Év végén érkezhetnek az AMD 12 nm-es Polaris 30 GPU-i

Szerző: xoki | 2018. July 06. | hír | 3 hozzászólás

A kínai Chiphell oldal fórumán egy felhasználó a Polaris 30 grafikus kártyával kapcsolatos információkat tett közzé. Az AMD továbbra is fejleszti a Polaris architektúráját, amelynek eredménye a Polaris 30 grafikus chip lesz, és ezek már a 12 nm-es technológiával fognak készülni.

Az említett felhasználó szerint a Polaris 30 a 14 nm-es technológiáról 12 nm-esre fog váltani, és a teljesítményük akár 20%-kal is jobb lehet majd elődeihez képest. Ezen felül még egy, a megjelenési dátummal kapcsolatos apró információmorzsa is felbukkant, amely szerint a Polaris 30 már az év végén megjelenik. Végül pedig a Navi architektúra is említésre került, amellyel a középkategóriát célozzák meg és lehetséges, hogy a Polarist váltja majd le.

Természetesen nem szabad mindezt biztosra venni, ugyanis egyelőre még nem történt hivatalos megerősítés az AMD részéről, de ha tényleg idén várhatók ezek a termékek, akkor már csak idő kérdése és megtörténik a hivatalos megerősítés is.

Hozzászólások: 2
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
pcboy avatar
Olyan jó látni hogy az amd végre beszerzett olyan gyártási technológiát aminek köszönhetően ők is belekezdhetnek a kissebb nm proci gyártásához illetve a kísérletezéséhez. Ez a versengés mindenképp jót tesz a piacnak mert dühösen rákontrázva erősebb procit dob ki a másik fál, aztán a másik szint úgy és stb, ez nekünk csak jól jön. Régen amd fan voltam de nekik nagyon sokára jött be a 14nm gyártása ezért gépcserekor inteles lettem. De ha tehetném és akkor lett volna olyan jó felépítésű procija nem meg 32 nm akkor amd-t válastottam volna mert az megközelítöleg elég jó mint az intel de sokkal olcsóbb. Közel se lett volna olyan drága a gépem.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció