Hamis Meltdown és Spectre javítást terjesztenek

Szerző: xoki | 2018. January 18. | hír | 18 hozzászólás

A Meltdown és Spectre javítások sok esetben apróbb hibákat okoznak vagy akár rontanak a teljesítményen, amelyet főleg komolyabb feladatok ellátására használt gépek esetében tapasztalhatnak a felhasználók.

A német Szövetségi Információbiztonsági Hivatal (BSI) egy spamre hívta fel a figyelmet, amely az ügynökségüknek adja ki magát. A spam figyelmezteti a felhasználókat a Meltdown és a Spectre támadásokról, valamint linkeket is tartalmaz, melyek olyan oldalakhoz vezetnek, ahol a frissítések találhatók. Ezek egy hamis BSI oldalra vezetnek, amely vírusokat tartalmaz.

Egyelőre csak a német felhasználókat célozták meg, de csak idő kérdése, hogy egy ilyen vírus elterjedjen. Szóval érdemes figyelni és csak hivatalos oldalakról letölteni azon frissítéseket, amelyek a fenti két biztonsági réssel kapcsolatosak.

Hozzászólások: 18
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bukta2 avatar
Én is már több mint 5 éve élek németbe és torrentezésért énis kaptam már 800€-ós bírságot egy 700mb os divixes film miatt, teszem mellé a gépen volt vagy 300 divixes film 😆😂 Na most akkor lehet utána számolni hogy milyen mákom volt hogy csak egyért kaptam. Minden le volt írva a levélben hogy mikor, honnan stb....
Ezt a legális teljesítményrontást meg undorítónak találom...
0
0
0
0
💬 4
thug85 avatar
@bukta2: Hogy dőltél meg vele?
0
0
0
0
bukta2 avatar
@thug85: Hát,úgy hogy elköltöztem onnan ahol korábban laktam és az új lakásban másik internet szolgáltatót választottam annál meg kb a 7-8. Film után küldték is a papírt.... 😳
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@bukta2: Akkor bukta volt bukta 😉 😆 😆
0
0
0
0
Vigilante avatar
@MaximumGame: Nah ez a mai Németország. 😃 Vicc, tiszta 1984 már az az ország is. 😜
0
0
0
0
xCube avatar
Hat éve élek Németországban és gyakorlatilag csodálkoznom kell, hogy csak most jelent meg ez a dolog. Itt nagyon durván megy a hackelés és a digitális pénzlehúzás hivataloknak álcázott profillal. Néhány éve volt egy vírus, ami előadta, hogy a PC -n illegális adatok vannak (ez egyébként így is volt, szűrték a hackerek az illegális tartalmat név alapján), és letiltotta a Windowst. Igen, komplett tiltás volt, a helyi hatóságok pecsétjével és egyebekkel, plusz számlaszámmal a képernyőn, ahová a tartalom értékének megfelelő összeget kellett utalni. A vicc az, hogy ha elutaltad a pénzt, akkor újra használhattad a géped 😃 . A valós eljárás persze nem így működik, ott levelet kapsz részletes ismertetéssel arról, hogy mit és mikor osztottál meg (igen, itt sem a letöltésért büntetnek, hanem a megosztásért, így a Torrent tabu ha nem vállalod a kockázatot).

Szóval itt a rendes vírus és valós idejű védelem kb. elengedhetetlen. Nem sok embert ismerek, aki online rendel, Bankol és nincs fizetős védelme. Én is fizetős védelmet használok, ingyenes Avasttal feltörték minden gamer fiókomat... .
0
0
0
0
💬 11
Andris18 avatar
@xCube: Mindig van egy okosabb aki feltör valamit. Viszont az érdekelne milyen vírusirtód van most. Pontos típust ha tudnál írni megköszönném! Azért tippelek hátha eltalálom 😃 Bitdefender total security vagy Kasperky total security? Esetleg malwerbytes mellé? (tudom hogy az nem antivírus de hátha van ) 😃
0
0
0
0
xCube avatar
@Andris18: Kaspersky Total Security a nagy gépen, amin mindent csinálok, G-Data a TV -re kötött gépen, ami gyakorlatilag játékgépként működik (utóbbi újságmelléklet, amit a gyártónál lehet regisztrálni három havonta egy évig). Androidon pedig Avast. IOS -re nincs külön védelem, de egyelőre nem is kellett.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@xCube: Köszönöm szépen! 😀 Csak mert most gondolkodtam egy ideje és sokan ajánlottak a kasperkyt úgyhogy ideje váltani. De lehet csak az internet security csomag is elég nekem.
800 euro nem kis pénz... 😲
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@Andris18: Kaspersky az egyik legjobb vírúsírtó 😀
0
0
0
0
xCube avatar
@Andris18: Nem tudom te hol nézted, én egy eszközre egy évre fizetek 40 Eurót.
0
0
0
0
thug85 avatar
@Andris18: Én Ebayről szoktam venni 1 éves kulcsot hozzá, azzal aktiválom. Kb. 1300 forint. Bár én csak az IS-t használom
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Csak letöltöd és nem töltöd vissza akkor nem veszik észre németbe sem 😃 hogy torrentezel 😃
0
0
0
0
xCube avatar
@WTAMBE: Nem törvényszerű, hogy észreveszek. Ez úgy működik, hogy a feljogosított szervek feltöltenek valamit és azt te letöltöd, s amint pár megabyte -ot letöltöttél belőle azonnal megy a peer vissza is, tehát feltöltő lettél, holott még meg sem kaptad a csomagot teljesen.

Az egyik volt beosztottam egy epizód The Walking Dead -ért fizetett 800 Eurót négy éve. Ha mindet ki kellett volna fizetnie... .
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@xCube: Akkor seed szervert kell bérelni 😃 és akkor oda leszeded onnan meg csak lejön 😃
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
bukta2 avatar
Drága dying light volt akkor 😊
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Asszem abból a pénzből én 10évig el lennék a játék vétellel 😃
0
0
0
0
Kemy avatar
😃 Várható volt, hogy előbb utóbb jönnek az ilyen és ehhez hasonló hírek.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció