a Ryzen 7 1700 kinézetével, valamint közelebbről megnézve az is látszik, hogy a feliratot ráragasztották.

Körülbelül egy hét után egy másik felhasználó, Yae_Ko szintén feltöltött egy képet, hogy ő is egy hamis Ryzent kapott, íme:

Nem tudni, honnan bukkantak fel ezek a termékek. Vajon direkt az Amazon árulja őket, vagy esetleg egy harmadik féltől származik? Egyelőre csak találgatni lehet. Mindenképpen megbízható forrásból vásároljunk és ne harmadik féltől, elkerülve a hasonló eseteket.

Hozzászólások: 19
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
vladtepes2 avatar
Ha már valaki Ryzent vesz/venne, gondolom végigböngészett pár oldalt mennyi az annyi, és pár adatért is utánanézhetett. Ezek után ha valakinek nem szúr szemet a tokozás eltérése, hát... Az a véleményem, hogy ha valaki nem is jártas a pc világában, azért ha már pénzt ad valamiért, annak a terméknek utána néz. A google "csodákra" képes. Bár már kételkedem kicsit... a "gyakori kérdések" olvasgatása után 😂

Szerk: Persze, ha az eladó hamis képet tett fel vagy ilyesmi, természetesen a vevő csak kézhezvétel után szembesül a problémával. Így a hozzászólásom első fele nem vonatkozik erre az esetre.
0
0
0
0
kornel244 avatar
Skacok vigyázatok már PH-n is árulnak ilyent!!!! Haverom akart venni és még jó hogy megnézte mielőtt fizetett!
0
0
0
0
bukta2 avatar
5 éve élek németben,mindig mindent,beleértve a mostani gépemet is az Amazon ról rendelem... eddig semmivel nem volt semmi gond. A legjobb oldal! Egyszerűen átlátható!
0
0
0
0
no avatar
"Vajon direkt az Amazon árulja őket'' ???? 😆 ez most komoly??
Előbb jobban utána kéne nézni a dolgoknak mielőtt cikket írunk.
https://pcworld.hu/pcwmaster/megjelentek-a-hamisitott-ryzen-processzorok-231489.html
0
0
0
0
💬 2
xoki avatar
@Sbalint01: Tehát a válasz: igen direkt Amazon árulja őket, vagyis a visszakapott hamis példányokat... Nem értem mi a gond
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@xoki: irreleváns a kérdés, mi lenne ebben a jó nekik?
0
0
0
0
no avatar
Mi lett volna ha beteszi a gépbe? 😃
0
0
0
0
💬 1
KRZT963 avatar
@Just4Fun: Ez egy LGA foglalatú processzor, így még beletenni sem tudta volna az AM4 lapba.
0
0
0
0
Puffin avatar
Ryzen Celeron...
Annyira jó, hogy már hamisítják is.. 😆
0
0
0
0
Krissz avatar
És jobb mint az eredeti
0
0
0
0
💬 1
Moon_Breaker avatar
Ezért nem érdemes látatlanban vásárolni ilyen oldalakon csak azért mert olcsóbb.

😀
0
0
0
0
💬 2
MaTpr0F avatar
@Moon_Breaker: "Ilyen oldalakon"?

Amazonról van szó. Az amazon még a náluk értékesítő haramadik fél által eladott termékek után is biztosítékot ad, ha netán átvernének. Inkább pont, hogy itt kell a túl szép, hogy igaz legyen alkalmi vételeket megjeteni, mert ha mégsem jön a cucc, vagy hamisítványt, vagy tök mást kapsz, akkor visszakapod a pénzed hiánytalanul.
Én is vettem ott már egeret, Roccat legújabbja, volt kemény €25 a 69.99 helyett. Persze nem jött a cumó, jeleztem, egy nap sem kellett és jött is a pénz vissza.
Persze nem mind kamu van, hogy baromi jó áron lehet megcsípni cuccokat. Lényeg, hogy ott nincs miért aggódni (ahogy a cikkben szereplő usereknek sincs miért).
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@MaTpr0F: Azért mégis csak egyszerűbb-biztosabb-gyorsabb ha itthoni boltból rendel az ember vagy HardverApróról. 😀
0
0
0
0
gaborw avatar
Ja, mondjuk nem vicces, ha valaki pont belenyúl! Inkább szomorú!
0
0
0
0
KalmarErik avatar
Occó, könyü, kinai....
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Tiszta 2000-es évek eleje.
Radeon 9600 Pronak álcázott MX440-ek, kamu FX5500ak meg ilyenek.
0
0
0
0
Sztrelok avatar
Őőőőőő..... Na ez epic 😃
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Sztrelok: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Sztrelok avatar
@HunSanyiX: Nyugi én se bírtam volna 😆
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció